Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

China nieuws berichten

7.806 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 ... 387 388 389 390 391 » | Laatste
voda
0
Fact check: 'China heeft schoon blazoen bij WTO'

In het FD beweerde de ambassadeur van China in Nederland, Xu Hong, woensdag dat ‘alle klachten van Amerikaanse bedrijven tegen China zijn afgewezen bij de Wereldhandelsorganisatie’. Die klachten lopen dan via de Amerikaanse overheid, aangezien enkel die als lid van de WTO daar zaken aanhangig kan maken.

De stelling van Hong is onjuist, zegt Peter Van den Bossche, onderzoeksdirecteur bij het World Trade Institute en voormalig rechter bij de beroepsinstantie van de WTO. 'Op een paar uitzonderingen na heeft China alle zaken die de Verenigde Staten hebben gebracht tegen China verloren.'

De uitspraak van Hong kwam er na een vraag over oneerlijke concurrentie uit China. In zijn antwoord spitste de ambassadeur zich toe op de Chinese subsidies voor technologiebedrijven, iets 'wat alle landen doen'. Ook volgens die verengde definitie klopt zijn stelling niet dat alle Amerikaanse klachten zijn afgewezen, meldt Van den Bossche. 'Simpelweg omdat de VS geen enkele klacht hebben ingediend over oneerlijke Chinese subsidies. Ze kiezen er liever voor om anti-subsidieheffingen in te voeren op invoer van gesubsidieerde Chinese bedrijven.'
De verklaring daarvoor is simpel, zegt hij. 'Het proces om subsidieregelingen aan te klagen bij de WTO duurt jaren, het invoeren van anti-subsidieheffingen gaat veel sneller als een onderneming daarvoor gehoor vindt bij de Amerikaanse overheid.'

fd.nl/economie-politiek/1331184/fact-...
voda
0
Vestas Secures 51 MW Order in China

Vestas has won a 51 MW order in China that includes supply of 23 V120-2.2 MW as well as a 2-year Active Output Management 4000 (AOM 4000) service agreement. Deliveries are expected to begin in the first quarter of 2020, while commissioning is planned for the second quarter of 2020.

Customer and project names are undisclosed at the customer's request.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Groeitempo Chinese detailhandelsverkopen versneld aan einde 2019

(ABM FN-Dow Jones) De detailhandelsverkopen in China zijn in december in een zelfde tempo gegroeid als in november. Dit bleek vrijdag uit overheidscijfers.

De verkopen stegen in zowel november als december met 8,0 procent, na een stijging met 7,2 procent op jaarbasis in oktober.

Op maandbasis ging het in december om een stijging van 0,53 procent, na een plus van 0,80 procent een maand eerder.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Productie Chinese industrie groeit harder dan voorzien

(ABM FN-Dow Jones) De Chinese industriële productie is in december in een hoger tempo dan verwacht gestegen. Dit bleek vrijdag uit overheidscijfers.

De productie ging in december met 6,9 procent omhoog. In november steeg de productie nog met 6,2 procent.

Economen hielden rekening met een stijging van 5,9 procent in december.

Op maandbasis werd in december een stijging van 0,58 procent gemeld, iets minder dan de 0,66 procent in november.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Volkswagen aast op Chinese batterijfabrikant - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Volkswagen AG
178,50 0,00 0,00 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
Volkswagen AG
178,75 0,00 0,00 % Euronext Brussel

(ABM FN-Dow Jones) Volkswagen aast op een belang in de Chinese batterijmaker Guoxuan. Dit meldde persbureau Reuters op basis van bronnen.

De Duitse autofabrikant zou een belang van 20 procent willen nemen en daarmee zou 560 miljoen dollar gemoeid zijn.

Indien de deal doorgaat, wordt Volkswagen de op een na grootste aandeelhouder van Guoxuan.

Volgens Reuters zou de deal zo goed als beklonken zijn, maar worden nieuwe Chinese regels afgewacht alvorens de afronding kan plaatsvinden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: Chinese yuan sterkt verder aan

(ABM FN-Dow Jones) De dollar is na de publicatie van de industriële productie van China ten opzichte van de Chinese yuan verder weggezakt, nadat de green back sinds vorige week al aardig wat terrein had moeten prijsgeven ten opzichte van de Chinese valuta.

