Econocom Group « Terug naar discussie overzicht

Forum Econocom Group geopend

1.358 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... 64 65 66 67 68 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

JdeFL schreef op 30 november 2019 09:50:

[...]
Als je 10 entiteiten van de 56 (?) nog niet kwijt geraakt, hoe wil je ze dan alle 56 ineens in de markt zetten?
Die 10 entiteiten zijn niet moeilijk om te verkopen hoor. t'is dat de koper gewoon vroeg of hij ook de rest niet mocht hebben. Daarom wordt het alles en is de deelverkoop niet meer aan de orde.
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 30 november 2019 09:50:

zal de oude Bouchard ook ne moeilijke mens zijn, vermoed ik.
Een gemeenschappelijk (omgevings-) kenmerk van beide beoogde opvolgers is dat ze de hete kastanjes uit het vuur mochten (proberen te) halen. De eerste vond een idioot verdubbelingsplan en lijken in kasten, en de tweede slaagde er blijkbaar niet in om tientallen miljoenen gevonden geld ergens goed te laten landen.
JdeFL
1
quote:

Leefloon schreef op 2 december 2019 11:37:

[...]
...en de tweede slaagde er blijkbaar niet in om tientallen miljoenen gevonden geld ergens goed te laten landen.
Stakingen, onvrede... Is toch overal zo, maar de oude vond het niet goed. Of het begon ergens anders te nijpen. Wie zal het zeggen.
Feit blijft dat snijden in 'het vet' bij econocom niet lukt, of het nu om verkoop van onderdelen of 95M besparingen gaat.
Geen goed omen.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 2 december 2019 13:02:

Stakingen, onvrede... Is toch overal zo, maar de oude vond het niet goed. Of het begon ergens anders te nijpen. Wie zal het zeggen.
Feitje is dus dat het niet is gelukt om het blijkbaar té onrealistische en/of té ambitieuze plan goed/beter te laten landen bij iedere relevante stakeholder. An sich zal de grootaandeelhouder interesse hebben in meer rendement. Maar kan de tweede opvolger de uitvoering van het plan hebben verpest, wat de grote aandeelhouder jaarlijks tientallen miljoenen kan kosten. Gestruikeld op de weg richting gouden bergen, om nog maar te zwijgen over het draagvlak bij het personeel dat wel zou mogen blijven. Iets niet hebben kunnen verkopen, in dit geval een vergaand plan.

Beide opvolgers wil ik echter niet als prutsers bestempelen, want de zoon heeft voor serieuze aandeelhouders ogenschijnlijk weinig verkeerds gedaan. Stoppen met groei gaan kopen, en geen schrik hebben wanneer het over de gouden bergen-lijken van de vader ging. Van de 3 lijkt de geslachtofferde zoon mijn het minst ongeschikt. Die leek (!) vooral te doen wat er gedaan moest worden.
[verwijderd]
0
Het alfa-mannetje drinkt nu in alle hevigheid zijn buikje vol. Pas als hij klaar is komen de beta-mannetjes.
JdeFL
0
JdeFL
1
Nu krijg je weer direct bijkomende twijfel: is de kas bij Econocom leeg, en kunnen ze niet meer inkopen? Geeft altijd veel rotzooi, koersondersteuning als motivatie voor aandeleninkoop. Nog los van de virtuele verliezen...
[verwijderd]
0
De kas Econocom is wellicht niet de enige geldbron.
FIAM is op 18/11 boven 5% gegaan.
Welke grens moeten ze nu overschrijden voor een volgende mededeling? (Franchissement de seuil)
Is dat 10%?
JdeFL
1
Als ik de lijn uit het eerste halfjaar doortrek, kom ik voor '19 op een nettowinst van bijna 50M (20ct/A). KW11.4.
Maar, hoeveel hebben de stakingen gekost... Omzet daalt, welke invloed heeft dat... Management gerommel...
En dan heb je nog de te koop staande entiteiten. Een gokje. Ze worden niet verkocht, lukt gewoon niet.
Heb hier nog een oude berekening van de waarde. 207M te koop, op een balanstotaal van 2990M. Bedrijfswaarde nu pakweg 950M, die verhouding op het balanstotaal * bedrijfswaarde geeft nog 65M.
Zou de nettowinst volledig wegvegen.
Nog een reden waarom de verkoop niet door zou gaan. Puur esthetisch. Nettoverlies oogt niet mooi.

