C/Tac « Terug naar discussie overzicht

CTAC ontwikkelingen 2019

191 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Wilbar
1
Q3 Cijfers 2019: Ctac boekt licht hogere omzet en EBITDA
31 oktober 2019

’s-Hertogenbosch, 31 oktober 2019 – Business & Cloud Integrator Ctac N.V. (Ctac) (Euronext Amsterdam: CTAC) maakt vandaag de trading update bekend over het derde kwartaal 2019.

Hoofdpunten derde kwartaal 2019:
> Omzet stijgt licht (+1,5%) naar 19,8 miljoen
> EBITDA* stijgt met 8,3% naar € 1,3 miljoen
> Bedrijfsresultaat* stabiel op € 1 miljoen
> Nettoresultaat* stijgt met 14,3% naar € 0,8 miljoen

Hoofdpunten eerste negen maanden 2019:
> Omzet daalt licht (-1,1%) naar € 61,2 miljoen
> Lagere vraag naar on premise licentieverkopen deels gecompenseerd door toenemende vraag naar cloudoplossingen
> Winstgevendheid lager als gevolg van incidentele lasten in eerste halfjaar
> Uitrol nieuwe IP-producten ligt op schema

www.ctac.nl/Over-Ctac/Nieuws/2019/10/...
voda
0
Ctac stelt outlook 2019 licht opwaarts bij

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
CTac
1,93 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Ctac heeft over het derde kwartaal de omzet en de winstgevendheid licht zien oplopen en stelde de outlook voor 2019 licht opwaarts bij. Dit maakte de IT-dienstverlener woensdag voorbeurs bekend.

De omzet kwam uit op 19,8 miljoen euro tegen 19,5 miljoen een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (EBIT) bleef met 1,0 miljoen euro gelijk. Het nettoresultaat steeg 14,3 procent naar 0,8 miljoen euro tegen 0,7 miljoen euro een jaar eerder.

Rekening houdend met de dividendbetaling over 2018 van miljoen euro, steeg het eigen vermogen van miljoen ultimo december 2018 naar miljoen euro eind september.

Outlook

Het bedrijf verhoogde de outlook voor 2019 in lichte mate en verwacht nu een gelijkblijvende omzet en operationeel bedrijfsresultaat ten opzichte van 2018. Eerder ging Ctac uit van een licht lagere omzet een lager resultaat voor 2019.

Juridisch dispuut

Ctac is nog altijd verwikkeld in een juridisch geschil met een klant waarin de rechter eerder deze maand deze klant in het gelijk stelde. Ctac beraadt zich nu op vervolgstappen waaronder een hoger beroep.

Deze uitspraak van de rechtbank Amsterdam, zoals die deze maand werd gedaan, zal een negatieve impact op het totaal bedrijfsresultaat hebben van 1,25 miljoen euro.

Op een vlak Damrak sloot het aandeel Ctac woensdag 0,5 procent lager op 1,93 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
...Money Clue
0
... mocht Ctac in een hoger beroep, of wellicht de schade op derden gedeeltelijk kunnen verhalen, dan veert de koers ongetwijfeld terug naar de 3. Wel even iets om rekening mee te houden. Ons aandeel blijft onveranderd.
effegenoeg
0
Vergeleken met Ordina die bijna negentig miljoen omzet laat zien met honderd miljoen aandelen is CTac met 20 miljoen omzet en ruim twaalf miljoen aandelen, over een kwartaal gezien een aantrekkelijke investering. Dit gezien de genadeloze afstraffing van 4 naar 2€ nu.
Sinds kort dan ook een positie.
Wilbar
0
Er is vrijwel niets gepubliceerd over een project(je) van C/tac bij Comfoor (audiodiensten). Maar dit heb ik gevonden op LinkedIn:

"Een versnipperd systeemlandschap stond de internationale expansie van Comfoor in de weg. Samen met Ctac verbeterde Comfoor de interne processen. Ook ondersteunde Ctac het bedrijf bij de selectie van een gloednieuw ERP-pakket dat naadloos aansluit bij Comfoors grensoverschrijdende ambities."

www.linkedin.com/company/ctac/?origin...
Comfoor is gevestigd te Doetinchem.

Blik dekkende afbijt
0
Wilbar
0
Als C/tac daar geen melding van mag maken dan zetten ze het ook niet op LinkedIn. Maar het project zal te klein zijn geweest om er iets over te publiceren via de nieuws kanalen.
We kunnen het dan ook beter indelen in de categorie "dertien-in-een-dozijn-projecten". Maar voor de aandeelhouders is het toch ook weer een teken van leven.
Argus
0
quote:

Wilbar schreef op 4 december 2019 12:40:

U wilt ons aan een beetje oud nieuws herinneren, heer Bommel?
Beste Wilbar,

Nadat ik de nieuwsbrief e-Contactueel ontvangen had van Ctac dd 03-12-2019
heb ik in een impuls gehandeld om het op het forum te plaatsen.
Achteraf gezien een beetje dom.!
Op 3 september bleek er al een bericht van te zijn.
Mijn excuses.

