Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.978 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 ... 1945 1946 1947 1948 1949 » | Laatste
rationeel
0
Geflopte ecowijk, witte sneeuw, houten boomstam, hete zon. Voorbeelden van een pleonasme.

Gezonde_Roker
rationeel
0
Niet vergeten dat de bewoners natuurlijk deugmensen waren vooral uit linkse kring.
Vooraf bij de voorlichtingsavonden helemaal opgewonden raakten, gloeiden van genot, en al dachten dit alles uit te kunnen dragen op verjaardagen of kinderfeestjes aan die milieubarbaren.
Stiekem hoopten op forse accijnsverhogingen op energie.

G.M.I.M. Pet
rationeel
2
Wil je eco? Ga dan met strobalen aan de gang. Molwoningen is ook een goed alternatief. Nee, moderne eco huizen, van al het gemak voorzien. Mafkezen.

Tishetnetnie
rationeel
2
Met een duurzaam en energieneutraal zwembad. Mijn hoela. Neem als je lekker wilt deugen een Abbo bij het plaatselijke openbarezwembad. Dat is pas duurzaam. O,ja en ga in een flat wonen , heb je ook nog warmte van boven ,onder en opzij. Maar dat deugt niet zo lekker.

ja,diedus!
rationeel
1
En er zullen nog veel van deze probleem wijken volgen, doordat ze van overheidswege van het gas af moeten. Tja dat krijg je als men op PvdA, VVD, CDA, D66, GL SP en CU. stemt.

Mo het varken
jonas
2

Rationeel was nog het meest verbaasd over die slapzakbestuurder die achteraf zegt tja erg voor die mensen, maar zelf niets deed.

Toch dit draadje lijkt me niet zozeer bedoeld voor het onbenul van Nederlandse provinciebestuurders aan de kaak stellen.

Gaat toch meer over grotere zaken zoals de poolkappen en de bossen en de zeespiegel etc etc. Er is nog erg veel onduidelijk. Neem zoiets als minder bijen. Dat lijkt mij niet goed, maar ik ben geen deskundige.

Vind het jammer dat zelfs over dat soort zaken discussies al snel ideologisch worden en van is dat links of rechts? Schieten we niks bij op.

Groet, Jonas
rationeel
1
Ben zelf 10 jaar scheepswerktuigkundige geweest op voornamelijk stoomschepen; dan leer je wel wat over energie- en warmtebalansen met de daaraan gekoppelde kosten (is in wezen gelijk aan een debet/credit systeem in het boekhouden). Vrienden van mij hebben een nieuw 'energie neutraal' huis; als ik iets vraag over de opbrengsten of verbruiken inclusief de afschrijving krijg ik nooit een zinnig antwoord - ze weten kennelijk niet hoe de rendementen over de hele linie ( technische kosten als aanschaf, onderhoud en afschrijving versus de totaal opbrengst zijn geheel zijn en vallen, als proberen te antwoorden, terug op de dreigende energietekorten in de toekomst als dat alles, volgens hen dan, veel duurder . Ik laat dat dan maar zo wetende dat als iemand al ooit financieel voordeel uit zijn klimaatneutraal systeem zou halen, dat binnen een paar jaar door het alziende oog van het parlement teniet zal worden gedaan in de vorm van een belasting.

h.oldeboom
rationeel
1
Deze manier van huizen verwarmen dmv geothermie ( aardwarmte) staat nog in de kinderschoenen alhoewel het al wordt toegepast bij bijvoorbeeld grote tuinders/ kassen complexen is ook dit systeem niet zalig makend en nog lang niet vrij van kinder ziektes.
De relatief geringe temperatuur winst kan in Nederland daarom alleen maar ingezet worden als verwarming invergelijking tot Ijsland of Indonesie waar men ook electrische energie kan opwekken dmv overhitte stoom.
Het warme grondwater heeft als nare bijkomstigheid dat het erg zoutwater is en als het afkoeld het zout uit-kristalliseerd en het systeem kan oppluggen. Ook kan de formatie waar het warme grondwater zich bevind dicht slippen of inzakken.
Een compleet gesloten systeem waardoor men aleen de warmte uit de formatie trekt zal veel minder capaciteit hebben.
Maar blijkbaar mag het wat kosten om van de CO2 af te komen.