"Daarmee is de belangrijkste beweging van donderdag op vrijdag wel vastgesteld", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxobank vrijdag tegen ABM Financial News. "Veel van hetgeen de markten in de voorbije weken beroerde is inmiddels naar de achtergrond verschoven of is in rustiger vaarwater terechtgekomen, zoals het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten", aldus Jongbloed.

Volgens Jongbloed is het waarschijnlijk dat het klimaat in de valutamarkten voorlopig ook relatief rustig blijft. "De dollar verliest niet aan kracht [ten opzichte van andere belangrijke valuta's], mede omdat de aandelenmarkten in de Verenigde Staten nog altijd een vraag naar dollars genereren. Verder verwachten we deze maand nog altijd een lange rente van Duitsland die in elk geval de strijd met 0,00 procent aangaat", aldus Jongbloed.

De valutahandelaar blikte vrijdag al wat verder vooruit met betrekking tot het beleid van de Europese Centrale Bank. "Uit de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de bank bleek donderdag dat er gekeken wordt naar de houdbaarheid van standaarden als een inflatiestreven van 2,0 procent. Wij sluiten niet uit dat de ECB er toe overgaat deze los te laten en een lager niveau aanhoudt, waarmee een renteverhoging zich eerder kan aandienen dan nu het geval is", aldus Jongbloed.

Voor de handelaar van Saxobank zijn vrijdag de inflatiedata uit de eurozone en de industriele productie de belangrijkste aandachtspunten in een kalme en rustige valutamarkt. "Voorlopig voorzien we ook weinig tot geen deining, gelet op de macro-economische agenda van de komende handelsdagen. Volgende week vrijdag kan interessant worden met een reeks inkoopmanagersindices op het programma."

Voor het Britse pond kunnen volgens Jongbloed de detailhandelsverkopen van belang worden, mede met het oog op het rentebesluit van de Bank of England op 30 januari. "Wij zien de vertrekkende voorzitter Mark Carney overigens nog niet zo gauw de rente verlagen, ook al wordt daar in de markt wel meer rekening mee gehouden", aldus de handelaar vrijdag.

Vanochtend vroeg kwam uit China de groei van de industriële productie van het land over december op jaarbasis hoger uit dan verwacht. Er werd in de laatste maand van 2019 6,9 procent meer geproduceerd, waar rekening was gehouden met een stijging van 5,9 procent. December was met dat percentage een sterkere maand dan november. Op maandbasis steeg de productie eveneens, maar licht lager dan in november het geval was.

De economie van China bleek over het vierde kwartaal met 6,0 procent op jaarbasis te zijn gegroeid. Dat was gelijk aan de groei op jaarbasis in het derde kwartaal. In het eerste kwartaal groeide de Chinese economie nog met 6,4 procent en in het tweede kwartaal was dit 6,2 procent. Beijing mikte voor 2019 op een groei van het bruto binnenlands product tussen de 6 en 6,5 procent en kwam uit op 6,1 procent. Daarmee is het groeitempo het laagst in bijna 30 jaar.

De Chinezen brachten ook detailhandelsverkopen over december uit, die in hetzelfde tempo toenamen als in november, namelijk 8,0 procent op jaarbasis. Op maandbasis voltrok zich een vertraging ten opzichte van november toen de verkopen met 0,80 procent op maandbasis stegen. December liet op die basis een plus zien van 0,53 procent.

Het Verenigd Koninkrijk publiceert vrijdagmorgen de detailhandelsverkopen over december. Van de eurozone kan de markt de inflatie over december tegemoet zien.

De Britse detailhandelsverkopen lopen naar verwachting in december op maandbasis met 0,9 procent op tegen een afname met 0,6 procent in november. Op jaarbasis wordt een plus van 2,0 procent voorzien tegen 1,0 procent op jaarbasis in november.

