Heijmans « Terug naar discussie overzicht

Vierde kwartaal 2019

709 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 32 33 34 35 36 » | Laatste
tradersonly
0
Eduard de Wit
0
quote:

tradersonly schreef op 27 november 2019 19:09:

26 nov: WorldQuant verkleint shortpositie in Heijmans van 0.57% naar 0.51%
En de koers ook nog eens omlaag.

Tja....
tradersonly
0
Achtergrond 26 nov 2019 15 reacties

Spoedwet stikstof houdt opties open
De Spoedwet aanpak stikstof, die het kabinet dinsdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, houdt verschillende opties open.
In het wetsvoorstel regelt het kabinet dat er maatregelen kunnen worden genomen, onder andere via een regeling voor het voerspoor.

Eisen aan diervoeding
In de toelichting bij de wet staat dat de mogelijkheid wordt gecreëerd om eisen te stellen aan diervoeding, “door regels te stellen aan het gehalte aan bepaalde stoffen in dierlijke producten”. Daarbij moet worden gekeken naar ruwvoer, restproducten en mengvoer. Hoe dat in het vat wordt gegoten, is nog onduidelijk.

Reactie op Raad van State
In reactie op opmerkingen van de Raad van State heeft het kabinet onder meer via onderzoek van Wageningen Universiteit & Research laten zien dat verlaging van het eiwitgehalte in het voer direct leidt tot minder uitstoot van ammoniak.

De Raad van State vraagt zich af of een vermindering van de ammoniakuitstoot niet op andere (“minder vergaande“) maatregelen kan worden bereikt. Het kabinet antwoordt daarop dat veevoermaatregelen in vergelijking met een verkleining van de veestapel “een minder groot effect hebben op de inkomenspositie van de veehouder en de concurrentiekracht van de sector en daarbij horende ketenpartijen”.

Instelling van een drempelwaarde
De spoedwet houdt ook de optie van de instelling van een drempelwaarde open. In een apart advies laat de Raad van State weten dat de instelling van een generieke drempelwaarde een moeilijk haalbare kaart is.

Behandeling wet
De Tweede Kamer wil de wet al volgende week woensdag behandelen. In dezelfde week wordt ook de aanpassing van de Meststoffenwet in verband met de invoering van het actieprogramma Nitraatrichtlijn behandeld.

Moeite met snelheid
Kamerleden lieten in een ingelaste procedurevergadering blijken erg veel moeite te hebben met de snelheid die vereist is. “Maar in het belang van het op gang brengen van de bouw, willen we voort”, aldus CDA‘er Jaco Geurts. Het is de bedoeling dat de wet voor het einde van het jaar in de Eerste Kamer is behandeld.

www.boerderij.nl/Home/Achtergrond/201...
lokeend
0
quote:

ro1946 schreef op 27 november 2019 14:51:

[...]

Het wil niet. Ik ben er maar weer uitgegaan.
RD.
Goede beslissing! en het gaat nog verder omlaag! ik meld me hier als ik plukken ga bijkopen (onder de 7 euro!:-)))
succes!
G20 Xdrive
0
quote:

lokeend schreef op 27 november 2019 23:15:

[...]

Goede beslissing! en het gaat nog verder omlaag! ik meld me hier als ik plukken ga bijkopen (onder de 7 euro!:-)))
succes!
Zou maar niet te lang meer wachten met stukken in te slaan. Short afgebouwd. Kabinet bezig met bouw vlot te trekken. Heymans heeft zijn dieptepunt ver gehad.
DNFTT
0
quote:

harde winst schreef op 27 november 2019 17:29:

[...]
Vorige week lager?
Individuele transacties zijn niet interessant en jouw gezwets over shortselling in Heijmans is forumvervuiling.
G20 Xdrive
0
Net op het nieuws dat het PFAS beleid versoepeld wordt en de bouwbedrijven weer aan de slag kunnen. Short is bijna nihil.
De weg naar herstel kan beginnen.
largo33
0
quote:

Broer Konijn schreef op 28 november 2019 18:09:

Alstublieft, enjoy......!!! :-)

www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/arti...
morgen dan maar eens knallen op dit goede nieuws
tradersonly
0
DONDERDAG 28 NOVEMBER 2019, 16:59

Weer vertraging voor hoogspanningslijn Borssele-Rilland

De aanleg van de hoogspanningslijn tussen Borssele en Rilland loopt zeker een half jaar verder vertraging op. Netwerkbeheerder TenneT zet de aanbestedingsprocedure stop omdat zich tot nu toe twee gegadigde hebben gemeld. Dat is volgens Tennet te weinig, omdat er dan geen sprake is van concurrentie.

