Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Aandelen verpieteren

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 104
  2. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 51
  3. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79

Reacties

327 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 17 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 28 januari 2020 19:24
    Eurie. Hup Eurie Hup. Laat de dollar maar in zijn hempie staan. Futures blijven goed groen. Op weg naar de cijfers van Apple. Ze hebben toch zo'n watch? IK ben wat ouderwetser als de nieuwste generatie, maar ik ga er wel vanuit dat als je naar je watch kijkt, dat ie meteen aangeeft: virus vrij (of niet). Maar misschien verwacht ik veel te veel als een wat ouderwetser iemand van nieuwe dingen. En bent u al lang blij als u alleen berichtjes kan lezen en op wat andere dingen kunt letten, uw hartslag, uw slaapritme en zo voort. Als ik kijk naar de Amerikanen, echt langer leven doen ze er niet mee. Die zitten weer aan de opiaten. Kan zo'n watch geen signaal afgeven dat dat slecht voor je lichaam is? Verder is het maar oersaai. Morgen wordt een interessantere dag. Zet het herstel van vandaag door, of gaan we morgen toch weer de daling(en) in. Trump is rustig geworden richting de verkiezingen. Die zijn op 3 november. Het is nu eind januari. Dus nog maar NEGEN maanden te gaan. U kunt zelf ook de maanden tellen. Bulls zijn weer aan het rennen. Ze rennen zich groen als het maar kan. Gisteren waren ze rood aangeslagen. Maar na wat groene energie tot zich te hebben genomen, kunnen ze weer door.
  2. Bertussie 28 januari 2020 19:27
    quote:

    handyman6 schreef op 28 januari 2020 18:30:

    Hmm,is die Chinese beurs morgen niet weer open? Benieuwd hoeveel miljarden het Chinese PPTeam er voor over heeft om positief te sluiten!
    Aan de Ami's zal het niet liggen,die willen omhoog....
    Is nog niet zeker of china vrijdag open gaat:

    In China blijven de beurzen officieel tot en met donderdag dicht. De Chinese overheid heeft de vakantieperiode echter met drie dagen verlengd. Of dit ook geldt voor de beurshandel in Shanghai en Shenzen is nog niet bevestigd door de Chinese beursautoriteit. Tijdens de uitbraak van het SARS-virus in 2003 verlengde de Chinese overheid een vakantiedag in mei met vier dagen en bleven ook de beurzen tijdens die periode gesloten.

    m.iex.nl/Nieuws/ANP-270120-079/Virusv...
  3. 1965 28 januari 2020 23:04
    Beursnieuws

    Laatste update: 28-01-2020 19:28

    Ik volg constant al het beursnieuws. Alleen het beursnieuws dat beurzen echt in beweging zet plaats ik hier.

    Is het al voorbij? Gisteren lagere beurzen en olieprijzen in combinatie met stijgende goud- en zilverprijzen. Vandaag stijgende beurzen en olieprijzen en een dalende goud- en zilverprijs.

    Je zou warempel denken dat er al een medicijn voor het coronavirus op de markt is gekomen. Helaas dat is er nog lang niet. Wel hard oplopende ziekte- en sterftegevallen. Daarnaast voor het eerst iemand (in Duitsland) die ziek is geworden zonder in China te zijn geweest.

    Kijk ik naar de beurzen van vandaag dan zijn beleggers in mijn ogen veel te optimistisch. Veel analisten hoor ik al zeggen dat het na de correctie nu tijd is om de dip te kopen. Wat een nonsens. Een beurscorrectie is nooit na een dag al voorbij.

    Daarnaast is de ellende van het coronavirus nog maar net begonnen. Met name al die inwoners van Wuhan die de afgelopen weken in en buiten China op reis zijn geweest. Met een incubatietijd van 2 weken waarin men de ziekte al wel kan overdragen is het nog helemaal niet te overzien hoeveel en waar die anderen hebben besmet.

