Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Europa, Euro, Brexit, etc.

2.111 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 ... 102 103 104 105 106 » | Laatste
voda
0
Johnson verliest tweede Brexit-stemming

(ABM FN-Dow Jones) Het Britse parlement heeft dinsdag zoals verwacht het voorstel van de Britse premier Boris Johnson om snel de EU te verlaten gedwarsboomd, door een versnelde procedure voor een Brexit voor de deadline van 31 oktober af te wijzen.

Deze tweede stemming van de avond ging verloren met 308 tegen 322 stemmen.

Tijdens een eerdere stemming dinsdag ging het parlement wel "in principe" akkoord met het Brexit-plan van de premier. Dit won Johnson met 329 tegen 299 stemmen.

Verwacht wordt dat Johnson uitstel zal vragen van de deadline aan de EU. De premier riep niet meteen algemene verkiezingen uit, zoals sommigen hadden gevreesd.

Het Britse pond noteerde 0,5 procent lager ten opzichte van de euro op 0,8642 pond en 0,7 procent lager tegenover de Amerikaanse dollar op 1,2869 dollar.

Volgens marktanalist Naeem Aslam van Think Markets verliep de avond zoals verwacht voor de valutahandelaren. Na de eerste stemming werd de koers van het pond sterling opgedreven door de handelaren, en na de tweede stemming namen zij snel de winsten weer van tafel.

Volgens Aslam is de dreiging van een no-deal Brexit nu van de baan. Als er een verkiezing komt heeft Johnson de sterkste papieren, denkt de marktcommentator.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Tusk wil uitstel Brexit

(ABM FN-Dow Jones) EU-president Donald Tusk pleit voor een uitstel van Brexit. Dit meldde hij dinsdagavond op Twitter.

"Om een no-deal Brexit te voorkomen, raad ik de EU27 aan het Britse verzoek voor een uitstel te accepteren", schreef Tusk.

Het Britse parlement heeft dinsdag zoals verwacht het voorstel van de Britse premier Boris Johnson om snel de EU te verlaten gedwarsboomd, door een versnelde procedure voor een Brexit voor de deadline van 31 oktober af te wijzen. Deze tweede stemming van de avond ging verloren met 308 tegen 322 stemmen.

Tijdens een eerdere stemming dinsdag ging het parlement "in principe" akkoord met het Brexit-plan van de premier. Dit won Johnson met 329 tegen 299 stemmen.

Overigens wil Johnson helemaal geen uitstel van de Brexit-deadline op 31 oktober. Hij werd zaterdag echter door het Lagerhuis gedwongen om uitstel in Brussel aan te vragen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Moody's: onzekerheid brexit nog niet voorbij

Gepubliceerd op 23 okt 2019 om 12:15 | Views: 793

LONDEN (AFN/RTR) - Het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie is nog altijd omgeven door veel onzekerheden. Daarvoor waarschuwt kredietbeoordelaar Moody's. Het ratingbureau verwacht dat onduidelijkheid over de planning van de brexit nog een tijd zal drukken op uitgaven, investeringen en banen.

Dinsdag stemde het Britse Lagerhuis voor het eerst ten gunste van een brexitdeal tussen Londen en Brussel. Volgens Moody's is de kans dat de Britten met een akkoord uit de Europese Unie stappen daardoor toegenomen.

Parlementariërs gingen evenwel niet akkoord met de versnelde invoering van de wetgeving die bij de overeenkomst hoort. Dit dwingt premier Boris Johnson ertoe uitstel te vragen voor de brexit, die eigenlijk op 31 oktober moet plaatsvinden. "Aanzienlijke onzekerheden rond de timing en uitkomst van de brexit blijven bestaan", aldus Moody's. De gevolgen voor de economie zijn volgens het ratingbureau "duidelijk negatief" voor de kredietwaardigheid in het Verenigd Koninkrijk.
voda
0
EU besluit nog niet over uitstel brexit

Gepubliceerd op 23 okt 2019 om 16:28 | Views: 0

BRUSSEL (AFN) - De Europese Unie schuift een besluit over uitstel van de brexit nog even voor zich uit. Mogelijk volgt vrijdag een besluit, zeggen diplomaten. Als de EU-regeringsleiders dan een eensgezind standpunt hebben, dan kan de verlenging schriftelijk worden verleend.

Het kan dan gaan om drie maanden, maar ook om een maand. Lopen de meningen uiteen, dan is het niet uitgesloten dat de leiders volgende week weer bijeenkomen in Brussel. Voor uitstel is unanimiteit vereist.

De EU-ambassadeurs van de lidstaten komen aan het eind van de middag samen in Brussel om de stand van zaken te bespreken, maar daar valt nog geen aanbeveling te verwachten over het Britse verzoek voor een uitstel tot 31 januari. Ze laten zich in een "informatieronde" bijpraten door medewerkers van EU-president Donald Tusk, die al meerdere leiders heeft gesproken.