De consumentenprijzen van de muntunie zijn naar verwachting op maandbasis met 0,3 procent gestegen tegen een daling met 0,3 procent in november op maandbasis. Op jaarbasis wordt een stijging van 1,3 procent verwacht tegen 1,0 procent een maand eerder. Zonder de invloed van prijzen voor voedsel en energie komen de prijzen op maandbasis 0,4 procent hoger uit tegen een daling met 0,5 procent in november en op jaarbasis 1,3 procent hoger, gelijk aan de stijging in november op jaarbasis.

Vanmiddag is in de Verenigde Staten aandacht voor de huizenbouw en bouwvergunningen over december, de industriële productie over dezelfde maand en het consumentenvertrouwen, zoals dat wordt gemeten door de universiteit van Michigan in een voorlopige versie over januari.

Voor de Amerikaanse nieuwbouw wordt door de economen een stijging op maandbasis met 0,4 procent verwacht. In november was hiervoor nog sprake van een stijging met 3,2 procent. Voor de bouwvergunningen wordt uitgegaan van een daling op maandbasis van 1,5 procent, terwijl in november er op maandbasis nog 1,4 procent bijkwam.

De industriële productie van de Amerikanen daalt naar verwachting op maandbasis met 0,3 procent tegen een stijging met 1,1 procent op maandbasis in november. De capaciteitsbenutting daalt in de prognose licht van 77,3 in november naar 77,0.

De index zoals deze wordt samengesteld door de wetenschappers in Michigan stijgt naar verwachting van 99,2 in december naar een voorlopige 99,5.

De euro noteerde vrijdag onveranderd op 1,1136 dollar en 0,1 procent lager op 0,8510 Britse pond. De dollar zakte 0,3 procent naar 6,8610 Chinese yuan. Eerder op de ochtend noteerde de Amerikaanse munt al onder de 6,85 Chinese yuan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Chinese Crude Steel Output in 2019 Misses One Billion Tonne Mark by 3.6 Million Tonnes

National Bureau of Statistics data showed that China's crude steel output in December 2019 was 84.27 million tonnes, up by 11.6% a YoY percent to take total crude steel production in 2019 was 996.34 million tonnes, up 8.3% YoY. China's finished steel output in December was 104.33 million tonnes, up 11.3% YoY, while steel production for the whole year was 1.20477 billion tonnes, up 9.8% from a year earlier. China's pig iron production in December was 67.06 million tonnes, up 6.0 per cent from a year earlier, while pig iron production for the whole year was 809.37 tonnes, up 5.3 per cent from a year earlier.

Steel demand in China stayed firm in 2019 despite the world’s second-largest economy coming under pressure from slowing domestic growth and a bitter trade war with the United States. The property market was more resilient than expected, and a push on infrastructure spending also fueled demand for steel as a vital building material.

The China Iron and Steel Association said last week it expects further growth this year, forecasting Chinese steel demand of about 890 million tonnes for 2020, up 2% from 2019. It had said the pace of growth would slow due to less demand from the automobile and shipping sectors, while new property construction is also expected to slow.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Prysmian to Supply Cables for Dongfang Electric Offshore Wind Turbine Prototype

Prysmian Group has been awarded a contract by Dongfang Electric Corporation. The contract includes the supply of cables for DEC’s newest 10 MW offshore wind turbine prototype that will be installed in China Three Gorges Corporation’s Xinghuawan wind farm in the Fujian province, China. Cables will be manufactured in the Group’s plant located in Tianjin, China.

With a development period of over 10 years, the wind power market in China is now going through a phase of strategic transformation in which offshore is becoming more and more supported by the Chinese government. Therefore, larger capacity turbines are suitable and preferred for China’s Southern and Eastern coastal areas for greater efficiency and lower integrated costs.

The new mega-turbine is the first of this type in Asia and is developed for the offshore wind areas along China’s southeast coast. It is a direct-drive permanent-magnet offshore turbine, able to resist 77 m/s typhoon winds and has a 185 m blade diameter. This turbine can generate 4 GWh of power each year (with 10 m/s wind), reducing coal consumption by 13,000 tons and carbon emissions by 3,500 tons.

