Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Prijsanalyse bitcoin: Duitse banken willen bitcoin aanbieden

Prijsanalyse bitcoin: Duitse banken willen bitcoin aanbieden

Sinds de nieuwe toepassing van de Europese AMLD5-richtlijn, die op 1 januari inging, verandert er niet alleen in Nederland veel aan de wetgeving omtrent cryptocurrencies; ook in Duitsland timmert men volop aan de weg.

De Europese AMLD5-richtlijn, die ook wel de Fifth European Money Laundering Directive word genoemd, is een toevoeging aan de huidige wetgeving. Deze toevoeging focust op verscherpt toezicht op aanbieders van cryptodiensten.

Duitse invulling

Ieder land mag deze wet naar eigen inzicht invullen. Nederland koos voor een zeer streng beleid, met hoge kosten voor toezicht, waardoor vele cryptobedrijven genoodzaakt waren om te stoppen of ervoor kozen om hun werkzaamheden buiten Europa voort te zetten.

Deze nieuwe richtlijn geeft banken in Duitsland toestemming tokens en coins als aandelen of obligaties te behandelen en zo ook crypto-diensten aan te bieden. Het gaat hier dus niet alleen om bitcoin, maar ook om tokens en coins, omdat de definitie nogal breed is.

“Een digitale weergave van waarde die niet wordt uitgegeven of gegarandeerd door een centrale bank of een overheidsinstantie, is niet noodzakelijkerwijs verbonden aan een wettelijk vastgestelde valuta en bezit geen juridische status van valuta of geld, maar wordt geaccepteerd door natuurlijke of rechtspersonen als een ruilmiddel en elektronisch kan worden overgedragen, opgeslagen en verhandeld "

Dit betekent dat banken nu zowel het kopen en verkopen als het opslaan van bitcoin en ethereum of tokens kunnen aanbieden. Op de aan- en verkoop van deze assets zijn dezelfde regels van toepassing als op aandelen en andere activa.

Duitsland cryptohub

Volgens het Duitse financiële dagblad Handelsblatt zou een Duitse overheidsfuctionaris van Bafin, de Duitse SEC, aangegeven hebben dat al meer 40 Duitse banken belangstelling hebben getoond om deze crypto-bewaaractiviteiten in de toekomst te exploiteren. Over welke banken het precies gaat, is niet bekend. Wel wordt gesteld dat Duitsland een Europese hub voor cryptostartups moet worden.

Enkele banken gaven te kennen al lang bezig te zijn met crypto-bewaaractiviteiten. Zo ook de Duitste Solarisbank. Michael Offermann, hoofd cryptobankieren bij Solarisbank: "We houden ons al anderhalf jaar intensief bezig met crypto-voogdij. De nieuwe verordening in de witwaswet is een goed moment om praktisch te beginnen. We zijn tenslotte geen onderzoeksinstituut, maar een handelsbank.”

Een aantal Duitse private banken biedt vermogende klanten momenteel al de optie om crypto’s aan te schaffen en het is dus een kwestie van tijd voordat de eerste handelsbank overstag zal gaan. Hoe je het ook wendt of keert, banken moeten nu eenmaal geld verdienen en deze markt is daar volgens hen uitermate geschikt voor.

De koers

Kijkend naar de grafiek is de interesse van de banken wel te verklaren. De daggrafiek geeft een duidelijke opwaartse beweging aan, die versterkt werd na de opwaartse koersuitbraak uit de neerwaartse trend.

Ondanks dat de koers vrij hoog zit op de daggrafiek zijn er geen negatieve signalen zichtbaar. Wel is het belangrijk om te weten dat het in deze situatie vrij normaal zou zijn als de koers terug zou zakken.

Klik om te vergroten

Op de 4-uursgrafiek was kortstondig wat neerwaartse divergentie zichtbaar, die zorgde voor een vrij abrupte neerwaartse beweging. De koers heeft momenteel licht steun op de horizontale lijn van $9836. Ondanks dat de koers gisteren nog boven de psychologische grens van $10.000 zat, is het dus niet vreemd dat die even terugzakt.

Klik om te vergroten

Wanneer de koers onder de zwarte oplopende steunlijn zakt, zou dit een duidelijk verkoopsignaal zijn. Dit ligt echter niet in de lijn der verwachting. Voor nu dient deze zwarte lijn in de gaten gehouden te worden, om de opwaartse trend intact te weten.

