NIBC « Terug naar discussie overzicht

Forum NIBC geopend

4.865 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 ... 240 241 242 243 244 » | Laatste
[verwijderd]
0
Ik denk ook dat de lage rente meer kapot maakt dan het goed doet maar daar gaat het ook niet om voor diegene die het beleid bepalen. Zij springen er duidelijk beter uit terwijl de massa betaald via pensioenen en spaargeld welke nauwelijks of niet of zelfs gekort wordt.

De hoogte van de rente is overigens niet direct het meest relevant.
De rente marge/spread is belangrijker.
Echter bij te hoge of te lage rentes is die spread steeds moeilijker te handhaven, daarom de zorgen.

Echter is NIBC altijd al een bank geweest die meer moet betalen voor het aantrekken van geld en dus in dit geval betaald NIBC nog steeds waar anderen er al vanaf willen.

Wel kan het zo zijn dat het geld wat nu nog bij de ABN staat voor meer dan 2.5 miljoen waar binnenkort over betaald moet gaan worden een andere bank gaat zoeken en dat deze dan snel zullen volgen met het verlagen van de spaarrentes.

====

Niet voor niets worden er gigantische bedragen bij de centrale banken terug geparkeerd waar de banken zelfs voor moeten betalen omdat er niet genoeg plek voor is in de echte economie tegen de juist voorwaarden.
Dus dat de centrale banken nog eens extra gaan pompen heeft natuurlijk ook helemaal geen effect voor de economie van de massa maar voor de economie van de happy few.

Daar gaat het uiteindelijk ook om voor de beleidsbepalers welke niet voor niets grotendeels allemaal een verleden hebben bij de banken.

======

We zullen bij de jaarcijfers zien hoe het gaat met de rente spreads en marges zeker met die dip in de rente in vooral Q3 even van 2019.
Inmiddels zijn de rentes wel weer wat omhoog gegaan, 10 jaars nederland nog 'maar' min 0.08%.

Ter vergelijk, we begonnen 2019 met 10 jaars op +0.35 om langzaam af te zakken naar 0 in mei 2019 en langzaam de min in richting eind juli19 naar -0.3% om vervolgens flink te versnellen naar -0.6% in aug hier redelijk te blijven in sep om vervolgens langzaam te gaan stijgen in de maanden erna tot waar we nu staan op dus -0.08% vandaag.

Natuurlijk hebben er hier en daar nog flinke uitslagen in gezeten vanwege liquiditeit in sommige periodes.

Dus nogmaals, we zien het wel bij de jaarcijfers hoe de rente inkomsten deze achtbaan overleefd hebben in H2 2019 en dan weten we ook hoe bestendig een bank hier tegen is en hoe erg die angst hiervoor moet zijn.

Daarnaast natuurlijk alle overige inkomsten en meer informatie over de waardering van Ebury.

Ook het eind dividend over 2019 wordt natuurlijk bekend gemaakt.

Ondertussen verwacht ik ook wel weer een keer actie vanuit de hoek van Flowers al is niets doen mogelijk ook een signaal dat Flowers de koers te laag vind, maar bij Flowers is het natuurlijk een kwestie van 'als hij geld nodig heeft voor wat anders dan maakt hij het ergens anders vrij en van NIBC wil hij nu eenmaal af want dat is voor deze banken handelaar een relatief hele lange termijn belegging geworden en zo zit hij niet in elkaar.
[verwijderd]
0
Op papier mooie cijfers bij NIBC, maar....
Te klein, zullen nooit dezelfde goedkope funding kunnen realiseren zoals de grootbanken dat kunnen, i.m.h.o.
[verwijderd]
0
quote:

free schreef op 14 januari 2020 15:04:

Op papier mooie cijfers bij NIBC, maar....
Te klein, zullen nooit dezelfde goedkope funding kunnen realiseren zoals de grootbanken dat kunnen, i.m.h.o.
Klopt, maar ze hebben ook dat hele logge systeem niet wat er bij hoort om aan dat goedkope geld te kunnen komen.

NIBC is ook van dusdanig formaat dat ze intern de zaken beter onder controle hebben en dus niet zoals bijna elke grootbank om de haverklap met de billen bloot moeten om weer een schandaal.