Source : Strategic Research Institute
Bijlage:
voda
0
Chinese Automobile Sales in 2019 Shrinks by 8% YoY

China Association of Automobile Manufacturers announced that China auto outputs and sales in 2019 fell 7.5% and 8.2% respectively over a year ago. CAAM said “The smaller decline and month-on-month growth in December were partially due to the consumption potential somewhat unleashed by the auto shows and the Double 12 shopping festival as well as Christmas. Moreover, the Spring Festival holiday in 2020 comes earlier than previous years, correspondingly creating an earlier sales peak season.”

Voor cijfers, zie pdf.

China's NEV industry closed its 2019 with a 4.0% year-over-year sales decline. Last month, NEV sales surged 71.4% compared to November, but still plunged 27.4% from the year-ago period. The six-month-in-a-row downturn eventually produced the negative result for the year.

Source : Strategic Research Institute
Bijlage:
voda
0
Wind River collaborates with Baidu on autonomous driving platform

Wind River announced its collaboration with Baidu to develop an autonomous vehicle solution. A joint proof of concept has been developed to include an AUTOSAR Adaptive–based software architecture with Baidu’s Apollo autonomous driving open platform, designed to meet the specific challenges of the next generation of software-defined automobiles. Baidu is the world’s largest Chinese language Internet search engine, an integrated Internet information service company, and a world-leading artificial intelligence platform company. Baidu’s Apollo program aims to provide an open, reliable, and secure software platform for its ecosystem partners to develop their own autonomous driving systems.

The proof of concept highlights the Baidu Apollo autonomous framework and Wind River AUTOSAR Adaptive–based software architecture, supporting heterogeneous systems with mixed criticality of safety requirements. Open source software, such as non-safety critical applications (infotainment, for example), can run on Wind River Linux, while a proven commercial RTOS such as VxWorks® can support safety-critical applications that require deterministic performance. Using a software architecture that can successfully house both safety-critical and non–safety-critical applications on the same piece of hardware, carmakers can achieve significant savings on bill of materials costs and power consumption in the vehicle.

Able to support customers’ diverse range of computing needs, Wind River can create computing environments that accommodate multiple Linux-based workloads that are designed to function seamlessly with the hard real-time, deterministic VxWorks RTOS, giving customers the ability to cost effectively combine open source with the safety and reliability of time-tested certified computing software.

Source : Strategic Research Institute
Bijlage:
voda
0
Geely Auto Sells 1.361 Million Units in 2019

Geely Automobile Holdings Limited has reported that December 2019 sales, including sales of Lynk & Co-branded vehicles sold by the Group’s 50% owned joint venture, reached 130,036 units, a year-on-year increase of 39.3%. Cumulative sales in 2019 reached 1,361,560 units, beating the 2019 revised annual target. In spite of a downturn in China’s automotive market, Geely Auto has seen its market share grow and retained its position as the best-selling Chinese brand for three consecutive years.

In 2019, the sales of Geely’s new energy vehicles increased significantly with annual sales of 113,067 units, a year-on-year increase of 68.6%, becoming a new driving force for Geely Auto’s high-quality growth. A total of 57,991 vehicles were exported in 2019, a year-on-year increase of 110.6%. Geely Auto has accelerated its expansion in overseas market and improved its global brand image and reputation.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Beursblik: China Resources Beer winstgevender dankzij Heineken

(ABM FN-Dow Jones) CR Beer verwacht 30 procent meer winst te hebben geboekt in 2019, mede dankzij de samenwerking met Heineken. Dit meldde Kepler Cheuvreux maandag.

Eind april 2019 sloten Heineken en de Chinese brouwer een samenwerking en inmiddels heeft de Amsterdamse brouwer ook een belang van 21 procent in de Chinese sectorgenoot.

De opmerking van China Beer laat volgens Kepler zien dat de samenwerking goed van start is gegaan.

De Amerikaanse dochteronderneming van Heineken Lagunitas, gaat van ongeveer van 5 procent van zijn personeel afscheid nemen, stipte Kepler verder aan. "De herstructurering volgt op een vertraging van de groei van de verkoop van speciaalbier in de afgelopen jaren."