Inkopen van FIAM en Econocom samen kregen de koers in november amper boven 2.50. Verkopers in overvloed.
Tijd zat.
[verwijderd]
0
1) Liabilities held for sale : 86M
2) Ze worden niet verkocht, lukt gewoon niet = Ze worden niet verkocht, er is een koper die alles wil. Alles of niets.
3) Verkopers in overvloed = Uitrollen van strategisch plan om Bouchard aan 50% te helpen. Verkopers helpen Bouchard aan 50% door een deel van hun aandelen te verkopen aan Econocom / Fiam..
JdeFL
1
quote:

Chef B schreef op 9 december 2019 10:01:

...
3) Verkopers in overvloed = Uitrollen van strategisch plan om Bouchard aan 50% te helpen. Verkopers helpen Bouchard aan 50% door een deel van hun aandelen te verkopen aan Econocom / Fiam..
Nog los van punt 2, pure fantasie, wat is dit voor gewauwel? Diverse aandeelhouders die hun aandelen verkopen om iemand te plezieren? Wat rook jij?
[verwijderd]
0
Wie zegt dat ze iemand plezier doen? Ze bewijzen vooral zichzelf een dienst. Ze verkopen een klein deel van hun aandelen. Niet alles. Eens Bouchard 50% heeft kunnen ook zij langs de kassa met het andere/grote deel.
Je zou ook de stelling kunnen innemen dat Econocom massaal aandelen opkoopt van aandeelhouders die in paniek grote hoeveelheden verkopen. Een soort stofzuiger dus. Dat zou pas fantasie zijn, maar dan van een zeer slechte soort.
Leefloon
1
Let op, de roker is er allerlei dingen bij aan het slepen. Eerst waren het (alle) "verkopers"; nu zijn het onbewezen verkopers die onbewezen gedeeltelijk, een onbewezen "klein deel" verkopen. Meer dan een onzinnige als-dan "stelling", hypothese of complottheorie is het niet. Personen en rechtspersonen worden willekeurig door elkaar heen gebruikt, en volstrekt onduidelijk is waarom 50% enig belang heeft. Idem dito voor de "strategie". De genoemde persoon moet overigens eerst nog aan de 40% en 50% geraken, en daarvoor moeten de grootste aandeelhouders al meer dan een "klein deel" verkopen.

www.youtube.com/watch?v=PmEdkhnvMro#t...

Maar vertel, om mee te beginnen, welk belang heeft die 50% van het gewauwel? Waarvan een gedeelte geen stemrecht heeft, maar dat geheel terzijde.
JdeFL
1
quote:

JdeFL schreef op 28 november 2019 13:04:

[...]

Tubize heeft bvb. 35% van ucb in bezit. Niemand twijfelt eraan wie daar de controle heeft.
Dus zelfs met 35% heeft Bouchard de facto genoeg. Tenzij een grote groep van de rest zou gaan samenwerken, maar dat vereist dan weer een melding.
...
Zie dat van die '50%' ook niet zitten. Net alsof bij een verkoop (m.i. niet mogelijk, wegens gebrek aan synergie in het econocom-universum zelf, laat staan dat je dat nog ergens bij aan wil koppelen), maar goed, … bij een verkoop alle andere aandelen zouden tegenstemmen.

Gooi daar nog het hersenspinsel bovenop dat een aantal andere aandeelhouders hun aandelen aan Bouchard verkopen om hem aan die 50% te helpen, om er zelf rijker van te worden??? 'k Zou begot al mijn aandelen goed vasthouden in dat geval, en gewoon met Bouchard mee 'ja' stemmen. Waarom zo'n ridicule omweg maken, als het veel eenvoudiger kan.

Maar, niet getreurd, schijnbaar zijn er fans voor dergelijke mysterieverhalen....
Leefloon
0
Het complot zal "positief " bedoeld zijn. Met de eeuwige, bijbehorende averechtse werking.
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 11 december 2019 10:01:

Zie dat van die '50%' ook niet zitten
To get something out of the wreckage: bvb. de grootaandeelhouder van Spadel ziet dat eveneens niet meer zitten, omdat pas vanaf dat niveau de bijkomende Belgische eis van 90% gaat wegen bovenop de altijd geldende 95%. Tot en met 50% is de 90% gewichtloos:

50% + ((100% - 50%) * 90%) = 50% + (50% * 90%) = 50% + 45% = 95%
Leefloon
0
Retorisch: zou het beter werken, op een forum zonder IP-bans, om (zeer illiquide) aandelen Trumpiaans met de grond gelijk te maken? Om mensen met groepsgedrag boos te maken, en om aldus tot verzetsdaden ((bij)kopen en houden) aan te zetten? De gemeenschappelijke vijand, die overduidelijk geen gelijk heeft, boort het immers de grond in...
[verwijderd]
1
In september 2019 lanceerde Econocom Group een kostenbewustwordingsprogramma. Dit 10-punten programma vinden jullie in bijlage.

