IBA « Terug naar discussie overzicht

Forum IBA geopend

986 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 46 47 48 49 50 » | Laatste
JdeFL
1
IBA kreeg lof en daarna boegeroep voor een Amerikaanse deal.
Beleggers verwelkomden de deal aanvankelijk met een openingswinst van 3,5 procent. Daarna bekoelde het enthousiasme. IBA moest 2,2 procent prijsgeven tot 13,08 euro. (Tijd.be)

Van gisterenavond, samen met wat herhalingen van 's ochtends. Ze hebben ook gewoon naar de koers gekeken, zonder verdere verklaring. 'boegeroep', een bizarre omschrijving.
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 18 december 2019 09:37:

Ze hebben ook gewoon naar de koers gekeken, zonder verdere verklaring. 'boegeroep', een bizarre omschrijving.
Volgens mij hebben ze gewoon het koersverloop figuurlijk beschreven, inclusief de lof. De lof is onderdeel van de verklaring, en maakt het niet bizar.

Overigens, ook gelet op de al wat langer durende downtrend, had ik het met handel meer over een tradeje (en dan meer dan 50% van de handelingen) dan over een ritje of rit. Ik hoop trouwens niet dat zwarte cijfers moeten worden veroorzaakt door een boekwinst.
JdeFL
1
Ik dacht dat het 'lof' voortkwam uit de commentaren van analisten 's morgens (2 - 1), en was na het titeltje op zoek naar meer negatieve commentaren. Vandaar mijn opmerking. Niets meer gevonden, denk ook niet dat IBA druk gevolgd wordt,
Leefloon
1
Ik vind het goed genoeg, omdat de redacteur/journalist in één zin "IBA kreeg lof en daarna boegeroep voor een Amerikaanse deal." gebruikte. Als het boegeroep dan om uitleg schreeuwt, dan geldt dat ook voor de lof. Het is geen selectieve waarneming, en het beschrijven van het koersverloop wijst er inderdaad op¨dat De Tijd eveneens niets beters kon vinden.

ING is het meest negatief in de uiting, lijkt mij. De analist had ook mogen concluderen dat de impact blijkbaar niet koersgevoelig (genoeg) is, zonder zijn eigen kennishiaat groter te maken door dat toe te rekenen aan in het duister tastende "beleggers". Je kunt nou eenmaal niet altijd alles uitrekenen met door IBA voorgekauwde cijfers.
Leefloon
0
Aan snelle uitstapkansjes boven €13 was geen gebrek, ook vandaag niet, maar het is wel een voortzetting van een 3-maandse trend richting het zuiden. Die ooit zal stoppen.
JdeFL
1
quote:

JdeFL schreef op 17 december 2019 15:32:

Beetje bijgekocht, zie geen directe reden om zo te dalen. ...
Krijg nu nog wat uitoefeningen, puts13. Maar toch, niet getreurd, was een manier om niet aan bodemtimen te doen, en met koopbereidheid. Opties op Iba, behoorlijk slechte verhandelbaarheid, waardoor doorrollen helemaal niet interessant was.
Of we de bodem nu gezien hebben? Geen enkel idee over. Ik zou denken van wel, maar vergis me daar nogal eens in (optimist zijn is een handicap als belegger). Begin vorig jaar noteerden ze zelfs nog onder de 10. God weet waar het nu naartoe gaat. Bedrijfsmatig zou het nu toch beter moeten gaan, ttz het wordt drukker (dat zeker) en misschien zelfs winstgevender (dat helemaal niet zeker).
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 20 december 2019 19:41:

Opties op Iba, behoorlijk slechte verhandelbaarheid, waardoor doorrollen helemaal niet interessant was.
Heb je de markt wel getest met een combinatie-order? Figuurlijk bijna een vorm van onderhandelen, versus het handelen aan afgegeven flutprijzen.

Met zo'n combinatie-order sluit ik niet uit dat sluiten rond de intrinsieke waarde kon, en je voor het nieuwe evengoed een redelijk bedrag zou krijgen. Zeker in vergelijking met twee losse "market orders".
JdeFL
1
Ook hier groot volume, nog altijd iemand met diepe zakken die ze gew0on buitenkiepert. Afwachten wat dat na nieuwjaar wordt.
Leefloon
1
Soms lijkt dit aandeel net zo manisch-depressief als het Nederlandse SBM (daar bijvoorbeeld met een grote afstand tussen koersdoelen en teleurstellende koers), maar heeft SBM als voordeel dat het geen overuren hoeft te maken om misschien eens winst te rapporteren. De 5Y-grafiek van SBM is nóg grilliger dan die van IBA:

live.euronext.com/en/product/equities...
live.euronext.com/en/product/equities...

Ik heb nu geen positie, maar als ik die had dan was de aanleiding vaak een zeer optimistische of juist zeer pessimistische WPA-consensus vlak na cijfers. Ook door de waardering vind ik SBM prettiger dan IBA. Bij IBA is het hopen op winst, en zo ja of die dan niet teleurstelt, en zo nee of de verwachtingen goed zijn.