31 oktober

Tusk heeft de leiders geadviseerd het verzoek toe te kennen, maar onder meer Frankrijk en Duitsland vragen zich af of het niet beter is een korter uitstel te verlenen. Nederland wil nog niets zeggen over hoe lang zo'n uitstel moet duren.

De Britse premier Johnson stuurde het uitstelverzoek afgelopen weekend omdat dat moest van het Britse parlement. Hij is zelf tegen, en wil er alles aan doen de brexit op 31 oktober te realiseren.
voda
0
Europese Unie stemt begin volgende week over verlenging Brexit

(ABM FN-Dow Jones) De lidstaten van de Europese Unie lijken een besluit over een uitstel van de Brexit-datum volgende week maandag of dinsdag te willen nemen, waarmee zij dit besluit naar verwachting willen laten afhangen van de uitslag van de stemming in het Britse Lagerhuis over het voorstel van premier Boris Johnson om op 12 december nieuwe verkiezingen te houden. Dit meldde een official van de Europese Unie vrijdag.

Vrijdagochtend bleek tijdens een vergadering van EU-ambassadeurs dat, na het verzoek van Johnson om uitstel, de noodzaak bestaat dit verzoek in te willigen zonder dat daar een EU-top voor nodig is. Johnson deed het verzoek aan Brussel overigens met duidelijke tegenzin, maar werd hierdoor gedwongen na een verloren stemming.

De voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk is voorstander van verlenging en opteert voor 31 januari als nieuwe deadline. Die ligt nu officieel nog op 31 oktober, maar alles lijkt er op dat de Britten die datum niet halen als het om een geordende Brexit gaat, waarvoor de overeenkomst tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU zoals dat vorige week donderdag tot stand kwam, nodig is. Deze kreeg Johnson afgelopen zaterdag wel door het parlement, maar het tijdspad dat hij voor ogen had, sneuvelde na een stemming.

Voor het voorstel om op 12 december verkiezingen te houden is een tweederde meerderheid van het Britse Lagerhuis nodig. Labour heeft inmiddels laten weten zijn parlementsleden te adviseren zich onthouden van stemmen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Frankrijk blokkeert Brexit uitstel - media

(ABM FN-Dow Jones) Frankrijk wil het Verenigd Koninkrijk niet opnieuw uitstel verlenen voor Brexit. Dit meldde Bloomberg vrijdag.

De Franse president Emmanuel Macron zou een uitstel van drie maanden hebben geblokkeerd, volgens het persbureau.

Eerder op de dag meldden diverse media en officials van de Europese Unie al dat een besluit over eventueel uitstel pas na het weekend volgt. Dit zou afhangen van de uitslag van een stemming in het Britse Lagerhuis over het voorstel van premier Boris Johnson om op 12 december nieuwe verkiezingen te houden.

De deadline voor het vertrek van het VK uit de EU is 31 oktober.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
JP Samosa
0
DurianCS
0
quote:

Señor Acero schreef op 25 oktober 2019 18:12:

Wel wel, Macron is weer belangrijk, als frankrijk inderdaad een uitstel blokkeert...
dan kan Macron goede vriendjes worden met Johnson.
voda
0
'EU wil Britten drie maanden uitstel geven'

Gepubliceerd op 28 okt 2019 om 06:28 | Views: 105

LONDEN (AFN) - De Europese Unie is bereid het Verenigd Koninkrijk drie maanden uitstel te verlenen voor de brexit, tot 31 januari 2020. Het is voor de Britten een optie de EU eerder te verlaten als er politieke goedkeuring is gekregen voor een brexitdeal en na ratificatie daarvan. Dat schrijft de krant The Guardian, die zondag een uitgelekt concept van de overeenkomst in Brussel heeft ingezien.

Hoewel de Franse regering bezwaar heeft gemaakt, is het voorstel dat circuleert onder de 27 lidstaten toch om de Britten langer uitstel te geven. Maandag zal daarmee worden ingestemd is de verwachting. Mocht het Brits parlement het alsnog eens worden over een geregeld vertrek, dan kan de brexit op de eerste dag van de volgende maand een feit zijn, bijvoorbeeld 1 december.

De EU lijkt ervan uit te gaan dat een no-dealbrexit op 31 oktober van tafel is. Het Brussels besluit biedt de Britse premier Boris Johnson hoop om nog dit jaar nieuwe verkiezingen te houden.
DeZwarteRidder
0
'VK smelt duizenden Brexit-herdenkingsmunten om na nieuw uitstel'
29 oktober 2019 08:36 Laatste update: 6 uur geleden

De Britse overheid laat naar verluidt honderdduizenden Brexit-herdenkingsmunten omsmelten nu de EU-lidstaten het Verenigd Koninkrijk opnieuw uitstel hebben verleend, meldt persbureau Bloomberg dinsdag op basis van twee anonieme bronnen.

