Beter Bed « Terug naar discussie overzicht

Beter Bed 2019

2.975 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 » | Laatste
Kaviaar
0
Interview met John Kruijssen op 26 juli 2018. Het is nog dezelfde John.

John Kruijssen, geboren in Rosmalen en opgegroeid in Den Bosch, is de nieuwe algemeen directeur van Beter Bed Holding in Uden. Hij heeft genoeg te doen bij het concern met bijna twaalfhonderd vestigingen in Europa. "We missen nu de echte scherpte. Die moet weer terugkomen."

Bedden heeft John Kruijssen (53) genoeg beslapen. Een secretaresse bij een van zijn vorige werkgevers heeft weleens uitgerekend dat de nieuwe topman van Beter Bed voor zijn werk jaarlijks minstens honderdzestig nachten in een vreemd bed heeft moeten overnachten. Lachend: "Uit eigen ervaring weet ik dus echt wel wat een goed bed is. Al is dat voor mij persoonlijk niet zo heel spannend. Ik slaap overal en altijd. Als het moet kan ik zelfs op een sinaasappelkistje in slaap vallen.

En dat kan hem in Uden nog weleens goed van pas komen. Want bij het beddenconcern - beursgenoteerd sinds 1996 - zal hij voorlopig niet echt rustig kunnen slapen. Kruijssen zal noodgedwongen nog veel moeten reizen naar buitenlandse vestigingen, aandeelhouders, klanten en winkels in heel Europa. De algemeen directeur heeft kortom genoeg te doen.

Eerder dit jaar, net nadat hij als opvolger van de naar Accell Group vertrokken Ton Anbeek was aangetreden, moest het bedrijf met 2800 medewerkers en bijna 1200 winkels in vrijwel heel Europa, met een winstwaarschuwing komen. Vooral in Duitsland, waar meer dan de helft van de jaaromzet van 416 miljoen euro wordt geboekt, blijft de consument uiterst terughoudend met de aankoop van een nieuw matras. Die stellen die aankoop - de branche raadt aan dat gemiddeld zo om de zeven jaar te doen - voorlopig uit.

De geboren Rosmalenaar zit er ontspannen bij in zijn sober en zakelijk ingerichte kantoor in Uden. Zijn zinnen doorspekt hij regelmatig met Engelse woorden en managementjargon, vooral opgedaan bij vroegere werkgevers als Shell, Macintosh Retail Group, Markeur Holding en Detailresult Groep, waaronder de supermarktketens Dirk van den Broek en DekaMarkt vallen.

Kruijssen lacht veel. Zijn toon wordt zakelijk als hij ingaat op de huidige Duitse afzetproblemen bij zijn nieuwe werkgever.

Vooropgesteld: Beter Bed en Beddenreus Nederland draaien fantastisch. Ook in België en Zweden gaat het goed. In Spanje hebben we nog te maken met de naweeën van de economische crisis. Maar het grootste probleem is toch echt Duitsland. Daar is de klad goed in gekomen. Er moet daar veel gebeuren, maar het is oplosbaar. In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland moeten we ons assortiment, netwerk en onze marketing aanpassen aan de veranderde omstandigheden. Ook online kunnen en moeten we aanzienlijk meer gaan verkopen."

Dat was inderdaad een heel erg vervelend incident. Die productiefout bij BASF - toeleverancier van ons en van onze concurrenten - heeft ons veel omzet en geld gekost. Van de ene op de andere dag verkochten wij in Duitsland vrijwel niets meer. Dat heeft ons in november, december van vorig jaar hard geraakt. Heel lastig. Maar dat is uiteindelijk niet het echte probleem. De afzet in Duitsland is ingezakt omdat we niet scherp genoeg acteren. We zijn er te afwachtend en moeten meer doen om de consument in onze winkels te krijgen. De scherpte moet weer terugkomen. En mijn eerste taak is om daarvoor te zorgen. Eind van dit jaar kom ik met oplossingen.

Ik plak niet graag ergens aan het pluche. En daarom was ik me wel een beetje aan het oriënteren op iets anders. Ik wilde graag naar een beursgenoteerd bedrijf, waar ik zelf eindverantwoordelijk ben en dat internationaal opereert. Toen ik vernam van deze functie bij Beter Bed leek me dat meteen wat. Het bedrijf heeft een goede naam, goede producten en er hangt een goede sfeer: emotie en warmte. En er is hier wel wat te doen voor iemand als ik.

Ik heb voor vier jaar getekend. En mezelf een aantal doelen gesteld. We moeten een kwaliteitsslag maken, de winst en omzet moeten omhoog, de online-verkoop moet sterk groeien en het marktaandeel moet stijgen.

