Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.198 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 ... 1256 1257 1258 1259 1260 » | Laatste
voda
0
NVIDIA presteert boven verwachting

(ABM FN-Dow Jones) NVIDIA heeft in het derde kwartaal van zijn lopende jaar beter gepresteerd dan verwacht maar de outlook is voorzichtig. Dit bleek donderdag nabeurs uit de resultaten van de Amerikaanse producent van computerhardware.

In de verslagperiode daalde de operationele winst met 12 procent op jaarbasis tot 927 miljoen dollar. Onder de streep bleef een 27 procent lagere nettowinst over van 899 miljoen dollar. De aangepaste winst van 1,78 dollar was echter ruim boven de 1,58 dollar die analisten voorspelden.

In het derde kwartaal daalde de omzet met 5 procent op
jaarbasis tot net 3 miljard dollar. Op kwartaalbasis was sprake van een omzetverbetering van 17 procent.

Lopende kwartaal

Voor het huidige vierde kwartaal rekent NVIDIA op een omzet van 2,95 miljard dollar, met een schommeling van 2 procent daaronder of boven, wat een bandbreedte betekent van 2,89 miljard tot 3,01 miljard dollar. Analisten rekenen op 3,07 miljard dollar.

Verder moet de brutomarge uitkomen op 64,1 procent, wat een verbetering zou zijn ten opzichte van het derde kwartaal toen sprake was van een marge van 63,6 procent.

In de reguliere handel steeg het aandeel NVIDIA donderdag 0,6 procent. In de nabeurshandel schommelt het aandeel tussen winst en verlies.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Kudlow: VS dicht bij deal met China

Gepubliceerd op 15 nov 2019 om 08:16 | Views: 2.818

WASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten en China naderen een definitief akkoord over de eerste fase van een handelsovereenkomst die een einde kan maken aan de handelsoorlog tussen beide landen. Dat zei de belangrijke economieadviseur van het Witte Huis Larry Kudlow.

Volgens de topadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump wordt er nu dagelijks gebeld door onderhandelaars uit de VS en China. "We komen dichtbij. De sfeer is goed", zei Kudlow na een bijeenkomst in Washington. Hij sprak over de "laatste loodjes".

Trump kondigde enige tijd geleden al aan dat er overeenstemming was bereikt over een eerste deel van een akkoord met China. Peking was minder stellig en sindsdien wordt nieuws over de onderhandelingen op de financiële markten weer op een goudschaaltje gewogen. Een geplande ondertekening van het deelakkoord in Chili werd overigens geannuleerd, maar dat kwam doordat de conferentie waar dat zou gebeuren werd geschrapt.

Terugdraaien importtarieven

Een woordvoerder van het Chinese ministerie van Handel stelde dat het terugdraaien van sommige Amerikaanse importtarieven cruciaal is voor het bereiken van een overeenkomst. "De handelsoorlog begon met het instellen van importheffingen en zal moeten eindigen met het intrekken van deze aanvullende heffingen", zei een woordvoerder van het ministerie volgens zakenzender CNBC.

De Chinese overheidszegsman ging niet in op berichten van eerder deze week dat de onderhandelingen vast zouden zijn gelopen. Die kink in de kabel zou te maken hebben met de Chinese weigering om aantallen op papier te zetten in afspraken over hogere aankopen van Amerikaanse landbouwproducten, een belangrijk twistpunt.

In de handelsstrijd met de Europese Unie zou Trump nog geen beslissing hebben genomen over het instellen of vertragen van nieuwe importheffingen op auto's uit de EU. De president zou adviezen daarover bestuderen.
voda
0
Hellman & Friedman stapt in Action

Gepubliceerd op 15 nov 2019 om 12:49 | Views: 442

BAAR-ZUG (AFN) - Durfkapitalist Hellmann & Friedman stapt in Action. De Amerikaanse investeerder nam een minderheidsbelang over van de private investeerder Partners Group uit Zwitserland. Over de omvang van het belang deden de partijen geen uitspraken. De transactie hangt als bekend een prijskaartje aan Action van 10,2 miljard euro.

De Britse Action-eigenaar 3i maakte donderdag al bekend dat er verschuivingen waren met deelbelangen in Action. Daarbij werden toen geen namen genoemd. Het belang dat nu in handen is van Hellman & Friedman, is ondergebracht in een fonds met andere investeerders en wordt beheerd door 3i. In totaal zit een derde van alle aandelen Action in dat fonds.