Eerder presenteerde de Britse minister van Financiën Sajid Javid het plan om miljoenen herdenkingsmunten te laten slaan voor de Britse uittreding.

De productie van de munten was al gestart en ze zouden na de Brexit in circulatie worden gebracht. Op de munten, die een nominale waarde van 0,50 pond hebben, staat de datum 31 oktober.

Maar afgelopen maandag accepteerde de Britse premier Boris Johnson een uitstel van drie maanden. De Brexit staat nu gepland voor 31 januari 2020. Ondertussen zouden er al enkele honderdduizenden munten zijn gemaakt.

Een woordvoerder van het ministerie van Financiën zegt tegen Bloomberg dat het VK een herdenkingsmunt zal produceren als het VK de EU daadwerkelijk heeft verlaten.

Door: NU.nl Beeld: Reuters
DeZwarteRidder
0
Britse oppositie wil stemrecht EU-burgers
Corbyn stelt voorwaarden aan verkiezingen
17 min geleden in BUITENLAND

LONDEN - In de debatten in het Britse Lagerhuis over het houden van verkiezingen hebben de oppositiepartijen Labour, SNP en de LibDems zich uitgesproken voor het geven van kiesrecht aan EU-burgers die in Groot-Brittannië wonen en aan 16- en 17-jarigen. De Conservatieve regering van premier Boris Johnson voelt daar niets voor.

Een woordvoerder van de Tories zei dat als amendementen over het geven van kiesrecht aan EU-burgers en 16- en 17-jarigen door het Lagerhuis worden aangenomen, de regering het voorstel voor vervroegde verkiezingen in de december intrekt, meldde de zender Sky News.

Het parlement stemde eerder dinsdag in met de snelle behandeling van het voorstel in december vervroegd verkiezingen te houden. De regering wil dat voorstel voor vervroegde verkiezingen dinsdag nog door het Lagerhuis loodsen.
haas
1
De EU heeft het VK een extra drie maanden uitstel gegeven. Eens kijken hoe die Engelsen deze drie maanden weer volledig gaan verpesten met onderling ruzie maken en stiekeme trucjes verzinnen.
DeZwarteRidder
0

“Brexitdeal van Boris Johnson zou Britse economie jaarlijks meer dan 80 miljard kosten"

Als Boris Johnson zijn brexitdeal uiteindelijk toch door het parlement zou krijgen, dan zou dat het Verenigd Koninkrijk het komende decennium jaarlijks meer dan 81 miljard euro (70 miljard pond) kosten in vergelijking met de situatie waarbij de Britten gewoon in de Europese Unie zouden blijven. Dat berekende denktank NIESR.
jv 30 oktober 2019, 12:08
Boris Johnson. ©REUTERS

Nu de Britse premier Boris Johnson dan toch nieuwe verkiezingen uit de brand heeft gesleept, waarschuwt een van de belangrijkste denktanken van het land, het National Institute of Economic and Social Research (NIESR), voor het zware economische verlies dat de brexit met zich zou meebrengen. Volgens NIESR zal het brexitplan van Johnson tegen het einde van het volgende decennium tot vier procent van het Britse bruto binnenlands product afromen. Dat in vergelijking met diezelfde periode als het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie niet zou verlaten. NIESR berekende dat het om 1.100 pond of 1.275 euro per persoon per jaar gaat.

NIESR zei dat de het vooruitzicht van een brexit zonder akkoord en de onzekerheid die dat met zich meebrengt over de relatie tussen de EU en het VK de economische groei na het referendum van 2016 heeft afgeremd: de Britse economie is 2,5 procent kleiner dan ze anders zou zijn geweest. Johnsons deal zou die onzekerheid wel voor een stuk wegnemen en de weg openen voor meer investeringen in het Verenigd Koninkrijk, maar volgens NIESR worden ook de barrières om handel te drijven met de EU hoger (zoals de terugkeer van de douanecontroles), is er minder migratie en zal de productiviteit op langere termijn stokken ten opzichte van de bestaande regelingen. De uittreding onder Johnson maakt het zo “onmogelijk om een nauwe handelsrelatie met de EU te behouden”. NIESR voegt er nog aan toe dat vrijhandelsakkoorden met andere landen in de wereld de impact van uit de EU stappen niet zullen goedmaken.

