Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
tomnl
0
´De Duitse krant Bild schrijft dat een Duitse soldaat van de Lufwaffe mogelijk in contact is geweest met de besmette man uit Langbroich, die gisteren met een zware longontsteking werd opgenomen in een ziekenhuis in Düsseldorf.

De militair ligt in een ziekenhuis met verschijnselen die duiden op een besmetting met het virus. Een test moet uitwijzen of de soldaat daadwerkelijk Covid-19 heeft. Tot het resultaat bekend is, mogen medewerkers van de luchtmachteenheid in Keulen hun werkplek niet verlaten. De basis is afgesloten.´

Via ad.nl
voda
0
KLM bezuinigt drastisch na komst coronavirus naar Europa

(ABM FN-Dow Jones) KLM voert stringente bezuinigingsmaatregelen door om de enorme omzetdaling op te vangen die de luchtvaartmaatschappij voorziet als het coronavirus zich verder uitbreidt. Dat blijkt uit een brief die de CFO van KLM woensdag aan het management heeft verstuurd.

Het coronavirus heeft het luchtverkeer naar de bestemmingen van KLM in China en elders in Azië al sterk verminderd, en dat kan nu ook gebeuren met de rest van het netwerk van KLM, stelde chief financial officer Erik Swelheim van KLM in de brief. Hij wijst op Italië, waar nu als eerste land in Europa ook veel besmettingen met het virus zijn vastgesteld.

Dit zal een "zeer significante" impact hebben op de omzet van KLM, aldus de CFO. Lagere brandstof- en andere kosten zullen dat maar in zeer beperkte mate compenseren, vervolgt Swelheim. Hij ziet een "serieus risico" dat de operationele marge voor 2020 hierdoor opnieuw onder druk zal staan.

Daarom draagt de financieel directeur zijn management op om alle onnodige kosten en investeringen te schrappen, totdat er meer duidelijkheid is. Aannemen van nieuwe medewerkers moet tot een minimum worden beperkt en IT- en vastgoedprojecten die nog niet zijn gestart worden uitgesteld. Nog een reeks maatregelen moeten ertoe bijdragen dat elke onnodige uitgave wordt vermeden.

Het Duitse Lufthansa kondigde vanochtend eveneens maatregelen aan vanwege het coronavirus.

Het aandeel Air France-KLM noteerde donderdag op een rood Damrak 2,1 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Chiddix
0
Laatste nieuws uit Italie, 374 besmettingen. Gisteren stond het totaal op 322. Er zijn 12 doden(26/2).
josti5
1
Vervelend als het je treft, maar dat hele coronavirus gaat nog steeds nergens over, zeker ook in Italië niet.

nl.wikipedia.org/wiki/Griep

Wat niet is, kan altijd nog komen, natuurlijk...
voda
0
KLM-toestellen hebben coronakit aan boord

RTL Nieuws 2 uur geleden

Alle intercontinentale vliegtuigen van KLM zijn uitgerust met een speciale corona-uitrusting. Daarin zitten onder meer gels, een schort en mondkapjes. De uitrusting kan worden ingezet voor het geval er onverhoopt een persoon ziek wordt aan boord. "En alleen voor dat geval", benadrukt een woordvoerder van KLM.
De toestellen van KLM hebben altijd al een zogenoemde Universal Precaution Kit aan boord, laat de woordvoerder weten. "Vanwege de corona-uitbraak hebben we nu ook als aanvulling coronakits aan boord van alle intercontinentale vliegtuigen", zegt een woordvoerder van de KLM.

"We zijn ook aan het regelen dat er aan boord van alle Europese vliegtuigen en de Cityhoppers een speciale corona-uitrusting komt."
In de koffers zitten onder andere een beschermende bril, gezichtsmaskers, 12 paar handschoenen, een beschermende schort met lange mouwen en allerlei desinfecterende (hand)gels. Het is nog niet nodig geweest om een coronakit in te zetten, zegt de woordvoerder.