NIBC is ook niet perfect en helemaal heilig voordat mensen gaan roepen dat NIBC ook wel eens met iets te maken heeft gehad, tuurlijk, daar is het ook de sector naar maar juist zoals NIBC de laatste jaren bezig is is gewoon goed voor een bank.
[verwijderd]
0
@Romeo, zo log zijn die systemen niet meer, steeds minder kantoren en personeel.
Een goede app en het perfect regelen van het betalingsverkeer en de andere bankzaken, thats all.
Biobert
0
NIBC geeft over 2019 0,75 euro dividend, dat is 0,15 meer dan verwacht. Haha, Reggeborgh lacht met hun 14,3% aandeel in NIBC.
voda
0
Totaaldividend NIBC ten minste 0,75 euro per aandeel
08:18
*NIBC wil ten minste 0,50 euro per aandeel slotdividend uitkeren
08:17
*NIBC voorziet resultaten 2019 in lijn met doelstellingen middellange termijn
08:17
*NIBC treft voorziening van 9 miljoen euro
08:17
*Reorganisatie NIBC treft 50 medewerkers
08:17
*NIBC kondigt reorganisatie aan

bron Binck
[verwijderd]
0
Weet iemand wat telt voor stemmingen op AVA's: uitstaande aandelen of floating aandelen?
Plein777
0

NIBC stopt met kapitaalmarktactiviteiten
==============================

Gepubliceerd op 15 jan 2020 om 08:28

DEN HAAG (AFN) - Zakenbank NIBC stopt met kapitaalmarktdiensten voor zakelijke klanten. Het gaat om activiteiten op het gebied van obligaties, schulden en aandelen. De beslissing kost ongeveer vijftig banen.
Vanwege de reorganisatie neemt NIBC een voorziening van 9 miljoen euro. Die moet volgens de Haagse bank meer dan gecompenseerd worden door de "sterke" operationele winst over 2019. NIBC verwacht dat de resultaten over vorig jaar uitkomen rond de doelstellingen voor de middellange termijn.
voda
0
NIBC kondigt reorganisatie aan

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
NIBC Holding NV
7,45 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) NIBC gaat zijn focus op zakelijke klanten verscherpen vanwege de veranderende marktomstandigheden. Dit maakte de bank woensdag bekend.

Met de maatregelen waarmee deze rationalisering gepaard gaat, verdwijnen circa 50 banen, onder meer bij de obligatiedesk. Hiervoor is een sociaal plan opgesteld. Met de sanering is een bedrag van 9 miljoen euro gemoeid.

NIBC verwacht dat de resultaten over 2019 overeenkomen met de doelstelling voor de middellange termijn, waarbij een slotdividend van ten minste 0,50 per aandeel NIBC in het vooruitzicht wordt gesteld. Samen met het interimdividend van 0,25 euro resulteert dit in een totaaldividend van minimaal 0,75 euro per aandeel NIBC.

De onderneming publiceert de cijfers over 2019 op 26 februari van dit jaar.

Op een groen Damrak sloot de koers van het aandeel NIBC dinsdag 0,5 procent lager op 7,45 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
Resultaten in lijn.

Scherpt activiteiten aan.

Slot dividend veel hoger dan verwacht geeft hoge mate van geld overschot aan en hoge buffers.

Koers/dividend verhouding van 10.

Waar bij veel aandelen vanwege armoede aan wimst tov de koers maar in koers/ebitda of zelfs koers/omzet wordt gesproken tegenwoordig...

Wat een vervelend aandeel dat NIBC :)
Plein777
0
quote:

R0ME0 schreef op 15 januari 2020 08:44:

Resultaten in lijn.

Scherpt activiteiten aan.

Slot dividend veel hoger dan verwacht geeft hoge mate van geld overschot aan en hoge buffers.

Koers/dividend verhouding van 10.

Waar bij veel aandelen vanwege armoede aan wimst tov de koers maar in koers/ebitda of zelfs koers/omzet wordt gesproken tegenwoordig...

Wat een vervelend aandeel dat NIBC :)
Er blijven nog nauwelijks activiteiten over, dat belooft niet veel goeds voor de toekomst helaas van NIBC.
Lk-33
0
quote:

Biobert schreef op 15 januari 2020 08:17:

NIBC geeft over 2019 0,75 euro dividend, dat is 0,15 meer dan verwacht. Haha, Reggeborgh lacht met hun 14,3% aandeel in NIBC.
Dit soort families hebben vaak de slimste jongetjes van de klas in dienst en laten zich dus goed adviseren. Daarom houd ik NIBC ook stevig vast. Een echte value play, mooie nichespeler en een cashmachine.
[verwijderd]
0
quote:

Plein777 schreef op 15 januari 2020 08:48:

[...]