Ter herinnering, dit programma geldt voor alle landen en heeft als doelstellingen:

- Volledige transparantie in al onze uitgaven - Verantwoordelijkheid voor al onze kosten - Versterking van onze concurrentiepositie dankzij de gerealiseerde kostenbesparingen

In september en oktober 2019 leidde dit programma op Europees niveau reeds tot respectievelijk 2,1 mio€ en 1,9 mio€ besparingen.
JdeFL
0
2,256€, op de kop af 2 maand geleden, net na de afgrond. Tenminste bijna de afgrond in toen, een ronde 2.00 als laagste koers.
Een trade waard? Met in het achterhoofd misschien een (gewenste) mooie jaarafsluiter? Een oudejaarsrally (naar mijn gevoel weinig waarschijnlijk, maar heeft me vroeger wel eens verrast)?
Of toch terug een blik in die afgrond?
Leefloon
1
Ik gok (!) ... niet doen. Een stijginkje "kan", maar ik mis een aanjager voor een prettig herstel. Ook deze lopende week doet Econocom het (iets) slechter dan een slechtst presterende nationale index bij heel Euronext, wat je juist niet zou willen zien. De afstand tot de afgrond is nog groot, maar zweefvliegtuig zonder hulpmotor is mogelijk een passende omschrijving. Daarenboven zou je in kalender- en boekjaar heel misschien met een afwaardering te maken kunnen krijgen. Zo'n kans is niet verschrikkelijk groot, maar zoiets speelt niet bij andere kwakkelende aandelen.

Mede door de met 600 spelende AEX, met doorwerking via bvb. ING, verwacht ik geen serieuze kerstrally. Exclusief invloeden van Engelstalige politici met karakteristieke haardrachten.

Kijk ik naar koersrendementen YTD, dan valt Econocom ook niet op als een zielige achterblijver met zicht op een goedmakertje. Zomaar wat grotere namen vanaf -15% YTD, met verschillende redenen voor het achterblijven:

Everset +21900,00% (#1)
Silkan +9150,00% (#2)
KKO warrant (#3, ik noem de top 3 alleen vanwege de andere KKO, verderop)

AMX-index +35,12% (best presterende koersindex bij heel Euronext)
BEL Small-index +2,01% (slechtst presterende koersindex bij heel Euronext)

Bonduelle -16,20%
Ter Beke -17,36%
Econocom -22,47%
Renault -24,48%
ABN AMRO -25,83%
Colruyt -26,09%
AMG -27,93%
Oxurion -29,01%
Eramet -30,54%
Sligro -31,61%
EDF -31,67%
Beter Bed -34,72%
Greenyard -34,96%
Europcar -49,96%
KKO -53,54%
Hamon -60,00%
Nyrstar -68,83%

Weet ik niet veel beter, een correcte observatie, dan valt Econocom mij niet op als een eerste, zielig en onterecht achterblijvende kandidaat voor een eventueel eindejaarsherstel. Collectieve window dressing. Food en metaal, elk met totaal verschillende oorzaken, vallen mij dan al iets meer op, met meer vertegenwoordigingen.

Wat de afgrond betreft, zou het al een lichtpuntje zijn wanneer Econocom het beter gaat doen dan de indexen. Nu neemt de achterstand sluipenderwijs toe. En je heb dus wel het verhoogde risico wanneer er wordt afgeboekt. Zodat het neigt naar de categorie "iets verhoogd risico, geen concreet zicht op een bijbehorend hoog rendement". Hoger risico, maar geen hoger rendement. Een hoger rendement kan, wie weet en wordt alles snel verkocht, maar dat is niet concreet. Of niet zo concreet als een moeizaam verlopend afscheid van te duur lijkende onderdelen.

In de buurt komen van laagste koersen, dat doen underperformers wel vaker. Vallende engelen ook. De achterstand is niet groot, maar ze is er wel. Deze maand -4,16%. Niets spannends, weinig opwaartse ruimte (in de buurt van de gemiddelde intraday volatiliteit van 3,13%), terwijl de slechtst presterende koersindex van deze maand (CAC Next 20) -0,86% doet.

Mogelijk dus gerommel in de marge, zonder invloeden van buitenaf. Waaronder een mogelijke afwaardering of boekverlies op de bedrijfsonderdelen. Ik mis een aanjager.
1.358 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... 64 65 66 67 68 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:35
Koers 2,190
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 2,260
Laag 2,190
Volume 82.196
Volume gemiddeld 65.131
Volume gisteren 82.196