PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL - November 2019

2.611 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 ... 127 128 129 130 131 » | Laatste
Yes we can
0
quote:

Fundamenten schreef op 13 november 2019 16:27:

Leuk ritje vandaag gemaakt in: 1,925 uit 1,96
morgen weer graag :)
Leuk he ! Ik ook: 1,918 naar 1,9625
Misschien moeten we elke dag een wedstrijdje uitschrijven voor het beste dagritje :)
[verwijderd]
0
quote:

Yes we can schreef op 13 november 2019 17:00:

[...]
Leuk he ! Ik ook: 1,918 naar 1,9625
Misschien moeten we elke dag een wedstrijdje uitschrijven voor het beste dagritje :)
mel ook ff als het niet lukt, pff nutteloze info zeg
wins
0
4finance
0
Post.nl, nog niet zo lang ook de aandelen in de porto. Het lijkt er op dat het aandeel op het huidige niveau aan het uit bodemen is.... Hopelijk gaan we snel definitief boven de €2,00. Ik focus mij maar op de Q4 cijfers 2019. Dat is nog wel even weg, maar als die er goed uitzien dan komt er weer wat rust in het aandeel. Voorlopig zal het nog wel wat heen en weer blijven schuiven. Zo rond de €1,90 koop ik weer bij. Veel lager zie ik het niet gaan.

[verwijderd]
0
quote:

prinszicht schreef op 13 november 2019 17:30:

Plus 900 k in eindveiling?
Nee maar 250 k
[verwijderd]
0
Eindelijk: PostNL plaatst 7 pakket- en brievenautomaten in Eindhoven
Door Chloë van der Smitte 13 november 2019
Deel
Email
Tweet
Waneer we even geen zin hebben om te winkelen in de binnenstad, is online shoppen ideaal. Maar wanneer je pakket bij de buren ligt en ze niet thuis zijn, levert dat wel eens de nodige frustraties op. Goed nieuws! Daar komt vanaf nu verandering in: PostNL heeft zeven pakket- en brievenautomaten geplaatst in Eindhoven. Benieuwd of er een bij jou in de buurt staat? Lees dan snel verder!

Bij de zeven pakket- en brievenbusautomaten (PBA’s) kun je nu 24 uur per dag pakketjes ontvangen en versturen. Hoe chill is dat? De automaten vind je hier:

Bomansplaats 20
Winkelcentrum Woensel 310
Tarwelaan 60
Heezerweg 303
Sint Petrus Canisiuslaan 43
Hurkstestraat 44
Kastelenplein 175
Voeten in de aarde

De plaatsing van de PBA’s heeft nog aardig wat voeten in de aarde gehad, lezen we bij het ED. In 2018 werd er al een vergunning aangevraagd voor twee proefautomaten aan de Heezerweg en de Hoogstraat. Helaas werd dat verzoek afgewezen omdat er niet kon worden voldaan aan de eisen voor verkeersveiligheid, parkeermogelijkheden en toegankelijkheid.

Te oranje

Daarnaast keurde de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit het ontwerp af, omdat de automaten te oranje waren en daardoor té aanwezig in het straatbeeld. PostNL heeft een ander rustiger ontwerp ingediend, met succes dit keer. De automaten zijn nu te herkennen aan de grijze kleur met oranje accenten.

Tekst loopt door onder de foto

postnl
De (afgekeurde) oranje versie van de pakket- en brievenautomaat van PostNL in Harderwijk © PostNL
Hoe werkt het?

De automaat heeft een brievenbus en pakketkluisjes in verschillende formaten. Je kunt hier vanaf nu 24 uur per dag, zeven dagen per week pakketten versturen en ontvangen zonder tussenpersoon. Het werkt als volgt:

Versturen

Wil je een pakketje versturen, maak het dan eerst online klaar voor verzending. Print de verzendlabel uit en plak dit op je pakketje. Vervolgens scan je je pakket bij de automaat, de PBA geeft daarna aan in welk kluisje je het kunt plaatsen.

Ontvangen

Ook het ontvangen van een pakket is heel simpel. Als je bij een webshop iets online bestelt, kies je voor de optie ‘Ophalen PostNL-locatie’. De automaat wordt dan automatisch getoond als de optie beschikbaar is bij de webshop. Daarna selecteer je bezorging in pakket- en briefautomaat. Zodra je pakket in de automaat ligt, ontvang je een sms en e-mail met een unieke code. Hiermee kun je je pakketje binnen 72 uur ophalen. Een kind kan de was doen!

