Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.985 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 803 804 805 806 807 808 809 810 811 812 813 ... 1946 1947 1948 1949 1950 » | Laatste
luchtschip
0
quote:

rationeel schreef op 17 februari 2020 21:17:

Handelsverdrag Ceta op dood spoor in Eerste Kamer
Minister Sigrid Kaag stelde er een reis naar de Hoorn van Afrika voor uit en de Canadese ambassadeur probeert manmoedig partijen op andere gedachten te brengen, maar de overlevingskansen voor handelsverdrag Ceta blijven ondanks al die inspanningen uiterst gering. In de Eerste Kamer is een meerderheid ver weg.

Volkskrant
Kijk nu eens.

Dit is het klimaat forum en iedere keer presteert Rationeel het forum naar een dood spoor leiden.

Nu weer aandacht voor CETA. Dit is een handelsverdrag.

Misschien voor de pensionering een respectabele functie gehad als hoofd doodlopende sporen bij de spoorwegen.

Waarom dit forum steeds weer met, niets ter zake doende, agenda punten naar een dood spoor leiden, door discussies aan te zwengelen over onderwerpen die niets met de klimaat ontwikkeling te maken hebben ?

NewKidInTown
0
Duidelijk is dat het klimaat grote invloed zal hebben op de geopolitieke verhoudingen in de wereld. Reken maar, droogte, overstromingen, bevolkingsmigratie, onderlinge handel inclusief (handels)oorlogen EN OOK CETA.

Zeker weten, het enige dat we nog nodig hebben is een sterke regering die tot het uiterste voor onze eigen belangen op komt en alle moois dat ze al voor ons tot stand hebben gebracht, met hand en tand zal verdedigen tegen snode vijanden die het maar in hun hoofd halen om ons aan te vallen.
Heel goed dus om als hoogste prioriteit de Defensie op orde te krijgen. Nou, daar wordt hard aan gewerkt, vele mensen werken er keihard aan en broodnodig nieuw ICT-systeem, al een hele poos, dus dat komt wel goed.

In de kern is het vrij simpel:
- de defensie-medewerkers geven aan WAT ze willen, zij alleen hebben verstand van het "bedrijf" of organisatie, wat er gedaan en uitgevoerd moet worden.
- vervolgens gaan de verschillende ICT-specialisten van de verschillende ICT-bedrijven dat vormgeven in een plan, planning en berekening van de kosten
- vervolgens wordt het aanbesteed aan dat ICT-bedrijf die dat kwalitatief het beste kan uitvoeren voor de laagste kosten.

Tot zover deze eenvoudige samenvatting voor leken.

Theorie en praktijk lijken toch behoorlijk ver van elkaar af te liggen.

'ICT-project Defensie stevent af op mislukking'

"Het ministerie van Defensie heeft de aanbesteding van een nieuw informatiesysteem voorlopig on hold gezet. Dat blijkt uit interne documenten waar Trouw, De Groene Amsterdammer, EenVandaag en onderzoeksjournalistiekplatform Investico de hand op hebben weten leggen. Een consortium onder leiding van IBM en Atos dreigt het ministerie nu met een claim van honderden miljoenen euro's.

Het ministerie heeft al jaren problemen door een verouderd IT-systeem. In 2014 is er daarom een plan opgesteld om het huidige systeem te vervangen. Er werd daarna met een aantal partijen onderhandeld over de aanbesteding. Sinds anderhalf jaar is er nog één partij over; het consortium onder leiding van het Amerikaanse IBM en het Franse Atos.
Sfeer is verziekt

De onderhandelingen hebben nog niet geleid tot een definitieve toewijzing van het project. Volgens Thomas Muntz van Investico is de sfeer inmiddels verziekt. "Er wordt gedreigd met claims en er worden beschuldigingen geuit. Dat is jammer, want het gaat om een project voor tien jaar waarmee 1,3 miljard euro is gemoeid."

Daar komt bij dat het Bureau ICT-toetsing, een onafhankelijk adviesorgaan van de overheid, al ruim een half jaar geleden met een kritisch rapport kwam over de aanbesteding. Volgens het bureau neemt Defensie een te groot risico door de aanbesteding in de handen van één partij te leggen. Staatssecretaris Visser wil nu eerst onderzoeken hoe het verder moet met de aanbesteding, zegt Muntz.

