Just Eat Takeaway « Terug naar discussie overzicht

Takeaway 2019

772 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 » | Laatste
voda
0
Bod Prosus geeft premie van 20 procent ten opzichte van bod Takeaway.com
08:07
*Prosus waardeert Just Eat op 4,9 miljard pond en wil 710 pence per aandeel betalen
08:07
*Prosus lanceert bod op Just Eat officieel

Bron Binck
voda
0
Prosus doet bod op Just Eat gestand bij 75 procent.

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Just-Eat Holding PLC
£ 7,38 0,00 0,00 % London Stock Exchange
Prosus NV
63,17 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
Takeaway.com
73,20 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Prosus zal het bod op Just Eat gestand doen bij een aanmelding van 75 procent van de aandelen van het Britse bezorgbedrijf. Dat maakte het sinds kort op het Damrak genoteerde bedrijf maandag bekend, bij de publicatie van de details bij de voorwaarden van het overnamebod.

Het bod van 7,10 Britse pond per aandeel loopt tot 11 december en Prosus roept aandeelhouders Just Eat om om het bod zo snel mogelijk te accepteren.

Sinds de bekendmaking van het bod is de sector van snelgroeiende internetbedrijven 24 procent minder waard geworden, merkt Prosus op. Takeaway.com, dat Just Eat ook wil inlijven, werd bijvoorbeeld 12,4 procent minder waard. Dat maakt het bod niet te versmaden, volgens Prosus.

Prosus maakte op 22 oktober bekend dit bod te doen, dat ongeveer 20 procent hoger ligt dan dat van de Nederlandse rivaal Takeaway.com. Het concurrerende bod van Prosus op Just Eat is pikant, omdat Takeaway eerder dit jaar de Duitse tak van Delivery Hero overnam, waar Prosus een belang in heeft van bijna 23 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
*CEO Takeaway: bod biedt aandeelhouders Just Eat wel beloning bij toekomstige groei
08:52
*CEO Takeaway begrijpt twijfel aandeelhouders vanwege bod Prosus in contanten
08:52
*Takeaway blijft achter bod op Just Eat staan

Bron Binck
voda
0
Takeaway.com wijzigt bod op Just Eat niet

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Just-Eat Holding PLC
£ 7,36 -0,02 -0,27 % London Stock Exchange
Prosus NV
62,46 -0,71 -1,12 % Euronext Amsterdam
Takeaway.com
73,90 0,70 0,96 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com heeft het bod op Just Eat niet aangepast, nu rivaal Prosus de details van zijn concurrerende bod bekend heeft gemaakt, maar stelt dat het eigen bod ondanks de relatief lage waardering toch meer perspectief biedt op waardecreatie dan dat van Prosus.

Het bedrijf stelt zelfs dat beide biedingen de reële waarde van Just Eat onvoldoende weerspiegelen.

"Gezien de omstandigheden, begrijp ik volledig dat de huidige contante waardes van ons bod en dat van de concurrent niet bijzonder aantrekkelijk zijn voor aandeelhouders van Just Eat en beide ver onder de fair value van Just Eat liggen", aldus topman Jitse Groen van Takeaway.com.

Toch wil Takeaway.com zijn bod, dat wordt betaald in eigen aandelen, niet aanpassen, na de recente koersdaling op de beurs. "We geloven toch dat de overeengekomen verhouding voor de fusie tussen Just Eat en Takeaway.com de juiste is."

Deze verhouding werd overeengekomen tussen de twee maaltijdbezorgers op 5 augustus. Sindsdien is de waarde van Takeaway.com op de beurs echter fors gedaald, en daarmee ook de waarde van het overnamebod.

Groen wijst op de sterke en aanvullende marktposities, die Just Eat-aandeelhouders de kans bieden op aanzienlijke waardecreatie door de fusie. Dit in tegenstelling tot de meeste andere maaltijdbezorgers, die volgens Groen "waarschijnlijk nooit winstgevend worden."

Prosus publiceerde maandag de details van zijn bod op Just Eat, van 7,10 Britse pond in contanten per aandeel, en moedigde beleggers aan om hun aandelen snel aan te melden.