Meer informatie over de PBA’s vind je op de site van PostNL. Daar is trouwens nog wel de oranje versie van de automaat te zien.
Tordan
0
Ontslag dreigt voor honderden werknemers Sandd

Een postsorteerder van PostNL. Er ligt inmiddels een aanvraag voor collectief ontslag voor werknemers van het overgenomen Sandd. Het gaat in de praktijk vooral om sorteerders, chauffeurs en kantoormedewerkers.
Er ligt een aanvraag voor collectief ontslag voor werknemers van postbezorger Sandd.Het gaat volgens de FNV straks vooral om sorteerders, chauffeurs en kantoormedewerkers.De vakbond vindt dat PostNL en Sandd hun werknemers te lang in onzekerheid laten.
PostNL gaat waarschijnlijk honderden werknemers ontslaan bij de overgenomen concurrent Sandd. Dat verwacht vakbond FNV. Het gaat vooral om chauffeurs, sorteerders en kantoormedewerkers.
Veel van de 18.000 werknemers verkeren volgens de bond in onzekerheid. Ook postbezorgers van Sandd die niet willen overstappen naar PostNL, dreigen hun baan te verliezen.
Vorige maand werd een sociaal plan opgesteld. Sinds vrijdag ligt er bij de vakbonden een formele aankondiging voor collectief ontslag bij Sandd. ‘Dat is een technisch iets. Dat is wettelijk vastgelegd als het om meer dan 20 werknemers gaat,' zegt een woordvoerder van PostNL. ‘Alle postbezorgers hebben een aanbod gekregen en de overige werknemers kunnen solliciteren of worden begeleid naar ander werk. De komende weken wordt er meer duidelijk.'

Eind september kreeg PostNL toestemming van het kabinet voor overname van zijn grote rivaal Sandd, ondanks een negatief advies van toezichthouder ACM. De overname moet PostNL op termijn synergievoordelen van €50 mln tot €60 mln per jaar opleveren.
De 16.000 postbezorgers van Sandd is een baan bij PostNL beloofd. Maar de naar schatting 2000 overige werknemers – chauffeurs, sorteerders en kantoormedewerkers - krijgen geen baan aangeboden. Zij kunnen solliciteren op bestaande vacatures bij PostNL of moeten afvloeien via een collectief ontslag.
De Bond van Post Personeel bevestigt dat het net als FNV informatie heeft gekregen over de plannen. ‘Onze juristen kijken er nu naar', zegt Gerard van Rijn van de postbond. ‘Meer wil ik er niet over zeggen.' Voor de bonden geldt een geheimhoudingsplicht.

De FNV laakt het optreden van PostNL en Sandd na de fusie. Veel medewerkers van Sandd weten zes weken na de aankondiging van de overname nog steeds niet waar ze aan toe zijn, stelt de bond. Een Sandd-werknemer die anoniem wenst te blijven, bevestigt dat het onrustig is op zijn afdeling. Zeven mensen zijn volgens hem vertrokken, omdat ze niet langer wilden wachten op de plannen van de postbedrijven.
PostNL zegt in een reactie dat het zorgvuldig wil handelen bij de integratie. ‘Het is een ingrijpend proces. We voeren de komende weken nog veel gesprekken en geven de werknemers binnen enkele weken uitsluitsel.'
Chauffeurs en sorteerders
De vakbonden reageerden aanvankelijk positief op de vorming van een postmonopolie. De drie bonden – FNV, CNV en Bond van Post Personeel - riepen het kabinet op de fusie mogelijk te maken. De bundeling betekende volgens hen behoud van veel werkgelegenheid in een snel krimpende postmarkt.
Etiënne Haneveld, bestuurder bij de FNV, voorspelt nu dat de overname veel niet-postbezorgers van Sandd hun baan zal kosten. ‘Dit is geen normale overname’, legt de vakbondsbestuurder uit. ‘Het gaat PostNL alleen om het binnenhalen van de grote zakelijke klanten van Sandd. Het is niet als bij andere overnames dat alles en iedereen wordt overgenomen. Bij een ‘'overgang onderneming’’ is de werknemer veel beter beschermd. Een sterfhuisconstructie zoals nu is de goedkoopste manier.’
Sociaal plan
De directie van Sandd heeft vorige maand een sociaal plan voor alle niet-bezorgers afgesproken met de ondernemingsraad. Daarin staat onder meer dat werknemers voor wie geen plek meer is, een transitievergoeding krijgen en een tekenbonus als zij snel akkoord gaan. Mensen met een bijna afgelopen contract hoeven volgens het akkoord nergens op te rekenen.
Dat Sandd deze sociale regeling afsloot met de ondernemingsraad, is bijzonder. Meestal wordt er eerst gesproken met vakbonden als FNV, CNV en de Bond voor Post Personeel. De organisatiegraad is laag onder de duizenden postbezorgers en overige medewerkers. Inmiddels zijn de bonden uitgenodigd voor een tweede overleg met de directie van Sandd, in december.
BW2017
0
quote:

wins schreef op 13 november 2019 20:59:

Kink in kabel bij onderhoud VS en China'
Met alle respect.