3i bezit circa 80 procent van de aandelen Action. Een deel daarvan is dus ondergebracht in een privaat fonds dat wordt beheerd door 3i, maar dan met geld van externe kapitaalverschaffers.
voda
0
Amazon tekent bezwaar aan tegen miljardenorder Pentagon aan Microsoft

AWS, de clouddochter van Amazon, gaat officieel bezwaar aantekenen tegen de order van $10 mrd die het Amerikaanse ministerie van defensie eind oktober aan concurrent en plaatsgenoot Microsoft heeft toegewezen.

Volgens ceo Andy Jessy van cloud-marktleider AWS hebben politieke redenen de doorslag gegeven bij het toekennen van de opdracht. President Donald Trump kan Amazon-ceo Jeff Bezos niet uitstaan omdat Bezos - als privépersoon - eigenaar is van The Washington Post, een van de kranten die kritisch is op de handel en wandel van Trump.

Volgens Jessy is het voor het Pentagon om die reden erg lastig geweest om de opdracht van de Joint Enterprise Defense Infrastructure Cloud (Jedi) aan de Amazon-dochter toe te wijzen.

Een woordvoerder van Amazon verklaarde tegenover Reuters: 'Verschillende aspecten van het hele evaluatieproces rond Jedi vertoonden duidelijke tekortkomingen, fouten en onmiskenbare vooringenomenheid en het is belangrijk dat deze zaken onderzocht worden en gerectificeerd.'

Microsoft was ook voor kenners een verrassing
Het officiële protest van Amazon werd eind oktober al verwacht, op het moment dat de order naar Microsoft ging. Het feit dat Trump in augustus al openlijk aangaf dat er kritiek was op AWS in verband met deze opdracht, maakte het officiële protest van AWS haast onvermijdelijk.

De clouddochter van Microsoft, Azure, is overigens de tweede speler van formaat op de cloudmarkt, met een marktaandeel dat ongeveer half zo groot is als dat van AWS. Bedrijven als Google en IBM liggen ver achter bij de twee koplopers. Niettemin was AWS voor iedereen in de cloudwereld de favoriet voor het binnenhalen van de order.

Dat Microsoft won, was ondanks de voor iedereen zichtbare politieke kant van de zaak toch een verrassing.

fd.nl/ondernemen/1324505/amazon-teken...
voda
0
Wall Street koerst af hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wezen vrijdag rond het middaguur op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

Optimisme over een aanstaande handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China geeft de markt vrijdag steun, nadat Larry Kudlow, de topadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, zei dat de twee partijen dicht bij een akkoord zijn, hoewel Trump nog niet klaar is om een deal te ondertekenen. "De sfeer is redelijk goed", zei hij, eraan toevoegend dat Trump "houdt van wat hij ziet, maar nog niet klaar is om een verbintenis aan te gaan. We hebben nog geen overeenkomst", zei hij.

De onderhandelaars werken momenteel aan een zogenaamde fase 1 deal, waarbij Beijing zich committeert aan het kopen van Amerikaanse landbouwproducten en de Verenigde Staten overeen zijn gekomen om de geïmplementeerde importheffingen op de Chinese goederen terug te draaien.

Marktanalist Justin Onuekwusi van Legal & General Investment Management spreekt echter van gemengde signalen over de voortgang in de handelsbesprekingen tussen de VS en China, waardoor beleggers niet goed weten waar ze aan toe zijn. "Hoewel de markt het waarschijnlijker vindt dat het tot een oplossing komt, zijn de wereldwijde aandelenindices deze week nauwelijks gestegen", constateerde hij. "Ik denk dat de onzekerheid nog steeds hoog is. Alleen omdat je een verbetering ziet, wil nog niet zeggen dat het [de zorgen] weg is", zei hij.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten een viertal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de detailhandelsverkopen in oktober en de Empire State index New York van november, gevolgd door industriële productiedata en de Amerikaanse bedrijfsvoorraden in september.

Voor de detailhandelsverkopen ligt de prognose van economen op een stijging met 0,2 procent op maandbasis tegen een afname met 0,3 procent in september op maandbasis. De zogeheten Empire State-index stijgt naar verwachting van 4,0 in oktober naar 5,0 deze maand.

De industriële productie van de Verenigde Staten daalt in de calculaties vooraf met 0,5 procent op maandbasis tegen een krimp met 0,4 procent in september ten opzichte van augustus. De capaciteitsbenutting daalt naar verwachting van 77,5 procent naar 77,0 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1032. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1020 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1021 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 0,5 procent lager.

