ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING - PB's en andere relevante informatie

5.538 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 ... 273 274 275 276 277 » | Laatste
voda
0
Beursblik: rendementsdoel uit zicht bij veel Europese banken

(ABM FN-Dow Jones) Bank of America houdt er rekening mee dat banken in de Benelux en Frankrijk hun rendementsdoelen gaan verlagen bij de eerstvolgende strategie-update, nu de meesten hun doelstelling voor 2020 niet lijken te halen.

In het geval van Société Générale, Natixis en ABN AMRO is het gat zelfs zo groot, dan deze banken hun doelstelling al wel eens bij de aankomende kwartaalcijfers neerwaarts kunnen bijstellen.

Ook voor de volgende strategische periode zou de banken hun rendementsdoelen eind dit jaar neerwaarts kunnen bijstellen volgens Bank of America, wijzend op de negatieve rente, lage winstgevendheid bij de zakenbanken en hogere kapitaaleisen onder Basel 4.

De analisten voorzien dit jaar "aanzienlijke verwarring" bij beleggers over de Europese Centrale Bank, die deze maand zijn strategische evaluatie start. De steeds havikachtiger toon van de centrale bank zou nog een verrassing kunnen betekenen.

Bank of America vermoedt dat de ECB meer vertrouwen begint te krijgen in de eigen economische ramingen, nu staartrisico's afnemen en de kerninflatie aan het oplopen is. Vooralsnog voorzien de analisten overigens geen beleidswijziging.

De banken blijven intussen worstelen met de negatieve rentes, terwijl de enige hefboom die nog werkt, stijgende volumes, in gevaar lijkt, vooral in Frankrijk, waar toezichthouders huiverig zijn voor een te snelle groei van de leningen.

Basel 4 mogelijk verzacht

Goed nieuws is dat banken waarschijnlijk meer achtergestelde obligaties, met name AT1 of 'coco's', mogen gebruiken om aan de hogere kapitaaleisen van Basel 4 te voldoen. Uitgifte van meer coco's verhoogt de hefboom van het aandelenkapitaal, wat gunstig is voor aandeelhouders, maar gaat wel ten koste van de winst.

De analisten denken daarom niet dat de zachtere eisen snel tot hogere dividenduitkeringen zullen leiden. Alleen banken die nu al een ruime kapitaalbuffer hebben, zoals ING, Credit Agricole en Natixis, kunnen het dividend echt verhogen. Dat zijn dan ook de favoriete bankaandelen voor Bank of America. KBC zou als enige meer kapitaal kunnen uitkeren door meer eigen aandelen in te kopen.

Al met al moeten beleggers uitgaan van een dividenduitkering van 50 procent van de winst, tot hooguit 60 procent, en een rendement op eigen vermogen van 8 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Probleemonderdeel Odebrecht heeft ING-lening'

Gepubliceerd op 23 jan 2020 om 17:21 | Views: 1.126

ING 17:39
10,25 -0,14 (-1,31%)

WENEN (AFN) - Het Oostenrijkse onderdeel van het grote Braziliaanse bouwconglomeraat Odebrecht heeft uitstel van betaling aangevraagd. ING heeft nog een lening uitstaan aan de probleemdivisie, blijkt volgens persbureau Bloomberg uit het jaarverslag van de Oostenrijkse onderneming.

In totaal heeft het onderdeel van Odebrecht 125 miljoen euro aan schuld uitstaan. Daarvan betreft 100 miljoen euro een gezamenlijke lening van ING en Deutsche Bank. ING weigerde commentaar te geven. Deutsche Bank bevestigde een van de crediteuren te zijn.

Het onderdeel had geen eigen bedrijfsvoering maar beheerde in het verleden meerdere belangen van Odebrecht in Angola, Peru en Venezuela. In 2018 is door deze belangen een streep gezet.
voda
0
*KBC Securities handhaaft koopadvies voor ING
09:22
*KBC Securities verhoogt koersdoel ING van 13,00 naar 13,30 euro

bron Binck
voda
0
Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel ING licht

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
10,356 0,102 0,99 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft vrijdag het koersdoel voor ING licht opwaarts bijgesteld van 13,00 naar 13,30 euro bij een ongewijzigd koopadvies.

Volgens KBC Securities lijkt de consensus voor ING eerder “conservatief”.

Verder meent het beurshuis dat de netto rentemarge van ING hoger zal liggen dan bij ABN AMRO.