TenneT zocht aannemers voor de aanleg van werkwegen, werkterreinen en funderingen voor 107 masten van de verbinding. In de procedure is aangegeven dat in de twee gebieden gewerkt moet worden met twee verschillende aannemers.

TenneT verwacht in de zomer van 2020 het werk alsnog kan worden gegund. De netwerkbeheerder rekent erop dat dan meer partijen zich inschrijven vanwege de werkzaamheden die stil liggen door de stikstofproblematiek.

Werk in twee gebieden tegelijk
Tijdens de aanleg van de hoogspanningslijn wordt in twee gebieden tegelijk gewerkt, daarom zijn twee aannemers nodig. Als de werkzaamheden eenmaal gestart zijn, verwacht TenneT dat de verbinding in anderhalf jaar klaar is.

Vorig jaar oktober liep het project ook al vertraging op. Toen heeft TenneT het contract met bouwbedrijf Heijmans en het Duitse bedrijf Euopoles opgezegd. Die partijen deden volgens de netwerkbeheerder niet aan de contractuele verplichtingen.

De tijdelijke verbinding die was voorzien in het Sloebos is van de baan, mede door hogere kosten, meldt TenneT. Hierdoor blijft een bomenstrook van drie hectare langs de Ossenweg in Borssele gespaard

www.omroepzeeland.nl/nieuws/116696/We...

----------

Animo is dus niet zo groot. Blijkbaar denkt men wel 3x na om met Tennet in zee te gaan. De slinkse lui bij Tennet hopen nu dat de stikstofproblematiek er toe leidt dat zomer volgend jaar plots wel meer bedrijven zin hebben in de klus. Lijkt mij zeer sterk nu deze problemen zo goed als van de baan zijn met de verhoogde norm naar 0,8


tradersonly
0
Nieuwe tegenvaller voor TenneT: deel van aanbesteding voor bouw stroomsnelweg mislukt
BORSSELE - Netbeheerder TenneT heeft de aanbesteding voor de bouw van 107 mastlocaties tussen Borssele en Rilland stopgezet. Slechts twee bedrijven hadden zich ingeschreven. Daardoor dreigde de stroomsnelweg veel te duur worden. TenneT verwacht dat bij een nieuwe poging de aannemers wél staan te trappelen en dat het project niet nog meer vertraging oploopt.

Joeri Wisse 28-11-19, 17:03
Het zit TenneT niet mee in Zeeland. Aanvankelijk zouden de mastlocaties én masten voor de nieuwe stroomsnelweg door Zuid-Beveland gebouwd worden door Heijmans-Europoles. Ruim een jaar geleden besloot TenneT dat contract op te zeggen. De aannemerscombinatie zou niet aan de afgesproken kwaliteit en de gestelde datum voor inbedrijfsname voldoen. Het contract, waar ook een lijn in Groningen onderdeel van uitmaakte, had een waarde van 250 miljoen.

Om de vertraging te beperken, besloot TenneT het werk te verdelen over vier nieuwe aannemers. Daarvoor werd het tracé opgeknipt in een deel Borssele-Kapelle en een deel Kapelle-Rilland. Ook inhoudelijk is een knip gemaakt: per gebied zoekt TenneT zowel een civiele aannemer (die werkwegen, werkterrein en funderingen voor de masten aanlegt) als een mastenbouwer. In juni zijn de aanbestedingen begonnen.

Stikstofcrisis
TenneT heeft nu bekendgemaakt dat de procedure voor het civiele werk is stopgezet. ,,Omdat er slechts twee bedrijven hebben ingeschreven, is geen sprake van concurrentie”, zegt woordvoerder Franscé Verdeuzeldonk. TenneT verwacht dat bij een nieuwe aanbesteding die over twee weken open gaat meer belangstelling is bij aannemers. ,,Door de stikstofcrisis liggen veel andere werkzaamheden nu stil”, zegt Verdeuzeldonk. Daar komt bij dat TenneT onlangs de aanbesteding voor een klus in Groningen heeft afgerond. De afvallers hebben wellicht nu wel tijd en interesse om in Zeeland aan de slag te gaan.