Prosus wees er ook op dat het bod van Takeaway.com minder waard is geworden door de recente koersdaling, terwijl de gehele sector van snelgroeiende internetbedrijven de afgelopen tijd nog sterker in waarde is gedaald. Daardoor zou het bod in contanten van Prosus alleen maar aantrekkelijker zijn geworden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: bezorgtoeslag positief voor Takeaway.com

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Takeaway.com
74,30 1,10 1,50 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Het in rekening brengen van een bezorgtoeslag is positief voor Takeaway.com. Dit concludeerde analist Marc Hesselink van ING maandag na de aankondiging van de maaltijdbezorger dat het bedrijf een toeslag gaat rekenen voor Scoober, de bezorgdienst van Takeaway voor restaurants die niet over eigen bezorgers beschikken.

Deze toeslag is volgens de analist positief voor Takeaway.com, omdat daarmee het risico verdwijnt dat Scoober voortdurend op de winstgevendheid van de maaltijdbezorger drukt.

“We denken ook dat Takeaway.com zit nu simpelweg sterk genoeg voelt ten opzichte van de concurrentie om deze zet te doen”, aldus ING. “Takeaway ligt ver voor op de concurrentie, dus er was geen noodzaak meer om de bezorgingen zo te subsidiëren”, meent Hesselink.

ING hanteert een koopadvies voor Takeaway.com met een koersdoel van 105,00 euro. Het aandeel Takeaway.com noteerde maandag op een groen Damrak 1,6 procent hoger op 74,40 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Prosus kan bod op Just Eat herzien'

Gepubliceerd op 11 nov 2019 om 11:31 | Views: 65

Takeaway.com 11:25
75,10 +1,90 (+2,60%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Technologiefonds en -investeerder Prosus zou zijn bod van 710 pence per aandeel Just Eat kunnen verbeteren als het niet lukt om voldoende aandeelhouders te paaien. Dat concluderen kenners van Liberum in een reactie op de formele lancering van het bod op het Britse maaltijdbestelbedrijf door Prosus.

Prosus is met Takeaway.com in een overnamestrijd om Just Eat verwikkeld. Door de waardedaling van het aandeel Takeaway in Amsterdam, is het bod in aandelen op Just Eat ook minder waard geworden. Liberum is sceptisch over de slagingskansen van de beoogde fusie tussen Just Eat en Takeaway. Volgens Liberum zal de acceptatiegrens van 75 procent van de aandeelhouders niet worden bereikt.

Dat percentage heeft nu ook Prosus als drempel gesteld. Het bod van 710 pence per aandeel van Prosus is volgens Liberum ook niet voldoende. Een afwijzing kan volgens de kenners leiden tot een herzien en beter bod.

Het aandeel Takeaway noteerde maandag op het Damrak omstreeks 11.15 uur 2,4 procent hoger op 74,95 euro. Het aandeel Prosus stond 1,1 procent lager op 62,49 euro.
voda
0
Takeaway.com sluit overeenkomst met UEFA voor UEFA EURO 2020

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Takeaway.com
75,00 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com is uitgekozen door UEFA om als sponsor actief te zijn tijdens UEFA EURO 2020. Dit maakte UEFA dinsdagochtend bekend.

Takeaway.com krijgt daarmee onder meer het recht om tijdens het toernooi te adverteren in stadions. Bovendien kunnen klanten van de maaltijdbezorger in aanmerking komen voor tickets.

"Tijdens het toernooi zal Takeaway.com miljoenen fans van UEFA een gemakkelijke manier bieden om maaltijden te bestellen, terwijl ze tegelijk kunnen genieten van voetbal", aldus marketing director Guy-Laurent Epstein van UEFA Events.

UEFA EURO 2020 zal op 12 juni van start gaan in Rome. Financiële details van de deal werden niet bekendgemaakt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Putz
0
Ah:

BARCELONA/AMSTERDAM (Reuters) - Takeaway.com (TKWY.AS) Chief Executive Jitse Groen said on Wednesday he did not intend to increase a 4.3 billion pound ($5.5 billion) offer for Britain’s Just Eat (JE.L), despite a higher unsolicited bid from larger rival Prosus (PRX.AS).
voda
0
Takeaway: niet te veel betalen voor Just Eat

Gepubliceerd op 13 nov 2019 om 18:59 | Views: 13

Takeaway.com 17:35
77,80 +2,75 (+3,66%)

BARCELONA (AFN/BLOOMBERG) - Maaltijdbestelbedrijf Takeaway.com wil niet te veel betalen voor de overname van de Britse branchegenoot Just Eat. Dat zei topman Jitse Groen van Takeaway tijdens een techconferentie in Barcelona. "Ik wil niet de idioot zijn die een deal maakt die nergens op slaat", aldus Groen.