Samenvatting

  • Koers bevindt zich in een mooie opwaartse trend;
  • Op de daggrafiek zijn geen signalen zichtbaar die duiden op een grote neerwaartse beweging;
  • Koers is iets naar beneden gezakt als gevolg van negatieve divergentie;
  • Koers dient niet onder de oplopende steunlijn te zakken.
Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Auteur: Madelon Vos

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Meer over Madelon Vos

Recente artikelen van Madelon Vos

  1. dec '20 Bitcoin doorstaat perfect storm met speels gemak 85
  2. nov '20 Bitcoin heeft genoeg ruimte voor een verdere koersstijging 147
  3. nov '20 De bitcoin bull run is begonnen! 62

Reacties

42 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. geobeo 11 februari 2020 20:39
    quote:

    Bertpeer schreef op 11 februari 2020 19:27:

    Je kan er nergens mee betalen.
    Echt leuk voor de gokkers en de crimine oké overboekingen.
    Ja, want criminelen hebben behoefte aan het doen van transacties die door letterlijk de hele wereld gevolgd kunnen worden. Ga snel terug naar NOS.nl aub.

  2. [verwijderd] 12 februari 2020 11:18
    quote:

    PaultW schreef op 11 februari 2020 19:45:

    En zakt Bitcoin nog een keer terug onder de 10.000 USD?
    Dat denk ik wel Paul. Er ligt vrij veel weerstand rond deze niveaus en we zijn van 6400 naar 10500 gegaan in 2 maanden. Dat is iets van +60%. Het mag wel even wat corrigeren zo voor de halvering. Daarmee wordt overigens een vrij grote H&S reversed gevormd. Zodra we daar uitbreken zitten we mooi op het schema van het S2F model van PlanB met de eerstvolgende stop op 100k. Als dat gebeurt zien we 10k, en ook 20k, nooit meer terug.
  3. [verwijderd] 12 februari 2020 11:55
    quote:

    Bertpeer schreef op 11 februari 2020 19:27:

    Je kan er nergens mee betalen.
    Op het moment dat je er overal mee kunt betalen, is een bitcoin veel, veel meer waard.

    Dat is ook de gedachte achter investeren: iets kopen wat het later heel goed gaat doen. Als je het spul koopt als de resultaten er al zijn, ben je te laat. Dat wordt ook wel eens het verschil tussen smart money en dumb money genoemd. Ik zal het even voor je vertalen. Dat is dus het verschil tussen slimme beleggers en domme beleggers. De slimme beleggers kopen als het laag staat en verkopen als het hoog staat. Zo moet je nu geen aandelen, staatsobligaties of onroerend goed kopen. Daarvoor is het nu een goed moment om te verkopen; misschien niet alles, maar wel een flink deel.
  4. PaultW 12 februari 2020 12:09
    quote:

    Keinscheisscoins schreef op 12 februari 2020 11:18:

    [...]

    Dat denk ik wel Paul. Er ligt vrij veel weerstand rond deze niveaus en we zijn van 6400 naar 10500 gegaan in 2 maanden. Dat is iets van +60%. Het mag wel even wat corrigeren zo voor de halvering. Daarmee wordt overigens een vrij grote H&S reversed gevormd. Zodra we daar uitbreken zitten we mooi op het schema van het S2F model van PlanB met de eerstvolgende stop op 100k. Als dat gebeurt zien we 10k, en ook 20k, nooit meer terug.
    Ik ben het met je eens hoor. Een correctie zou goed zijn. Parabolic is nooit goed. Maar daar zit hem het niet in. We gaan gestaag omhoog. Gisteren was er op CNBC een discussie over Bitcoin. Alle vijf aan tafel waren positief. Dat is nog nooit gebeurd. Bitcoin was altijd een beetje scam, gokken, piramidespel daar aan tafel. Het sentiment draait.