Bedrijfsnieuws

JC Penney kan vrijdag rekenen op de aandacht van beleggers. De moderetailer komt vrijdag met zijn resultaten over het derde kwartaal. Er was vandaag vooralsnog geen handel in het aandeel.

NVIDIA heeft in het derde kwartaalr beter gepresteerd dan verwacht, maar de outlook is voorzichtig. Het aandeel steeg voorbeurs 0,6 procent.

Under Armour noteerde voorbeurs 0,3 procent lager. Voormalige leidinggevenden van het sportkledingbedrijf, waar de federal overheid onderzoek doet naar mogelijke boekhoudfraude, meldden onder druk gezet te zijn om agressieve verkoopdoelen te halen, waarbij omzet in lopende kwartalen werd overgeheveld naar het voorgaande kwartaal om de dalende verkoop bij publicatie van de kwartaalcijfers te maskeren.

Goldman Sachs heeft 465 werknemers gepromoveerd tot managing director, wat beduidend minder is dan voorheen omdat de bank er naar streeft om de kosten te verlagen en het aanzien van hogere functies te herstellen. Er was voorbeurs nog geen handel in het aandeel.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,1 procent hoger op 3.096,63 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 27.781,96 punten en technologiebeurs Nasdaq sloot vlak 8.479,02 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse landsadvocaat vindt Huawei onbetrouwbaar - media

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse landsadvocaat William Barr vindt het Chinese Huawei en ZTE Corp niet betrouwbaar. Dit meldde persbureau Reuters vrijdag.

Reuters refereerde daarbij aan een brief van Barr aan de Federal Communications Commission waarin deze zijn twijfels over de betrouwbaarheid van beide bedrijven uitte.

Volgende week vrijdag 22 november stemt het federale orgaan over de vraag of Amerikaanse mobiele telecombedrijven wel of niet apparatuur van deze bedrijven mogen afnemen met overheidsgeld.

Volgens Reuters wilde geen van de bedrijven direct reageren.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Stijging voor Amerikaanse detailhandelsverkopen

(ABM FN-Dow Jones) De verkopen in de Amerikaanse detailhandel zijn in oktober gestegen. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

De detailhandelsverkopen stegen in oktober op maandbasis met 0,3 procent.

Economen rekenden voor oktober gemiddeld op een stijging van 0,2 procent in vergelijking met een maand eerder.

Op jaarbasis was er in oktober sprake van een toename van 3,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Empire State index daalt

(ABM FN-Dow Jones) De New York Fed index voor de industrie in de regio New York is in november gedaald. Dit bleek vrijdag uit de publicatie van de index, beter bekend als de Empire State index.

De index daalde van een stand van 4,0 in oktober naar 2,9 in november.

De index voor nieuwe orders is licht toegenomen.

Het optimisme over de vooruitzichten voor de komende zes maanden is ook licht gestegen. De index steeg met iets minder dan 2 punten naar 19,4, maar bleef daarmee ruimschoots onder de niveaus die de afgelopen jaren werden gezien.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street beweegt richting hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het groen.

Optimisme over een aanstaande handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China geeft de markt vrijdag steun, nadat Larry Kudlow, de topadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, zei dat de twee partijen dicht bij een akkoord zijn, hoewel Trump nog niet klaar is om een deal te ondertekenen. "De sfeer is redelijk goed", zei hij, eraan toevoegend dat Trump "houdt van wat hij ziet, maar nog niet klaar is om een verbintenis aan te gaan. We hebben nog geen overeenkomst", zei hij.

De onderhandelaars werken momenteel aan een zogenaamde fase 1 deal, waarbij Beijing zich committeert aan het kopen van Amerikaanse landbouwproducten en de Verenigde Staten overeen zijn gekomen om de geïmplementeerde importheffingen op de Chinese goederen terug te draaien.

Marktanalist Justin Onuekwusi van Legal & General Investment Management spreekt echter van gemengde signalen over de voortgang in de handelsbesprekingen tussen de VS en China, waardoor beleggers niet goed weten waar ze aan toe zijn. "Hoewel de markt het waarschijnlijker vindt dat het tot een oplossing komt, zijn de wereldwijde aandelenindices deze week nauwelijks gestegen", constateerde hij. "Ik denk dat de onzekerheid nog steeds hoog is. Alleen omdat je een verbetering ziet, wil nog niet zeggen dat het [de zorgen] weg is", zei hij.

Voorbeurs werd op macro-economisch vlak bekend dat de verkopen in de Amerikaanse detailhandel op maandbasis zijn gestegen met 0,3 procent.

De New York Fed index voor de industrie in de regio New York is in november gedaald. De index daalde van een stand van 4,0 in oktober naar 2,9 in november.