Ik ben zeer ambitieus. Ik zie het als een mooie uitdaging. In mijn loopbaan heb ik op allerlei vlakken veel ervaring opgedaan. Ik heb bij verschillende bedrijven van verschillende omvang gewerkt. Bij familiebedrijven en internationaal opererende organisaties. Dat breng ik allemaal mee. Ik vind Beter Bed echt een fantastisch bedrijf. Maar ik ben hier niet gekomen om een geschiedenisboek te schrijven of op de winkel te passen. We moeten flexibeler worden, vooruitkijken en durven te veranderen. Want als je doet wat je deed en slechts hoopt op een betere uitkomst, dan praktiseer je de definitie van gekte.

Klopt. Meer partijen beginnen in te zien dat goed slapen een belangrijk onderdeel is van een gezond leven en dat steeds meer consumenten daar gevoelig voor en geïnteresseerd in zijn. Dus ook andere willen marktaandeel veroveren. Daar ben ik niet bang voor. Maar het vergt wel dat we scherp zijn en blijven. En goed inspelen op ontwikkelingen en durven te veranderen als de markt daarom vraagt.

Toen ik hier kwam heb ik voor mezelf een foto gemaakt van dit bedrijf. Om vast te leggen waar we nu staan. We moeten het goede vasthouden, maar meebewegen met veranderende wensen en marktomstandigheden. Het doel is om in 2020 een wendbare consumentgeoriënteerde marktleider te zijn in slapen.

www.bd.nl/oss-uden-e-o/nieuwe-topman-...

Oplossingen zijn er gekomen. MC is verkocht, Spaanse winkels zijn verkocht, distributiecentra zijn verkocht en worden geleased. Het geld wat vrijkwam met de verkoop is grotendeels aangewend om de schulden sterk te verminderen. Kortom, BB is op de goede weg en gaat verder afgeslankt, maar met een groei -en winstgevend bedrijf verder.
Eerst moest door de zure appel gebeten worden. Dat is nu gedaan.
Kaviaar
0
Op 2 december 2019 heeft Beter Bed Holding met succes de verkoop afgerond van de Matratzen Concord-bedrijven in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland aan Magical Honor Limited voor een aankoopprijs van € 5,0 miljoen in contanten op een cash-en-schuldenvrije basis. Als onderdeel van de transactie heeft Beter Bed Holding ook 2,15 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven aan Magical Honor Limited voor € 2,32 per aandeel, wat een totale aandeleninvestering van € 5,0 miljoen in Beter Bed Holding in contanten vertegenwoordigt.

John Kruijssen, CEO van Beter Bed Holding, merkt op:
“We zijn verheugd dat we de transactie met Magical Honor Limited hebben afgerond om Matratzen Concord af te stoten en nieuwe aandelen uit te geven. Met deze transactie hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt in de ommekeer van Beter Bed Holding tot een kleinere, flexibele, op groei gerichte en winstgevende onderneming met een leidende positie in de Benelux. Om de omzetgroei in 2020 te stimuleren, zullen we ons richten op onze kernmarkten en de omnichannel route-to-market verder ontwikkelen. De verfijnde strategie voor het getransformeerde bedrijf zal worden gepresenteerd op een Capital Markets Day in april 2020.

De nettoschuld van ons getransformeerde bedrijf verbetert aanzienlijk na (i) de voltooide transactie met opbrengsten die in contanten € 10 miljoen bedragen en (ii) het sale-and-leaseback-programma dat momenteel wordt voltooid voor de distributiecentra, dat zal naar verwachting leiden tot een netto contante opbrengst van € 16 miljoen die zal worden gebruikt voor de vooruitbetaling van bankschuld.
We zijn blij met de nieuwe eigenaar van Matratzen Concord. Magical Honor Limited heeft zich gecommitteerd aan de noodzakelijke investeringen van € 15 miljoen en zal de wereldwijde industrie-ervaring brengen om Matratzen Concord te transformeren. We wensen hen en alle belanghebbenden van Matratzen Concord, en met name de werknemers, het allerbeste in hun gezamenlijke toekomst. "

www.beterbedholding.nl/pers/persberic...
Kaviaar
0
Ik denk dat het met leiderschapsverandering te maken heeft.

Bij AFM lees ik:

Titel: Beter Bed Holding announces CFO leadership change and appoints Gabrielle Reijnen as CFO
EQ140
0
quote:

Kaviaar schreef op 14 december 2019 15:18:

Ik denk dat het met leiderschapsverandering te maken heeft.

Bij AFM lees ik:

Titel: Beter Bed Holding announces CFO leadership change and appoints Gabrielle Reijnen as CFO

Oude wijn in nieuwe zakken.
Bob777
0
Het zou wel fijn zijn als er vandaag iets van een toelichting komt op het plotselinge karakter van het vertrek van de CFO.
maci
1
13 dec. schreef VEB dit artikel:

"Donderdagmiddag kwam Beter Bed naar buiten met een summier persbericht over het onmiddellijke vertrek van financieel directeur Hugo van den Ochtend. De VEB vraagt om opheldering.