met vriendelijke groeten,
Olie B Bommel
Wilbar
0
Geen probleem hoor, heer Bommel, Ik verwijt U verder niets dus neem het niet te persoonlijk. Het is al heel wat als er mensen zijn die iets willen bijdragen aan het forum.
Leefloon
0
quote:

Elwin1980 schreef op 2 december 2019 11:51:

Misschien willen ze niet dat Ctac daar een melding van maakt. Vanwege concurrentie??
Het Comfoor-berichtje ziet er juist uit als free publicity van een afgesproken, commercieel gezamenlijk persbericht, wat voor de beursgenoteerde contractpartij echter te onbeduidend kan zijn om daarvoor alle communicatiekanalen te gaan of moeten benutten. Zoiets is meer iets voor een vakblaadje of zo, als regionale nichespeler Comfoor daar een grotere naam is.

Desgevraagde gezamenlijke persberichtjes komen vaker voor. Op lokaal niveau kan het bekender zijn. "Taxibedrijf Hekking kiest opnieuw voor Renault. Deze week werden de sleutels feestelijk overhandigd bij Renaultdealer Hekking.". En dan maar hopen dat het plaatselijke sufferdje het berichtje met foto wil plaatsen, al dan niet in ruil voor een advertentie in hetzelfde sufferdje.
Wilbar
0
Ctac neemt meerderheidsbelang in Purple Square
Gepubliceerd op 17 dec 2019 om 18:28

DEN BOSCH (AFN) - Automatiseerde Ctac heeft een voorlopige overeenkomst getekend voor een belang van 70 procent in Purple Square, een specialist in programma-project- en verandermanagement. Die onderneming is jaarlijks goed voor een omzet van ruim 5 miljoen euro.
Ctac maakte geen financiële details over de deal bekend. Wel zal de deal vanaf boekjaar 2020 bijdragen aan de groei van de consultancy-activiteiten van Ctac, het bedrijfsresultaat en de winst, aldus Ctac.
Oprichter van Purple Square Wil Daniels blijft betrokken en behoudt een minderheidsbelang in de onderneming. Wel zijn er afspraken gemaakt over het verwerven van het resterende belang door Ctac over drie jaar.
De verwachting is dat de overname van het belang van 70 procent medio januari 2020 wordt afgerond. Purple Square zal daarbij als onafhankelijk onderdeel van de Ctac groep blijven opereren. Het team van Purple Square bestaat momenteel uit 25 project- en programmamanagers.
Wilbar
0
En wat schrijft Ctac er zelf over?

Ctac neemt strategisch meerderheidsbelang in Purple Square
17 december 2019

Ctac neemt strategisch meerderheidsbelang in Purple Square

’s-Hertogenbosch, 17 december 2019 – Business & Cloud Integrator Ctac N.V. (Euronext Amsterdam: CTAC) heeft een intentieverklaring ondertekend met het oog op de acquisitie van 70% van de aandelen in Purple Square Management Partners B.V. (Purple Square), een specialist in Programma- en Projectmanagement en Verandermanagement.

Purple Square is gevestigd in Weert en opgericht in 2014. Het team bestaat momenteel uit 25 project- en programmamanagers Ze zijn zeer ervaren, hoog opgeleid en werken succesvol aan strategische organisatieveranderingen bij klanten vanuit de invalshoek People, Process & Platform.

Henny Hilgerdenaar, CEO van Ctac:“Ctac en Purple Square vullen elkaar qua portfoliomanagement perfect aan. We zijn dan ook zeer verguld met deze belangrijke stap. De samenwerking biedt synergievoordelen en verbetert ons portfoliomanagement gericht op een optimale klantbenadering.”

“Purple Square’s omzet bedraagt ruim EUR 5 miljoen op jaarbasis en zal vanaf boekjaar 2020 bijdragen aan de groei van onze Consultancy-activiteiten. De aankoop zal tevens direct bijdragen aan de EBITDA en winst per aandeel van Ctac”, aldus Pieter-Paul Saasen, CFO van Ctac.

De oprichter van Purple Square, Wil Daniels, blijft betrokken en behoudt een minderheidsbelang in Purple Square, waarmee zijn betrokkenheid is gewaarborgd. De acquisitie wordt grotendeels in contanten afgerekend. Daarnaast zijn afspraken gemaakt over verwerving van het resterende minderheidsbelang over drie jaar. De verwachting is dat de overname van het 70%-belang medio januari 2020 wordt afgerond. Purple Square zal daarbij als onafhankelijk onderdeel van de Ctac groep blijven opereren.

De verkrijging van het meerderheidsbelang in Purple Square past naadloos bij het business model en in de strategie van Ctac, waarbij Ctac haar klanten toegevoegde waarde wil bieden bij hun digital transformation journey, niet alleen door het bieden van de juiste ICT oplossing, maar door actieve betrokkenheid tijdens de business transformatie.

Ctac’s strategie is er op gericht om leidende posities in te nemen in de domeinen: IT modernisation, Connected Intelligence, Transformation & Changemanagement, Security & Trust en Business Transformation.
Henri Nostradamus
0
Niet verkeerd - maar.... - vraag blijft hoe die 25 programmamanagers gebonden blijven na de overname en welke extra (nieuwe) klanten zo benaderd kunnen worden. Geheel zonder risico is deze overname niet. Positief is dat CTAC niet stil zit en mogelijk zo nieuwe impulsen krijgt uit deze groep.