Later op de dag volgen industriële productiedata en de Amerikaanse bedrijfsvoorraden in september.

Voor de detailhandelsverkopen ligt de prognose van economen op een stijging met 0,2 procent op maandbasis tegen een afname met 0,3 procent in september op maandbasis. De zogeheten Empire State-index stijgt naar verwachting van 4,0 in oktober naar 5,0 deze maand.

De industriële productie van de Verenigde Staten daalt in de calculaties vooraf met 0,5 procent op maandbasis tegen een krimp met 0,4 procent in september ten opzichte van augustus. De capaciteitsbenutting daalt naar verwachting van 77,5 procent naar 77,0 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1033. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1020 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1021 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 0,5 procent lager.

Bedrijfsnieuws

JC Penney steeg voorbeurs 13,6 procent, na beter dan verwachte kwartaalresultaten. Het verlies was het afgelopen kwartaal minder dan verwacht en ook de omzet kwam hoger uit dan analisten raamden.

NVIDIA heeft in het derde kwartaal beter gepresteerd dan verwacht, maar de outlook is voorzichtig. Het aandeel noteerde voorbeurs 0,1 procent lager.

Under Armour noteerde voorbeurs 1,0 procent lager. Voormalige leidinggevenden van het sportkledingbedrijf, waar de federal overheid onderzoek doet naar mogelijke boekhoudfraude, meldden onder druk gezet te zijn om agressieve verkoopdoelen te halen, waarbij omzet in lopende kwartalen werd overgeheveld naar het voorgaande kwartaal om de dalende verkoop bij publicatie van de kwartaalcijfers te maskeren.

Goldman Sachs heeft 465 werknemers gepromoveerd tot managing director, wat beduidend minder is dan voorheen omdat de bank er naar streeft om de kosten te verlagen en het aanzien van hogere functies te herstellen. Het aandeel won voorbeurs 0,3 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,1 procent hoger op 3.096,63 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 27.781,96 punten en technologiebeurs Nasdaq sloot vlak 8.479,02 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Industriele productie VS gedaald

(ABM FN-Dow Jones) De industriële productie in de Verenigde Staten is in oktober harder dan verwacht gedaald. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Amerikaanse Federal Reserve.

De index voor productie van de maakindustrie, mijnbouw en nutsbedrijven daalde vorige maand met 0,8 procent, na een daling van 0,3 procent in september. Voor oktober hadden economen gerekend op een krimp van 0,5 procent.

De bezettingsgraad daalde van 77,5 procent naar 76,7 procent, terwijl werd gerekend op een daling naar slechts 77,0 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Goed nieuws uit de winkelstraat en Wall Street

Ook in de Verenigde Staten lijken de beurzen positief te gaan openen. De winkelverkopen vallen mee en de futures op zowel de S&P 500, de Dow Jones en de Nasdaq staan in de plus.

In navolging van de Europese beurzen, staan ook de futures op de belangrijkste Amerikaanse aandelen-indices staan in de plus. Het lijkt er op dat de Dow Jones-index iets hoger gaat openen, met een stijging van de futures van 0,4%. Die op de brede S&P 500-index staan 0,3% hoger en die op de Nasdaq 0,4%.

Larry Kudlow, adviseur van het Witte Huis, heeft volgens persbureau Bloomberg gemeld dat een handelsdeal met China nu wel erg dichtbij komt. Daarbij zijn er goede cijfers over de winkelverkopen te melden. Die waren in oktober iets hoger dan verwacht. Vooral autoverkopers en benzinestations deden goede zaken.

Kledingwinkels deden het minder en ook in de meubelboulevard was het minder druk. In totaal gingen de verkopen met 0,3% omhoog, na een daling in september van 0,3%. Analisten hadden een stijging van 0,2% verwacht.

Van de Amerikaanse producenten komt minder nieuws. Hun productie daalde de afgelopen maand met 0,6%. Dat is de sterkste daling in het afgelopen half jaar. Een staking bij General Motors en de handelsoorlog zouden hebben bijgedragen aan de lagere productie. In september was er ook al een daling: toen met 0,5%.

