Nokia « Terug naar discussie overzicht

Nokia 2019

579 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 » | Laatste
Cobalt-48
0
Uitermate teleurstellend weer.....t nieuws over Erikson etc nou nou nx nws, hoog volume, rest van t nws weinig waarde, shortactie tja mischien......triestheid troef.....
FORT1944
0
[quote alias=roloff id=11994001 date=201912091612]
Royce Tostradamus: www.tostrams.nl/artikel-detail.aspx?I...
[/dank U , er is nog altijd winst maar als een bedrijf die zelf wilt gebruiken als werkkapitaal is dat niet negatief , maar ze hadden beter moeten communiceren daarover .
ronald64
0
Ik denk dat daar inderdaad de angel zit. Ze hebben de grote beleggers geschoffeerd door het dividend onverwachts te bevriezen. Hedgefondsen zijn erop gedoken en nu moet het vertrouwen worden teruggewonnen en dat kan alleen met goede resultaten. Tot de jaarcijfers worden gepubliceerd, is er radiostilte en staat de koers onder druk. Ik heb het al eerder gepost. Nokia kan en gaat zeker in 2020 € 0,25 per aandeel verdienen en de winst gaat in 2021 versnellen. Het zal wel goedkomen, maar vergt geduld, heel veel geduld.
de tuinman
0
quote:

ronald64 schreef op 10 december 2019 10:34:

Ik denk dat daar inderdaad de angel zit. Ze hebben de grote beleggers geschoffeerd door het dividend onverwachts te bevriezen. Hedgefondsen zijn erop gedoken en nu moet het vertrouwen worden teruggewonnen en dat kan alleen met goede resultaten. Tot de jaarcijfers worden gepubliceerd, is er radiostilte en staat de koers onder druk. Ik heb het al eerder gepost. Nokia kan en gaat zeker in 2020 € 0,25 per aandeel verdienen en de winst gaat in 2021 versnellen. Het zal wel goedkomen, maar vergt geduld, heel veel geduld.
Ze hebben dat dividend geld echt nodig om een r&d inhaalslag te maken. Ik hoop dat die dividend stop niet te lang duurt. Weet iemand hier iets meer van?
Het heeft veel aandeelhouders afgeschrikt.
roloff
0
Ik heb al jaren aandelen ASML (en sinds de dip van een jaar geleden) ook Besi. Beide b&h posities.
ASML als topper in de ´front end´ semiconductor sector en Besi in ´back end´.

Ben in 2020 van plan stap voor stap een lange termijn positie op te bouwen in Nokia en Infineon.
Ik lift graag mee op Megatrends, liever gezegd tracht ze (als ´t even kan) voor te zijn.

Nokia (netwerken) is uitstekend gepositioneerd inzake uitrollen 5G en Infineon (powerchips) is uitstekend gepositioneerd in de door overheden afgedwongen trend wat betreft elektrische auto´s.

Suk6 allen!
ronald64
1
Dit is ook wel een interessant artikel.

Auto's gaan met elkaar praten, en daar hebben ze 5G niet voor nodig
Communicerende auto's zijn veiliger, gebruiken de weg efficiënter en verbruiken minder brandstof. Maar anders dan de 5G-lobby graag zou zien, is het helemaal niet zo zeker dat auto's hier 5G voor gaan gebruiken
Communicerende auto's zijn veiliger, gebruiken de weg efficiënter en verbruiken minder brandstof. Maar anders dan de 5G-lobby graag zou zien, is het helemaal niet zo zeker dat auto's hier 5G voor gaan gebruiken
In het kort

Auto's die met elkaar communiceren is een belangrijk onderdeel van het verkoopverhaal voor 5G.Volkswagen kiest echter voor een alternatieve technologie voor zijn populaire Golf: v2x via wifi van het Nederlandse NXP.Dat is een belangrijke tegenslag voor de 5G-lobby van bedrijven als Qualcomm en Samsung.
Het is een van de bekendste beloftes van 5G, de nieuwe generatie mobiel internet: auto's die met elkaar en de weg in verbinding staan, en zelf anticiperen als bijvoorbeeld een ziekenwagen nadert of een voorganger plots remt. Communicerende auto's zijn veiliger, gebruiken de weg efficiënter en verbruiken minder brandstof. Maar anders dan de 5G-lobby graag zou zien, is het helemaal niet zo zeker dat auto's hier 5G voor gaan gebruiken.