Recente data toonden aan dat de verkoop van speciaalbier in de VS met 2,8 procent groeide in 2019 terwijl de totale marktgroei 5,2 procent bedroeg.

Kepler heeft een Houden advies op Heineken met een koersdoel van 92,00 euro. Het aandeel daalde maandag 0,2 procent naar 103,40 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
China laat rentes ongemoeid

(ABM FN-Dow Jones) China heeft de beleidsrentes voor korte en lange leningen in januari gehandhaafd, net als in de voorgaande maand. Dat maakte de centrale bank van China maandag bekend.

Eerder deze maand werd ook het tarief voor middellange leningen stabiel gehouden.

Het tarief voor éénjaarsleningen, dat sinds augustus als een standaard geldt, bleef in januari staan op 4,15 procent, net als in december, aldus de Volksbank van China.

Het tarief voor leningen met looptijden van vijf jaar en langer bleef ook ongewijzigd op 4,80 procent in januari.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Chinese Steel Demand to Rise by 10 Million Tonnes in 2020

Latest China Iron and Steel Industry Association report forecasts 2% YoY increase in steel demand in 2020 to 890 million tonnes as compared to 875 million tonnes in 2009, up 6% YoY. CISA said “The construction sector will remain the biggest steel demand driver in 2020, consuming 498 million tonnes of finished steel, up 2% YoY as compared to 486 million tonnes in 2019 uo 8% YoY. Growth in property new starts will slow in 2020, but infrastructure construction will accelerate and offset the downward pressure on steel demand from weaker property construction.”

CISA expects healthy steel demand growth rate in the machinery sector, due to steady demand growth from the petrochemical and construction industry.

However, CISA said steel demand from vehicle, ship and container manufacturing will decline in 2020.

The association predicted China's passenger car production and sales will decline by 2% in 2020.

CISA forecast is in contrast to China Metallurgical Industry Planning and Research Institute report in December that China’s demand for steel is expected to fall slightly to 874 million tonnes in 2020. They said “The steel demand of the construction industry is forecast to dip by 0.6 percent year on year to 475 million tonnes. The machinery industry is likely to see its demand remain basically stable next year at 142 million tonnes. The automobile sector is expected to see the biggest demand decline, down by 3.6 percent year on year. Demand from the sector will likely to reach 48.2 million tonnes.”

Source : Strategic Research Institute
voda
0
China geeft toe: nieuw corona-virus is overdraagbaar van mens tot mens

Het nieuwe corona-virus is overdraagbaar van mens tot mens. Dat heeft de Nationale Gezondheidsdienst, de hoogste medische autoriteit in China, bekend gemaakt. De onrust in China neemt toe nadat maandag meer dan 150 nieuwe besmettingen werden gemeld.

Leen Vervaeke 20 januari 2020, 15:08

Volgens staatspersbureau Xinhua zijn twee gevallen bekend waarbij mensen die in Wuhan waren geweest hun gezinsleden hebben aangestoken. Xinhua meldt dat medisch personeel van ziekenhuizen ook besmet is geraakt met het virus.

Op sociale media was het oprukkende virus maandag het belangrijkste gespreksonderwerp, en verschenen ondanks de censuur verwijten dat de overheid de ziekte niet serieus heeft genomen. De angst voor een nieuwe epidemie neemt toe.

De Chinese overheid maakte maandag bekend dat er in Wuhan afgelopen weekend 136 patiënten waren bijgekomen, bovenop 62 bestaande gevallen. Een patiënt overleed zaterdag, de derde sinds het begin van de uitbraak. Voor het eerst werden ook besmettingen gemeld in de rest van China: vijf in Beijing, veertien in Guangdong en zeven verdachte gevallen in andere provincies. In Zuid-Korea werd een vierde patiënt in het buitenland aangetroffen, een 35-jarige Chinese vrouw.

Volgens staatspersbureau Xinhua zijn twee gevallen bekend waarbij mensen elkaar hebben aangestoken. Xinhua meldt dat medisch personeel van ziekenhuizen besmet is geraakt met het virus.

