BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

BAM februari 2020

2.897 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 ... 141 142 143 144 145 » | Laatste
OnoMatopee
0
The outgoing chief executive will receive a severance payment of a year’s basic salary as part of his contract. In 2018 van Wingerden’s total remuneration package was more than €1.5m (£1.25m), including €686,000 (£569,000) basic salary.
Tartessos
0
Www.analist.nl

Fors dividend BAM
Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,13 cent. BAM's dividendrendement komt hiermee uit op 4,89 procent. Het doorsnee dividendrendement van de bouw- en infrastructuurbedrijven ligt op een aantrekkelijke 3,04 procent.

Laatste taxaties rond de 3 euro
De laatste 3 adviezen voor het bouw- en infrabedrijf zijn afkomstig van KBC Securities, ABN AMRO en Kepler Capital Markets
Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt BAM's beurswaarde 726,75 miljoen euro. Het aandeel BAM was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf februari vorig jaar staat het aandeel BAM 12 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 2 en de 4 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 43 procent hoger.
OnoMatopee
0
Bam turns to ex-Kier boss for help while it seeks new CEO

18 Feb 2020 By David Price
Paul Sheffield

Former Kier boss Paul Sheffield will provide assistance to Royal Bam’s interim CEO while the company seeks a permanent replacement.

The Dutch contractor announced yesterday that chief financial officer Frans den Houter would take over as interim CEO while a replacement for current boss Rob van Wingerden was found. Van Wingerden will step down in April after almost six years in charge of the company. Sheffield, who currently sits on the Dutch contractor’s board, has been delegated to support the executive committee while the CFO takes on the additional work. A spokesman for Bam said den Houter “welcomes” the help and advice that Sheffield can offer.

The firm has major interests in the UK with its Bam Construct and Bam Nuttall subsidiaries.

Sheffield joined Bam’s supervisory board, equivalent to a non-executive position, in 2017. He was previously CEO of Kier from 2010 to 2014, when he was replaced by Haydn Mursell, and then oversaw Laing O’Rourke’s European and Middle East construction business until 2017. Last November, Sheffield was named president of the Institution of Civil Engineers.

Bam's latest accounts, for the year ending 31 December 2018, showed Sheffield was the second highest paid member on Bam's supervisory board, earning €69,000 (£57,448). Only chairman, Harri Noy, received more at €80,000 (£66,607). The company had not confirmed whether Sheffield would receive additional remuneration for his new advisory role before this article went live.
OnoMatopee
0
AM tekent het Rotterdamse ‘Langer Thuis Akkoord’ 2020-2025
18 februari 2020 - AM bv
AM logo

Rotterdam, 17 februari 2020 - De ambitie van de gemeente Rotterdam is dat ouderen, zo veel mogelijk, in hun eigen wijk oud kunnen worden. Wilco van den Ban, directeur AM Zuidwest, geeft aan met de ondertekening van dit akkoord, dat AM zich actief gaat inzetten om seniorenhuisvesting en zorgvastgoed te realiseren in Rotterdam. Er is in de stad een grote vraag naar nieuwe woon(zorg)concepten om ouderen in hun wijken te laten wonen. Deze vraag zal alleen maar urgenter worden in de toekomst met de dubbele vergrijzing vanaf 2035.

‘Over vijftien jaar is één op de vijf Rotterdammers ouder dan 65 jaar. Ook neemt het aantal 75-plussers toe. Op deze dubbele vergrijzing bereiden we ons gezamenlijk, als stad voor’, zegt wethouder Sven De Langen (onder andere zorg en ouderen). ‘We willen plekken in onze wijken waar ouderen prettig kunnen wonen en actief mee blijven doen. Wonen, welzijn en zorg worden slim georganiseerd.’
(Ver)bouwen en samenwerken

Wethouder Bas Kurvers (onder anderecBouwen en wonen): ‘Ook ouderen hebben verschillende woonwensen, behoeften en budgetten. Daarom zorgen we voor meerdere woonconcepten, voor ieder wat wils. Hiermee stimuleren we ook de doorstroming op de woningmarkt. Met dit akkoord loopt Rotterdam voorop in de trend van (ver)bouwen en samenwerken met verschillende partijen om zo onze Rotterdamse ouderen zo prettig en lang mogelijk zelfstandig te laten wonen.’

