Just Eat Takeaway « Terug naar discussie overzicht

Takeaway 2019

772 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 » | Laatste
Sander1234
0
Mooi short moment (denk ik). Wat er al short zit zal wel een duwtje in de rug geven..
voda
0
Takeaway.com weerlegt kritiek Prosus

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Prosus NV
58,86 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
Takeaway.com
82,90 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com is het op meerdere punten niet eens met de kritiek van opponent Prosus, gerelateerd aan de biedingsstrijd op Just Eat.

Volgens Prosus is het bod van Takeaway.com op Just Eat "zeer waardevernietigend". "Als deze claim van Prosus waar is, dan zou de waarde van mijn belang in Takeaway.com halveren na de combinatie met Just Eat”, aldus CEO Jitse Groen van Takeaway, die een belang heeft van 25 procent in de Nederlandse maaltijdbezorger. “Waarom zou ik dat doen?"

Ook stelde Takeaway.com dat Prosus geen operationele ervaring heeft in de markt voor maaltijdbezorging en dat een goed plan ontbreekt. Bovendien vergeleek Prosus Just Eat met het Amerikaanse Grubhub, wat in ogen van Takeaway.com eveneens niet correct is. "Deze vergelijking klopt niet en laat zien dat Prosus geen verstand heeft van de sector", aldus Takeaway.

Ook beweert Prosus dat het een premie biedt van 26 procent op Just Eat, hetgeen volgens Takeaway.com eerder 16 procent is. Eerder deze week verhoogde Prosus het bod op Just Eat van 7,10 naar 7,40 pond sterling per aandeel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Ceteris Paribus
0
Gaat de TKW koers een nieuwe aanval doen op het verhoogde bod van Prosus? Ik vind het eerste bod van Prosus en de minieme verhoging van eerder deze week weinig indrukwekkend, Takeaway heeft de betere papieren en helemaal als de koers van Takeeaway nog even een zetje krijgt en op zou lopen richting 90 euro.
voda
0
Takeaway verlengt termijn voor bod op Just Eat

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Just-Eat Holding PLC
£ 7,838 0,00 0,00 % London Stock Exchange
Takeaway.com
84,20 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com heeft de looptijd voor zijn overnamebod op het Britse Just Eat verlengd tot 27 december, nadat inmiddels 13,53 procent van de stukken is aangemeld onder het bod. Dat maakte de Nederlandse maaltijdbezorger donderdag voorbeurs bekend.

De maaltijdbezorger wijzigt de voorwaarden van zijn bod niet, nadat rivaal Prosus maandag zijn overnamebod verhoogde van 7,10 naar 7,40 pond sterling per aandeel, en de sluitingstermijn eveneens verlengde tot 27 december.

Op woensdag 11 december, de eerste sluitingsdatum van het bod van Takeaway, waren 92,45 miljoen aandelen Just Eat aangemeld, of 13,53 procent van het totaal.

Daarbij zaten voor zover bekend geen aanmeldingen van personen die samenwerken met Takeaway bij de overname, stelde de maaltijdbezorger.

Prosus meldde maandag dat een verwaarloosbaar percentage van de stukken zich had aangemeld onder zijn eerste bod.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: ING ziet strijd om Just Eat uitdraaien op veiling

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Just-Eat Holding PLC
£ 7,842 0,004 0,05 % London Stock Exchange
Prosus NV
60,03 0,64 1,08 % Euronext Amsterdam
Takeaway.com
84,00 -0,20 -0,24 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ING meent dat de kans toeneemt dat de overnamestrijd tussen Takeaway en Prosus om Just Eat zal uitdraaien op een veilingprocedure, omdat vooralsnog maar een klein deel van de aandelen is aangemeld onder de initiële biedingen van de twee rivalen.

Takeaway verlengde woensdag zijn bod tot 27 december en meldde de aanmelding van 13,5 procent van de aandelen Just Eat onder zijn overnamebod, dat niet werd gewijzigd.

Daarmee valt de sluitingsdatum van het bod samen met dat van Prosus.