    Dit coronavirus zal zeker geen Chinees probleem blijven. Gezien het enorm aantal Chinezen dat naar andere Aziatische landen reist gaat het vrijwel zeker in al die landen voor uitbraken zorgen. Het is dan maar de vraag of het in die landen lukt om het tijdig in te dammen.

    Ik denk overigens dat beleggers niet alleen de gevolgen van de ziekte zelf onder schatten. Ook de economische gevolgen worden volledig onderschat. Tijdens SARS in 2003 was het Chinese bruto binnenlands product (bbp) goed voor 4% van het wereldwijde bbp.

    In 2019 was China al goed voor 16% van het wereldwijde bbp. Gaat het slecht met China dan zijn de gevolgen voor de wereldeconomie nu 4 maal krachtiger dan in 2003. Maar dat is niet alles.

    China is een belangrijke toeleverancier geworden. Veel eindproducten (elektronica) worden daar gemaakt. Maar ook in andere eindproducten zitten vaak meerdere onderdeeltjes die uit China komen. Vanwege Chinees nieuwjaar liggen bedrijven al stil. Daarvoor zal een buffer voorzien zijn.

    Maar het is maar de vraag wanneer alle bedrijven in China weer aan de gang gaan. Als in delen van China fabrieken maandenlang gesloten blijven zal dat gevolgen hebben voor bedrijven in de rest van de wereld. Niemand kan nog inschatten hoe dit allemaal gaat verlopen.

    Maar dat het allemaal nog veel erger dan vandaag gaat worden ligt voor de hand. Voor mij was het vandaag nog veel te vroeg om op indextrackers/aandelen ETF’s koopjes te gaan jagen. Ik heb vandaag wel 2 ETF’s in de groepen J en K gekocht. Daarin zag ik wel koopjes.

    De goud- en zilverprijs
    Beleggers denken dat het ergste van het coronavirus alweer voorbij is. Ook terug te zien aan een dalende goud- en zilverprijs. Ik verwacht dat het ergste met het coronavirus nog moet komen.

    Laten we hopen dat ik deze keer geen gelijk krijg. De goudmijn- en zilvermijnaandelen vandaag gemiddeld behoorlijk in de min. Ik zie het als koopkansen.

    De AEX
    Weer net boven de 600 gesloten. Komen er meer negatieve corona berichten dan zal de AEX er weer zo onder staan. Mijn eerste doel blijft 580. Morgen krijgen we de FED. We zitten ook nog midden in het cijferseizoen en krijgen dagelijks economische cijfers.

    Ik denk dat het allemaal achtergrond muziek gaat worden. De komende weken gaat het coronavirus de richting van de AEX bepalen. Vandaag hadden we een soortgelijke opleving als afgelopen vrijdag.

    Het geeft aan dat er nog steeds beleggers zijn die speculeren op een stijging. Vrijdag eindigde die speculatie in verlies op maandag. Als de komende dagen de winst van vandaag ook weer verdampt verwacht ik geen derde poging. Dan geven de kopers van vrijdag en vandaag het op.

    Dat zorgt dan voor een situatie waarin er tijdens een daling niet zo snel op koopjes gejaagd gaat worden. De volgende daling zal daarom krachtiger verlopen.

    Wanneer die krachtige daling komt is afhankelijk van het coronavirus nieuws. Maar deze week maakt al een grote kans want het gaat met dat coronavirus wel heel snel de verkeerde kant op.

    Bron: Beursman.nl
  4. forum rang 6 shortie 29 januari 2020 00:19
    Zou me totaal niet verbazen wanneer de FED morgen haar zorgen gaat uiten over de torenhoge waarderingen van de aandelenmarkt in de VS en dat momenteel als een risico gaat bestempelen en wanneer dat zo is zal dat een forse verkoopgolf op gang brengen.

    Powell heeft het niet zo’n lange tijd geleden eerder gedaan toen we nog aanzienlijk lager stonden dus ben benieuwd. Zou zomaar een konijn uit de hoge....
327 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 17 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links