Het aandeel ING steeg vrijdag 1,1 procent tot 10,37 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
ING officieel nieuwe huisbankier Vlaamse overheid

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
10,072 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN) ING is voor de derde keer op rij als vaste bankier voor de Vlaamse Overheid geselecteerd en woensdag volgde de daadwerkelijke ondertekening van deze hernieuwde samenwerking. Dit bleek uit een persbericht van ING België.

Het contract geldt tot 2024.

Jaarlijks moet ING zo’n 100 miljard euro aan betalingen verrichten voor de overheid, onder meer voor de salarissen van ambtenaren.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Banken schuiven fondshuizen aan de kant

Na ABN en Rabo hervormt nu ook ING zijn vermogensbeheer. Om de kosten te drukken gaan de externe beleggingsfondsen de deur uit. Een strop voor fondshuizen? En profiteert de belegger er eigenlijk van?

Waarom zou je een ander iets laten doen, als je het zelf veel beter kan? Het is natuurlijk een beetje kort door de bocht, maar uiteindelijk wel de voornaamste reden waarom ING vorige week aankondigde zijn vermogensbeheer flink te veranderen.

Jarenlang ging het zo: wie een pot geld had, kwam daarmee naar ING en de bank belegde het vermogen in talloze traditionele beleggingsfondsen van de grote fondshuizen. In Nederland zijn dat bijvoorbeeld Robeco en NNIP.

Straks zal die pot geld anders worden beheerd. De bank gaat meer geld zelf beleggen in individuele aandelen en obligaties via zelfgemaakte beleggingsfondsen. Het betekent dus dat die externe fondsen grotendeels buiten de deur worden gezet. De rest doet ING vrijwel allemaal zelf.

'Leuker om Apple te zien'

Een logische stap, vindt hoofd Investment Office Bob Homan. Want de rendementen bij de bank voor individuele aandelen waren al gemiddeld 1% per jaar beter dan die van beleggingsfondsen, de kosten zullen straks flink omlaag gaan en de klant begrijpt straks waarin er wordt belegd. 'Het is leuker om een aandeel Apple te zien dan een onbekend beleggingsfonds.'

Met de stap van ING is een stille revolutie binnen het vermogensbeheer van de drie Nederlandse grootbanken voltooid. ABN Amro gooide het beleggingsbeleid een paar jaar geleden al om, Rabobank kwam eind vorig jaar met een andere constructie. Ook private bank InsingerGilissen veranderde eerder het beleid. De banken doen het allemaal iets anders, maar een rode draad is wel te zien: ze willen meer macht over waarin ze beleggen en dat tegen lagere kosten.

Waarom deze verandering? En wat levert het particuliere beleggers op?

Provisieverbod zet markt in beweging

Wie antwoord wil op die vragen, moet eerst terug naar het begin van dit decennium. Toen hadden banken nog volop andermans beleggingsfondsen op de plank liggen. Dat was deel van het verdienmodel. Banken kregen van fondshuizen een vergoeding voor het in de etalage zetten van hun beleggingsfondsen, de zogeheten provisie.

Sinds 2014 geldt het provisieverbod. Want die vergoeding draagt het gevaar in zich dat banken en andere tussenpersonen beleggers naar producten duwen waar zij de meeste vergoeding voor krijgen.

‘Als een fondshuis op verzoek van ons de kosten verlaagt, profiteert iedereen daarvan’
• Bert van den Broeck, Rabobank
Daarmee viel een groot gedeelte van de beleggingsinkomsten van banken weg. Daar kwam de trend van passief beleggen bovenop: er kwamen steeds meer spotgoedkope beleggingsproducten die de markt volgen. Dat heeft geleid tot een enorme druk op de kosten van beleggen in het algemeen: de belegger wil alleen meer betalen als een product duidelijke meerwaarde heeft.

Banken moesten mee in die lagere kosten, maar hadden een slechte onderhandelingspositie. 'Als Albert Heijn lagere prijzen bij Unilever onderhandelt, profiteert de Jumbo daar niet van', zegt hoofd beleggingscompetence Bert van den Broek van Rabobank. 'Maar als een Europees fondshuis op verzoek van ons de kosten van een standaard beleggingsfonds verlaagt dan profiteert iedereen die daarin zit, ook beleggers in andere landen.'

