Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Amerika, de ondergang van een empire.

936 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 » | Laatste
Ed Verbeek
0
Nee, dat doen alleen de filthy rich :-)

Bovendien ben ik geen doemdenker;
ik verwacht alleen maar een S&P500 van bijv. 1350 punten voor eind 2020.
:-)
josti5
0
Ed Verbeek
0
ffff
0
quote:

Ed Verbeek schreef op 24 juni 2018 08:44:

American Mythology and the loss of democracy.

youtu.be/y9OJZOMEjOU
Voor alle zekerheid: Is het echt waard om bijna een half uur naar die mens te luisteren?

Ik zag jouw posting: Loss of democracy en zoals je weet ben ik daar allerminst rouwig om dat democratie wat beknot wordt omdat democratie wel degelijk ernstige constructiefouten kent. Maar gaat die mens mij nu iets positiefs of iets negatiefs vertellen?

Peter
DeZwarteRidder
0
quote:

ffff schreef op 24 juni 2018 17:22:

[...]Voor alle zekerheid: Is het echt waard om bijna een half uur naar die mens te luisteren?

Ik zag jouw posting: Loss of democracy en zoals je weet ben ik daar allerminst rouwig om dat democratie wat beknot wordt omdat democratie wel degelijk ernstige constructiefouten kent. Maar gaat die mens mij nu iets positiefs of iets negatiefs vertellen?
Peter
Alles van Mr Ed over de USA is negatief.
Ed Verbeek
0
quote:

ffff schreef op 24 juni 2018 17:22:

Loss of democracy en zoals je weet ben ik daar allerminst rouwig om dat democratie wat beknot wordt omdat democratie wel degelijk ernstige constructiefouten kent. Maar gaat die mens mij nu iets positiefs of iets negatiefs vertellen?

Peter
Voor jou iets positiefs, want het ( youtu.be/y9OJZOMEjOU ) gaat erover dat de laatste ca. 35 jaat het grote bedrijfsleven de democratie vakkundig heeft uitgeschakeld.
Dat betekende hogere winsten en aandelenkoersen!
:-)
ffff
0
Ed,

Echt waar. Bedankt voor je antwoord, want ik zag er een beetje tegenop om die hele film en litanie aan te horen.

Dat het grote bedrijfsleven de vorderingen, de eisen van democratie zeer vakkundig gedeeltelijk naast zich geschoven hebben en zeer vakkundig hebben uitgeschakeld, ben ik volkomen met die man en waarschijnlijk ook met jou , eens.

Hoeveel postings heb ik de afgelopen 15 jaar niet gewijd aan het omzeilen door het bedrijfsleven van allerlei door de democratie opgelegde regels.

Daardoor ontstonden fenomenen als Lux Leaks, Swiss Leaks, Paradise Papers, Panama Papers, Trusts etc. etc. etc. Of te wel de les: Als je democratisch te hoge eisen gaat stellen, gaat men die eisen altijd ontwijken/ ontduiken. Water kruipt nu eenmaal, uiteindelijk, altijd naar het laagste punt. Gelukkig maar, dan zijn er nog zekerheden in het leven.

Overigens Ed, IEDER mens kan profiteren van hogere winsten en aandelenkoersen. Eigenlijk is dat best erg democratisch geregeld!

Peter
izdp
2
Dat laatste is niet waar. Lage inkomens kunnen daar niet of nauwelijks van profiteren.
Vrijwel altijd betalen juist zij de rekening voor die hogere winsten.
Ed Verbeek
0
Nu zal ook China wel een diepe recessie gaan meemaken,

maar met het terugtrekken van zijn tariff keutel deze week, heeft Trump al laten zien dat de V.S. de trade war verloren heeft: ziedaar de ondergang van een empire.
Ed Verbeek
0
quote:

Ed Verbeek schreef op 14 augustus 2019 13:44:

met het terugtrekken van zijn tariff keutel deze week, heeft Trump al laten zien dat de V.S. de trade war verloren heeft
BS-tweets van Trump zoals "a trade deal is near" gaan niet meer werken.
Er zal vast nog weg een "fase 1" nep-deal komen voor de verkiezingen, maar die zal zal nog minder voorstellen dan de "nieuwe" nafta-deal met Mexico.
Ed Verbeek
0
Voorspelling: burgeropstand in de V.S. in de vorm van massale betalingsstakingen van burgers op hun huur, hypotheek, studieschuld, autolening en creditcardschuld.

En keurige burgers die gewoon zonder te betalen met hun winkelkarretje de supermarkt uitlopen, because: sorry, I have no money.
Als genoeg mensen dat doen, staat de politie machteloos; je kunt moeilijk de helft van de bevolking opsluiten.
De massa heeft meer macht dan de machthebbers (= corpocrates = big money) denken, omdat de machthebbers macht hebben bij de gratie van de bereidwilligheid en mogelijkheid van de schuldenaren om hun schulden (af) te betalen.