    In de VS gaan steeds meer institutionele partijen aan de Bitcoin. De onderliggende vraag is groot. En dat allemaal nog los van de halving. De inflatie van Bitcoin zakt onder de 2% eind april.
    We gaan het zien, maar ik denk dat de kans groot is dat we een koers onder de 10.000 niet meer terugzien.
  5. [verwijderd] 12 februari 2020 12:13
    quote:

    k2es schreef op 11 februari 2020 14:13:

    De criminelen zullen dus wel gauw een bankrekening in Duitsland openen om zo hun bitcoins etc. wit te wassen met dank aan de Duitse overheid.
    Ik neem aan dat je van mening bent dat bitcoin en andere crypto verboden moeten worden. Ook cash moet verboden worden (dat is immers het favoriete betaalmiddel van criminelen). Alle transacties gaan digitaal en moeten direct aan de betrokken personen gekoppeld worden, zodat een mooie database kan worden opgebouwd van bv jouw koop- en verkoopgedrag.

    De volgende stap is dat je heersers je een beloning gaan geven voor gedrag wat hun bevalt en strafpunten gaan uitdelen voor gedrag wat hun minder bevalt. Je krijgt kortom een sociaal paspoort met een score daarop en afhankelijk van die score krijg je wel of geen toegang tot bepaalde faciliteiten. In China is men daar al mee bezig. Verheug je er maar op.
  6. PaultW 12 februari 2020 12:55
    quote:

    Debo schreef op 12 februari 2020 12:43:

    Heeft iemand zich wel eens in de NEO verdiept toevallig? Deze gaat mee met de bitcoin maar stijgt wel wat harder. De voorspellingen zijn ook wel goed voor zover die wat waard zijn.
    In 2017 steeg NEO ook harder om in de jaren erna keihard te dalen. Altcoins moet je waarderen op business model. Vergelijkbaar met aandelen. Dan is de conclusie dat er veel lucht in de meeste altcoins zit.
    Bitcoin is nu met goud te vergelijken en in de toekomst mogelijk met fiat geld.
  7. [verwijderd] 12 februari 2020 13:45
    Altcoins zijn meestal een soort hefboom op bitcoin: gaan harder omhoog om daarna ook weer harder te vallen. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat elke bullrun zijn eigen altcoin favorieten heeft en het zijn telkens weer andere altcoins die de sier maken. Bij de vorige had je ethereum, dash, ripple, neo ook, en nog een hele riedel. Bij de bullrun daarvoor had je alts als: namecoin, peercoin, worldcoin, dogecoin. Met uitzondering van de laatste zijn deze nu volledig verdwenen. Eigenlijk blijft alleen litecoin consistent in de top 10 staan. Ik denk dat je beter een veelbelovende nieuwe coin kunt kiezen als Hedera Hashgraph. HBAR heeft gisteren +75% gedaan. Hedera heeft een nieuw, revolutionair protocol (gossip, lijkt op een DAG [directed acyclic graph]) + ondersteuning van Boeing, Google, TaTa en nog wat grote partijen. www.hedera.com/
  8. Onderbouwer 12 februari 2020 16:20
    Mensen kijken veels te ver van huis voor altcoins.

    De aller beste (betaal) crypto komt van nederlandse makelerdij. De NLG gulden.

    Snel (instant payment), veilig (Pow2), met community (zie slack gulden), zelf voorzienend,geniale developers, GAB (gulden advisory board) , energiezuinig en zelfs met spaarrekening (witness).

    www.gulden.com/nl/technology
  9. PaultW 12 februari 2020 18:00
    [quote aliads=Keinscheisscoins id=12116560 date=202002121345]
    Altcoins zijn meestal een soort hefboom op bitcoin: gaan harder omhoog om daarna ook weer harder te vallen. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat elke bullrun zijn eigen altcoin favorieten heeft en het zijn telkens weer andere altcoins die de sier maken. Bij de vorige had je ethereum, dash, ripple, neo ook, en nog een hele riedel. Bij de bullrun daarvoor had je alts als: namecoin, peercoin, worldcoin, dogecoin. Met uitzondering van de laatste zijn deze nu volledig verdwenen. Eigenlijk blijft alleen litecoin consistent in de top 10 staan. Ik denk dat je beter een veelbelovende nieuwe coin kunt kiezen als Hedera Hashgraph. HBAR heeft gisteren +75% gedaan. Hedera heeft een nieuw, revolutionair protocol (gossip, lijkt op een DAG [directed acyclic graph]) + ondersteuning van Boeing, Google, TaTa en nog wat grote partijen. www.hedera.com/
    [/quote]

    De altcoins met de beste marketingcommunicatie zullen goed presteren om daarna weer hard te vallen. Zo denk ik er over. Een paar zoals eth en ltc misschien uitgezonderd.
42 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links