Op dezelfde 27 december zal de Britse toezichthouder, het Takeover Panel, ook overgaan tot een veilingprocedure, als geen van beide partijen hun bod definitief heeft verklaard op die datum. Die veiling moet binnen vijf dagen leiden tot definitieve biedingen van beide partijen, waarna beleggers hun keuze kunnen maken.

Prosus verhoogde maandag zijn bod van 7,10 pond sterling naar 7,40 pond per aandeel Just Eat.

Het bod van Takeaway, dat geheel in aandelen is, waardeert Just Eat op basis van de slotkoers van Takeaway van woensdag op 6,91 pond sterling per aandeel.

Op de eerste sluitingsdatum van het bod van Prosus afgelopen maandag was een verwaarloosbaar percentage van de aandelen aangemeld: 12.295 stukken of 0,0018 procent. Prosus doet zijn bod gestand als een meerderheid van de stukken is aangemeld. Takeaway wil ten minste 75 procent van de aandelen in handen hebben.

ING blijft positief over Takeaway, dat zelfstandig 110,00 euro per aandeel waard zou zijn, terwijl een overname van Just Eat daar nog 20 euro aan zou toevoegen onder de huidige condities. De analist hanteert een koopadvies. Het aandeel Takeaway noteerde donderdag licht lager op 84,05 euro. Het aandeel Prosus steeg 1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
leek2018
0
Ik blijf me verbazen over dit aandeel. Volgens mij is alles gebakken lucht en vreselijk wit-was gevoelig.
voda
0
Maaltijdbezorger Takeaway verlengt biedingsperiode Just Eat

Takeaway TKWY:€84,00-0,24% verlengt de biedingsperiode op de aandelen van Just Eat JE_:£p783,20-0,08% tot 27 december. De maaltijdbezorger zou zijn bod op de Britse concurrent doorzetten als het 75% van de aandeelhouders achter zich wist te krijgen, maar slechts 13,5% van hen heeft het bod geaccepteerd.

Dat heeft het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl donderdag voorbeurs bekendgemaakt. Afgelopen maandag had Prosus, de grote rivaal in de biedingsstrijd om Just Eat, zijn vijandige tegenbod van £7,10 per aandeel verhoogd naar £7,40. Daarmee komt de prijs uit op €6 mrd. Takeaway, dat op 5 augustus het eerste bod deed, bestempelde dit toen als 'opportunistisch en bespottelijk'.

Biedingsstrijd

In deze biedingsstrijd gaan de tegenpartijen niet zachtzinnig met elkaar om. Zowel Prosus PRX:€60,09+1,18% als Takeaway gaan ver om de aandeelhouders van Just Eat, vooral Britse en Amerikaanse institutionele beleggers, van hun gelijk te overtuigen.

Takeaway vindt dat Prosus de aandeelhouders van Just Eat nodeloos bang maakt. Volgens Prosus zou Takeaway de benodigde investeringen in het Britse bedrijf namelijk onderschatten. Prosus biedt cash en heeft een grotere oorlogskas.

Takeaway zegt groei te bieden en een goede samenwerking als het tot een overname komt. Het bestuur van Just Eat wil graag met Takeaway in zee en bestempelt het bod van Prosus als vijandig. Aan de inhoud van het bod van Takeaway verandert vooralsnog niets. Per aandeel Just Eat krijgen aandeelhouders 0,09744 van een aandeel Takeaway.

fd.nl/beurs/1328024/takeaway-verlengt...
Bijlage:
Ceteris Paribus
0
quote:

Ceteris Paribus schreef op 12 december 2019 08:21:

Gaat de TKW koers een nieuwe aanval doen op het verhoogde bod van Prosus? Ik vind het eerste bod van Prosus en de minieme verhoging van eerder deze week weinig indrukwekkend, Takeaway heeft de betere papieren en helemaal als de koers van Takeeaway nog even een zetje krijgt en op zou lopen richting 90 euro.
Ja dus, kijkend naar het koersverloop vandaag. Nog maar 3 procent verwijderd van het verhoogde bod van Prosus, die hobbel zal m.i. ook genomen worden aangezien de markt een fusie meer ziet zitten dan een overname door Prosus, wat ook blijkt uit dat veel meer aandelen zijn aangeboden voor het bod van TKW dan dat van Prosus.
Leefloon
0
FWIW: m.i.v. maandag 23 december verandert bij Euronext de trading group van Takeaway.com (en van Prosus). Andere collar, andere noteringsfracties ("tick sizes"), et cetera.
Chub
0
Om over na te denken, de beurswaarde wordt bepaald door de koers die de laatste koper heeft betaald voor de aandelen. Er wordt momenteel veel lucht in de koers gepompd door private equity fondsen om op een vergelijkbaar bod uit te komen als Prosus. Op dit moment is Takeaway voor circa 80% in bezit van private equity fondsen. Zij nemen als het waren een vlucht naar voren, wetende dat indien de fusie tussen Takeaway en Just Eat mislukt dat grote gevolgen heeft voor hun posities. Wellicht is dit het moment voor een short positie.
voda
0
FIL Limited vergroot belang in Takeaway.com

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Takeaway.com
88,80 -0,10 -0,11 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) FIL Limited heeft een groter belang in Takeaway.com gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 17 december 2019.

Het kapitaalbelang en stemrecht kwamen uit op respectievelijk 6,32 en 5,85 procent, hetgeen middellijk reëel en middellijk potentieel wordt gehouden.

FIL meldde op 12 november dit jaar nog een kapitaalbelang in Takeaway.com van 5,40 procent met een stemrecht van 5,00 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: populariteit Takeaway stijgt sterk bij beleggers Binck

(ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com is qua populariteit het harst gestegen onder beleggers van Binck Bank. Dit bleek donderdag uit de Beleggers Top 200 van 2019 van de broker.

Ook OCI en Alfen stegen afgelopen jaar hard in populariteit.

Beursnieuwelingen B&S en Prosus wisten een plekje op de lijst te bemachtigen, op respectievelijk plek 82 en 98.

Het meest populaire aandeel onder beleggers van Binck is opnieuw Royal Dutch Shell, gevolgd door ING en Aegon.

Het hoogste genoteerde AMX-fonds in de lijst is BAM Groep, op plek 5. Uit de AScX is dat Pharming, met plek 7.

De top-20 bestaat overigens volledig uit Nederlandse namen, met uitzondering van het Belgische Ageas op nummer 17.

Aandelen die hun plek in de Top 200 verloren door overnames zijn Wessanen, Kas Bank, GrandVision en ook BinckBank. De broker zelf komt in handen van het Deense Saxo Bank.

Bekende namen als Facebook, Netflix en Volkswagen moesten juist terrein prijsgeven, bleek uit de data van de broker.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Mijn Vriend
0
Iedereen buiten adem of zo?
Waarom een freeze, we zitten nog niet op -10% (v d opening)?
Putz
0
[verwijderd]
0
jojo3
0


By Adria Calatayud
Prosus NV (PRX.AE) said Thursday that it has raised its cash bid for U.K. food-delivery platform Just Eat PLC (JE.LN) to 800 pence a share from 740 pence a share, as it declared its offer final.
Prosus, an Amsterdam-listed subsidiary of South African investor Naspers Ltd. (NPN.JO), said its offer values Just Eat at 5.5 billion pounds ($7.2 billion). The company has also extended the period to accept the offer to Jan. 10 from Dec. 27, but said the deadline won't be extended beyond that time.
Just Eat has twice rejected bids from Prosus, since the Amsterdam-listed company in October moved to challenge an agreed all-stock merger between the U.K. company and Dutch peer Takeaway.com NV (TKWY.AE).
Write to Adria Calatayud at adria.calatayud@dowjones.com
(END) Dow Jones Newswires
December 19, 2019 10:34 ET (15:34 GMT)
© 2019 Dow Jones & Company, Inc.

AAND JUST EAT
GB00BKX5CN86
AAND NASPERS SP ADR
US6315122092
AAND PROSUS
NL0013654783
AAND TAKEAWAY.COM
NL0012015705
NASPERS LTD.
ZAE000015889
772 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 14,080
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 14,120
Laag 13,295
Volume 3.436.901
Volume gemiddeld 2.417.205
Volume gisteren 3.436.901