Zie bijv youtu.be/mnvtbjC3MdU
ffff
0
Ed,

Het moest er dan toch een keertje van komen… ! Het is hier een discussieforum en laten we het gezellig houden, maar ik ben het TOTAAL oneens met jou.

Jij schrijft: Keurige burgers laden hun karretje vol en betalen niet. Dus zeg maar een algehele uitbreiding naar de gehele bevolking van de door mij zo verwenste voedselbanken, dierenvoedselbanken etc.

Ik ben het wel met jou eens dat de politie dan machteloos zou staan. Maar natuurlijk niet de winkels, de autoverkopers, de verhuurders van huizen en appartementen.

Die gaan wel degelijk maatregelen nemen zoals je nu ook bij benzinestations hebt; EERST betalen en dan pas tanken. Na verloop van tijd gaat er geen product meer de deur uit zonder dat je eerst afgerekend hebt.

Zoals je weet hebben jij en ik een totaal andere maatschappijvisie en levensvisie: Ik vind dat een mens iets kan en mag kopen als hij er de centen voor heeft en anders schakelt hij maar wat terug. Mij verbaast al die verhalen over geweldige schulden waarbij ik mij afvraag: hebben die dan nooit en te nimmer in al die jaren dat het goed ging een appeltje voor de dorst weggelegd. NEEN, dus zoals uit tientallen artikelen en zovele tv=programma's blijkt. Maar Ed....Ik vind dan dat al die mensen maar hun les moeten leren: NIET de maatschappij moet daarvoor opdraaien en alweer de schuldenberg met miljarden vergroten en de mensen hun te ruime en te dure levenswijze laten voortzetten, maar inderdaad: Nu maar eens de les leren van de tering naar de nering zetten en wellicht ook eens eerder danken aan slechte tijden. Zoals we die nu beleven.

Dat de massa meer macht heeft dan de big companies ben ik wel met je eens, maar Ed, diezelfde big companies hebben ook alle macht en troeven om dan hun producten selectief aan te bieden. Natuurlijk gebeurt dat niet in het echt, want we hebben altijd nog al die verpamperingsmaatregelen, al die opvang, al die banken zus en banken zo, maar zo nu en dan die bevolking leren dat je niet voortdurend op de pof, op de kosten van de Overheid kunt blijven, leven, wonen, vervoer hebben, gezondheidszorg hebben zonder daar ook maar enige verantwoordelijkheidsgevoel voor te hebben: het kan volgens mij geen kwaad.

Ik ben benieuwd wat over drie maanden met de vakanties gaat gebeuren: Gewoon de oude draad opvatten zoals we al decennia gewend zijn geowrden? Net doen of er niets gebeurd is, terwijl de schuilden giga zijn opgelopen, maar eigenlijk relatief weinig mensen dat echt merken dankzij al die opvangmaatregelen, extra uitkeringen, overslaan van huurbetalingen, overslaan van betalen van sociale premies… En de Overheden zij maakten vermogen uit het " niets" en ze deelden maar uit…. Alsof daar ook geen ellende van gaat komen.

"Eigen verantwoordelijkheid" is altijd mijn sleutelwoord en niet de verantwoordelijkheid van Overheden. Het is een andere visie: Je leeft veel voorzichtiger, maar je staat ook niet meteen aan de afgrond als je eens een paar maanden zonder inkomen zit.

Wel de les, alweer geleerd Ed, hoe weinig vermogen er eigenlijk toch is: Bij een beetje tegenslag zijn ze failliet of is er geen cent in huis.

Peter
Ed Verbeek
2
“Het moest er dan toch een keertje van komen… ! Het is hier een discussieforum en laten we het gezellig houden, maar ik ben het TOTAAL oneens met jou.”

Geen enkel probleem, ffff, en je schrijft zeker geen onzinnige dingen en geen enkel onvertogen of denigrerend woord, dus daarvoor comlimenten.

Mijn stelleing: Zolang de bailout van bedrijven niet wordt teruggedraaid is het vanzelfsprekend dat individuele burger hun eigen bailout afdwingen.