En dan is er nog een derde verandering: duurzaamheid. Klanten willen hun geld groener beleggen. Daarvoor waren banken afhankelijk van de aanpak van fondshuizen. 'Het ging ons niet ver genoeg', zegt hoofd fondsen en duurzaamheid Rishma Moennasing van Rabobank.

ING kan het zelf het best, vindt ING

Dus moest het anders. De oplossing ligt bij vrijwel alle banken in standaardisatie. De banken stellen de vermogensbeheerportefeuilles niet meer samen uit allerlei verschillende beleggingsfondsen voor particuliere beleggers. In plaats daarvan bundelen ze het geld en kijken: welke partij kan het beste het geld beleggen zoals wij het willen?

Wat ING betreft is het antwoord op deze vraag: ING. De bank gaat huisfondsen in elkaar sleutelen met grotendeels individuele aandelen en obligaties. Alleen voor echt specialistische categorieën, zoals schuld uit opkomende markten, worden externe beleggingsfondsen gebruikt. De bank wordt daarmee dus zelf een soort fondshuis.

ABN Amro en Rabobank doen het iets anders. De groengele Nederlandse marktleider in vermogensbeheer maakt deels eigen huisfondsen met individuele aandelen en obligaties, maar maakt ook gebruik van externen. De bank vraagt aan zijn Parijse tak ABN Amro Investment Solutions welke manager het beste is voor bijvoorbeeld Europese aandelen. 'Wij gaan in gesprek met de manager, hij krijgt de instructie hoe hij het fonds moet beheren en tegen welke kosten. Wij kopen dan dat specifieke mandaatfonds', zegt hoofd Global Investment Center Richard de Groot. Alleen ABN-klanten kunnen in dat fonds.

Rabobank stelt zelf een lijst criteria op waaraan de fondsen moeten voldoen, inclusief duurzaamheidsbeleid. Vervolgens gaat BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, de hort op en kijkt wie dit zogeheten mandaat kan krijgen. BlackRock benoemt, in overleg met de bank, de manager en zorgt dat het zogeheten mandaatfonds wordt opgezet. Dat is dus niets meer dan een juridisch jasje voor de beleggingen, maar de bank heeft zo geen eigen vermogensbeheervergunning nodig.

voda
0
deel 2:

Inkoop gaat scherper

Het voordeel van deze methodes: het inkopen gaat scherper. Door het geld van klanten te bundelen en daarmee de markt op te gaan hebben banken een veel betere onderhandelingspositie bij fondshuizen. 'Het scheelt behoorlijk of je bij tien managers €50 mln in een fonds stopt of bij één manager een mandaat van €500 mln neerlegt', zegt adviseur Jasper Haak van AF Advisors dat ING en Rabobank hielp bij de veranderingen.

Daarnaast besparen de banken geld omdat mandaatfondsen niet btw-plichtig zijn. Bovendien krijgen banken, omdat ze groter inkopen, straks toegang tot managers die nu nog alleen voor institutionele beleggers als pensioenfondsen en verzekeraars beschikbaar zijn. Beleggingsprofessionals spreken daarom ook wel van de institutionalisering van het particulier beleggen.

‘Fondsen die niet in de top zitten, zie je verdwijnen’
• Iris van de Looij, directeur branchevereniging vermogensbeheer Dufas
Profiteert de klant?

Dat moet allemaal leiden tot goedkoper vermogensbeheer voor de klant. Hoe dat bij ING en Rabobank uitpakt, is nog onduidelijk. Nu betaalt een belegger die een halve ton inlegt tussen de 1,5% tot dik 2% bij de grootbanken voor het beheer, blijkt uit cijfers van vermogensbeheervergelijker Finner.

'Maar ABN Amro heeft de kosten niet direct verlaagd als gevolg van de nieuwe structuur', zegt consultant Haak. 'Het is nog steeds onduidelijk of het verschil tussen de institutionele en retailinkoop naar de klant is doorgeleid.'

'Niet in de top? Dan verdwijn je'

Hoe dan ook: de gevolgen voor traditionele fondshuizen zijn groot, zegt Iris van de Looij, directeur van branchevereniging Dufas voor vermogensbeheerders. Het scherper inkopen door banken betekent prijs- en prestatiedruk voor fondshuizen. 'Partijen die nu niet echt in de top zitten, zie je verdwijnen. Tegelijkertijd komen er nieuwe partijen op de Nederlandse markt die kansen zien, zoals het Amerikaanse PGIM.'