Defensie zegt in de krant zich niet te herkennen in het geschetste beeld. Omdat het om een lopende aanbestedingsprocedure gaat wil het ministerie er verder niets over kwijt.
Combinatie van te veel ambitie en te weinig capaciteit

"Ze wil kijken of het mogelijk is om met het ontwerp dat is aangekocht bij het consortium de markt op te gaan om ervoor te zorgen dat je niet meer van een partij afhankelijk bent ", zegt Thomas Muntz.

Het consortium van IBM en Atos is woedend over de beslissing van de staatssecretaris. Ze willen de gemaakte kosten van honderden miljoenen euro's nu op Defensie verhalen.

Het is niet de eerste keer dat Defensie zich verkijkt op een groot ICT-project. In 2015 trok toenmalig minister Hennis de stekker uit een ander ambitieus project. Volgens Muntz is het een combinatie van te veel ambitie en te weinig capaciteit om te sturen. "Ze willen de hele ICT laten vervangen, inclusief de datacentra. Je vraagt je af waarom ze dit allemaal tegelijk willen.""

He, lees ik dat nou goed:

"In 2014 is er daarom een plan opgesteld om het huidige systeem te vervangen. Er werd daarna met een aantal partijen onderhandeld over de aanbesteding. Sinds anderhalf jaar is er nog één partij over; het consortium onder leiding van het Amerikaanse IBM en het Franse Atos.
Sfeer is verziekt

De onderhandelingen hebben nog niet geleid tot een definitieve toewijzing van het project."

2014 plan opgesteld
2020 nog geen definitieve toewijzing van het project

er bekruipt me dan toch het gevoel dat er iets heel grondig is mis gegaan. Mijn advies zou zijn: onmiddelijk stoppen !

Wat ik me ook afvraag: NL opereert voor een deel in de NAVO met veel andere landen, hebben die allemaal de zelfde problemen en zijn die allemaal bezig met het ontwikkelen van een soortgelijk ICT-systeem ?

Stel je even voor (elke vergelijking gaat mank natuurlijk) maar elk Albert Heijn-filiaal gaat zijn eigen ICT-systeem bouwen, ieder naar eigen behoefte, lekker slim en efficient.
voda
0
Bezos stopt $10 mrd in klimaatfonds na kritiek medewerkers Amazon

Jeff Bezos, oprichter van webwinkel Amazon, heeft een speciaal fonds opgericht dat moet helpen de effecten van klimaatverandering tegen te gaan. Het Bezos Earth Fund begint met een inleg van $10 mrd (ruim €9,2 mrd), zo maakte de rijkste man op aarde maandag op het socialemediaplatform Instagram zijn filantropisch initiatief bekend.

'We kunnen de aarde redden', aldus Bezos die volgens het Amerikaanse zakenblad een vermogen heeft van bijna $130 mrd. Maar dat vereist volgens hem wel een gemeenschappelijke actie van bedrijven, nationale staten, internationale organisaties en individuen. 'De aarde is het enige wat we allemaal gemeen hebben. Laten hem samen beschermen', aldus Bezos. Het fonds gaat bovendien subsidies verstrekken aan initiatieven die klimaatverandering tegengaan. Hoe groot die subsidies zijn, maakte hij niet bekend.

Bezos komt met zijn fonds nadat medewerkers vorige maand hadden geklaagd dat Amazon te weinig deed aan het milieu. Een reactie van de miljardair bleef toen uit.

Amazon maakte vorig jaar bekend dat het bedrijf 80% van zijn energieverbruik tegen 2024 duurzaam zou zijn. In 2030 moet al het energie dat het bedrijf gebruikt, duurzaam zijn. Nu is 40% van de energie die Amazon duurzaam opgewekt. Of het concern zijn doelstellingen bereikt, zal mede afhangen hoe snel het overschakelt op elektrische voertuigen voor de logistiek en transport van de producten die klanten thuis krijgen bezorgd.

fd.nl/ondernemen/1335107/bezos-stopt-...
P.Latzak
0
Uitslover, allemaal om maar populair te zijn.
Ik had het maar liever gebruikt om nieuws medicijnen te ontwikkelen, zoals Malaria, Dinkie enz , maar daar valt weinig eer mee te behalen, bij die arme donders.
josti5
0
quote:

luchtschip schreef op 18 februari 2020 00:38:

[...]

Kijk nu eens.

Dit is het klimaat forum en iedere keer presteert Rationeel het forum naar een dood spoor leiden.

Nu weer aandacht voor CETA. Dit is een handelsverdrag.

Misschien voor de pensionering een respectabele functie gehad als hoofd doodlopende sporen bij de spoorwegen.