Het vertrek van een CFO roept altijd de vragen op. Maar bij Beter Beter lijkt sprake van een grote rode vlag.

De ontslagen financieel directeur was net een jaar in dienst bij de beddenfabrikant. Van den Ochtend had een prominente rol in de reddingsoperatie van het bedrijf die bovendien nog allerminst is afgerond. Een abrupt vertrek is hoogst ongebruikelijk bij beursgenoteerde bedrijven. In de meeste gevallen blijven bestuurders nog maanden aan om een vervanger in te werken.

In het vierregelige persbericht van Beter Bed werd geen inhoudelijke verklaring gegeven voor het vertrek.

Timing
Ook de timing van het bericht roept vragen op. Donderdagmiddag stipt 15.30 uur plaatste de beddenfabrikant het bericht op haar website. Dit soort persberichten wordt in de regel voor- of nabeurs naar buiten gebracht.Het doet vermoeden dat Beter Bed deze informatie niet langer bij zich kon houden en deze mogelijk koersgevoelige actie direct met de markt moest delen.

Noodgreep
De CFO-functie zal nu worden ingevuld door de voorzitter van de auditcommissie Gabrielle Reijnen. Dat Reijnen per direct CFO wordt lijkt een noodgreep. Beter Bed kon blijkbaar niet wachten alvorens het wervings- en selectieproces naar een interne of externe kandidaat zou zijn afgerond. Reijnen heeft de afgelopen maanden nauw samengewerkt met Van den Ochtend en in dat kader een eigen verantwoordelijkheid over diens functioneren.

Beloning terug
In de brief **Direct naar de brief vraagt de VEB ook of Hugo van den Ochtend een vertrekpremie heeft ontvangen en hoe de afwikkeling zal plaatsvinden van de veertigduizend personeelsopties die hij kreeg.

Ook komt in de brief aan de orde of er aanleiding is voor Beter Bed om de claw-back-regeling in werking te stellen. Daarmee zou de toegekende variabele beloning terug kunnen worden gevorderd (zowel de cashbonus als personeelsopties).

In het jaarverslag van Beter Bed is te lezen dat er bij de benoeming van Van den Ochtend afspraken zijn gemaakt die hebben geresulteerd in een “contractueel overeengekomen gegarandeerde bonus voor 2018”. Die bedroeg 43 duizend euro voor ruim 3 dienstmaanden."

Alex69
0
Het wachten is op de antwoorden van BB op de vragen van de VEB. Moet niet te lang meer duren die onzekerheid.
DeZwarteRidder
0
quote:

Alex69 schreef op 16 december 2019 15:02:

Het wachten is op de antwoorden van BB op de vragen van de VEB. Moet niet te lang meer duren die onzekerheid.
Ik denk niet dat er een serieus antwoord komt.
Krisna
0
Maar de koers wordt bewust gedrukt. Bij een stijging van een paar cent komt er ineens een enorm aanbod. En dat verdwijnt weer als de koers is gezakt. Het is te bijzonder om van een trading range, vraag en aanbod, te spreken. Hier wordt bewust gewerkt...
Kaviaar
0
Bart Karis, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Ik wil Hugo bedanken voor zijn bijdrage aan de Beter Bed Holding en wens hem het beste voor zijn toekomstige plannen. Vooruitkijkend vertrouw ik er op dat Gabrielle’s grote financiële expertise er voor zorgt dat het bedrijf er een sterke leider bij heeft gekregen om zo een naadloze voortzetting van ons beleid te garanderen, een beleid waarbij het voortbrengen van een duurzame waarde voor de onderneming en de aandeelhouders voorop staat.”

www.interiorbusiness.nl/cfo-beter-bed...

Het lijkt dus om ander leiderschap te gaan.
TW82
0
Man man man, wat een rampenaandeel is dat BB toch. Bijna alle koersen schieten door het dak, maar BB weer eens in de min. We zijn weer terug bij af sinds het bericht dat de verkoop MC akkoord was.

Ik zit er erin vanaf iets boven de 19,- euro en een aantal keer bijkopen tussen de 10 en 15 euro en eenmaal op 4,11 euro, dus geen idee wat ik precies moet hebben. Wellicht rond de 11 of 12 euro gok ik, maar als een partij nu zo gek zou zijn een bod met 100% erop te doen, dus rond de 4.40 Euro, mogen ze het wel hebben van me. Wel een aderlating dan, maar dan is het gezeik i.i.g. voorbij. En het meest zonde is wellicht nog wel dat het geld dat in beter zat/zit en nu feitelijk weg is, je dus ook niet ergens anders in kon beleggen de afgelopen tijd, dus ritjes Galapagos of ASML mis je ook nog eens, want je kan je budget maar 1 keer uitgeven.