Wie er al was en wil blijven, moet soms de organisatie aanpassen. Zo heeft BNP Paribas de verkoopteams voor particuliere en institutionele beleggingsproducten samengevoegd.

En de klant profiteert?

Uiteindelijk verandert de verhouding tussen banken, fondshuis en particuliere belegger. De banken zeggen: wij eisen meer of kunnen het zelf beter. Ze worden daarmee nog meer een concurrent van de fondshuizen, een trend die al sinds het provisieverbod is ingezet. Nederlandse fondshuizen kwamen bijvoorbeeld met hun eigen beleggingsproducten zoals RobecoONE en FitVermogen van NNIP. Haak: 'Het rechtstreekse contact met de particuliere belegger wordt alleen maar belangrijker.'

fd.nl/achtergrond/1332347/banken-schu...
Johan van de keucken
0
Eigen vermogen per aandeel groeit dit jaar naar 14,31 Euro ,het begint extreem te worden.
voda
0
Pinautomaten blijven nog zeker een jaar 's nachts gesloten

De meeste geldautomaten in Nederland blijven nog zeker een jaar tussen 23.00 en 7.00 uur gesloten. Wel sluiten banken zo'n honderd automaten pas om 2.00 uur: op plekken waar laat wordt gepind, zoals in uitgaansgebieden. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

Pinautomaten zijn sinds half december 's nachts gesloten om plofkraken te voorkomen. Er werden in 2019 71 geldautomaten opgeblazen, ruim 40% meer dan het jaar ervoor. Sinds de sluiting was er nog viermaal een plofkraak. De hinder door de nachtsluiting valt volgens de NVB mee, aangezien slechts 2% van de geldopnames 's nachts plaatsvindt.

Nieuwe techniek
Volgens de branchevereniging komt er binnen een aantal maanden een techniek om geld bij een plofkraak onbruikbaar te maken. Hierdoor wordt het voor criminelen niet meer interessant om plofkraken te plegen. Er zal 'nog enige tijd' overheen gaan voordat alle automaten zijn uitgerust met het nieuwe systeem. 'Wij verwachten dat het verantwoord is de nachtsluiting uiterlijk op 31 maart 2021 op te heffen.'

Banken bepalen samen met gemeenten, politie en geldautomatenbedrijf Geldmaat waar de automaten een risico opleveren voor de veiligheid van omwonenden en daarom verplaatst moeten worden.

fd.nl/economie-politiek/1332962/pinau...
Bijlage:
voda
0
ING voert negatieve rente in voor vermogende klanten

Gepubliceerd op 31 januari 2020 11:19 | Views: 286

AMSTERDAM (ANP) - ING voert een negatieve rente in voor klanten met rekeningen waarop meer dan 1 miljoen euro staat. Het gaat daarbij om zowel betaalrekeningen als spaar- en beleggingsrekeningen, maakt de grootbank bekend.

De wijziging gaat op 1 april in voor zakelijke klanten. Op 1 juli worden de veranderingen doorgevoerd voor particulieren.
voda
0
ING voert negatieve rente in voor vermogende klanten

Gepubliceerd op 31 januari 2020 11:19 | Views: 1.612

AMSTERDAM (ANP) - ING voert een negatieve rente in voor klanten met rekeningen waarop meer dan 1 miljoen euro staat. Het gaat daarbij om zowel betaalrekeningen als spaar- en beleggingsrekeningen, maakt de grootbank bekend. ING gaat over tot de verlaging vanwege de aanhoudende lage en negatieve rentes in de markt.

De wijziging gaat op 1 april in voor zakelijke klanten. Op 1 juli worden de veranderingen doorgevoerd voor particulieren. Vanaf dan wordt over iedere euro boven de grens van 1 miljoen euro een rentetarief van min 0,5 procent gerekend.

Volgens ING zijn er op dit moment circa 6400 zakelijke en particuliere klanten met rekeningen waarop meer dan 1 miljoen euro staat. Dat betekent dat slechts een heel klein deel van alle klanten te maken krijgt met negatieve rente, onderstreept de bank.

Beleid van de ECB

Ook voor andere rekeninghouders voert ING een renteverlaging door. Voor rekeningen van particulieren met saldi tussen de 100.000 euro en 1 miljoen euro geldt vanaf juli 0 procent rente, tegenover de nu nog geldende 0,01 procent.

Voor spaarrekeningen van particulieren tot één ton blijft de rente 0,01 procent. Daarmee volgt ING niet het voorbeeld van ABN AMRO, dat onlangs ook voor deze spaarders de rente op nul zette.