De aandelen van Cisco daalde donderdag naar hun laagste punt in maanden. Het technologiebedrijf maakte vooruitzichten bekend die niet voldeden aan de verwachtingen van analisten. De aandelen daalden 7,5% richting het laagste niveau sinds afgelopen januari.

fd.nl/beurs/1324589/goed-nieuws-uit-d...
voda
0
Beurzen in New York openen met winsten

Gepubliceerd op 15 nov 2019 om 15:42 | Views: 39

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten aan de handel begonnen. Beleggers op Wall Street verwerken onder meer iets beter dan verwachte cijfers over de Amerikaanse winkelverkopen. Daarnaast gaat de aandacht uit naar het handelsoverleg tussen China en de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,3 procent in de plus op 27.870 punten. De brede S&P 500 won ook 0,3 procent, tot 3107 punten, en technologiegraadmeter Nasdaq ging met 0,4 procent omhoog naar 8515 punten.

Het optimisme over een handelsdeal lijkt weer wat terug te keren. De Amerikaanse handelsminister Wilbur Ross sprak over de laatste fase in de onderhandelingen, maar waarschuwde wel dat de nieuwe invoertarieven op Chinese goederen, die op 15 december gepland staan, alsnog in kunnen gaan. Ook economisch adviseur van het Witte Huis Larry Kudlow stelde dat de twee grootmachten er bijna uit zijn.

Nvidia

Toeleverancier aan de chipsector Applied Materials kreeg de handen van beleggers duidelijk op elkaar met positieve verwachtingen voor het lopende kwartaal. Dat zou een signaal kunnen zijn dat de zwakte in de chipmarkt ten einde komt. Het aandeel steeg meer dan 7 procent. Producent van chips en grafische kaarten Nvidia opende eveneens de boeken en won in de eerste handelsminuten 0,6 procent.

Verder kreeg maker van meubilair RH er bijna 7 procent bij. Berkshire Hathaway, de investeringsfirma van miljardair Warren Buffett, deed de omvang van zijn belang in de onderneming uit de doeken. Berkshire heeft inmiddels 1,2 miljoen aandelen van RH in handen. Ook werd het belang van Berkshire in energiereus Occidental Petroleum (plus 3 procent) onthuld, van 7,5 miljoen aandelen.
voda
0
Amerikaanse bedrijfsvoorraden ongewijzigd

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse bedrijfsvoorraden waren in september ongewijzigd ten opzichte van de voorgaande maand. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het ministerie van Handel.

De bedrijfsvoorraden waren ongewijzigd, terwijl economen vooraf gemiddeld rekenden op een toename van 0,1 procent. Op jaarbasis ging het om een stijging van 3,7 procent.

De groothandelsomzet daalde in september met 0,2 procent op maandbasis en lag 0,5 procent hoger dan een jaar eerder.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
HP wijst samensmelting met Xerox af

Gepubliceerd op 18 nov 2019 om 06:34 | Views: 0

NEW YORK (AFN) - Computer- en printerfabrikant HP heeft het ongevraagde overnamebod van kopieermachine- en printerfabrikant Xerox afgewezen. Xerox liet onlangs zijn interesse blijken in het veel grotere HP, waar het in aandelen en contanten ruim 33 miljard dollar voor overheeft. Een deal zou twee van de grootste namen op het gebied van kantoorapparatuur samenvoegen.

Maar HP stelt in een verklaring dat, na gesprekken met financiële en juridische adviseurs, het bestuur unaniem tot de conclusie is gekomen dat het bod de waarde van de onderneming niet goed weergeeft. Ook wijst het op de schuldenberg die een deal zou opleveren.

De internationale markt voor print- en kopieerapparatuur staat al enige tijd onder druk, door de beweging van bedrijven naar de cloud en andere internetdiensten. HP worstelt al tijden op de markt voor personal computers, benoemde recent een nieuwe topman en snijdt hard in zijn personeelsbestand om kosten te besparen. De printdivisie van de onderneming, momenteel een belangrijke winstbron, ziet de opbrengsten ook afnemen

De activistische investeerder Carl Icahn liet recent weten een groot voorstander van het samengaan van de twee Amerikaanse bedrijven te zijn. Icahn heeft een belang van 10,6 procent in Xerox. Ook is hij aandeelhouder van HP, met een belang van iets meer dan 4,2 procent. De 83-jarige miljardair zag grote kostenvoordelen bij een samensmelting. "De combinatie is een no-brainer", zo liet hij aan zakenkrant The Wall Street Journal weten. "Ik geloof zeer sterk in de synergieën."
voda
0
'WeWork zet een derde van personeel op straat'

Gepubliceerd op 18 nov 2019 om 07:59 | Views: 0

NEW YORK (AFN) - De financieel geplaagde uitbater van gedeelde werkruimtes WeWork wil een derde van zijn personeel op straat zetten. Dat zeggen ingewijden tegen de Amerikaanse krant The New York Times. De ontslagronde vormt onderdeel van een groter vijfjarenplan om van WeWork een gezond bedrijf te maken.