Datgingniegoed
rationeel
0
En een geothermische bron heeft een levensduur van +/- 30 jaar, bepaald niet duurzaam dus

Zorc
rationeel
2
Heb ervaring met een supergeïsoleerd nieuw woonhuis met 4-lagig glas. Wel met een kleine gasverwarming. Door die 4 glaslagen warmt het huis vliegensvlug op bij een winterzonnetje. Zozeer dat je alle ventilatiekleppen openzet. Door de 4-glaslagen beslaan de ruiten aan de buitenkant, maar je wordt niet meer op natuurlijke wijze geattenteerd op een te droog of te vochtig binnenklimaat. Dan komt de lente en oef, de zomer: de opwarming is niet te stuiten. Je kunt wel in de handjes knijpen vanwege de kostenbesparing, maar het extreme binnenklimaat maakt van een mens een kasplant. Nu wonen we weer normaal met normale ventilatie: heerlijk.

Eeuwig..Op..Vakantie
rationeel
1
Inderdaad, Den Uyl van de PvdA heeft destijds een eeuwigdurende overeenkomst gesloten met Rusland voor de levering van goedkoop gas, tegen een gelijkblijvende prijs. Rusland koopt ons gas (op contract) voor een habbekrats en wij mogen het duur weer importeren. Daarom wil de overheid van het gas af. Denk daaraan, als je weer PvdA wil gaan stemmen.

Tuinhekje
rationeel
1
Koop een Nefit, is standaard al voor 4 soorten gas geschikt, met aansluiting voor zonneboiler en domotica. Kan je met bijgeleverde instruktie omschakelen. Via een kabeltje naar je laptop kan je de ketel optimaliseren op je combi gas/huis.
Sluit je een Honeywell thermostaat aan, kan je het via het diepere menu op het touchscreen instellen of simpelweg "self-learning" aantikken.
Geen monteur voor nodig. Mijne draait op 4 cilinders Propaan met automatisch omschakelen. Zou ook op LPG kunnen. In ieder geval heb ik geen vastrecht meer per maand.

Tuinhekje
rationeel
1
Bij het woord 'lawaaimaker' moest ik denken aan dit bericht:
"Steeds meer klachten over bromtonen: 'Geluid pakt mijn levensvreugde af'"
bron: www.omroepgelderland.nl/nieuws/243348...

kweethetooknietbeter
rationeel
1
Misschien hadden jullie al gelezen dat ze de Doggersbank (ja, waar vissers niet meer mogen vissen om de kwetsbare waterflora en fauna) vol gaan plempen met windmolens? Dat schiet mooi op... voor... wie er beter van worden.

Sjeik-Sjotum
jonas
1

En Nederland gaf gas voor een habbekraats onder politieke druk aan Italië. Is historie Rationeel. Denk dat je wel gelijk hebt met enige kritisch geluid over dat domme gedoe met warmtepompen. Gewoon niet doen en weghouden die geldvretende en gezongheid ondermijnende krengen!

Even vraagje. Doe je nog wat in aandelen? Niet gemeen bedoeld, maar dit is natuurlijk wel aandelensite. Zelf ben ik helemaal politiek correct Groenig. Heb AMG, Boskalis, PLUG Power en Accys (minder hard houtkap

Kan je me niet voordragen voor een lintje ofzo?

Groet, Jonas
rationeel
1
Dit was dus een nieuwbouw wijk. Met speciaal gebouwde huizen voor een warmtepomp. Theoretisch leuk maar dan moet die ingewikkelde techniek wel werken. En dat is het punt met dit soort nieuwe ontwikkeling, er zijn altijd kinderziektes. Woon zelf in een huis van 100 jaar oud. De vooruitgang is nu dat het dus tussen nu en 2050 tegen de vlakte moet want niet te isoleren. Leuk hoor, NL in 2050 met alleen maar nieuwe huizen, heel NL een Vinex wijk.

