Arcelor Mittal « Terug naar discussie overzicht

Arcelor Mittal februari 2020

861 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 40 41 42 43 44 » | Laatste
Jan Pret
0
quote:

voda schreef op 7 februari 2020 18:02:

Het dag resultaat:

Slot op Dag Hoog!!

ArcelorMittal 16,35 0,438 2,75 % 17:35:52

Koersdetails
Laatste 16,35 17:35:52 Theor. open 16,35 17:35:10
Bied 16,21 17:40:00 Laat 16,38 17:40:00
Laagste 15,71 09:03:57 Hoogste 16,35 17:35:10
Open 15,93 09:00:16 Vorig slot 15,912 06-02-20
Cum. vol. 9.024.699 Gem. dagomzet 7.273.102

TOP Voda!
nonserver
0
quote:

Peter Markus schreef op 7 februari 2020 18:00:

[...]ik heb al een paar keer geschreven dat ik veel extra winst ben misgelopen met aan- en verkoop in een stijgende markt.
Ik heb het wel eens uitgerekend dat ik ipv de hele winst daarvan slechts 55% heb kunnen veilig stellen omdat ik ze steeds weer duurder moest terugkopen.
Daar heb ik mijn lesje wel van geleerd.
Ik wacht gewoon op de € 20+
PM
Je voorspelde eruit op 20 en nu er in op 15 16 en dat klopt wel 2020 word een veel beter jaar voor am dan 2019 .
gerard45
0
maar dan zie ik: "jeffries verhoogt koersdoel arcelor mittal van 18.50 naar 19 euro"

maar waarom melden ze zoiets, om hun eigen naam terug te zien in de lijstjes met koersdoelen, het heeft toch eigenlijk totaal geen nut
voda
1
Octavia 2
0
quote:

voda schreef op 7 februari 2020 16:49:

[...]
Een donatie in de AB pot wordt op prijs gesteld. :-)
Voda van mij een AB voor al jouw concrete berichtgeving, wat mij betreft dik verdiend.
voda
0
Het stalen optimisme van ArcelorMittal

Donderdag kwam het grootste staalconcern ter wereld met nieuwe jaarcijfers. Die waren niet best. Het bedrijfsresultaat van ArcelorMittal daalde met ruim 49% en onder aan de streep noteerde het bedrijf een verlies van $2,5 mrd. Een jaar eerder stond hier nog een plus van $5,1 mrd.

Toch oogde ceo Lakshmi Mittal optimistisch. Het jaar 2019 was weliswaar 'zeer moeilijk', maar er zijn tekenen dat de staalmarkt beter wordt. De daling van de vraag stabiliseert zich, zegt Mittal. Vorig jaar hebben zijn klanten ingeteerd op hun staalvoorraden. Daarom verwacht hij dat de vraag dit jaar zal aantrekken.

Beleggers reageerden positief. Aan het einde van de handelsdag stond het aandeel 11% hoger. Toch is dat niet Mittals belangrijkste boodschap aan beleggers. Dat is de sterke kasstroom waarmee het staalbedrijf de analisten wist te imponeren. Die is cruciaal om de bedrijfsschuld te verlagen. In 2016 torste ArcelorMittal nog een schuldenlast van $11 mrd. Daarmee stond de staalreus niet gunstig bekend bij de kredietbeoordelaars.

Eind dat jaar lanceerde ArcelorMittal een uitgebreid plan om kosten te besparen en de schuld te verlagen. De ebitda moet structureel met $3 mrd omhoog en de schuld moest naar $6 mrd. En dat tegen eind 2020. De maximale schuld is overigens in mei 2019 bijgesteld naar $7 mrd door de nieuwe boekhoudregels van IFRS16. Hierdoor moeten bedrijven ook de schulden van leasecontracten als schuld meenemen in hun boeken.

Die doelstelling bleek lastig. In drie jaar tijd verlaagde ArcelorMittal de schuld met een kleine $2 mrd naar $9,3 mrd per eind 2019. In één jaar de schuld met nog eens ruim $2 mrd verlagen wordt nog een flinke klus.