WeWork zal deze week aankondigen afscheid te nemen van minstens 4000 medewerkers. Ongeveer de helft daarvan houdt zich bezig met niet-kernactiviteiten. Het gaat dan onder meer om aannemers, die zich bezighouden met het onderhoud van de kantoorpanden. Volgens de meest recente cijfers werken in totaal zo'n 12.500 mensen bij WeWork.

WeWork joeg eerder dit najaar een beursgang na, maar trok zich terug. Beleggers twijfelden onder meer over of het bedrijf een duidelijk pad richting winstgevendheid had. Het gevolg daarvan was dat de waardering van WeWork kelderde tot 8 miljard dollar, krap een zesde van wat het ooit was.
voda
0
Futures wijzen op licht hogere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een licht hogere opening tegempoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.

Daarmee zetten de Amerikaanse aandelenmarkten de opwaartse trend van afgelopen vrijdag voort.

De Dow Jones sloot toen boven de psychologische grens van 28.000 punten, nadat half juli 2019 de grens van 27.000 punten werd gepasseerd, vanwege optimisme over een handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China.

Hoewel het afgelopen weekeinde stil bleef op het handelsfront, blijft de kwestie markten domineren. "De positieve geluiden van vorige week uit Washington stimuleerden de Europese en Amerikaanse aandelenmarkten", concludeerde marktanalist David Madden van CMC Markets. "De [positieve] taal stuurt het positieve sentiment, hoewel Trump weinig enthousiast lijkt over het terugdraaien van de importheffingen. De Verenigde Staten willen graag dat er meer concessies worden gedaan met betrekking tot intellectueel eigendom, terwijl van Chinese zijde weerstand bestaat tegen de omvang van de landbouwaankopen waar de VS om vragen", voegde hij toe.

Op woensdag verschijnen de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Open Market Committee. De markt kijkt daarbij met name uit naar aanwijzingen over hoe de centrale bank het risico beoordeelt van het handelsconflict op de Amerikaanse economische groei.

Op macro-economisch vlak staat maandag in de Verenigde Staten slechts vertrouwensdata van huizenbouwers in november geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1066. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1063 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1050 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 0,3 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Campbell Soup publiceert maandag voorbeurs kwartaalcijfers. Er was vooralsnog geen handel in het aandeel.

HP Inc. heeft het overnamevoorstel van Xerox verworpen. In een brief aan de CEO van Xerox liet het bestuur van HP weten unaniem tot de conclusie gekomen te zijn dat het bod HP “significant” onderwaardeert en niet in het belang van de aandeelhouders van het bedrijf is. HP noteerde voorbeurs 3,8 procent lager, terwijl Xerox 2,4 procent daalde.

De Verenigde Staten zijn van plan om een ontheffing te verlengen waarmee Amerikaanse bedrijven voorlopig zaken kunnen blijven doen met de Chinese techreus Huawei. Dit meldde The New York Times zaterdag op basis van ingewijden.

WeWork zal mogelijk een derde van zijn personeel ontslaan, zo meldden bronnen aan de New York Times. Via deze weg moet het bedrijf dat bedrijfsruimtes verhuurt in rustiger financieel vaarwater komen.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,8 procent hoger op 3.120,46 punten. De Dow Jones index eindigde 0,8 procent in het groen op 28.004,89 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot 8.540,83 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Vertrouwen Amerikaanse huizenbouwers vrijwel stabiel

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers is in november vrijwel stabiel gebleven. Dit bleek maandag uit data van de National Association of Home Builders.

De NAHB-huizenindex daalde nipt deze maand naar 70. In oktober noteerde de index nog op 71, het hoogste peil sinds begin 2019.

Indien de index boven de 50 noteert, dan beschouwen huizenbouwers de verkoopomstandigheden als positief.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
VS verlengen ontheffing Huawei

(ABM FN-Dow Jones) De Verenigde Staten hebben een ontheffing verlengd waarmee Amerikaanse bedrijven voorlopig zaken kunnen blijven doen met de Chinese techreus Huawei Technologies. Dit maakte het Amerikaanse ministerie van handel maandag officieel bekendgemaakt.

De huidige ontheffing liep maandag af en de Trump regering heeft deze nu met 90 dagen verlengd. Het is de derde keer dat dit gebeurt.

In mei zette Amerika Huawei op een zwarte lijst waardoor het Chinese bedrijf zonder toestemming geen zaken mag doen met Amerikaanse bedrijven. Dit leverde echter problemen op voor telecombedrijven die vooral actief zijn in landelijke gebieden in de VS en bedrijven die veel verkopen aan Huawei.