Waarom dit forum steeds weer met, niets ter zake doende, agenda punten naar een dood spoor leiden, door discussies aan te zwengelen over onderwerpen die niets met de klimaat ontwikkeling te maken hebben ?

Een 'handelsverdag' als CETA, dat niets met klimaatontwikkeling te maken heeft???
En in deze zalige onwetendheid, in deze politieke blindheid óók nog eens een forumgenoot te kijk zetten?

Wat zet jij jezelf te kijk, luchtschip...

milieudefensie.nl/doe-mee/stop-ceta

[verwijderd]
0
Het gaat rationeel helemaal niet om het klimaat.
Dat schrijft de man (?) voortdurend zelf.
Het gaat om FVD propaganda, en binnen het genre primair om een lofzang op zijn grote idool, de verlosser.
josti5
0
quote:

gokker schreef op 18 februari 2020 08:47:

Het gaat rationeel helemaal niet om het klimaat.
Dat schrijft de man (?) voortdurend zelf.
Het gaat om FVD propaganda, en binnen het genre primair om een lofzang op zijn grote idool, de verlosser.
Nee: je blik op ratio is véél te beperkt.
Ook al is hij FvD-er in hart en nieren, hij kijkt wel degelijk over zijn FvD-er-schap heen, en doet veel méér dan FvD-propaganda bedrijven.
Al die FvD-reclame, evenals de antitrumppostingbrij van luchtschip, is wat mij betreft vergeefse moeite, want het gemiddeld aantal lezers bedraagt op verreweg de meeste 'politieke' draden nog slechts een 20-tal...
Zou overdaad schaden?
Denk 't wel...
[verwijderd]
0
quote:

josti5 schreef op 18 februari 2020 09:04:

[...]het gemiddeld aantal lezers bedraagt op verreweg de meeste 'politieke' draden nog slechts een 20-tal...
Zou overdaad schaden?
Denk 't wel...
Ach, baat het niet, dan schaadt het niet. De wereld neemt er vanzelfsprekend (gelukkig!) geen notitie van.
Het dient er vooral om z'n eigen mijmeringen op een rijtje te zetten en vaak geeft het enig vertier...
NewKidInTown
1
quote:

gokker schreef op 18 februari 2020 08:47:

Het gaat rationeel helemaal niet om het klimaat.
Dat schrijft de man (?) voortdurend zelf.
Het gaat om FVD propaganda, en binnen het genre primair om een lofzang op zijn grote idool, de verlosser.
Laten we niet op de man spelen, gewoon op de inhoud met argumenten.

Ik ben heel erg voor het behoud van Nederlandse waarden. Die liggen al heel lang onder vuur en moeten daadkrachtig hersteld worden.

Je moet beginnen met:

Alle instanties (scholen, religieuze instellingen, etc.) dienen vijf fundamentele waarden te onderschrijven:

Wanneer religieuze leefregels conflicteren met de Nederlandse wet, gaat de Nederlandse wet altijd voor.
Iedereen heeft het recht te geloven wat hij of zij wil; dus ook het recht om van zijn of haar geloof af te vallen.
Iedereen heeft het recht godsdienstige ideeën te bekritiseren, te ridiculiseren, te analyseren en in twijfel te trekken.
Alle mensen zijn fundamenteel gelijkwaardig, ongeacht geslacht, ras of seksuele gerichtheid.
De partnerkeuze is vrij; uithuwelijking en kindhuwelijken zijn onaanvaardbaar.

Bij schending van deze waarden volgt een waarschuwing en een boete; na een tweede waarschuwing volgt sluiting, beëindiging van de activiteiten en strafrechtelijke vervolging van de verantwoordelijke functionarissen.

Religieuze scholen moeten hun leerlingen in aanraking brengen met andere levensovertuigingen en hun leerlingen de ruimte bieden een ander geloof of géén geloof te omarmen. Het curriculum geeft ruimte aan kennis in de breedste zin en de holocaust wordt op alle scholen onderwezen.

Er komt een verbod op buitenlandse financiering van religieuze scholen en instellingen.

Er komt een verbod op het dragen van niqaabs, bivakmutsen en andere gezichtsbedekkende kleding in het openbaar.
leek2018
0
quote:

NewKidInTown schreef op 18 februari 2020 09:23:

[...]
:

Wanneer religieuze leefregels conflicteren met de Nederlandse wet, gaat de Nederlandse wet altijd voor.