De angst voor een nieuwe epidemie neemt toe: op sociale media was het oprukkende virus maandag het belangrijkste gespreksonderwerp, en verschenen ondanks de censuur verwijten dat de overheid de ziekte niet serieus heeft genomen.

Een man uit Beijing schreef op WeChat hoe zijn bedrijf afgelopen weekend nog een grote bijeenkomst had georganiseerd in Wuhan, en hoe zijn bedenkingen daarover waren weggewuifd. ‘Mijn collega’s lachten en zeiden dat de overheid het onder controle had’, aldus de man. ‘Nu zie ik dat er meer dan honderd nieuwe gevallen zijn en kan ik niet anders dan vloeken.’

Een bloggende dokter uit Beijing, wiens artikelen in het verleden vaak gecensureerd zijn, schreef niet te snappen dat de Chinese overheid nog steeds volhoudt dat ze de situatie onder controle heeft. Hij wees erop dat onderzoekers nog steeds geen duidelijkheid hebben over de precieze bron van het virus, de besmettingswijze en de kans op mutaties. ‘Hoe kunnen ze dan met zo veel vertrouwen zeggen dat ze een epidemie kunnen voorkomen en controleren?’, aldus de arts.

Herhaling sars
Veel Chinese internetgebruikers maakten maandag vergelijkingen met de uitbraak van sars in 2003, toen de overheid maandenlang de ernst van de epidemie minimaliseerde en er uiteindelijk bijna 800 doden vielen. Het nieuwe coronavirus, dat eind december in Wuhan werd aangetroffen, is familie van het sarsvirus, maar minder dodelijk en minder makkelijk overdraagbaar van mens op mens.

Andere internetters verdedigden de overheid, en wezen erop dat het bij sars vijf maanden duurde om de genetische sequentie van het virus vast te stellen, en dit keer amper tien dagen. Volgens hen is geen sprake van een doofpot, maar vraagt de bestrijding van een nieuw virus gewoon tijd. Dat is ook de officiële lijn: dat het aantal patiënten ineens zo toenam, zou vooral door een betere testcapaciteit komen, waardoor ook de komende dagen nog een flinke stijging wordt verwacht.

De Chinese overheid heeft aangekondigd alle mogelijke maatregelen te nemen om de uitbraak in te dammen. Hoe hoog de zaak wordt opgepakt, bleek uit een persoonlijke boodschap van president Xi Jinping maandag in het avondjournaal. ‘De levens en de gezondheid van de mensen moet topprioriteit worden gegeven’, aldus Xi.

Thermische camera's
Vorige week werden de luchthaven en treinstations van Wuhan al uitgerust met thermische camera’s, en maandag was op een filmpje te zien hoe passagiers uit Wuhan na landing in Macau op het vliegtuig worden gescand. Wie koorts heeft, moet naar het ziekenhuis voor onderzoek. In geval van besmetting worden ook alle medereizigers getest. Volgens een bron op Weibo worden in sommige bedrijven in Wuhan ook werknemers op koorts gecontroleerd.

De angst voor een epidemie is groot, zeker aangezien honderden miljoenen Chinezen deze week het hele land doortrekken om Chinees Nieuwjaar bij familie te kunnen vieren. Op sociale media zeiden sommigen hun reisplannen te annuleren en dit jaar thuis te blijven, uit angst voor besmetting. In een ziekenhuis in Guangzhou kreeg het personeel bericht dat alle verloven per direct waren ingetrokken.

De Chinese overheid mag nu opener zijn dan tijdens het sars-debacle, de informatievoorziening blijft beperkt. Op sociale media verschenen maandag onbevestigde berichten over urenlange rijen in de ziekenhuizen van Wuhan, en koortspatiënten die op de gang werden ondergebracht wegens een gebrek aan bedden. Die berichten konden niet geverifieerd worden. Een Hongkongse tv-ploeg die vorige week verslag deed uit Wuhan, werd gearresteerd en hun beeldmateriaal werd vernietigd.

MEER OVER HET CORONA-VIRUS
Na de eerste besmetting buiten China namen deze week de zorgen toe over het virus uit Wuhan. De mysterieuze longziekte heeft een tweede dode geëist. Zijn we getuige van de geboorte van een nieuwe killer?