Volgens mij zit die kink in de kabel bij jou.

Internet bedoel ik he;)
gpjf
0
Ik mag aannemen dat we daar niet wakker meer van liggen. Trump rekt de zaak zo lang tot vlak voor de verkiezingen en denkt daarmee zijn herverkiezing te bewerkstelligen. Echter tegen die tijd is het grootste gedeelte van de Amerikanen de man méér dan zat. Hij denkt iedereen met zijn machtspositie naar zijn hand te kunnen zetten ook al belazert hij de hele boel. Je kan het een ruwe bolster nemen maar hij manipuleert de hele wereld en is zeker niet recht door zee, ook al begrijp ik zijn wantrouwen tov de media. Kortom dat gedoe van wel of niet een deal hangt mij al mijlenver de keel uit en de beurs trekt zich volgens mij daar ook niks meer van aan.
prinszicht
1
Kleine issues met overname Sandd. Het zijn de contouren van grote kleerscheuren. Ik begrijp werkelijk niet dat je deze shit doordramt met een pt baan als ceo PostNL. Parcels zit in groeivertraging. Claim niet ingediend. International niet verkocht. ACM niet aangepakt. Grootverbruikers buiten spel als het om hogere tarieven gaat. En daar zijn de eerste aanmerkingen overname Sandd die je zonder cijfers in de strot douwt van je aandeelhouders. Geen jaarcijfers. En maar hopen op 9 procent marge zonder de toezegging dat je hogere kosten overname mag verrekenen in de tarieven. Wat een complete aanfluiting en totaal ceo onwaardig. Neem aub een Ft baan bij ing. Graag per omgaande. Want ze naait ons een bak ellende aan en een dozijn excuses. Graag een gedreven ceo met alleen aandacht voor de PostNL zaak. Ik heb altijd gezegd, ing wordt de druppel, het begint er sterk op te lijken.
keffertje
0
quote:

prinszicht schreef op 13 november 2019 23:06:

Kleine issues met overname Sandd. Het zijn de contouren van grote kleerscheuren. Ik begrijp werkelijk niet dat je deze shit doordramt met een pt baan als ceo PostNL. Parcels zit in groeivertraging. Claim niet ingediend. International niet verkocht. ACM niet aangepakt. Grootverbruikers buiten spel als het om hogere tarieven gaat. En daar zijn de eerste aanmerkingen overname Sandd die je zonder cijfers in de strot douwt van je aandeelhouders. Geen jaarcijfers. En maar hopen op 9 procent marge zonder de toezegging dat je hogere kosten overname mag verrekenen in de tarieven. Wat een complete aanfluiting en totaal ceo onwaardig. Neem aub een Ft baan bij ing. Graag per omgaande. Want ze naait ons een bak ellende aan en een dozijn excuses. Graag een gedreven ceo met alleen aandacht voor de PostNL zaak. Ik heb altijd gezegd, ing wordt de druppel, het begint er sterk op te lijken.
Bereken maar vast welke kosten/voorziening er wordt opgenomen in kwartaal 4 als gevolg van de integratie van Sandd (na het zuur komt het zoet uiteraard, maar dat horen we al jaren)
pietje-2005
0
quote:

Ferrovanadium schreef op 14 november 2019 08:36:

Het duurt ongeveer nog 2 jaar.
Dat is PostNL-termen "binnenkort" , dus ;-)
Succes
prinszicht
0
quote:

keffertje schreef op 14 november 2019 08:33:

[...]

Bereken maar vast welke kosten/voorziening er wordt opgenomen in kwartaal 4 als gevolg van de integratie van Sandd (na het zuur komt het zoet uiteraard, maar dat horen we al jaren)
Ja, en zelfs ik zie hem aankomen. Kan zijn dat ze hiervoor de Kerstzegels gebruiken als buffer. Officieel 20 miljoen aan kosten maar de 30 miljoen extra inkomsten komen nergens terug. Ik zit met mijn vinger op de zere plek te drukken maar blijf openheid eisen. Zeker als NU al weet dat 50 tot 60, 80 tot 100 wordt. Vertrouwen in HV... alsof ze het er om doet.
2.611 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 ... 127 128 129 130 131 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 12:44
Koers 1,217
Verschil -0,024 (-1,93%)
Hoog 1,230
Laag 1,212
Volume 698.883
Volume gemiddeld 2.244.247
Volume gisteren 2.916.414