FordPrefect
DurianCS
1
quote:

rationeel schreef op 28 december 2019 22:44:

Dit was dus een nieuwbouw wijk. Met speciaal gebouwde huizen voor een warmtepomp. Theoretisch leuk maar dan moet die ingewikkelde techniek wel werken. En dat is het punt met dit soort nieuwe ontwikkeling, er zijn altijd kinderziektes. Woon zelf in een huis van 100 jaar oud. De vooruitgang is nu dat het dus tussen nu en 2050 tegen de vlakte moet want niet te isoleren. Leuk hoor, NL in 2050 met alleen maar nieuwe huizen, heel NL een Vinex wijk.

FordPrefect
50% kans dat het niet gesloopt hoeft te worden want dat is de kans dat je een warmtenetaansluiting krijgt.
luchtschip
1
quote:

jonas schreef op 28 december 2019 00:01:

Luchtschip hele mooie foto met dat beestje bij de brandweerman en de natuur in de fik. Heeft mogeljk niet direct te maken met klimaatverandering, maar wel een foto die je in de mind kan afdraaien.

Heel heel mooi .pbs.twimg.com/media/EMx_9h9WkAAekpY?f...

Groet, Jonas

PS koppeling lukt niet zo zie boven bij Luchtschip. Ontroerend dat beestje en de brandweerman
Een feit is in ieder geval dat 3 bosbranden waarschijnlijk aangestoken zijn

www.skynews.com.au/details/_611853640...

Dat wil dan niet zeggen dat klimaat verandering niet bestaat.
Maar het is wel gebeurd.
[verwijderd]
3
quote:

jonas schreef op 28 december 2019 22:44:

[...]
Denk dat je wel gelijk hebt met enige kritisch geluid over dat domme gedoe met warmtepompen.
[...]
Deze postings zijn helemaal niet van rationeel maar copy&paste van de lezers van "Geen Stijl".
Dat maakt hem niet minder medeplichtig voor het doorlopende "fake news" er in, ook wanneer hij de meeste met zekerheid op zijn best vluchtig gelezen heeft.

De vele ...'s maken het wel iets meer werk om met Google de originele teksten terug te vinden.
Is dat misschien een beweegreden?

Afgelopen 24 uur 62 "bijdragen" van rationeel. Had nog erger gekund...
[verwijderd]
4
Is deze al eens gepost?

www.youtube.com/watch?v=G0Cp7DrvNLQ

Binnen 38 minuten ben je ofwel bijgepraat ofwel totaal verbijsterd en twijfel je aan je geloof.

Samengevat tot hier:
- klimaatverandering nu? Riemen vast, want het is veel sterker geweest, volgens studie van oude ijslagen op Groenland.
- opwarming was goed voor de mensheid
- mini ijstijd een grote ramp waar we decennia van moesten bijkomen
Heel lastig, wetenschap icm gezond verstand.

Eerst kijken voor je commentaar geeft. Zo werkt het in wetenschap :-)
38.978 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 ... 1945 1946 1947 1948 1949 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,35  -9,32  -1,07%  17 apr
 Germany40^ 17.771,70 +0,01%
 BEL 20 3.794,57 -0,06%
 Europe50^ 4.910,28 -0,08%
 US30^ 37.727,71 0,00%
 Nasd100^ 17.504,91 0,00%
 US500^ 5.019,56 0,00%
 Japan225^ 37.744,07 0,00%
 Gold spot 2.365,26 +0,18%
 EUR/USD 1,0667 -0,04%
 WTI 82,21 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

B&S Group SA +8,35%
PostNL +7,07%
Fugro +4,29%
Van Lanschot ... +1,90%
Sif Holding +1,51%

Dalers

TomTom -14,98%
VIVORYON THER... -10,98%
Alfen N.V. -7,35%
ASML -6,68%
FASTNED -5,86%