Minister van handel Wilbur Ross zei maandag dat "de verlenging ervoor zorgt dat telecomaanbieders klanten kunnen blijven bedienen in de meest afgelegen gebieden in de VS, die anders in het donker zouden komen te zitten."

Het verlengen van de ontheffing zou door China kunnen worden opgevat als een gebaar van goede wil van de VS in de handelsbesprekingen, omdat Beijing wil dat Washington de sancties op Huawei opheft.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street veert op

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street noteert maandag met nog een paar uur handel te gaan dicht bij huis. De S&P 500 en Nasdaq noteren licht boven hun recordstanden van vrijdag. De Dow Jones index weet ook iets te stijgen en vestigt zich daarmee steviger boven de 28.000 punten. Die mijlpaal werd vrijdag voor het eerst bereikt.

De stemming is wel terughoudend, volgens marktanalist David Madden van CMC Markets, te wijten aan de berichten dat China pessimistisch zou zijn over een handelsdeal met de Verenigde Staten. Dat terwijl de twee landen dit weekend nog een constructief telefoongesprek hadden.

De VS hebben maandag wel een ontheffing verlengd waarmee Amerikaanse bedrijven voorlopig zaken kunnen blijven doen met de Chinese techreus Huawei Technologies. De verlenging geldt voor 90 dagen.

In mei zette Amerika Huawei op een zwarte lijst waardoor het Chinese bedrijf zonder toestemming geen zaken mag doen met Amerikaanse bedrijven. Dit leverde echter problemen op voor telecombedrijven die vooral actief zijn in landelijke gebieden in de VS en bedrijven die veel verkopen aan Huawei.

Het verlengen van de ontheffing zou door China kunnen worden opgevat als een gebaar van goede wil van de VS in de handelsbesprekingen, omdat Beijing wil dat Washington de sancties op Huawei opheft.

Op macro-economisch vlak was het rustig. Het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers bleef in november nagenoeg stabiel.

Later in de week verschijnen de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve, hoewel die na de verklaring van voorzitter Jerome Powell voor het Amerikaans Congres, naar verwachting weinig nieuws bevatten.

Powell is maandagochtend op bezoek geweest op het Witte Huis om te praten met president Donald Trump over de Amerikaanse economie en het monetaire beleid van de centrale bank.

Trump, die vaak kritiek uit op de centrale bank en zijn voorzitter, sprak van een goed en beleefd gesprek. In een verklaring zei de Fed dat Powell tegenover de president geen verwachtingen ten aanzien van het monetaire beleid heeft uitgesproken en heeft benadrukt dat het beleidspad volledig afhankelijk is van de inkomende macro-economische data, die van invloed kunnen zijn op de economische vooruitzichten. Dit zei Powell vorige week ook al voor het Amerikaans Congres.

De euro/dollar noteert maandagavond 0,3 procent hoger op 1,1082.

De olieprijs ging 1,7 procent lager op 56,85 dollar.

Bedrijfsnieuws

HP Inc. heeft het overnamevoorstel van Xerox verworpen. In een brief aan de CEO van Xerox liet het bestuur van HP weten unaniem tot de conclusie gekomen te zijn dat het bod HP “significant” onderwaardeert en niet in het belang van de aandeelhouders van het bedrijf is. HP verliest 1,2 procent, terwijl Xerox 0,1 procent daalt.

Boeing daalt 0,6 procent, ondanks de aankondiging dat SunExpress zijn optie heeft uitgeoefend om 10 extra 737 MAX 8 vliegtuigen te bestellen, met een waarde van 1,2 miljard dollar.

Ford Motor wint 0,2 procent, nadat de automaker zondag zijn 'Mustang Mach E' aankondigde, zijn eerste volledige elektrische SUV.

T-Mobile US heeft Mike Sievert benoemd tot nieuwe CEO. Sievert treedt per 1 mei 2020 aan en vervangt John Legere, wiens contract afloopt op 30 april 2020. Het aandeel noteert vlak.

NVIDIA stijgt 4 procent, nadat het aandeel eind vorige week nog onder druk stond na het vrijgeven van de kwartaalcijfers.