Een gevaarlijke uitspraak. Als Moslims hier de overhand krijgen, kunnen ze de Nederlandse Wet via de 2e en 1e kamer aanpassen.
NewKidInTown
1
quote:

leek2018 schreef op 18 februari 2020 09:34:

Een gevaarlijke uitspraak. Als Moslims hier de overhand krijgen, kunnen ze de Nederlandse Wet via de 2e en 1e kamer aanpassen.
Daarom moeten we met ALLE middelen voorkomen dat ze de overhand krijgen.

Maar wat zou jij dan willen ? Dat een religieuze groep, welke dan ook, besluit om religieuze wetten BOVEN de Nederlandse wet te plaatsen ?

Daarnaast zijn er natuurlijk vele andere zaken die moeten worden aangepakt.
Ik pik er even eentje uit: ONDERWIJS (heb je gelijk ook een goed middel om de Nederlandse waarden te herstellen).

Meer aanzien voor het vak door betere salariëring, minder papierwerk en meer autonomie.
Behoud bijzonder onderwijs (art. 23), maar zeer strenge waarborgen op kwaliteit.
Basisonderwijs naar Fins model – het meest succesvolle basisonderwijs ter wereld, waar onderwijs op maat wordt geboden aan élk kind, en waar volop tijd en ruimte bestaat voor creatieve vakken én voor persoonlijke ontwikkeling.
Versoepeling Wet Passend Onderwijs: niet alle kinderen zijn gebaat bij een oplossing in een reguliere basisschool. Aan leerkrachten worden daardoor soms onmogelijke eisen gesteld, terwijl het bovendien ten koste gaat van de kwaliteit in de klas.
Makkelijker maken om afscheid te nemen van niet-presterende leerkrachten; ook om ervoor te zorgen dat scholen weer vaste contracten aan docenten durven aan te bieden.
Prioriteit voor onderwijzend personeel bij toewijzing sociale woningen in de grote steden.
Meer aandacht voor praktijkles en ambacht in het MBO.
Colleges van universiteiten komen zoveel mogelijk online beschikbaar voor iedereen zodat geïnteresseerden ook online hun kennisniveau kunnen opschroeven.
Herinvoeren basisbeurs voor studenten.
Geen output- maar input-financiering, gecombineerd met strenge selectie aan de poort.
Landelijke, centrale toetsing aan het eind van elke HBO-opleiding.
Grondige sanering Ministerie van Onderwijs.
Terugdringen macht van politieke partijen in de (lokale) aansturing van het onderwijs.
De grotere uitgaven in het onderwijs willen we onder meer financieren door beter en effectiever om te gaan met de besteding van het ontwikkelingshulp budget.
rationeel
0
quote:

gokker schreef op 18 februari 2020 09:16:

[...]

Ach, baat het niet, dan schaadt het niet. De wereld neemt er vanzelfsprekend (gelukkig!) geen notitie van.
Het dient er vooral om z'n eigen mijmeringen op een rijtje te zetten en vaak geeft het enig vertier...
Hopenlijk zien wel steeds meer mensen het ondermijnende karakter van de ongenuanceerde verdachtmakers.
rationeel
0
quote:

gokker schreef op 18 februari 2020 08:47:

Het gaat rationeel helemaal niet om het klimaat.
Dat schrijft de man (?) voortdurend zelf.
Het gaat om FVD propaganda, en binnen het genre primair om een lofzang op zijn grote idool, de verlosser.
Ratineel zegt, dat het klimaat maken, GEEN mensenwerk is.

Het gaat niet om FVD:) propaganda, maar FVD:) heeft wel te pakken waarom het allemaal wel gaat.

Dus daarom voelt Ratineel zich aangetrokken tot die partij.

En daarin staat Rationeel niet alleen.

Blijkbaar heb jij G, GEEN partij kunnen vinden die JOUW ideeen uitdraagt.

Jammer voor je, zo helemaal in je eentje voor iets te zijn. Of misschien weet je wel helemaal niet waar je VOOR bent.
Weet je aleen maar waar je TEGEN bent. Alles blijkbaar van wat Rationeel naar voren brengt.

Zielig is het woord voor jouw gevoelens. Misschien tijd voor een retraite.

Kom je terug en weet je waar je VOOR bent, en kun je dat verwoorden. En hoef je je frustratie niet meer te uiten in het bashen van anderen. Kom je naar voren als een volwassen man. Een volwassen wetenschapper, waar we respect voor hebben
rationeel
0
quote:

josti5 schreef op 18 februari 2020 08:43:

[...]