De planning voor het project komt niet in gevaar, denkt TenneT. De aannemers voor het civiele deel zouden na de zomer van 2020 aan de slag kunnen. Voor de aanleg van de mastlocaties rekent TenneT op anderhalf jaar. De aanbesteding voor de bouw van de masten loopt wel naar wens, maar is nog niet afgerond. De aannemer voor de installatie van de stroomdraden is al wel bekend. SPIE neemt deze klus voor haar rekening. Eind 2022 moet de lijn klaar zijn.

Sloebos
TenneT heeft ook nog goed nieuws voor Zeeland: er hoeft minder gekapt worden in het Sloebos bij Borssele. Voor een tijdelijke hoogspanningslijn die tijdens de bouw de functie van de bestaande verbinding moet overnemen, volstaat bij nader inzien een enkele in plaats van een dubbele lijn. Daardoor blijft de bomenstrook van ruim drie hectare langs de Ossenweg gespaard.

www.pzc.nl/bevelanden/nieuwe-tegenval...

tradersonly
0
Tennet ziet in belangrijk detail over het hoofd, namelijk dat de afgelopen 2-3 jaar de klussen weer aardig voor het oprapen liggen in de bouwsector. En de stikstof- pfas crisis lijkt grotendeels bezweerd met verhoogde norm.

Heijmans kreeg de klus gegund in februari '17. Ze hebben dus gecalculeerd met 2016 prijsniveau. We leven bij een nieuwe gunning straks dik 3 jaar verder met bijbhorende tekorten in de bouw en oplopend prijsniveau.

Feitelijk heeft Tennet enorm geblunderd. Heijmans had de funderingen allang af kunnen hebben en dan had VolkerWessels de bijdrage van Europoles in kunnen vullen met de plaatsing van de masten. Hoe bedoel je bestuurlijk onvermogen bij Tennet..

Na het cao-akkefietje op Van Beeks eerste dag, volgden er nog een paar rommelige maanden. Een groot contract met aannemer Heijmans werd ontbonden, en eind vorig jaar ging het bestuur van TenneT op de schop. Het was ook de periode dat interviewverzoeken met de nieuwe ceo ‘even geen prioriteit hadden’.

Was dat allemaal een statement: ik ben binnen en ga eens even schoon schip maken hier?
,,Nou, je vraagt er naar, maar dat is voor mij alweer verleden tijd. Business as unusual, noem ik dat ook wel. Er spelen elke dag wel dingen. Maar het klopt dat we goed hebben gekeken naar onze topstructuur en onze strategie. Wij wilden onze organisatie voorbereiden op de volgende fase van groei, en dat is gelukt.”


www.gelderlander.nl/arnhem/manon-van-...

voda
0
Opsteker bouwers door verhogen PFAS-norm - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
BAM
2,464 0,026 1,07 % Euronext Amsterdam
Heijmans
7,29 0,04 0,55 % Euronext Amsterdam
VolkerWessels
21,90 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Het kabinet is van plan om de zogenoemde PFAS-norm te verhogen zodat veel bouw- en baggerprojecten weer opgestart kunnen worden. Dit meldden diverse media donderdagavond, waaronder NOS en RTL Nieuws.

De huidige norm van maximaal 0,1 microgram per kilo grond, wordt verachtvoudigd naar 0,8 microgram per kilo, meldden bronnen.

Vrijdag wordt het kabinetsbesluit officieel aangekondigd, volgens ingewijden, en daarmee kan driekwart van de bouwwerkzaamheden die nu stil liggen weer verder.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Lankforst
0
Zou morgen wel weer veel dag handelaren trekken, net als het vorige bericht vorige week.
DNFTT
0
Leuk bericht @ tradersonly, al denk ik niet dat VolkerWessels de masten ooit aan concurrent Hijmans had geleverd. Maar dat is een detail want in China kunnen ze ook erg goed lassen.
Daexter
0
De pFas norm wordt even met een factor 8 opgehoogd.