Er blijven nog nauwelijks activiteiten over, dat belooft niet veel goeds voor de toekomst helaas van NIBC.
Deze activiteiten worden ook bij de grote jongens afgebouwd, er gebeurt gewoon minder en het levert te weinig op als het al iets oplevert.

Denk maar niet dat ze een goed draaiend onderdeel gaan sluiten ofzo.

En hoezo er blijven niet veel activiteiten over, ze kunnen zich juist meer gaan bezig houden met de kerntaken van een bank.

Geld aantrekken en uitzetten, zowel particulier met vooral spaargeld en hypotheken als zakelijk met financieringen en investeringen en de zakelijke manier van geld aantrekken.

De toko wordt juist nog overzichtelijker en transparanter met behoud van winstgevendheid getuige de aangekondigde resultaten in lijn met hun verwachtingen. De kans dat een grotere partij NIBC wil kopen wordt hierdoor ook alleen maar groter. Al is de haat tegen Flowers mogelijk te groot dat iemand dat belang van hem gaat kopen. Flowers is niet bepaald populair en dat weegt bij sommigen zwaarder.

Dat er geld genoeg is bewijst het veel hogere slot dividend wel maar mensen die fundamenteel kijken wisten natuurlijk al dat NIBC grote buffers heeft.
Dat dit op deze manier ook uitgekeerd zou gaan worden is een verrassing en geeft vertrouwen aan in de capaciteit om goede resultaten te kunnen blijven neerzetten en het dividend te kunnen blijven handhaven anders doe je dit niet.

[verwijderd]
0
We hebben het nieuwtje dus weer gehad, tot de jaarcijfers nog even terug naar 7?
Gaasp
0
De afbouw van de kapitaalmarktactiviteiten is goed voor de focus van NIBC. En de hoogte van het dividend; €0,75 was pas voor 2021 ingeschat door de analisten op MarketScreener.
Wellicht gaat nu de koers eens wat omhoog
Plein777
1
NIBC staakt activiteiten op kapitaalmarkten

De Haagse zakenbank NIBC stopt met zijn activiteiten op het gebied van kapitaalmarkten. Bij het bedrijf verdwijnen vijftig arbeidsplaatsen, aldus een persbericht van woensdag. Dat is ruim 7% van het totale personeelsbestand.
Het besluit om te stoppen met de obligatiehandel en aandelenemissies is het gevolg van 'veranderende marktomstandigheden' en maakt onderdeel uit van een reorganisatie, waarvoor het bedrijf een voorziening neemt van €9 mln.

De stap is opmerkelijk omdat NIBC, afgezet tegen zijn bescheiden omvang, lange tijd een relatief grote positie heeft gehad in de effectenhandel. Nog in 2016 werd de afdeling juist uitgebreid met de overname van SNS Securities.

Ondanks de voorgenomen beslissing en bijbehorende voorziening verwacht NIBC zijn financiële doelstellingen over 2019 te halen, omdat de voorziening 'meer dan wordt goedgemaakt' door de groei van het operationeel resultaat Daarnaast denkt de bank slotdividend van ten minste €0,5 per aandeel uit te kunnen keren. Samen met het interim dividend van €0,25 komt het totaal uit op €0,75 per stuk.

Dat laatste zou erop wijzen dat de bank een nettowinst van meerd an €220 mln heeft gerealiseerd, schrijft obligatiespecialist Suvi Platerink Kosonen van ING. Over 2018 bedroeg de winst €217 mln. Ze noemt het besluit om afscheid te nemen van de kapitaalmarktactiviteiten 'credit neutral'. Voor de uitstaande obligaties van NIBC heeft het in haar ogen geen betekenis.

Het aandeel NIBC had in 2019 geen goed beursjaar. Het totaalrendement kwam uit op een min van 4%. Ook andere Nederlandse banken deden het trouwens niet goed op de beurs. NIBC presenteert op 26 februari de jaarcijfers van 2019.
Plein777
0
quote:

Ritageld schreef op 15 januari 2020 08:32:

Weet iemand wat telt voor stemmingen op AVA's: uitstaande aandelen of floating aandelen?
Het aantal voor de AVA aanwezige/aangemelde aandelen telt.
Dus Flowers heeft altijd de meerderheid van stemmen op de vergadering.
4.865 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 ... 240 241 242 243 244 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.391,31 +0,50%
 EUR/USD 1,0625 -0,17%
 WTI 82,08 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%