Is het tijd voor mondkapjes? Of bewijst het tumult gewoon dat we steeds beter worden in het ontdekken van nieuwe virussen?

Inmiddels weten we in ieder geval welk dier er achter sars zat. Het was de hoefijzerneus: in een grot in de Zuid-Chinese provincie Yunnan vonden de virologen een populatie van deze vleermuizen, die het virus onder de leden heeft.

www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...
voda
0
Voormalig Interpol-baas in China veroordeeld tot 13,5 jaar gevangenisstraf

De 66-jarige Meng Hongwei, de eerste Chinese staatsburger die de baas werd van de internationale politie-organisatie Interpol, is door een Chinese rechtbank veroordeeld tot 13,5 jaar gevangenisstraf. Ook veroordeelde de rechtbank hem tot het betalen van een boete van €261.000, zo meldden Chinese staatsmedia dinsdag.

Niet in beroep

Voormalig Interpol-baas Meng Hongwei wordt er door China van beschuldigd omgerekend €1,87 mln aan steekpenningen te hebben aangenomen. Dat zou zijn gebeurd tussen 2005 en 2017, toen hij vice-minister van openbare veiligheid was en hoofd van de Chinese maritieme politie. Tijdens een rechtszitting vorig jaar juni bekende Meng al schuld aan corruptie en machtsmisbruik. Hij gaat niet in beroep tegen de aan hem opgelegde straffen.

Benoeming toegejuicht

Mengs vrouw, die asiel heeft gekregen in Frankrijk, stelt dat de beschuldigingen aan haar mans adres politiek gemotiveerd zijn. De uit China afkomstige Meng reisde eind september 2018 van Frankrijk (Lyon), waar het hoofdkwartier van Interpol is gevestigd, naar China. Meng, die in november 2016 de topfunctie bij Interpol verwierf, was toen nog de baas van de internationale politie-organisatie. Zijn benoeming werd destijds toegejuicht door de staatsmedia en bewees volgens hen dat China een rechtsstaat was.

Bij zijn aankomst in China verloor zijn vrouw het contact met hem, waarna zij hem in oktober 2018 als vermist opgaf. Volgens persbureau Bloomberg stuurde Meng een foto van een mes als laatste bericht aan zijn vrouw. Daarna stopte hij met communiceren. In oktober 2016 maakte China bekend dat hij was gearresteerd en in staat van beschuldiging was gesteld. De topman van Interpol was een van de meest prominente slachtoffers van de anti-corruptiecampagne van president Xi Jinping.

Kritiek mensenrechtenorganisaties

Meng leidde Interpol sinds 2016, toen hij met een nipte voorsprong de voorzittersverkiezingen won. Op zijn aanstelling kwam destijds veel kritiek van mensenrechtenorganisaties. Ze stoorden zich aan zijn banden met een land dat mensen oppakt zonder dat er direct een proces volgt. Mengs vrouw verweet Interpol dat de politie-organisatie hem niet heeft kunnen beschermen. Interpol heeft die beschuldigingen afgewezen.

fd.nl/economie-politiek/1331699/voorm...
voda
0
Trump: heffingen China blijven in stand tot fase 2-deal

Gepubliceerd op 21 jan 2020 om 14:04 | Views: 1.688

DAVOS (AFN/RTR) - De meeste Amerikaanse importheffingen op producten van Chinese makelij blijven in stand totdat er een definitieve handelsdeal ondertekend is door Peking en Washington. Dat zei de Amerikaanse president Donald Trump dinsdag op het jaarlijkse World Economic Forum (WEF) in het Zwitserse Davos. Hij zei eerder een zogeheten fase 2-handelsdeal pas na de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november te verwachten.

De Verenigde Staten stelden tot dus ver importheffingen in op 370 miljard dollar aan goederen uit China. De gesprekken over een definitief handelsakkoord gaan binnenkort van start, beloofde Trump. Hij benadrukte verder dat de relatie tussen de VS en China nog nooit eerder zo goed is geweest.