De gedaalde rentes waar banken mee kampen zijn deels een gevolg van beleid van de Europese Centrale Bank (ECB). Over een deel van het geld dat banken bij de ECB stallen, moeten ze een negatieve rente betalen. Daarnaast is al lange tijd sprake van een daling van de rente op geldmarkten waar ING spaar- en betaaltegoed investeert.

met commentaren:

www.iex.nl/Nieuws/ANP-310120-170/ING-...
voda
0
ING haalt handelaren uit Londen terug

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
9,942 -0,08 -0,80 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft besloten om 30 handelaren en 15 risicomanagers van Londen naar Brussel te verplaatsen. Dit bevestigde een woordvoerder van de bank vrijdag aan ABM Financial News nadat het personeel van de plannen op de hoogte was gesteld.

Reden voor de verhuizing is Brexit, aldus de zegsman.

In Brussel, waar de 45 man komen te werken, is reeds een dealingroom aanwezig, zo verklaarde de woordvoerder de keuze voor de Belgische hoofdstad. Ook past de stad goed bij de internationale uitstraling van de bank, voegde hij toe.

Of de keuze voor Brussel ook betekent dat er op termijn functies van Amsterdam en Frankfurt naar de Belgische hoofdstad worden verplaatst, zei ING hierop niet vooruit te willen lopen.

In 2017 besloot ING juist handelsactiviteiten van Amsterdam en Londen naar Londen te verplaatsen. "Idealiter waren we ook liever met één handelslocatie doorgegaan", aldus de zegsman.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Winst ING onder druk door lage rente'

Gepubliceerd op 4 februari 2020 13:15 | Views: 1.417

AMSTERDAM (AFN) - ING heeft in vierde kwartaal onder druk van de lage rente waarschijnlijk minder winst in de boeken gezet. Dat is de gemiddelde verwachting van analisten gepolst door persbureau Bloomberg. Over heel vorig jaar komt het resultaat volgens hen ook lager uit. De bank presenteert zijn kwartaal- en jaarcijfers donderdag voorbeurs.

Het verdienmodel in de bankensector staat al langer onder druk door de aanhoudend lage rente, en de afzwakkende economische groei. In het derde kwartaal slaagde ING er nog in om het ongunstige renteklimaat te weerstaan. Toen werden de rentebaten licht opgevoerd ten opzichte van een jaar eerder. Het lukte de bank bijvoorbeeld om bij hypotheken "gezonde marges" te rekenen.

Maar de rente blijft laag en zicht op een hogere rente is er nog lang niet. ING kondigde onlangs een negatieve spaarrente aan voor klanten met rekeningen waarop meer dan 1 miljoen euro staat. Voor gewone spaarders, met een bedrag tot 100.000 euro op de rekening, verandert er nog niets. ING koos ervoor om de spaarrente voor deze groep op 0,01 procent te houden. Daarmee volgde ING niet het voorbeeld van rivaal ABN AMRO, die onlangs besloot om voor deze spaarders de rente op nul te zetten.

Seizoenseffecten

Volgens een analist van KBC Securities lijkt het erop dat ING een beduidend zwakker kwartaal achter de rug heeft dan de voorgaande perioden in 2019. Dat heeft voor een deel met seizoenseffecten te maken, maar ook met de rentedruk en oplopende kosten om aan regelgeving te voldoen. De bank is de laatste tijd veel geld kwijt aan het verbeteren van het interne antiwitwasbeleid. Wereldwijd zijn daar duizenden medewerkers mee bezig.

De consensus voor de onderliggende kwartaalbaten bedraagt 4,5 miljard euro, min of meer gelijk aan het vierde kwartaal van 2018. Daarop zal ING waarschijnlijk een nettowinst rapporteren van 1,1 miljard euro, tegen 1,2 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder. De analisten verwachten over heel 2019 dat de baten met ruim 1 procent zijn vooruitgaan, naar 18,3 miljard euro. De onderliggende jaarwinst komt volgens de prognose uit op 5 miljard euro, wat dik 7 procent minder is dan het bedrag dat in 2018 in de boeken ging.