Want geheel jouw redenering volgend:

Ik vind dat bedrijven best hun aandelen mogen terugkopen, dividend mogen uitkeren en hun managers buitensporig mogen belonen
(m.n. optieconstructies waarbij er een perverse prikkel is voor het management om de boekhouding
en bedrijfsvoering in te richting met het oog alleen de korte termijn aandelenkoers )
als zij er de centen voor hebben en anders schakelen ze maar wat terug. Mij verbaast al die verhalen over geweldige schulden van bedrijven (die nu massaal een bailout krijgen doordat FED en ECB hun bedrijfsobligaties opkopen) waarbij ik mij afvraag: hebben die dan nooit en te nimmer in al die jaren dat het goed ging een appeltje voor de dorst weggelegd. NEEN, dus zoals uit tientallen artikelen en zovele tv=programma's blijkt. Maar ffff ...Ik vind dan dat al die bedrijven maar hun les moeten leren: NIET de maatschappij moet daarvoor opdraaien en alweer de schuldenberg met miljarden vergroten en de bedrijven hun te ruime en te dure werkwijze te laten voortzetten, maar inderdaad: Nu maar eens de les leren van de tering naar de nering zetten en wellicht ook eens eerder danken aan slechte tijden. Zoals we die nu beleven. Al die verpamperingsmaatregelen voor het bedrijsleven (privatiseren van de winst, socialseren van de verliezen) al die opvang, al die banken zus en banken zo (“to big to fail”', hadden ze daarover niet geleerd in 2008) zo nu en dan die managers leren dat je niet voortdurend op de pof, op de kosten van de Overheid kunt blijven overleven, zonder daar ook maar enige verantwoordelijkheidsgevoel voor te hebben: als het mis gaat zeggen: ja maar wij moeten nu echt gered worden door de overheid), het kan volgens mij geen kwaad.
Failissementen horen nu eenmaal bij het kapitalisme. Sterker nog, het is erg gezond voor de economie als geheel, zo heb ik begrepen van de grote voorstanders van de Vrije Markt en bijbehorende Concurrentie.
"Eigen verantwoordelijkheid" is altijd ook mijn eerste (!) sleutelwoord en niet de verantwoordelijkheid van Overheden. Het is dezelfde visie als van jou: bedrijven leven veel voorzichtiger, maar je staat ook niet meteen aan de afgrond als je eens een paar maanden zonder winst zit.
Wel de les, alweer geleerd ffff, hoe weinig vermogen er eigenlijk toch is: Bij een beetje tegenslag zijn bedrijven failliet en is er geen cent in huis.

Maar zolang er socialisme (= steun/bailouts, privatiseren van winsten en socialiseren van verliezen) voor bedrijven is, dan natuurlijk ook voor de burgers.
Ed Verbeek
0
"socialisme (= steun/bailouts, privatiseren van winsten en socialiseren van verliezen)"

nog aan te vullen met: "en voor triljoenen opkopen van bedrijfsobligaties (=schulden) door FED en ECB)"
Ijsbeer
0
Daar zullen de chinezen niet blij mee zijn de ondergang van de USA.
Die zullen er alles aan doen om het vertrouwen hoog te houden in de USA.
De chinezen zijn nog lang niet klaar met de dump.
ffff
1
Ed,

Prachtig antwoord. Mooi voorbeeld van hoe mensen met verschillende ogen naar een bestaande situatie kijken.

Ik erger mij aan die verpampering ( in mijn ogen ) van burgers en jij ergert je aan die verpampering van bedrijven.

Terwijl ik jouw posting/ antwoord aan het lezen was, dacht ik inderdaad: Niet alleen burgers hebben verdomd weinig weerstand voor financiële tegenslag, maar Ed heeft gelijk: Ook heel veel bedrijven.

Komen we bij een volgende vraag: Doen al die Overheden over heel de wereld er nu goed aan om zowel burgers als bedrijven te steunen, dan wel volgens mijn verantwoordelijkheidsprincipe: terugschroeven, zwaar terugschroeven en niet zo gigantisch vermogen uit het niets toveren. Maar ik ben er intussen wel achter gekomen dat mijn scenario niet omarmd wordt, integendeel zowel burger als bedrijven verpamperen en verpamperen en later kijken we wel eens naar de opgelopen rekening…
Overigens Ed, één van jouw favoriete standpunten was altijd vorig jaar die toenemende mondiale schulden….DAT is nu nog veel beroerder geworden….
asti
0
In hoeverre kan het überhaupt dat iedereen wordt verpamperd?

Is er sprake van het 'vooruitschuiven' van een rekening?

Of vindt er onvermijdelijk een herverdeling van welvaart plaats?
936 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
869,73  -4,29  -0,49%  17:28
 Germany40^ 17.919,50 -0,94%
 BEL 20 3.852,25 -0,81%
 Europe50^ 4.939,38 -1,01%
 US30^ 37.772,34 -1,51%
 Nasd100^ 17.228,17 -1,69%
 US500^ 5.002,46 -1,38%
 Japan225^ 37.370,14 -1,65%
 Gold spot 2.332,06 +0,69%
 EUR/USD 1,0716 +0,18%
 WTI 82,26 -0,77%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,38%
RENEWI +4,68%
Fugro +2,44%
Flow Traders +2,15%
B&S Group SA +2,11%

Dalers

ADYEN NV -16,68%
VIVORYON THER... -6,03%
Alfen N.V. -5,58%
WDP -5,48%
HEIJMANS KON -3,64%