De 5Y-koersgrafieken zijn bijna onvergelijkbaar, maar het gaat om de grilligheid van een manisch-depressief aandeel. Manische verwachtingen, deprimerende resultaten. Of omgekeerd. Rustig is het zelden. Ook vandaag was de intraday volatilieit voor IBA volkomen normaal (YTD gemiddeld 4,10%, vandaag nauwelijks meer met 4,98%). Geen aandeel voor mensen met een zwak gestel.
JdeFL
0
Volumes zijn nu wel terug lager. Tussen 17 en 23 december wilde er iemand erg veel kwijt. Sindsdien koersen we zowat 1 € lager. Zonder nieuws zal dat wel zo blijven....
Leefloon
0
Niet alleen tussen 17 en 23 december, hé. Een dalende trend zet zich voort, en overtreft die €1 verre.
JdeFL
1
4/1/18 tot 3/1 nu, toevallig, +/- 0 cent. Stegen tot aug, daalden terug vanaf aug. Hangt altijd van je tijdsperspectief af. Dalen dus sinds augustus.
Ik bedoelde zo ongeveer van na het laatste persbericht. Kreeg je eerst een klap (niet verwacht door mij, oké), en dan toch enkele weken vrij stabiel. En dan de hoge volumes die er nog 1€ afhaalden.
Leefloon
0
Die min of meer willekeurige insteek is inderdaad vermeldingswaardig, want tijdens de neerwaartse trens zijn er bvb. wel meer persberichten geweest die onderschikt waren aan de zwaartekracht. De Business Update van 13 november heeft de slome val bijvoorbeeld niet kunnen stoppen.

Een behouden daling door hoge volumes lijkt mij weer een verhaallijn, want blijkbaar kwam er niet ongeveer €1 bij zodra die sukkelaars ophielden met dumpen. Het kan zijn dat het op een te korte termijn selectief werd bekeken, zonder de glijbaan van de grafiek en zonder te onthouden dat het tegenvalt om een aandeel blijvend hoger of, populairder in hypotheses, lager te zetten. Wees vooral niet blind voor de trend. IIRC paste de short puts daar redelijk mij, maar de €1 door gemene verkopers en de korte periode verbergen voor jezelf het grotere plaatje, lijkt mij althans. Ik zou niet meteen weten waarom dat ene persbericht voor een trendbreuk had moeten zorgen, wat de andere persberichten tijdens de neerwaartse correctie niet lukte.

Op een nog langere termijn staat IBA ruwweg hoger dan een jaar geleden en is van een vallende engel (nog) geen sprake. IBA staat, zo beschouwd, (nog) niet ongezond laag.
Leefloon
0
Overigens doet IBA mij soms een beetje denken aan Hamon 1.0 (en misschien 2.0): als er eens iets wordt verdient, dan is die winst eigenlijk een beetje laag. Er zijn verschillen, waaronder dat IBA meer een volatiel handelaarsaandeel - en optiefondsje - is. Ik zou bijna gaan willen kijken of de WPA-taxaties van KBC ook de Hamon-lijn volgden. Ongecorrigeerd ruwweg van €4 naar €0, in stappen van €1.
JdeFL
1
Leefloon
1
Het aandeel zal wel weer even terugstuiteren, verwacht ik, wegens teveel kinetische energie (Ek = ½m·v2) en omdat zoiets rond de €13 en expiratie ook te zien was.

Vergeleken met een jaar geleden valt de glijbaan mee, dus van een vallend mes is nog steeds geen sprake. Misschien wel, maar het is te vroeg om dat te concluderen. Een jaar geleden was de slotkoers €12,29, met het vlak daarna behalen van de begincijfers 10. Mist IBA het daarop volgende herstel richting de begincijfers 18, dan komt de status van vallend mes opeens wél met een koersachterstand van tientallen procenten dichterbij, en wordt het hopen op meevallende cijfers m.b.t. het drukke boekjaar 2019 en zo'n mooie prognose voor 2020.
Leefloon
0
quote:

Leefloon schreef op 7 januari 2020 15:29:

Het aandeel zal wel weer even terugstuiteren

dan komt de status van vallend mes opeens wél met een koersachterstand van tientallen procenten dichterbij
Terugstuiteren naar begincijfers 12, bedoelde ik specifiek. Net zoals toen naar 13.

In de nog jonge, lopende week "stijgt" IBA in een flop 687 van positie 248 naar 190. De op 5 na grootste sprong omhoog, maar nog niet in de buurt van nummer 1 (CNIM, -7,44%) en nummer 2 (Hamon, -4,71%). Nog grotere "stijgers" zijn bvb. Air Marine (-39,18%, van positie 125 naar positie 11, is iets met drones) en Parfex (-15,20%, van 117 naar 51). Greenyard is de nummer 18, en zou ik geen vallende maar een gevallen engel willen noemen.

De glijbaan van IBA moet langzamerhand wel kindvriendelijk gaan eindigen, nabij een bodem. Binnenkort helpt een naar €10 dalende referentie nog. Maar die referentie stijgt daarna naar €18, en dan is de underperformance opeens tientallen procenten. Daalt het aandeel niet, dan miste het de brede stijging én het eerdere eigen herstel richting €18. Door cijfers en prognose voor boekjaar 2020 kan IBA eveneens alle kanten op. Met, conform de glijbaan, een aanloop met lage verwachtingen.

Door de glijbaan zijn er misschien even geschiktere aandelen voor short puts. De Islamitische Republiek nog daargelaten. Een horizontale rally is onwaarschijnlijk, dus dan zit je scheef met short puts, of profiteer je nauwelijks van een volatiel herstel, en een long straddle met een ws. al hoge IV kan té duur zijn wanneer het aandeel in de buurt van €12 blijft stuiteren.
hegveld2023
1
Een forse stijging in korte tijd. Een relatief grote aankoop aandelen IBA, gerelateerd aan de korte periode
986 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 46 47 48 49 50 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 13,260
Verschil +0,020 (+0,15%)
Hoog 13,260
Laag 12,960
Volume 19.347
Volume gemiddeld 52.752
Volume gisteren 32.918