Wilco van den Ban, directeur AM Zuidwest: ‘Wij onderkennen de maatschappelijke opgave om ouderen aan de stad Rotterdam te blijven verbinden. De huisvesting voor ouderen kan beter, daarom zetten wij in op inclusiviteit en zijn wij actief betrokken bij het concept Stadsveteranen. Een leefbare aantrekkelijke stad is namelijk een stad voor iedereen, jong en oud. Dit vergt samenwerking. Samen met de gemeente en andere betrokkenen zetten wij ons in ook ouderen een thuis te blijven geven in Rotterdam.’
Hoofdlijnen Rotterdams ‘Langer Thuis Akkoord’ 2020-2025

Het Rotterdamse ‘Langer Thuis Akkoord’ 2020-2025 geeft de Rotterdamse ambitie weer om antwoord te geven op de demografische ontwikkeling naar 2035. Partijen maken zich sterk voor een diversiteit aan woonconcepten en/ of woonzorgconcepten en werken vanuit wonen, welzijn en zorg in verschillende coalities. Dit akkoord is een concrete uitwerking van het uitvoeringsprogramma Rotterdam, Ouder en wijzer en sluit aan bij de landelijke programma’s Langer Thuis.
Rotterdamse uitdaging

In 2035 krijgt Rotterdam te maken met een dubbele vergrijzing. Twintig procent van alle Rotterdammers is dan ouder dan 65 jaar en de leeftijdsgroep van 75-plus neemt met 44 procent toe. De grootste vergrijzing vindt plaats in de oude stadwijken en het centrum, terwijl de woningvoorraad daar het minst geschikt is voor ouderen.

De ambitie van Rotterdam is dat ouderen, zo veel mogelijk, in hun eigen wijk oud kunnen worden. Om het langer zelfstandig wonen in de eigen wijk, niet persé in de eigen woning, mogelijk te maken, zijn geschikte woningen en innovatieve woon(zorg)concepten in het centrum, stadswijken en kleine kernen nodig. Tegelijkertijd gaan partijen aan de slag om kwalitatieve woon(zorg)concepten in de stad, bij voorkeur ook in de nabijheid van OV-knooppunten en voorzieningen, te realiseren voor uiteenlopende woonsegmenten. De gemeente wil het aanbod differentiëren, zodat er verschillende groepen ouderen met uiteenlopende woonwensen, behoeften en portemonnees worden gestimuleerd om langer zelfstandig te blijven wonen. Hiermee wil de gemeente de doorstroming op de woningmarkt verbeteren.
Inclusieve stad en AM

Hoe creëer en behoud je een aantrekkelijke, diverse stad? Een leefbare stad die betaalbaar blijft voor al haar bewoners. Een stad waar iedereen zich thuis voelt. Die inspireert, verbindt en uitnodigt tot ontmoetingen? Deze vragen plaatsen wij in het hart van onze stedelijke ontwikkelingen. Waarbij we onszelf en onze partners uitdagen om ruimte te creëren voor iedereen. Want door de juiste ingrediënten te kiezen en plekken te creëren waarmee mensen zich kunnen identificeren, maken we een stad voor iedereen. Want, als mensen zich verbonden voelen met een stad, leeft een stad. Met het AM-kernthema ‘Inclusieve stad’ wordt invulling gegeven aan deze ambitie.
Nieuwe woonvormen en -concepten en AM

Samen met Woonzorg Nederland, Heren 5 architecten en de doelgroep zelf hebben we een co-living concept ontwikkeld toegespitst op de vitale 60 plusser; De Stadsveteraan. Het concept van De Stadsveteraan is gericht op een nieuwe woonvorm, voor senioren ín de stad, die graag in die stad willen (blijven) wonen omdat ze zich er thuis voelen en omdat ze er horen. Het concept spitst zich toe op een woonvorm die enerzijds betaalbaar is en dus compact, zoals de compacte woningen, en anderzijds woonkwaliteiten biedt door middel van gedeelde ruimten, voorzieningen en functies op de begane grond of verdieping. Kleiner en tegelijk beter wonen. Langer zelfstandig kunnen zijn maar met sociale contacten binnen handbereik.
Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Als betrokken gebiedsontwikkelaar plaatsen wij maatschappelijke uitdagingen in het hart van ons ontwikkelingsproces. Wij richten ons daarbij op de thema’s ‘Gedurfde duurzaamheid’, ‘Inclusieve stad’, ‘Healthy urban living & working’, ‘Stad- en gebiedmaker’ en ‘Gelukkig leven’. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Zie ook www.am.nl.

Nadere informatie AM, afdeling in- en externe communicatie, (030) 609 72 22 of communicatie@am.nl.

Zie ook www.am.nl.
OnoMatopee
3
HenkdeV
0
'Beurshandel in teken omzetalarm Apple'
Door ANP PRODUCTIES

AMSTERDAM - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt dinsdag lager te beginnen. Ook de andere Europese beurzen zullen waarschijnlijk met verliezen openen. Een omzetwaarschuwing van Apple zet de stemming onder druk. De Amerikaanse techreus verwacht dat de vraag naar iPhones in China zal worden geraakt door de uitbraak van het nieuwe coronavirus in het land.

De Europese toeleveranciers van Apple en de chipbedrijven zullen naar verwachting onder druk komen te staan in navolging van de koersverliezen bij de Aziatische toeleveringsbedrijven. Volgens Apple duurt het langer dan verwacht voordat de situatie in China weer is genormaliseerd en heeft het bedrijf last van verstoringen in de toeleveringsketen. Dit heeft tot gevolg dat er ook elders in de wereld tijdelijke tekorten aan iPhones zijn.