Takeaway is momenteel in een overnamestrijd verwikkeld met techinvesteerder Prosus. Die diende maandag zijn vijandige overnamebod in. De 710 pence per aandeel is volgens aandeelhouders van Just Eat te laag. Maar ook het bod van Takeaway in aandelen, dat wordt gewaardeerd op 626 pence per aandeel, heeft niet de volledige goedkeuring. Geen van beide partijen heeft gezegd dat het zijn bod zal verhogen.

Takeaway blijft naar eigen zeggen gedisciplineerd in zijn benadering. Wat in het voordeel van Takeaway kan spelen is dat sommige aandeelhouders van het maaltijdbestelbedrijf ook stukken Just Eat bezitten. Prosus blijft er bij dat Takeaway de mate van investeringen onderschat die nodig zijn in de snel veranderende sector.
voda
0
Takeaway rekent op hogere marges Just Eat na fusie

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Just-Eat Holding PLC
£ 7,362 0,012 0,16 % London Stock Exchange
Prosus NV
60,73 -1,46 -2,35 % Euronext Amsterdam
Takeaway.com
77,80 2,75 3,66 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com wil de marges van Just Eat opvoeren, nadat de twee bedrijven gefuseerd zijn. Dit zei CEO Jitse Groen van Takeaway.com woensdag tijdens de Morgan Stanley TMT conferentie in Barcelona.

In de eerste helft van 2019 had Takeaway een marge van 50 procent, terwijl Just Eat bleef steken op 35 procent.

Ook zal Takeaway zijn bezorgdienst Scoober naar het Verenigd Koninkrijk brengen.

Verder werkt Takeaway aan een plan om zijn model voor de zakelijke markt in Israël naar Europa te kopiëren. In dit model betalen werkgevers de lunch van hun werknemers. Het Israëlische 10bis werd vorig jaar door Takeaway gekocht.

De maaltijdbezorger is in gevecht met het eveneens aan de Amsterdamse beurs genoteerde Prosus om het Britse Just Eat in te lijven. Vooralsnog lijken beide partijen van geen wijken te weten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones Newswires 2019 All rights reserved.
Worff
0
quote:

Putz schreef op 13 november 2019 16:31:

Iemand een verklaring voor de jump vandaag?
takeaway gaat de bod op just eat verliezen, men ziet dat als positief nieuws denk ik. ook zonder just eat gaat de koers van takeaway de komende jaren omhoog!
voda
1
Beursblik: Credit Suisse zet Takeaway op kooplijst

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Takeaway.com
81,05 2,25 2,86 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft dinsdag het advies voor Takeaway.com verhoogd van Neutraal naar Outperform en het koersdoel van 88,00 naar 95,00 euro.

De analisten van de Zwitserse bank spreken in hun rapport van "een aantrekkelijk instapmoment voor de beste maaltijdbezorger van de klas".

Credit Suisse meent dat de verkoopgolf in het aandeel Takeaway onterecht is. Maar, zo betoogden de analisten, de verkopen door Delivery Hero naderen hun einde. De Duitse concurrent heeft al 87 procent van de beoogde 3 miljoen aandelen verkocht. En dat zal een koersstijging van Takeaway tot gevolg hebben. En dat is ook belangrijk, aldus Credit Suisse, omdat Takeaway de overname van het Britse Just Eat in eigen aandeel betaalt.

De taxaties van de bank liggen voor 2020 maar liefst 65 procent boven de consensus voor de aangepaste EBITDA. Daarbij denken de analisten dat de plannen van Takeaway met Scoober jaarlijks 35 miljoen euro gaan bijdragen. Ook zal er meer synergie in Duitsland kunnen worden behaald, denken zij.