Trump en de Chinese vicepremier Liu He zetten vorige week een krabbel onder de fase 1-handelsovereenkomst. Met het akkoord ging ook een streep door de eerder aangekondigde extra importheffingen op Chinese spullen door de VS. Peking beloofde op zijn beurt miljarden dollars extra aan landbouwproducten af te nemen. Daarnaast stellen de Chinezen hun economie meer open voor buitenlandse partijen.
voda
0
Baowu Steel Group Seeking Iron Ore Security

China’s largest steel company state owned China Baowu Steel Group Corp Ltd announced plans to expand its overseas footprint to boost its share of global iron ore mining operations. Baowu Steel Group Chairman Chen Derong revealing they had selected an overseas target. He said “The company would team up with other steel producers and jointly establish a fund to develop the mine, which would supply iron ore with an estimated cost, insurance and freight price of roughly USD 40 per tonne. Company would team up with other large producers to build a procurement platform to bring down costs.”

He added “The sharp rise in iron ore prices over 2019 had been painful for the industry and that international iron ore producers made bumper profits while the average price of imported iron ore in China surged to USD 90 per tonne.”

Baowu Group has a stake in several overseas mines. In 2002, Baosteel Group formed a joint venture with Bao Ruiji Iron Mine and Australia’s Hamersley Iron Pty. Ltd., and it has also established projects with Australian ore company Fortescue Metals Group Ltd.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Details of US China Phase One Trade Deal

President Donald Trump and Chinese Vice Premier Liu He formally signed an interim, phase one trade deal that has eight chapters. The chapters are: intellectual property, technology transfer, food and agriculture trade, financial services, macroeconomic and currency policy, expanding trade, dispute resolution, and final provisions. As part of the pact, which will go into effect on February 14, 2020, China committed to buying an additional USD 77.7 billion in U.S.-manufactured goods (and USD 200 billion in total goods), including iron and steel products. For its part, the United States agreed to reduce tariffs on about USD 120 billion worth of Chinese consumer goods from 15 percent to 7.5 percent.

Still, the agreement leaves in place US tariffs on nearly $250 billion in Chinese goods, and it does not impact the United States’ Section 232 tariffs, nor does it include measures to address steel and aluminum overcapacity in China.

Regarding currency issues, the pact commits the two countries to following International Monetary Fund provisions avoiding currency manipulation and to achieving and maintaining a market-determined exchange rate regime.

In addition to agreeing to this provision, the US government last week dropped its formal designation of China as a currency manipulator. The decision marks a reversal from August 2019 when the Trump administration labeled China a currency manipulator for the first time in nearly 30 years.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Power Generation in China Grows in 2019

National Bureau of Statistics data showed that China's power generation registered a 3.5 percent growth year on year in 2019 with electricity output hitting 7.14 trillion kilowatt-hours. In December alone, electricity output rose 3.5 percent year on year to 654.4 billion kilowatt-hours. A breakdown of the data showed a slower growth of nuclear power generation last month, which rose 14 percent year on year, down 0.9 percentage points from November.

Wind power increased 0.7 percent, compared with the 20.7 percent rise recorded in November. Solar power climbed 15.2 percent, up 12.5 percentage points from the previous month. In December, hydropower generation dropped 4.4 percent year on year, narrowing from the 6.4-percent decline in November.

Source : Strategic Research Institute
7.806 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 ... 387 388 389 390 391 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
862,02  -3,34  -0,39%  11:54
 Germany40^ 17.717,90 -0,67%
 BEL 20 3.817,34 -0,24%
 Europe50^ 4.914,68 -0,44%
 US30^ 37.602,15 -1,08%
 Nasd100^ 17.287,81 -1,49%
 US500^ 4.991,95 -1,13%
 Japan225^ 37.325,98 -1,78%
 Gold spot 2.382,29 +0,12%
 EUR/USD 1,0661 +0,17%
 WTI 82,24 +0,19%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +4,16%
EBUSCO HOLDING +3,30%
Pharming +1,38%
Heineken +1,32%
NX FILTRATION +1,00%

Dalers

AMG Critical ... -2,86%
Alfen N.V. -2,69%
RENEWI -2,21%
INPOST -2,19%
TomTom -2,17%