Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Beter Bed boekt vooruitgang'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 20 december 2019 12:02
    Google translate

    Beter Bed Holding stemde in met nieuwe bankconvenanten en verminderde de uitstaande bankschuld met € 16,7 miljoen
    Als gevolg van de recente succesvolle afronding van de verkoop van Matratzen Concord voor een aankoopprijs van € 5,0 miljoen, de aandelenemissie aan Magical Honor Limited voor een totaalbedrag van € 5,0 miljoen, en de sale-and-leaseback-transacties voor de logistieke onroerend goed in Uden, Hoogeveen en Nieuw-Vennep voor een totaal bedrag van € 19,1 miljoen in contanten, heeft Beter Bed Holding de afgelopen maanden haar netto schuldpositie aanzienlijk verlaagd.

    Na afronding van bovengenoemde transacties heeft Beter Bed Holding een terugbetaling van haar uitstaande bankschuld gedaan van in totaal € 16,7 miljoen. Als een resultaat zal de totale bankschuldfaciliteiten na deze terugbetaling € 23,3 miljoen bedragen (de "Totale Senior Schuld").

    Bovendien heeft Beter Bed Holding met haar financieringsbanken nieuwe financiële convenanten gesloten. De gewijzigde overeenkomst met de banken omvat de volgende financiële convenanten: (i) Totale senior schuld aan genormaliseerde EBITDA van 2,5x, (ii) een garantiedekkingspercentage van 70% en (iii) een sanering die toelaat dat € 13,0 miljoen uitstekend onder de niet-gecommitteerde faciliteiten. Het testen van de financiële convenanten onder (i) en (ii) zal plaatsvinden op kwartaalbasis en het testen van het convenant onder (iii) zal plaatsvinden op maandelijkse basis. De eerste testdatum zal op 31 december 2019 zijn. Beter Bed Holding verwacht ruim binnen de overeengekomen financiële convenanten te blijven met een verwachte totale senior schuld tot een genormaliseerde EBITDA-ratio per 31 december 2019 van minder dan 1,5x.

    Beter Bed Holding zal een proces starten om de bankfaciliteiten en de aandeelhouderslening van € 7 miljoen te herfinancieren zodra dit haalbaar is om Beter Bed Holding uiteindelijk tegen het einde van de huidige financieringsovereenkomsten in juli 2020 te herfinancieren.

    John Kruijssen, CEO van Beter Bed Holding, merkt op:
    “Na de eerder gecommuniceerde mijlpalen hebben we een nieuwe mijlpaal bereikt in de richting van de ommekeer van Beter Bed Holding. De groep transformeert naar een flexibeler bedrijf dat marktleider is in de Benelux. De huidige financiële schuldafbouw stelt ons in staat de groei van de voortgezette activiteiten verder te versnellen. ”
    In april 2020 organiseert Beter Bed Holding een Capital Markets Day om de verdere verfijnde plannen voor de toekomst te presenteren.

    www.beterbedholding.nl/xmlpages/tan/f...

    Uitstekend nieuws!
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links