Een 'handelsverdag' als CETA, dat niets met klimaatontwikkeling te maken heeft???
En in deze zalige onwetendheid, in deze politieke blindheid óók nog eens een forumgenoot te kijk zetten?

Wat zet jij jezelf te kijk, luchtschip...

milieudefensie.nl/doe-mee/stop-ceta

Ben benieuwd naar het commentaar van Luchtschip.

Zal zij van koers veranderen?

Of blijft het bij bellen blazen?
[verwijderd]
1
quote:

rationeel schreef op 18 februari 2020 12:41:

[...]

Ratineel zegt, dat het klimaat maken, GEEN mensenwerk is.

Het gaat niet om FVD:) propaganda, maar FVD:) heeft wel te pakken waarom het allemaal wel gaat.

Dus daarom voelt Ratineel zich aangetrokken tot die partij.

En daarin staat Rationeel niet alleen.

Blijkbaar heb jij G, GEEN partij kunnen vinden die JOUW ideeen uitdraagt.

Jammer voor je, zo helemaal in je eentje voor iets te zijn. Of misschien weet je wel helemaal niet waar je VOOR bent.
Weet je aleen maar waar je TEGEN bent. Alles blijkbaar van wat Rationeel naar voren brengt.

Zielig is het woord voor jouw gevoelens. Misschien tijd voor een retraite.

Kom je terug en weet je waar je VOOR bent, en kun je dat verwoorden. En hoef je je frustratie niet meer te uiten in het bashen van anderen. Kom je naar voren als een volwassen man. Een volwassen wetenschapper, waar we respect voor hebben
amen
rationeel
0
quote:

NewKidInTown schreef op 18 februari 2020 00:51:

Duidelijk is dat het klimaat grote invloed zal hebben op de geopolitieke verhoudingen in de wereld. Reken maar, droogte, overstromingen, bevolkingsmigratie, onderlinge handel inclusief (handels)oorlogen EN OOK CETA.

Zeker weten, het enige dat we nog nodig hebben is een sterke regering die tot het uiterste voor onze eigen belangen op komt en alle moois dat ze al voor ons tot stand hebben gebracht, met hand en tand zal verdedigen tegen snode vijanden die het maar in hun hoofd halen om ons aan te vallen.
Heel goed dus om als hoogste prioriteit de Defensie op orde te krijgen. Nou, daar wordt hard aan gewerkt, vele mensen werken er keihard aan en broodnodig nieuw ICT-systeem, al een hele poos, dus dat komt wel goed.

In de kern is het vrij simpel:
- de defensie-medewerkers geven aan WAT ze willen, zij alleen hebben verstand van het "bedrijf" of organisatie, wat er gedaan en uitgevoerd moet worden.
- vervolgens gaan de verschillende ICT-specialisten van de verschillende ICT-bedrijven dat vormgeven in een plan, planning en berekening van de kosten
- vervolgens wordt het aanbesteed aan dat ICT-bedrijf die dat kwalitatief het beste kan uitvoeren voor de laagste kosten.

Tot zover deze eenvoudige samenvatting voor leken.

Theorie en praktijk lijken toch behoorlijk ver van elkaar af te liggen.

'ICT-project Defensie stevent af op mislukking'

"Het ministerie van Defensie heeft de aanbesteding van een nieuw informatiesysteem voorlopig on hold gezet. Dat blijkt uit interne documenten waar Trouw, De Groene Amsterdammer, EenVandaag en onderzoeksjournalistiekplatform Investico de hand op hebben weten leggen. Een consortium onder leiding van IBM en Atos dreigt het ministerie nu met een claim van honderden miljoenen euro's.

Het ministerie heeft al jaren problemen door een verouderd IT-systeem. In 2014 is er daarom een plan opgesteld om het huidige systeem te vervangen. Er werd daarna met een aantal partijen onderhandeld over de aanbesteding. Sinds anderhalf jaar is er nog één partij over; het consortium onder leiding van het Amerikaanse IBM en het Franse Atos.
Sfeer is verziekt

De onderhandelingen hebben nog niet geleid tot een definitieve toewijzing van het project. Volgens Thomas Muntz van Investico is de sfeer inmiddels verziekt. "Er wordt gedreigd met claims en er worden beschuldigingen geuit. Dat is jammer, want het gaat om een project voor tien jaar waarmee 1,3 miljard euro is gemoeid."