Overigens is het koersdoel van 95,00 euro gebaseerd op een zelfstandig scenario. De combinatie met Just Eat zal voor nog meer koerspotentie zorgen, aldus Credit Suisse.

In een groene AEX won Takeaway.com dinsdag 2,9 procent en handelde zo op 81,05 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
leek2018
0
Ik heb geen aandelen, maar heb er wel belangstelling voor. Wel heb ik zo mijn bedenkingen. Is Takeaway niet erg conjunctuur gevoelig? Gaat het minder, dan zal men als eerste hierop bezuinigen. Zelf eten klaarmaken is toch een stuk goedkoper. Ook lijkt het me een bedrijf waar het heel makkelijk is om zwart geld wit te wassen. Of zie ik beren, die er niet zijn?
phu
0
Lekker fonds. Goudmijntje. Eind nog niet in zicht. Beetje galapagosachtige koersdoel heb ik voor ogen.
Ceteris Paribus
0
Dat zou een verdubbeling voor TKW betekenen, lijkt me straf.

Heb gisteren een eerste positie in TKW ingenomen, ongeveer 10% van mijn portefeuille, op een koers van 78,30. Pakt qua timing goed uit :)

Een belangrijke overweging voor mij was dat Takeaway in een groeimarkt zit en de laatste maanden is achtergebleven, aangezien de koers ruim onder de ATH stond op een AEX van bijna 600 punten. Ben er nog niet over uit of ik het aandeel voor de LT ook wil houden.

Nu Delivery Hero klaar lijkt met dumpen, en de koers van TKW aan het oplopen is, neemt de kans op een fusie met Just Eat toe. Hoe verwachten jullie dat een mogelijke fusie met Just Eat zou uitpakken voor de koers?
[verwijderd]
0
quote:

Ceteris Paribus schreef op 19 november 2019 19:12:

Dat zou een verdubbeling voor TKW betekenen, lijkt me straf.

Heb gisteren een eerste positie in TKW ingenomen, ongeveer 10% van mijn portefeuille, op een koers van 78,30. Pakt qua timing goed uit :)

Een belangrijke overweging voor mij was dat Takeaway in een groeimarkt zit en de laatste maanden is achtergebleven, aangezien de koers ruim onder de ATH stond op een AEX van bijna 600 punten. Ben er nog niet over uit of ik het aandeel voor de LT ook wil houden.

Nu Delivery Hero klaar lijkt met dumpen, en de koers van TKW aan het oplopen is, neemt de kans op een fusie met Just Eat toe. Hoe verwachten jullie dat een mogelijke fusie met Just Eat zou uitpakken voor de koers?
Ik heb er 2 maal wat winst op gepakt maar deze recentelijke stijging naar boven helaas niet meegemaakt, doe je goed :)

Mijns inziens is food delivery absoluut een groeimarkt alleen is de potentiële groei in de markten waar TKW het grootse deel van zijn omzet in haalt niet meer zo groot als eerst. Het draait er allemaal om de grootste speler in t land te worden waar je actief bent. Om dat te behalen houd je in beginsel de commissie voor restaurants laag en stop je ontzettend veel geld in marketing (en sales). Als deze positie is behaald (zoals in NED en DUI (na overname Duitse tak DHER) kun je de restaurantscommissies gaan verhogen en je uitgaven op het gebied van mar & sales verlagen om je marge te vergroten. En wordt je EBITDA daar positief. Dubbelcijferige groei van het aantal orders zit er dan helaas niet meer in.

Ik zie DHER als een flink groei-aandeel door zijn grote penetratie in nieuwe markten in Azie etc. en voor TKW na de fusie/overname v Just Eat alleen Polen op middellange termijn nog als een flinke groeimarkt. Ben dus benieuwd naar Jitses volgende stappen op weg naar werelddominantie.

Gun het hem en jullie van harte :) Succes!
Chaplord
0
Heb het gevoel dat deze stijging geregisseerd is om het bod van Takeaway dichterbij het bod van Prosus te brengen. Koekje van eigen deeg. Prosus regiseerde de daling ook via Delivery Hero
772 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 14,080
Verschil +0,760 (+5,71%)
Hoog 14,120
Laag 13,295
Volume 3.436.901
Volume gemiddeld 2.417.205
Volume gisteren 6.390.192