Dat ziet meneer Mittal ook. Om beleggers gerust te stellen heeft het management van ArcelorMittal nogmaals de kosten onder de loep genomen. De top ziet dit jaar voor $1 mrd aan nieuwe besparingen. Dat is al de helft van de gehoopte schuldenreductie.

Maar er is meer. Mittal denkt ook nog $1 mrd aan werkkapitaal vrij te maken. Met een deel hiervan kan hij meer schuld aflossen, samen met nog enkele andere maatregelen. Mittal is daarom 'optimistisch' dat een schuld van $7 mrd eind dit jaar haalbaar is, en dat laat hij niet na om te benadrukken.

Als hij gelijk heeft, dan is dat ook kassa voor de aandeelhouders. De dividenduitkering is gekoppeld aan de kasstroom. Als die laatste sterk is en de schuld is genoeg verlaagd, dan kunnen zij volgend jaar ook een hoger dividend tegemoet zien.
Het wordt tijd dat, na jaren van zuur, eindelijk wat zoets komt. Alleen moet het actieplan dan wel slagen.

Reageren? Mail naar Bartjens@fd.nl.

fd.nl/ondernemen/1333984/het-stalen-o...
Bijlage:
voda
1
Uitgelicht: ArcelorMittal sterkhouder Damrak

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ArcelorMittal
16,35 0,438 2,75 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ArcelorMittal was afgelopen week de uitblinker in de AEX, nadat de kwartaalcijfers van de staalreus uitermate enthousiast werden ontvangen.

Sinds 2008 is de koersontwikkeling van ArcelorMittal een flink hoofdpijndossier voor beleggers, maar donderdag was er een lichtpuntje in de koers. Sterker nog, afgelopen week werd ArcelorMittal liefst 22,4 procent meer waard op het Damrak.

Toch daalde in het vierde kwartaal de omzet, het operationeel resultaat, maar ook de schuld van ArcelorMittal. Dat de resultaten onder druk stonden, dat was vooraf wel bekend. De daling bleek echter minder sterk dan gevreesd, en dat zorgde voor opluchting, net als de verwachtingen van de staalreus voor 2020.

In het afgelopen kwartaal realiseerde ArcelorMittal een EBITDA van 925 miljoen dollar, hetgeen meer was dan de 858 miljoen dollar waar analisten vanuit gingen. Over het vierde kwartaal van 2018 was dit overigens nog wel krap 2 miljard dollar en over het derde kwartaal van vorig jaar iets meer dan één miljard dollar.

De omzet van ArcelorMittal daalde op jaarbasis van 18,3 miljard dollar naar 15,5 miljard dollar in de laatste drie maanden van 2019. De omzet kwam in het derde kwartaal nog uit op 16,6 miljard dollar.

De schuld kwam met 9,3 miljard dollar duidelijk onder de verwachtingen van analisten uit en met 7 miljard dollar als richtpunt voor het einde van dit jaar, lijkt het bedrijf het zichzelf niet al te makkelijk te maken.

Dat vond de Amerikaanse zakenbank Jefferies ook. Die verhoogde het koersdoel licht van 18,50 naar 19,00 euro met een onveranderd koopadvies. ArcelorMittal lijkt niet op zoek te zijn naar grote overnames en dat is positief voor de schuldreductie, volgens de analisten. Met behulp van desinvesteringen is er steeds ruimte om de schulden te verlagen.

ING en JPMorgan Cazenove vonden de schuldreductie eveneens een pluspunt, maar zij hielden hun aanbevelingen voor nu wat ze waren. De Amerikaanse bank had daarbij ook met de Europese activiteiten nog een minpuntje, omdat de mijnbouwtak daar onder de verwachtingen presteerde.

Outlook

De markt reageerde ook positief op de toekomstverwachtingen van ArcelorMittal.

De staalreus verwacht dat de daling in vraag naar staal zal stabiliseren. Voor 2020 verwacht de staalmaker zelfs een stijging van de staalconsumptie van 1 tot 2 procent.