Als driekwart van de opdrachten hervat kan worden, zal dat waarschijnlijk ook wel gelden voor de bij q3 gemelde 10% omzet reductie in 2020. Oftewel het wordt geen 10% omzet reductie maar hooguit een procent of 3. Koers kan de komende dagen wel weer een procent of 10 gaan stijgen op dit nieuws. Ik heb iig alvast een (bij)koopordertje geplaatst.

ro1946
0
quote:

ro1946 schreef op 27 november 2019 14:51:

[...]

Het wil niet. Ik ben er maar weer uitgegaan.
RD.
Pech voor mij, fijn voor jullie. (de haussiers).
RD.
tradersonly
0
LTO stapt uit overleg met Tennet

Geen draagvlak voor samenwerking Tennet

NOORD-BRABANTMARIEKE VERBIESEN29 NOV 2019 OM 08:41UUR


LTO Nederland is uit het overleg met Tennet gestapt en zegt per 1 mei 2020 de samenwerking op. Ondanks vele inspanningen zorgt de werkwijze van de netbeheerder nog altijd voor veel ongenoegen bij boeren.
LTO Nederland heeft met Tennet in 2013 samenwerkingsafspraken gemaakt in de vorm van een bestuursovereenkomst over tarieven en contractvoorwaarden. Bij de evaluatie in 2016 heeft LTO Nederland aangeven dat er naast een verbetering in de omgang met de grondeigenaar in het veld een oplossing voor de knelpunten in de vergoedingensystematiek moest worden gevonden.

Er is sinds dat moment regelmatig met Tennet afstemming geweest over de noodzakelijke aanpassingen, maar de netbeheerder toonde zich niet bereid de knelpunten op te lossen. In het bestuurlijk overleg van april 2019 is dit zelfs door Tennet als onbespreekbaar afgedaan, omdat het strijdig zou zijn met de maatschappelijke taak die in de Elektriciteitswet is vastgelegd. Navraag leert echter dat dit veel genuanceerder ligt.

Drie verbindingen
In Zeeland en Noord-Brabant gaat het om de aanleg van twee 380 kV-verbindingen tussen Borssele en Rilland en Rilland en Tilburg en om een 150 kV-verbinding in Zeeuws-Vlaanderen. Ook is er een stuk 150 kV ondergronds gelegd bij Rilland om ruimte te maken voor het nieuwe 380 kV-traject.

'We konden voor leden niets meer ophalen', zegt ZLTO-bestuurder Janus Scheepers, die zitting had in de landelijke werkgroep schade. 'Een goede communicatie ontbrak, beloftes werden niet nagekomen, ondernemers voelden zich onder druk gezet. Alles bij elkaar genomen, voelden we ons genoodzaakt om de samenwerking op te zeggen.'

Deskundig advies
ZLTO blijft zich voor haar leden inzetten. 'In West-Brabant is het traject onlangs vastgesteld en moeten ondernemers nog met Tennet om de tafel gaan zitten om afspraken te maken. Daarin ondersteunen we leden graag met deskundig advies.'

John Bal, adviseur bij ZLTO, is vanaf het begin nauw betrokken bij de begeleiding van leden. 'We hebben veel bijeenkomsten gehouden om leden te informeren. Daarnaast hebben we ondernemers juridisch ondersteund, individuele trajecten begeleid, onderhandelingen gevoerd voor specifieke groepen ondernemers', zegt Bal.

Schadevergoeding
'Dat heeft er onder meer toe geleid dat we voor fruittelers een reële schadevergoeding zijn overeengekomen. Met het wegvallen van collectieve basisafspraken is het des te belangrijker deskundig advies in te winnen.'
salud
0
@tradersonly: Tennet (100% overheidsbedrijf) zou zich zo langzamerhand de ogen uit de kop moeten schamen.
Gelukkig zijn ze als "bedrijf" bezig zichzelf te verkwanselen aan Duitsland. De huidige bestuurders zullen zichzelf daarbij verrijken en met een grote zak geld stoppen met hun werkzaamheden. De door hen veroorzaakte puinhopen laten ze dan achter zich om opgeruimd te worden door derden.
709 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 32 33 34 35 36 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 10:52
Koers 16,840
Verschil -0,040 (-0,24%)
Hoog 16,900
Laag 16,780
Volume 14.104
Volume gemiddeld 116.158
Volume gisteren 46.706