En daar blijft het niet bij. NIESR voorspelt ook dat de Britse economie tegen eind 2029 onder Johnson kleiner zou zijn dan bij de eventuele goedkeuring door het parlement van het akkoord dat Theresa May had beklonken met de EU. Bij Johnson zou ze krimpen met 3,5 procent, bij May met 3 procent. Sowieso zou volgens de studie van de denktank geen enkele vorm van uittreding een sterkere economie opleveren dan dat de Britten gewoon in de EU zouden blijven. Een no-deal brexit zou voor het grootste verlies zorgen: 5,6 procent.
Theresa May. ©Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Als de brexitonzekerheid de komende tien jaar nog zal blijven voortduren, dan is de prognose dat het Britse bruto binnenlandse product 2 procent kleiner zal zijn dan Brits EU-lidmaatschap.

Maar zelfs als Johnsons deal wordt goedgekeurd - en dat is helemaal geen uitgemaakte zaak - dan is het nog lang niet zeker, zo waarschuwt de denktank, of er wel een vrijhandelsakkoord tussen het VK en de EU kan worden gesloten voor het einde van volgend jaar. Als dat niet lukt, dan zal het VK moeten terugvallen op de regels van de Wereldhandelsorganisatie.

In een reactie zegt de Britse schatkist dat het land rekent op een “ambitieuzer” handelsakkoord met de EU “dan de gegevens waarop NIESR zich baseerde”.

NIESR is het oudste onafhankelijke economisch onderzoeksbureau in het Verenigd Koninkrijk. Het komt met een van de eerste rapporten over de economische gevolgen van het uittredingsakkoord van Boris Johnson.
haas
1
JP Samosa
0
Ach, denktanks niet te serieus nemen.
de toekomst is niet zo precies juist te voorspellen, ook niet door denktankers, zo is al vaker gebleken
Happy
0
quote:

Señor Acero schreef op 2 november 2019 19:57:

Ach, denktanks niet te serieus nemen.
de toekomst is niet zo precies juist te voorspellen, ook niet door denktankers, zo is al vaker gebleken

Dus dat denktanks niet zo precies juist voorspellen, is eigenlijk ook niet echt te voorspellen, dus zouden ze in principe ook goed kunnen voorspellen. Maar ja dat is ook weer niet te voorspellen.
JP Samosa
0
quote:

Happy schreef op 2 november 2019 20:46:

[...]

Dus dat denktanks niet zo precies juist voorspellen, is eigenlijk ook niet echt te voorspellen, dus zouden ze in principe ook goed kunnen voorspellen. Maar ja dat is ook weer niet te voorspellen.
Welke denktanks hadden de negatieve rente voorspeld,
Of de crash in 2008/09 ?
DeZwarteRidder
1
quote:

Señor Acero schreef op 2 november 2019 22:49:

[...]Welke denktanks hadden de negatieve rente voorspeld,
Of de crash in 2008/09 ?
Zoiets kun je niet bedenken.....!!!

En als je dat toch doet, word je voor gek verklaard.
DeZwarteRidder
0
‘Levensverwachting met zes jaar gestegen door schonere lucht’

De lucht in Nederland is de afgelopen dertig jaar dankzij Europees beleid een stuk schoner geworden. Zonder de maatregelen die de EU sinds die tijd heeft opgelegd, was de vervuiling met stikstof en fijnstof een stuk groter geweest en zou de gemiddelde levensverwachting in Nederland ongeveer zes jaar lager liggen. Dat schrijft Trouw op basis van onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
Binnenlandredactie 12-11-19, 00:35

De luchtkwaliteit was in 1980 een stuk slechter dan nu, schrijven onderzoekers van het RIVM dinsdag in het vakblad Atmospheric Environment. Als er sindsdien geen normen waren gesteld aan de uitstoot van fabrieken of auto’s, was de situatie nu nog veel erger geweest. Zo bedroeg de gemiddelde concentratie fijnstof destijds 59 microgram per kubieke meter. Dat was bij een ongebreidelde groei gestegen tot 102 microgram per kuub in 2015, maar is nu teruggebracht tot 12 microgram per kuub.

De industrie zou de belangrijkste bijdrage hebben geleverd aan de reductie; ruim de helft van de winst komt daar vandaan. Op enige afstand volgen de landbouw en het verkeer.
Zheng He
0
Tesla gaat z'n nieuwe autofabriek in Europa niet in Groot Brittanie bouwen, het is te riskant vanwege de Brexit, aldus Elon Musk.
Fabriek gaat naar Duitsland.
2.111 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 ... 102 103 104 105 106 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  0,00  0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.672,00 -0,93%
 BEL 20 3.826,58 0,00%
 Europe50^ 4.891,67 -0,91%
 US30^ 37.570,21 -1,17%
 Nasd100^ 17.252,47 -1,69%
 US500^ 4.977,92 -1,41%
 Japan225^ 37.126,72 -2,30%
 Gold spot 2.379,86 +0,02%
 EUR/USD 1,0638 -0,05%
 WTI 83,12 +1,27%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%