Jefferies verwacht dat de EBITDA dit jaar zal stijgen van 5,2 naar 6,1 miljard dollar en in 2021 zelfs naar 7 miljard dollar. In 2018 was dit overigens nog dik 10 miljard dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
inbetween
0
US gesloten op omgerekend 16,18. Klein minnetje maandag om mee te beginnen? Goed weekend allen.
finance2u
0
Hubei lockdown could lead to steel production plunge or suspension in central China
in Commodity News 07/02/2020

Steelmakers in central China may have to sharply trim output or even shut, if Hubei province remains locked down through March amid the epidemic outbreak.

The latest SMM survey showed that raw materials stocks at most of steel mills in Hubei are estimated to ensure production for about a month. Transportation restrictions keep raw materials and finished goods from entering or leaving Hubei, which is frustrating steelmakers in not only Hubei but also regions nearby.

In 2019, crude steel capacity in Hubei and Hunan amounted to around 70 million mt, accounting for 5.8% of the nationwide total, according to SMM data.

Some Chinese steelmakers have decided to curtail production amid the coronavirus outbreak, including Maanshan Iron & Steel in Anhui, Laigang Yongfeng, Shiheng Special Steel and Rizhao Steel in Shandong, and mills in Shaanxi, Shanxi, Gansu and Sichuan.

While raw materials stockpiled ahead of the Lunar New Year holidays will help steel mills maintain normal production in the near term, stricter inspections at ports and road transport constraints are slowing shipments and growing chances of steel production curtailments.

The impact on mills located near ports would be less significant as Tangshan ports have reopened and ports in east China are also recovering.

Electric arc furnace (EAF) mills, meanwhile, are grappling with deep losses. A large number of EAF mills chose to stop production or delay their resumption.

China’s steel production looks unlikely to recover to highs seen last year in the short term, given announced plans of production cuts, a potential plunge in production in central China and EAF shutdowns.
Source: SMM News
finance2u
0
Veel bedrijven ondervinden schade door het coronavirus (een ASML waarschijnlijk), maar voor ArcelorMittal kan het weleens heel erg gunstig uitpakken. De productie en verschepingen uit China zakken volledig in en de grondstofkosten om staal te maken zakken juist hard..beide positief. Voor de Chinezen ook DE kans om overproductie nu volledig te stoppen, zeker omdat de Europese commissie nog voor 12 april uitspraak zal doen omtrent zware heffingen tav dumpstaal en de registratie daarvan door de douane wat ook met terugwerkende kracht gaat gelden. Nippon gaat ook zijn 4e hoogoven stil leggen..in Europa is de productie al gedaald..en nu de voorraden opgedroogd zijn, prijzen stijgen..kan de winst wel eens heel hard omhoog gaan komende tijd (nog harder dan het positieve cc praatje..maar men wil uiteraard een slag om de arm hebben he:)
finance2u
0
Zouden er nog havens zijn die chinese schepen, volgeladen met staal(Of wat dan ook), welkom heten?? Ook wanneer het virus onder controle zal zijn...zal er argwaan blijven nog een hele tijd..er zijn winnaars en verliezers in deze
mvliex 1
0
Vootje 12 dec 2019 om 15:43

Guys, hou eens op naar die zgn. beursgoeroes te luisteren, die snappen er al helemaal geen kloten van, de markt is verstoord door handelsbelemmeringen, als economische machtblokken invoertarieven op elkaar's basisproducten (staal en aluminium o.a.) introduceren die de betreffende bedrijven dik 50% van hun brutowinst (en derhalve dik 75% van hun nettowinst), zakt de waarde van een bedrijf, dus ook het aandeel (raar hè !!). Ik sta zelf dik over de €10.000,- in het rood met dit aandeel en heb spijt als haren op mijn hoofd dat ik dit aandeel heb gekocht maar ik blijf erbij dat als de handelsbelemmeringen worden weggenomen (Trump weg en nog 2 jaar puinruimen, dus nog 7 jaar te gaan) dit aandeel dik over de €40,- gaat noteren. Als de EU nu eens een keer wakker zou worden en haar eigen productie ging beschermen tegen de vernietigende dumppraktijken van de Chinezen zou ik er minder negatief in staan maar tot op heden blijven alle signalen in Europa op donker- en bloedrood staan, en daar verandert dit lullig adviesje dus helemaal niks aan. Ik verwacht de €16,- dus ook niet dit jaar en volgend jaar ook niet, de €20,- komen we voor 2027 niet tegen.
gr. Murphy.
mvliex 1
0
Pussy 31 okt 2019 om 22:27
Maar de eerste jaren is 20 of hoger niet haalbaar, dat lijkt me duidelijk