De aandacht van beleggers gaat waarschijnlijk ook uit naar eventuele opmerkingen over de Poolse mBank. Onlangs waren er mediaberichten dat ING geïnteresseerd zou zijn in een overname van die dochter van het Duitse Commerzbank. Ook is er nog altijd geen opheldering over een voorlopige schikking die ING zou hebben met bereikt met de Italiaanse autoriteiten in een onderzoek rond witwassen. Volgens persbureau Reuters zou ING hier 30 miljoen euro voor moeten neertellen. De bank zelf wilde in december geen commentaar geven op het bericht.
voda
0
Beursblik: zwak kwartaal voorspeld voor ING

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
10,084 0,237 2,41 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ING zal naar verwachting een aanzienlijk zwakker kwartaal rapporteren dan in de voorgaande kwartalen, omdat de rentebaten onder druk stonden, terwijl de kostenbesparingen nog geen vruchten afwerpen. Dat blijkt uit een analistenconsensus, die werd ingezien door ABM Financial News.

De nettowinst daalde vermoedelijk van 1,24 miljard naar 1,14 miljard euro en ook de onderliggende winst voor belasting zou dalen van 1,69 miljard naar 1,59 miljard euro.

De totale inkomsten zijn vrijwel stabiel, verwachten de analisten, op 4,51 miljard euro. De rentebaten zouden met ruim 2 procent dalen op jaarbasis, naar 3,50 miljard euro, terwijl de fee-inkomsten juist iets zouden zijn gestegen tot 727 miljoen euro.

Analist Jason Kalamboussis van KBC Securities noemt het "contra-intuïtief" dat analisten er gemiddeld op rekenen dat de rentebaten bij ING net zo hard dalen als bij ABN AMRO, dus deze verwachting is volgens hem wellicht overdreven somber, nadat ING zich erg voorzichtig heeft uitgelaten op dit punt.

De kosten stijgen naar 2,6 miljard euro, volgens de consensusverwachting, omdat er meer geld moet naar de klantcontrole op financiële criminaliteit, terwijl de kostenbesparingen nog geen vruchten afwerpen.

De analisten voorzien gemiddeld minder onderliggende winst in Nederland en Duitsland, een beter resultaat in België en de andere groeimarkten, en een negatief resultaat bij Financial Markets.

KBC Securities concludeert dat het rendement op eigen vermogen, dat een jaar eerder nog ruim 10 procent bedroeg, zal dalen tot 8,7 procent, door de lage rente en de duurdere naleving van wet- en regelgeving. De consensus mikt op 8,3 procent.

Volgens analist Jason Kalamboussis van KBC Securities staat het aandeel echter op een veel solidere basis, nu de analisten hun winstverwachtingen voor 2020 en 2021 met respectievelijk 7 en 10 procent omlaag hebben geschroefd. Bij die lagere waardering is de bank, met meer realistische doelen en veel problemen achter zich, daarom nog steeds favoriet voor KBC.

De kernkapitaalratio zou op 14,8 procent moeten uitkomen, verwachten de analisten gemiddeld. KBC denkt dat de herziening van interne risicomodellen (TRIM) mogelijk nog wat meer van de buffer afknabbelt.

ING publiceert de resultaten donderdag voorbeurs. Het aandeel ING stond dinsdag 2,7 procent hoger op 10,11 euro.



Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
ING inkomsten vierde kwartaal 4,50 miljard euro, verwacht was 4,51 miljard euro
07:02
*ING winst voor belastingen vierde kwartaal 1,34 miljard euro, verwacht was 1,59 miljard euro
07:02
*ING nettowinst vierde kwartaal 880 miljoen euro, verwacht was 1,14 miljard euro
ING dividendvoorstel 2019 van 0,69 euro per aandeel
voda
0
Winstdruk voor ING

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
10,294 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft, zoals verwacht, een aanzienlijk zwakker vierde kwartaal achter de rug, waarbij de dalingen sterker waren dan analisten hadden voorzien. Dit bleek donderdag uit de kwartaalcijfers van de bank.

De inkomsten lieten een kleine krimp zien, terwijl de kosten juist duidelijk stegen.

Toch sprak CEO Ralph Hamers van een "solide" 2019, ondanks de uitdagende rente, geopolitieke onzekerheden en toenemende regeldruk. De topman voegde toe dat het vierde kwartaal "uitdagend" was.

De nettowinst daalde van 1,27 miljard naar 880 miljoen euro en ook de onderliggende winst voor belasting viel terug, van 1,69 miljard naar 1,34 miljard euro. De consensus rekende op respectievelijk 1,14 en 1,59 miljard euro.