Die min vandaag op toch wel 50% meer volume dan een gemiddelde dag laatste tijd kan niks betekenen zonder achterliggende specifieke reden, maar toch vind ik het weinig vertrouwen gevend. 2 weken geleden ongeveer nog rond 2.79 gepiekt, nu bijna 20% lager.
€URO-Trader
0
Het vertrek wordt verkeerd ingeschat. Dhr. V.d.
Ochtend is vermoedelijk benaderd voor een functie, op korte termijn, bij een beursgenoteerd bedrijf. Uitsluitsel komt op korte termijn. Nu een ideaal instap moment. Koersdoel jan. €2.75.
Kaviaar
0
quote:

€URO-Trader schreef op 16 december 2019 17:27:

Het vertrek wordt verkeerd ingeschat. Dhr. V.d.
Ochtend is vermoedelijk benaderd voor een functie, op korte termijn, bij een beursgenoteerd bedrijf. Uitsluitsel komt op korte termijn. Nu een ideaal instap moment. Koersdoel jan. €2.75.
Dat is ook mogelijk. Dan hadden ze zoiets ook best anders mogen en kunnen verwoorden.
Kaviaar
0
quote:

TW82 schreef op 16 december 2019 17:06:

Man man man, wat een rampenaandeel is dat BB toch. Bijna alle koersen schieten door het dak, maar BB weer eens in de min. We zijn weer terug bij af sinds het bericht dat de verkoop MC akkoord was.

Ik zit er erin vanaf iets boven de 19,- euro en een aantal keer bijkopen tussen de 10 en 15 euro en eenmaal op 4,11 euro, dus geen idee wat ik precies moet hebben. Wellicht rond de 11 of 12 euro gok ik, maar als een partij nu zo gek zou zijn een bod met 100% erop te doen, dus rond de 4.40 Euro, mogen ze het wel hebben van me. Wel een aderlating dan, maar dan is het gezeik i.i.g. voorbij. En het meest zonde is wellicht nog wel dat het geld dat in beter zat/zit en nu feitelijk weg is, je dus ook niet ergens anders in kon beleggen de afgelopen tijd, dus ritjes Galapagos of ASML mis je ook nog eens, want je kan je budget maar 1 keer uitgeven.

Die min vandaag op toch wel 50% meer volume dan een gemiddelde dag laatste tijd kan niks betekenen zonder achterliggende specifieke reden, maar toch vind ik het weinig vertrouwen gevend. 2 weken geleden ongeveer nog rond 2.79 gepiekt, nu bijna 20% lager.
Ik zou ervoor tekenen zo’n bod, maar besef mij ook dat er veel beleggers zijn die de aandelen tegen een vele malen hogere koers gekocht hebben.
Bob777
0
Dit speelt die Chinezen wel in de kaart, dat het aandeel zo in elkaar zakt. Of zouden ze vandaag al aan het hamsteren zijn geslagen.
TW82
0
quote:

Kaviaar schreef op 16 december 2019 17:31:

[...]

Ik zou ervoor tekenen zo’n bod, maar besef mij ook dat er veel beleggers zijn die de aandelen tegen een vele malen hogere koers gekocht hebben.
Zoals ik al schreef, ik ben zo iemand. Vanaf 19 euro en de rest voornamelijk ook boven de 10 euro, dus er zullen weinig vanaf hoger inzitten dan ik.

Desalniettemin word je het op den duur gewoon zo zat dat je er bijna maar liever vanaf bent (maar ja, niet op de huidige koers) en dus een veel lager bod zou accepteren dan je aankoopprijs, ook al was die inderdaad vele malen hoger.

Man je moet wel geduld hebben, want dit drama bij BB duurt toch echt wel redelijk lang inmiddels met vrijwel geen echte opleving tussendoor. Er zijn wel meer magere aandelen, maar velen hebben tenminste nog wel iets van redelijke herstelperioden tussendoor.

Nou ja, voorlopig blijven me gewoon doorzakken en een bod van boven de 4,- euro zie ik niet zo snel gebeuren nu, maar je weet het nooit natuurlijk... Dit waren natuurlijk we DE jaren om goed te draaien met de goedlopende huizenmarkt (nou ja, uiteindelijk wellicht te goed, waardoor het juist stokt), 10 jaar geen recessie, lage werkloosheid, etc etc. Als er uiteindelijk een draai komt, het consumentenvertrouwen gaat omlaag en wat meer, dan is BB gewoon te laat met herstel en wordt het nog moeilijker dan het nu al is. Dus volgens mij is zou een bod tussen de 4 en 5 euro nog niet eens zo slecht zijn om uit te stappen, want nog heel wat onzekerheden en risico's, ook buiten BB om. Maar ja, zal wel niet gebeuren zo'n bod de komende maanden.
2.975 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0