Het dodental als gevolg van het coronavirus in China is inmiddels gestegen tot 1868. Dat is een stijging van 95 ten opzichte van een etmaal eerder. Het aantal Chinese besmettingen nam toe met bijna 1900 gevallen tot 72.400. Daarmee lijkt het er volgens de autoriteiten op dat de groei van het aantal besmettingsgevallen nog steeds een dalende trend vertoont.
HenkdeV
0
quote:

boldie schreef op 18 februari 2020 09:08:

Geen paniek voor de cijfers altijd omhoog
Gratis bier:-).
innicksname
1
quote:

OnoMatopee schreef op 18 februari 2020 08:33:

Beurs2021,
Wil je svp geen postings van mij naar de Haleluljadramdraad kopieëren?
Een dikke duim omhoog voor jou Ono én voor je nieuwsgaring.
Zwijnash
0
quote:

OnoMatopee schreef op 18 februari 2020 08:14:

Bam turns to ex-Kier boss for help while it seeks new CEO

18 Feb 2020 By David Price
Paul Sheffield

Former Kier boss Paul Sheffield will provide assistance to Royal Bam’s interim CEO while the company seeks a permanent replacement.

The Dutch contractor announced yesterday that chief financial officer Frans den Houter would take over as interim CEO while a replacement for current boss Rob van Wingerden was found. Van Wingerden will step down in April after almost six years in charge of the company. Sheffield, who currently sits on the Dutch contractor’s board, has been delegated to support the executive committee while the CFO takes on the additional work. A spokesman for Bam said den Houter “welcomes” the help and advice that Sheffield can offer.

The firm has major interests in the UK with its Bam Construct and Bam Nuttall subsidiaries.

Sheffield joined Bam’s supervisory board, equivalent to a non-executive position, in 2017. He was previously CEO of Kier from 2010 to 2014, when he was replaced by Haydn Mursell, and then oversaw Laing O’Rourke’s European and Middle East construction business until 2017. Last November, Sheffield was named president of the Institution of Civil Engineers.

Bam's latest accounts, for the year ending 31 December 2018, showed Sheffield was the second highest paid member on Bam's supervisory board, earning €69,000 (£57,448). Only chairman, Harri Noy, received more at €80,000 (£66,607). The company had not confirmed whether Sheffield would receive additional remuneration for his new advisory role before this article went live.
zou me niet verbazen als hij na een proefperiode CEO werd, het goed heeft gedaan in het VK en eerder CEO was.
enige open punt zou zijn - moet hij Nederlands zijn? - Ik geloof het niet ...
innicksname
0
quote:

Zwijnash schreef op 18 februari 2020 09:20:

[...]

zou me niet verbazen als hij na een proefperiode CEO werd, het goed heeft gedaan in het VK en eerder CEO was.
enige open punt zou zijn - moet hij Nederlands zijn? - Ik geloof het niet ...
Hangt een beetje af van de strategie die BAM wil uitrollen/aanhouden in het post Van W. tijdperk. Normaal gesproken zou ik ook zeggen dat het niet uitmaakt of de man/vrouw Nederlands is of buitenlands. Ik vermoed wel dat zijn netwerk buiten Nederland sterker is dan binnen Nederland, dus het zou mij niet verbazen als ze ook zeker over de grens kijken naar een CEO.
Utreg1960
0
quote:

Zwijnash schreef op 18 februari 2020 09:20:

[...]

zou me niet verbazen als hij na een proefperiode CEO werd, het goed heeft gedaan in het VK en eerder CEO was.
enige open punt zou zijn - moet hij Nederlands zijn? - Ik geloof het niet ...
Voor mij mag hij het worden.
Als hij echt zo goed is jaagt hij ook die Engelse Klojo`s weg. ;-))
OnoMatopee
0
quote:

innicksname schreef op 18 februari 2020 09:33:

[...]
Hangt een beetje af van de strategie die BAM wil uitrollen/aanhouden in het post Van W. tijdperk. Normaal gesproken zou ik ook zeggen dat het niet uitmaakt of de man/vrouw Nederlands is of buitenlands. Ik vermoed wel dat zijn netwerk buiten Nederland sterker is dan binnen Nederland, dus het zou mij niet verbazen als ze ook zeker over de grens kijken naar een CEO.
https://www.newcivilengineer.com/ice/interview-ice-president-paul-sheffield-20-11-2019/
Tartessos
0
OnoMatopee
0
ik zie dat de koerspleuris weer is uitgebroken bij de bouwers Bam en Heij
Ik ga maar eens naar Brabant om af te koelen
boldie
0
2.897 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 ... 141 142 143 144 145 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 11:06
Koers 3,740
Verschil -0,054 (-1,42%)
Hoog 3,750
Laag 3,710
Volume 239.826
Volume gemiddeld 1.415.619
Volume gisteren 1.033.526