De totale inkomsten waren, zoals verwacht, grofweg stabiel, op 4,44 miljard euro. Analisten rekenden echter op 4,51 miljard euro nadat dit in het vierde kwartaal van 2018 nog 4,50 miljard euro was.

De rentebaten steeg tegen de verwachting in met 0,7 procent op jaarbasis naar 3,60 miljard euro, terwijl de fee-inkomsten met 4,4 procent stegen tot 735 miljoen euro.

Doordat er meer geld moet naar de klantcontrole op financiële criminaliteit en de kostenbesparingen nog geen vruchten afwerpen, stegen de operationele kosten onderliggend met 4,2 procent naar bijna 2,7 miljard euro. Hier hield de consensus rekening met 2,6 miljard euro.

ING stopte afgelopen kwartaal 428 miljoen euro in het zogeheten stroppenpotje. Dat was een jaar eerder slechts 242 miljoen euro.

De kernkapitaalratio zou volgens de analisten op 14,8 procent uitkomen. ING meldde donderdag 14,6 procent.

ING wil over 2019 een dividend van 0,69 euro per aandeel uitkeren, waarvan 0,24 euro is betaald in augustus. Het dividend wordt in contanten voldaan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Winst ING keldert door hogere witwaskosten

De resultaten van ING over 2019 vallen tegen doordat de bank fors hogere kosten heeft gemaakt voor onder meer de witwasaanpak. Ook moest er veel meer geld in de stroppenpot om toekomstige verliezen op leningen op te vangen. De grootste bank van de Benelux zag de winst het vierde kwartaal met 31% dalen. Onder de streep hield de bank €880 mln over, ruim minder dan de €1,1 mrd waar analisten op hadden gerekend.

Over het hele jaar boekte de bank €4,8 mrd winst, evenveel als een jaar eerder, maar toen drukte een megaboete van €775 mln voor het falende witwasbeleid het resultaat. De onderliggende winst daalde met 11%.

ING maakte in 2019 fors meer kosten. Het verbeteren van de witwasaanpak kostte de bank veel geld. De kosten voor regelgeving stegen met 14% naar €303 mln. De voorzieningen die de bank neemt om toekomstige verliezen op te vangen stegen zelfs met 77% tot €428 mln.

Topman Ralph Hamers zegt in een reactie dat ING op commercieel vlak sterk is blijven presteren ondanks de vele uitdagingen waar de bank voor staat. Hij noemt de extreem lage rente, de geopolitieke onzekerheid en een steeds uitdagender en complexere regelgeving.

De marktrentes waren het afgelopen kwartaal lager dan ooit, maar toch ING wist zijn rente-inkomsten op peil te houden. De rente-inkomsten, nog altijd goed voor drie kwart van de baten, stegen in het vierde kwartaal met 0,7% tot €3,6 mrd.

Net als andere banken verdient ING door goedkoop kapitaal aan te trekken van spaarders en beleggers en dat tegen hogere rentes uit te lenen aan bedrijven en consumenten. Met de huidige, extreem lage rentes staat dat verdienmodel onder druk. Vooral de negatieve rente die de Europese Centrale Bank in rekening brengt voor overtollig daggeld, hakt er in. Afgelopen vrijdag maakte ING bekend dat het die heffing van 0,5% gaat doorberekenen aan klanten die meer dan €1 mln op hun betaal- of spaarrekening hebben staan. Het gaat in totaal om 6400 zakelijke, private banking en particuliere klanten.

Meer geld naar witwasaanpak

ING weet de rente-inkomsten ook op peil te houden door meer leningen te verstrekken en spaargeld aan te trekken in niet euro-landen als Australië, Polen en Roemenië.

ING steekt sinds de boete veel tijd en geld in het verbeten van de poortwachtersfunctie. Zo heeft de bank vorig jaar zeker 1500 medewerkers aangenomen om financieel-economische criminaliteit beter te kunnen opsporen. Die investeringen hebben de operationele kosten bij de bank stevig opgejaagd.

De cost-to-income-ratio, de belangrijkste efficiëntiemaatstaf, is daardoor gestegen van 57% naar 60% het vierde kwartaal. Dat wil zeggen dat de bank nu voor iedere verdiende euro 60 cent aan kosten maakt, gelijk aan het bancaire gemiddelde in Europa.

Het rendement op het eigen vermogen is over het hele jaar uitgekomen op 9%, tegen 11% een jaar eerder. Een mager cijfer, aangezien de kosten van kapitaal voor banken doorsnee tussen de 8% en 10% bedragen.