Daar komt bij dat het Bureau ICT-toetsing, een onafhankelijk adviesorgaan van de overheid, al ruim een half jaar geleden met een kritisch rapport kwam over de aanbesteding. Volgens het bureau neemt Defensie een te groot risico door de aanbesteding in de handen van één partij te leggen. Staatssecretaris Visser wil nu eerst onderzoeken hoe het verder moet met de aanbesteding, zegt Muntz.

Defensie zegt in de krant zich niet te herkennen in het geschetste beeld. Omdat het om een lopende aanbestedingsprocedure gaat wil het ministerie er verder niets over kwijt.
Combinatie van te veel ambitie en te weinig capaciteit

"Ze wil kijken of het mogelijk is om met het ontwerp dat is aangekocht bij het consortium de markt op te gaan om ervoor te zorgen dat je niet meer van een partij afhankelijk bent ", zegt Thomas Muntz.

Het consortium van IBM en Atos is woedend over de beslissing van de staatssecretaris. Ze willen de gemaakte kosten van honderden miljoenen euro's nu op Defensie verhalen.

Het is niet de eerste keer dat Defensie zich verkijkt op een groot ICT-project. In 2015 trok toenmalig minister Hennis de stekker uit een ander ambitieus project. Volgens Muntz is het een combinatie van te veel ambitie en te weinig capaciteit om te sturen. "Ze willen de hele ICT laten vervangen, inclusief de datacentra. Je vraagt je af waarom ze dit allemaal tegelijk willen.""

He, lees ik dat nou goed:

"In 2014 is er daarom een plan opgesteld om het huidige systeem te vervangen. Er werd daarna met een aantal partijen onderhandeld over de aanbesteding. Sinds anderhalf jaar is er nog één partij over; het consortium onder leiding van het Amerikaanse IBM en het Franse Atos.
Sfeer is verziekt

De onderhandelingen hebben nog niet geleid tot een definitieve toewijzing van het project."

2014 plan opgesteld
2020 nog geen definitieve toewijzing van het project

er bekruipt me dan toch het gevoel dat er iets heel grondig is mis gegaan. Mijn advies zou zijn: onmiddelijk stoppen !

Wat ik me ook afvraag: NL opereert voor een deel in de NAVO met veel andere landen, hebben die allemaal de zelfde problemen en zijn die allemaal bezig met het ontwikkelen van een soortgelijk ICT-systeem ?

Stel je even voor (elke vergelijking gaat mank natuurlijk) maar elk Albert Heijn-filiaal gaat zijn eigen ICT-systeem bouwen, ieder naar eigen behoefte, lekker slim en efficient.

Onwetendheid? De ONWIL om zaken op orde te krijgen?

Dreiging te vallen in de eigen messen van transparantie?

Moet de bevolking een waas voor de ogen krijgen van alle ondoorzichtigheid en ingewikkeldheid?

Laat de bevolking maar afhaken, wij zorgen wel voor jullie???

Deze regering moet weg. Ze helpt mee aan onze ondergang.

rationeel
0
[verwijderd]
2
Ik begin me echt zorgen te maken over rationeel. Waar moet dit heen?
De wereld stort over zijn hoofd in elkaar en niemand staat hem bij, ondanks zijn hulproepen.
Als dat maar goed afloopt.
rationeel
0
quote:

gokker schreef op 18 februari 2020 13:35:

Ik begin me echt zorgen te maken over rationeel. Waar moet dit heen?
De wereld stort over zijn hoofd in elkaar en niemand staat hem bij, ondanks zijn hulproepen.
Als dat maar goed afloopt.

Blijf je lollig doen? Of ga je proberen om ook een bijdrage te leveren?
38.985 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 803 804 805 806 807 808 809 810 811 812 813 ... 1946 1947 1948 1949 1950 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,79  +8,28  +0,96%  23 apr
 Germany40^ 18.161,70 +0,13%
 BEL 20 3.890,71 +0,71%
 Europe50^ 5.015,49 +0,15%
 US30^ 38.504,96 0,00%
 Nasd100^ 17.481,67 0,00%
 US500^ 5.069,70 0,00%
 Japan225^ 37.938,71 0,00%
 Gold spot 2.321,70 -0,01%
 EUR/USD 1,0708 +0,53%
 WTI 83,30 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +26,32%
BAM +4,73%
PROSUS +3,52%
ASMI +3,14%
JUST EAT TAKE... +3,10%

Dalers

RANDSTAD NV -7,22%
Akzo Nobel -6,93%
FASTNED -4,65%
NSI -3,89%
ArcelorMittal -2,65%