HN
voda
0
Automatiseerder Ctac neemt Purple Square over

De beursgenoteerde automatiseerder Ctac staat op het punt een meerderheidsbelang te nemen in Purple Square Management Partners, specialist in organisatieveranderingen bij klanten. Ctac spreekt in een verklaring van een belangrijke stap die synergievoordelen gaat opleveren.

De partijen hebben met het oog op de deal een intentieverklaring getekend. Die moet ertoe leiden dat Ctac een belang van 70% verwerft in Purple Square. Over de waarde van de transactie is niets bekend gemaakt.

Consultancy

Purple Square in Weert, in 2014 opgericht door ondernemer Wil Daniels, boekt een jaaromzet van ruim €5 mln. Het zal vanaf boekjaar 2020 bijdragen aan de groei van de consultancy-activiteiten van Ctac, een bedrijf met 395 medewerkers. De aankoop zal tevens direct bijdragen aan het bruto bedrijfsresultaat (ebitda) en de winst per aandeel van Ctac, meldt cfo Pieter-Paul Saasen.

Purple Square zal als zelfstandig onderdeel binnen de groep worden voortgezet. Maar er zijn daarbij zeker synergievoordelen te halen, zo stelt Saasen in een telefonische toelichting. Purple Square kan gebruik gaan maken van het verkoopapparaat van de nieuwe moedermaatschappij en omgekeerd kan Ctac haar klanten doorverwijzen naar de aanvullende consultancy-diensten van Purple Square.

Kostenvoordelen

Ook ziet Saasen mogelijkheden voor kostenvoordelen, met name op het gebied van marketing. 'In het relatieonderhoud is sprake van enige overlap. Daar zullen we activiteiten bundelen', aldus de financieel bestuurder. De voordelen die daarmee te behalen zijn, hebben geen personele gevolgen. 'Integendeel, zou ik willen zeggen. Er is ons veel aan gelegen om alle mensen bij ons te houden', merkt Saasen op.

Grondlegger Daniels van Purple Square blijft betrokken en behoudt een minderheidsbelang in het bedrijf. Ctac zal de acquisitie grotendeels in contanten afrekenen. Tevens zijn afspraken gemaakt over verwerving van het resterende minderheidsbelang over drie jaar.

De verwachting is dat de eerste stap - de overname van het 70%-belang - medio januari 2020 kan worden afgerond.

Nieuw ontwikkelde software

Ctac, met het hoofdkantoor in Den Bosch, levert IT-diensten, met name aan winkelbedrijven, de industrie en de vastgoedsector. De onderneming - in 2018 goed voor een omzet van €83 mln - kwam afgelopen zomer met een winstwaarschuwing vanwege het uitblijven van nieuwe grote projecten bij klanten. In oktober zag het bedrijf omzet en winst weer stijgen waarbij geprofiteerd werd van nieuw ontwikkelde softwareproducten. Het ging daarbij onder meer om een kassasysteem dat eerder al was beproefd bij winkelketen Action.

fd.nl/ondernemen/1328776/automatiseer...
Diegy
0
quote:

effegenoeg schreef op 23 november 2019 10:46:

Vergeleken met Ordina die bijna negentig miljoen omzet laat zien met honderd miljoen aandelen is CTac met 20 miljoen omzet en ruim twaalf miljoen aandelen, over een kwartaal gezien een aantrekkelijke investering. Dit gezien de genadeloze afstraffing van 4 naar 2€ nu.
Sinds kort dan ook een positie.
Ctac is ook zeker een overname kandidaad en lijkt erop dat ze de zaak weer aardig op orde hebben. volume is erg hoog vandaag en word alleen maar uit de laat gekocht. Ik ga 1 deze dagen ook maar eens instappen met 7 a 8 duizend stukken
Hkdnp
0
quote:

Diegy schreef op 30 december 2019 12:52:

[...]

Ctac is ook zeker een overname kandidaad en lijkt erop dat ze de zaak weer aardig op orde hebben. volume is erg hoog vandaag en word alleen maar uit de laat gekocht. Ik ga 1 deze dagen ook maar eens instappen met 7 a 8 duizend stukken
Grapjas ben je toch...
Argus
0
quote:

Hkdnp schreef op 30 december 2019 14:15:

[...]

Grapjas ben je toch...
C/tac bedient de niche markt met zijn eigen ontwikkelde software.
Laat dit zo blijven.
Eigenzinnigheid kan leiden tot een concept waar alle grote
ontwikkelaars het laten afweten !
Luisteren naar, en samenwerken met de klanten kan tevredenheid geven
en vertrouwen wederzijds. Niet alle bedrijven kunnen dat concept waarmaken !
Schaalvergroting is geen maatstaf voor succes.
191 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:19
Koers 3,910
Verschil -0,030 (-0,76%)
Hoog 3,910
Laag 3,760
Volume 2.350
Volume gemiddeld 16.232
Volume gisteren 14.461