[verwijderd]
0
Voornaamste punten om bij MT in de gaten te houden is de schuldenpositie en de situatie in Italië. Daarnaast ook de staalprijs, de winstgevendheid, cash flow, etc.

Essar -> kosten lager dan de media eerder heeft gepubliceerd
Schuldenpositie -> gaat drastisch omlaag in het komende jaar (media gaf aan dat dit omhoog zal gaan)
Italië -> media gaf aan dat de situatie aan het escaleren was

Thinking..

Eerder gaf ik zelf aan als de schuld richting 0 gaat dan gaat de koers van MT richting 30+. Door het nieuws te volgen leek dat niet de richting te zijn.

- If news is fake, then what is real? -
aandeeltje!
0
Vooruitzichten/verwachtingen en plannen zien er goed uit. Nu moet de realiteit nog volgen.
Wat er op de markt gebeurd is altijd lastig te voorspellen, maar ik denk dat AM hier en daar wat marge heeft ingebakken. Verdere majeure uitbreidingen liggen niet meer in de verwachting. Nog wat beperkte deinvesteringen en de schuldpositie komt eind 2020 in passende zone.
Essar is geen cashdrain, maar zal ook geen cash opleveren die gaat weer terug in de groei/investeringen.
[verwijderd]
0
quote:

Kaspersky schreef op 8 februari 2020 17:19:

Voornaamste punten om bij MT in de gaten te houden is de schuldenpositie en de situatie in Italië. Daarnaast ook de staalprijs, de winstgevendheid, cash flow, etc.

Essar -> kosten lager dan de media eerder heeft gepubliceerd
Schuldenpositie -> gaat drastisch omlaag in het komende jaar (media gaf aan dat dit omhoog zal gaan)
Italië -> media gaf aan dat de situatie aan het escaleren was

Thinking..

Eerder gaf ik zelf aan als de schuld richting 0 gaat dan gaat de koers van MT richting 30+. Door het nieuws te volgen leek dat niet de richting te zijn.

- If news is fake, then what is real? -
Oeps, stijging gemist? :)
[verwijderd]
0
quote:

JIBA schreef op 8 februari 2020 19:37:

[...]

Oeps, stijging gemist? :)

Ja en nee :o) 3 keer een rit met MT gemaakt.
Nu heb ik aandelen die ik in principe de komende 10 jaar laat staan. Bij MT moet je bij de start van hoogconjunctuur kopen, bij het toppunt verkopen. Dan zijn behoorlijke winsten mogelijk.

Ik heb liever een aandeel dat je 10, 20, 30 jaar kan laten staan.
[verwijderd]
0
Even een poll tussendoor:
"Hoeveel procent van je beschikbare hoeveelheid geld zit in aandelen?"
Stemmen kan hier: www.strawpoll.me/19366125

Bedankt voor de input ! :)
gerard45
0
allemaal positive berichten vanwege die corona, maar het kan toch niet zo zijn dat het aanbod van chinees staal helemaal wegvalt, maar aan de vraag zijde naar staal indirect/of direct is niets aan de hand

dat bestaat toch niet
861 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 40 41 42 43 44 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 22 apr 2024 17:35
Koers 24,110
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 24,290
Laag 23,770
Volume 2.204.739
Volume gemiddeld 2.432.254
Volume gisteren 2.204.739