De Eindhovense chipmaker NXP en autoproducent Volkswagen kondigden twee weken geleden een belangrijke deal aan: Volkswagen bouwt vanaf nu in al zijn nieuwe Golf-modellen standaard de zogeheten V2X-chip van NXP in. Auto's met deze 'vehicle-to-everything'-technologie geven elkaar via een soort wifi-verbinding ('wifi-p') signalen door, zonder tussenkomst dus van een mobiele operator. Dat de technologie — die bij NXP in Nijmegen en Eindhoven is ontwikkeld — nu via zo'n populaire auto massaal de weg op komt, is een belangrijke doorbraak, vertelt Maurice Geraets, managing director van NXP Nederland. 'Dat V2X nu in de Golf komt, betekent dat Volkswagen aan de rest van de industrie het signaal afgeeft dat dit dé standaard wordt'. Bij NXP hopen en verwachten ze dat nu ook andere automakers snel voor deze technologie zullen kiezen.
‘Dat V2X nu in de Golf komt betekent dat Volkswagen aan de rest van de industrie het signaal afgeeft dat dit de nieuwe standaard wordt'’• Maurice Geraets, managing director van NXP Nederland
En die massa is weer nodig om ook overheden aan te zetten om V2X via wifi op grote schaal in de infrastructuur (de weg, matrixborden, stoplichten, borden bij wegwerkzaamheden) in te bouwen. Geraets: 'Er is schaal nodig om dit te laten werken. Het heeft weinig zin als maar heel weinig auto's een dergelijke chip hebben.'
Strijd tussen 5G en wifi voor onderlinge communicatie
Al jaren is er een strijd gaande over de vraag welke technologie, 5G of V2X via wifi-p, de standaard moet worden voor onderlinge communicatie van auto's. De autoriteiten mogen zich daarbij verheugen op een drukke lobby door bedrijven uit de auto-, telecom- en chipindustrie (waaronder ook NXP).
De Europese Commissie koos in het voorjaar de wifi-p-technologie, maar dat werd in de zomer teruggedraaid door de lidstaten van de Europese Unie. Een definitieve keuze is op Europees niveau nog niet gemaakt. Volkswagen lijkt te hebben ingezet op de voorkeur van de Commissie en komt nu dus in een belangrijk model auto met wifi-p.
Dat is een tegenvaller voor telecombedrijven en de chipbedrijven die vol inzetten op 5G. Hoewel er nu heel veel aandacht is voor 5G zijn er nog niet veel duidelijke verdienmodellen voor bedacht: toepassingen waar echt 5G voor nodig is en waar andere technologie niet voldoet. Het met elkaar verbinden van auto's - teneinde de verkeersveiligheid te verhogen en de doorstroming van het verkeer te verbeteren - is juist een van de meest genoemde voordelen die de miljardeninvesteringen in 5G moeten rechtvaardigen.
Helemaal gestreden is de strijd zeker nog niet. Andere grote autobedrijven, zoals BMW, Daimler en PSA (Peugeot) hebben zich in het 5G-kamp geschaard. Daarin zitten ook grote chipmakers als Qualcomm en Samsung, en bouwers van telecomnetwerken als Huawei en Ericsson. Het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zet met zijn 'talking traffic'-projecten ook vooral in op communicatie via telecomnetwerken (nu 3G en 4G, straks 5G).
$380
Waarde van de chips die nu gemiddeld in een nieuwe auto zijn ingebouwd

$700
Om een auto zelfrijdend te maken gaan de gemiddelde kosten voor chips per auto met zo'n $700 toenemen
Voor NXP is een snelle doorbraak van V2X via wifi-p financieel van groot belang. De implementatie van 5G in auto's en op de weg zal nog jaren op zich laten wachten. De technische standaarden ervoor zijn nog niet bepaald en dus kunnen ook de producten ervoor nog niet worden gemaakt. Het duurt bovendien nog jaren voor de 5G-netwerken voldoende landelijke dekking hebben om auto's ermee te kunnen laten rijden. Wifi-p is al 'af' en dus kunnen de chips hiervoor -die zo groot zijn als de nagel van een duim- direct in massa-productie gaan. NXP verdient er nu al aan, waar de inkomsten met 5G als communicatiestandaard nog jaren op zich laten wachten.
NXP is niet het enige bedrijf dat V2X-chips levert, maar de Eindhovenaren zijn wel wereldmarktleider in chips voor auto's. Voor het technologiebedrijf is de ontwikkeling naar zelfrijdende auto's een belangrijke groeimarkt, en auto's onderling en met de omgeving laten communiceren is daar een onderdeel van. Een gemiddelde nieuwe auto bevat nu voor ongeveer $380 aan chips, en daar komt de jaren nog zo'n $700 bovenop, is de verwachting.
Om de hoek kijken
Duurdere nieuwe auto's hebben vaak al 'adaptive cruise control', waarbij de auto met behulp van camera's en radars automatisch voldoende afstand houdt tot de voorganger. Wanneer auto's heel snel moeten reageren, bijvoorbeeld als er op hoge snelheid plotseling geremd wordt, werkt dat systeem echter onvoldoende. Ook kunnen die systemen niet om de hoek kijken, bijvoorbeeld of er een ambulance of politiewagen aankomt, en signaleren ze niet vroegtijdig een op afstand tegemoet komende motorrijder.
Met V2X kunnen auto's juist op zulke momenten heel snel reageren, legt Geraets van NXP uit. Het bedrijf deed een experiment op de weg met vrachtwagens die dicht op elkaar in een treintje over de weg reden. Op het moment dat de voorste vrachtwagen snelheid mindert, doet de achterste dat automatisch ook. 'De achterste remde al af nog voordat de remlichten van de voorste vrachtwagen aan gingen.'
Als auto's nu via wifi-p met elkaar en met de weg gaan communiceren, betekent dat niet dat auto's in de toekomst 5G helemaal niet nodig zullen hebben. Om voertuigen volkomen zelfstandig te laten rijden, moet zoveel data worden verwerkt en verzonden dat daarvoor wél een 5G-netwerk nodig is. Het duurt evenwel nog jaren voordat de technologie voor zelfrijdende auto's helemaal is uitgedokterd.
de tuinman
0
Mijn simpel verstand zou zeggen dat 5g toch wel de standaard gaat worden. Deze komt er toch wel voor o.a. de mobiele technologie.
roloff
0
quote:

ronald64 schreef op 10 december 2019 11:00:

$380
Waarde van de chips die nu gemiddeld in een nieuwe auto zijn ingebouwd

$700
Om een auto zelfrijdend te maken gaan de gemiddelde kosten voor chips per auto met zo'n $700 toenemen
Voor NXP is een snelle doorbraak van V2X via wifi-p financieel van groot belang ...
@ronald64,

NXP is niet meer marktleider wat betreft power chips voor electrische auto´s, dat is (sinds de mega overname van Cypress Semiconductor) Infineon. www.fool.com/investing/2019/06/03/why...

Infineon is specialist op dit gebied (NXP doet het er bij).
Zie ook mijn post hierboven.
jessebrown
0


Business
Huawei Wins Telefonica Contract to Help Build German 5G Network

Stefan Nicola
,Bloomberg•December 11, 2019

(Bloomberg) -- China’s Huawei Technologies Co. just won a major seal of approval from one of Germany’s biggest telecom companies.
Telefonica SA’s German unit picked Huawei and Finland’s Nokia Oyj to supply its fifth-generation mobile phone network upgrade, the company said Wednesday.
The announcement is a boon to Huawei after Deutsche Telekom AG said last week it has stopped ordering new 5G equipment because of political uncertainty over Chinese suppliers. Huawei has repeatedly denied allegations its equipment could be used for espionage.
The German government is currently drawing up security guidelines for the country’s 5G network expansion, in a move that’s expected to require certification of equipment such as antennas and base stations.
Huawei and Nokia will supply the radio access network in equal parts because they’re “proven strategic partners,” Telefonica Deutschland Holding AG said in a statement on its website.
The cooperation with both firms “will be subject to the successful safety certification of the technology and the companies,” the company said. “Telefonica Deutschland is taking into account the ongoing political process of establishing these security guidelines without delaying the start of the 5G expansion.”
The company’s shares fell 3.8% at 9:09 a.m. in Frankfurt after the company said in a separate statement that it would cut its 2019 dividend to 17 euro cents a share from 27 euro cents.
To contact the reporter on this story: Stefan Nicola in Berlin at snicola2@bloomberg.net
To contact the editors responsible for this story: Rebecca Penty at rpenty@bloomberg.net, Jennifer Ryan
For more articles like this, please visit us at bloomberg.com
[verwijderd]
0
quote:

de tuinman schreef op 10 december 2019 10:54:

[...]

Ze hebben dat dividend geld echt nodig om een r&d inhaalslag te maken. Ik hoop dat die dividend stop niet te lang duurt. Weet iemand hier iets meer van?
Het heeft veel aandeelhouders afgeschrikt.
Met uitkeren van 0,25 cent per kwartaal, hadden ze veel grote partijen aan board gehouden, en de shorters niet teveel de ruimte gegeven om de koers te drukken. Biedt wel een koopkans van jewelste.

Op het schrappen van het dividend wil men m.i. radicaal de boel opschonen, opdat men met een schone (bedrijfs)-lei verder kan.
Erg chebbi
0
[verwijderd]
0
quote:

Erg chebbi schreef op 11 december 2019 15:17:

Was het maar waar per kwartaal..!

Overigens; dank voor bovenstaande artikel ronald64
Goed lezen: een kwart cent!
[verwijderd]
0
Huawei en Nokia gaan samen het 5G netwerk voor Telefonica Germany bouwen blijkbaar. De helft voor Nokia. Volgens mij super nieuws. www.bloomberg.com/news/articles/2019-...
drulletje drie
0
(ABM FN-Dow Jones) Nokia heeft een aanbesteding gewonnen van Deutsche Bahn om het eerste autonome 5G-systeem voor op het spoor rondom het Duitse Hamburg te testen en te leveren. Dit maakte het Finse bedrijf donderdagochtend bekend, zonder financiële details te noemen.
Een zogeheten proof-of-concept moet uitwijzen of de 5G-technologie volwassen genoeg is om gebruikt te kunnen worden voor het digitaliseren van de activiteiten rond het spoor.
In 2021 wil Deutsche Bahn zelfrijdende treinen op de S-Bahn hebben rond Hamburg.
jessebrown
0
579 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 12:50
Koers 3,167
Verschil +0,002 (+0,08%)
Hoog 3,204
Laag 3,120
Volume 58.283
Volume gemiddeld 151.664
Volume gisteren 163.426