WeWork zal mogelijk een derde van zijn personeel ontslaan, zo meldden bronnen aan de New York Times. Via deze weg moet het bedrijf dat bedrijfsruimtes verhuurt in rustiger financieel vaarwater komen. Onlangs mislukte een geplande beursgang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Toch recordregen op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is maandag dichtbij huis gebleven maar wist wel nieuwe records neer te zetten. De S&P 500 en Nasdaq sloten licht boven hun recordstanden van vrijdag, op respectievelijk 3.122,03 en 8.549,94 punten. De Dow Jones index wist 0,1 procent te stijgen en vestigde zich daarmee steviger boven de 28.000 punten, op 28.036,22 punten.

De stemming was wel terughoudend, volgens marktanalist David Madden van CMC Markets. Dit was met name te wijten aan de berichten dat China pessimistisch zou zijn over een handelsdeal met de Verenigde Staten. Dat terwijl de twee landen dit weekend nog een constructief telefoongesprek hadden.

De VS hebben maandag wel een ontheffing verlengd waarmee Amerikaanse bedrijven voorlopig zaken kunnen blijven doen met de Chinese techreus Huawei Technologies. De verlenging geldt voor 90 dagen.

In mei zette Amerika Huawei op een zwarte lijst waardoor het Chinese bedrijf zonder toestemming geen zaken mag doen met Amerikaanse bedrijven. Dit leverde echter problemen op voor telecombedrijven die vooral actief zijn in landelijke gebieden in de VS en bedrijven die veel verkopen aan Huawei.

Het verlengen van de ontheffing zou door China kunnen worden opgevat als een gebaar van goede wil van de VS in de handelsbesprekingen, omdat Beijing wil dat Washington de sancties op Huawei opheft.

Op macro-economisch vlak was het rustig. Het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers bleef in november nagenoeg stabiel.

Later in de week verschijnen de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve, hoewel die na de verklaring van voorzitter Jerome Powell voor het Amerikaans Congres vorige week, naar verwachting weinig nieuws bevatten.

Powell is maandag op bezoek geweest op het Witte Huis om te praten met president Donald Trump over de Amerikaanse economie en het monetaire beleid van de centrale bank.

Trump, die vaak kritiek uit op de Fed en zijn voorzitter, sprak van een hartelijk gesprek. In een verklaring zei de Fed dat Powell tegenover de president geen verwachtingen ten aanzien van het monetaire beleid heeft uitgesproken en heeft benadrukt dat het beleidspad volledig afhankelijk is van de inkomende macro-economische data, die van invloed kunnen zijn op de economische vooruitzichten. Dit zei Powell vorige week ook al voor het Congres.

De euro/dollar noteerde maandagavond 0,2 procent hoger op 1,1075.

De olieprijs is maandag gedaald. Op een settlement van 57,05 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 0,67 dollar of 1,2 procent minder waard.

Bedrijfsnieuws

HP Inc. heeft het overnamevoorstel van Xerox verworpen. In een brief aan de CEO van Xerox liet het bestuur van HP weten unaniem tot de conclusie gekomen te zijn dat het bod HP “significant” onderwaardeert en niet in het belang van de aandeelhouders van het bedrijf is. HP verloor 0,8 procent, terwijl Xerox 1,0 procent steeg.

Boeing daalde 0,6 procent, ondanks de aankondiging dat SunExpress zijn optie heeft uitgeoefend om 10 extra 737 MAX 8 vliegtuigen te bestellen, met een waarde van 1,2 miljard dollar.

Ford Motor verloor 0,1 procent, nadat de automaker zondag zijn 'Mustang Mach E' aankondigde, zijn eerste volledige elektrische SUV.

T-Mobile US heeft Mike Sievert benoemd tot nieuwe CEO. Sievert treedt per 1 mei 2020 aan en vervangt John Legere, wiens contract afloopt op 30 april 2020. Het aandeel steeg 0,2 procent.

NVIDIA steeg 4,0 procent, nadat het aandeel eind vorige week nog onder druk stond na het vrijgeven van de kwartaalcijfers.

WeWork zal mogelijk een derde van zijn personeel ontslaan, zo meldden bronnen aan de New York Times. Via deze weg moet het bedrijf dat bedrijfsruimtes verhuurt in rustiger financieel vaarwater komen. Onlangs mislukte een geplande beursgang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
25.198 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 ... 1256 1257 1258 1259 1260 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18:05
 Germany40^ 17.738,20 -0,18%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.914,82 +0,01%
 US30^ 38.013,46 +0,76%
 Nasd100^ 17.548,80 +0,25%
 US500^ 5.049,25 +0,59%
 Japan225^ 38.001,71 +0,68%
 Gold spot 2.382,87 +0,93%
 EUR/USD 1,0647 -0,22%
 WTI 82,17 -0,05%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%