De kapitaalbuffers van de bank bleven wel op peil. De CET1-ratio, de belangrijkste maatstaf voor het kernkapitaal, is vorig jaar geëindigd op 14,6%.

De bank betaalt een dividend van €0.69 per aandeel.

fd.nl/ondernemen/1333571/ing-boekt-vi...
voda
0
Update: Winstdruk voor ING

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
10,294 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft, zoals verwacht, een aanzienlijk zwakker vierde kwartaal achter de rug, waarbij de dalingen sterker waren dan analisten hadden voorzien. Dit bleek donderdag uit de kwartaalcijfers van de bank.

De inkomsten lieten een kleine krimp zien, terwijl de kosten juist duidelijk stegen.

Toch sprak CEO Ralph Hamers van een "solide" 2019, ondanks de uitdagende rente, geopolitieke onzekerheden en toenemende regeldruk. De topman voegde toe dat het vierde kwartaal "uitdagend" was.

De nettowinst daalde van 1,27 miljard naar 880 miljoen euro en ook de onderliggende winst voor belasting viel terug, van 1,69 miljard naar 1,34 miljard euro. De consensus rekende op respectievelijk 1,14 en 1,59 miljard euro.

De totale inkomsten waren, zoals verwacht, grofweg stabiel, op 4,44 miljard euro. Analisten rekenden echter op 4,51 miljard euro nadat dit in het vierde kwartaal van 2018 nog 4,50 miljard euro was.

De rentebaten steeg tegen de verwachting in met 0,7 procent op jaarbasis naar 3,60 miljard euro, terwijl de fee-inkomsten met 4,4 procent stegen tot 735 miljoen euro.

Inmiddels heeft ING 13,3 miljoen zogeheten primaire klanten. Dat is een stijging van meer dan 830.000 ten opzichte van 2018. Het totale aantal retailklanten bedraagt 38,8 miljoen.

Doordat er meer geld moet naar de klantcontrole op financiële criminaliteit en de kostenbesparingen nog geen vruchten afwerpen, stegen de operationele kosten onderliggend met 4,2 procent naar bijna 2,7 miljard euro. Hier hield de consensus rekening met 2,6 miljard euro.

Inmiddels heeft ING zo'n 4.000 mensen in dienst die werken aan zaken gerelateerd aan 'know your customer'.

De verhouding tussen kosten en winst, een belangrijke maatstaf om banken te beoordelen, kwam eind 2019 uit op 56,6 procent. Dit was 55,8 procent ultimo september en 54,8 procent ultimo 2018.

ING stopte afgelopen kwartaal 428 miljoen euro in het zogeheten stroppenpotje. Dat was een jaar eerder slechts 242 miljoen euro.

De kernkapitaalratio zou volgens de analisten op 14,8 procent uitkomen. ING meldde donderdag 14,6 procent.

ING wil over 2019 een dividend van 0,69 euro per aandeel uitkeren, waarvan 0,24 euro is betaald in augustus. Het dividend wordt in contanten voldaan.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: meevallende inkomsten ING gedrukt door hogere kosten

(ABM FN-Dow Jones) ING Groep heeft over het vierde kwartaal wisselende resultaten laten zien. Dit stelden analisten van Bank of America donderdag.

De Amerikaans bank zag de rentebaten en fee-inkomsten van ING hoger uitvallen dan verwacht, maar daar stonden ook hogere kosten tegenover, met name voor 'know your customer'. Deze kosten zullen er op termijn echter weer uitlopen, merkten de analisten op.

ING profiteerde enerzijds van 'tiering', aldus Bank of America, en wist anderzijds de marges op te voeren. Ook de volumegroei noemden de analisten gezond, vooral bij de retailbank. Wholesale presteerde zwakker.

De balans van ING vindt Bank of America sterk, met een kernkapitaalratio van 14,6 procent.

Het belangrijkste vond Bank of America dat ING zijn winstdoelen herhaalde, net als de wens om het dividend geleidelijk op te voeren.

ING blijft op de kooplijst van Bank of America.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
5.538 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 ... 273 274 275 276 277 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 15:42
Koers 15,218
Verschil +0,050 (+0,33%)
Hoog 15,258
Laag 14,916
Volume 6.028.953
Volume gemiddeld 11.174.298
Volume gisteren 7.818.029