Omboekregeling
KLM zegt de ontwikkelingen van de uitbraak van het coronavirus in China nauwgezet te volgen en heeft intensief contact met diverse nationale en internationale gezondheids- en luchtvaartinstanties.
KLM heeft haar vluchten naar China opgeschort tot en met 28 maart.
Voor klanten blijft de omboekregeling van kracht.

www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/kl...
!@#$!@!
0
awealthofcommonsense.com/2020/02/fear...

voor de liefhebbers. Een alinea:

But the 1918 virus, like all influenza viruses, like all viruses that form mutant swarms, mutated rapidly. There is a mathematical concept called “reversion to the mean”; this states simply that an extreme event is likely to be followed by a less extreme event. This is not a law, only a probability. The 1918 virus stood at an extreme; any mutations were more likely to make it less lethal than more lethal. In general, that is what happened. So just as it seemed that the virus would bring civilization to its knees, would do what the plagues of the Middle Ages had done, would remake the world, the virus mutated toward its mean, toward the behavior of most influenza viruses. As time went on, it became less lethal.
voda
0
'Foodvalley kan helpen bij verbeteren voedselveiligheid in China'

Levensmiddelentechnologiebedrijven uit de Foodvalley kunnen helpen bij het verbeteren van de voedselveiligheid in China. Daarmee kan het risico van de uitbraak van epidemieën als sars en het coronavirus verkleind worden.

Dat zei Jochum Haakma, voorzitter van de China Chamber van het Nederlands centrum voor Handelsbevordering en voormalig consul-generaal in Hongkong, woensdag bij een bijeenkomst in Den Haag waarbij de Chinese ambassadeur Xu Hong een tussenstand gaf van het indammen van het coronavirus in China.

Aangenomen wordt dat zowel sars als het coronavirus zijn oorsprong heeft in straatmarkten in China waar wilde dieren voor consumptie worden verkocht. Bij het coronavirus was die markt in Wuhan, de miljoenenstad die zich ontwikkelde tot het epicentrum van de coronavirusuitbraak.

'Bedrijven in de Foodvalley hebben genoeg kennis over voedselveiligheid en daarvan kan China profiteren', aldus Haakma. De Foodvalley is een alliantie van een reeks gemeenten in de Gelderse Vallei, waaronder de universiteitsstad Wageningen, met het doel een topregio te worden voor duurzame en gezonde voeding. 'Er moet daar in China iets gebeuren', zei Haakma. 'Het voedsel moet veel veiliger worden. Misschien moeten die markten uiteindelijk allemaal weg.'

Xu Hong, de Chinese ambassadeur, zei over de coronavirusbesmetting dat 'het ergste intussen achter de rug' is in zijn land. Het aantal nieuwe besmettingen neemt af, zeker buiten de provincie Hubei, waarvan Wuhan de hoofdstad is. Xi erkende ook dat het beter was geweest als er sneller was ingegrepen. 'Maar dat is achteraf. We wisten te weinig.'

De druk bezochte bijeenkomst in Den Haag, met een aansluitende receptie, was niet georganiseerd door de Chinese ambassade, maar door Diplomat Magazine, een tijdschrift voor het diplomatieke corps. Bij het begin werd een minuut stilte gehouden om de dodelijke slachtoffers van het coronavirus te herdenken. Xu zei dat hij zijn verhaal over het coronavirus hield 'omdat het mijn verantwoordelijkheid is om te vertellen wat er gebeurt in China.'

fd.nl/economie-politiek/1336281/foodv...
[verwijderd]
0
Volgens mij is de pers enorm blij, wauw eindelijk weer echt nieuws, al is het enkel een zware griep waar de zwakkeren aan bezwijken, zeg maar een wereldgriep, so what,de pers maakt zelf het nieuws en iedereen wordt bang. Stoppen met die onzin, uitzieken want 25.000 gevallen zijn ook alweer genezen verklaard net zo als bij een griep zonder naam.

Angstmakerij dat is het.
Chiddix
0
Eerder kwam in het nieuws, dat het aantal besmettingen buiten China nu hoger ligt dan binnen China. Men heeft het onder controle in China. Goede zaak voor de Chinese economie waarvan deze week werd gezegd, dat 30% van de bedrijven weer draait.
Het brandpunt is thans Zuid-Korea en Europa m.n Italie.
Chiddix
0
Paar citaten dagblad Trouw. De provincie Milaan is de economische locomotief. Als deze locomotief afremt, merkt heel het land dat.
Economen zeggen, het virus kan Italie in een recessie brengen.
In Duitsland bij de Nederlandse grens zijn drie nieuwe gevallen gemeld.
voda
0
Trump tracht paniek om coronavirus weg te nemen

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump heeft geprobeerd Amerikanen gerust te stellen over het coronavirus en maakte vicepresident Mike Pence verantwoordelijk voor het bestrijden van het virus. Dit bleek woensdagavond tijdens een speech van Trump in Washington.

"Vanwege alles wat we hebben gedaan, blijven de risico's voor de Amerikaanse bevolking erg klein", zei Trump.

"Er is geen reden tot paniek", vervolgde de president.

Maar dat had niet het gewenste effect. Er werd ondertussen bekend dat er een nieuwe besmetting was in Californië. Deze persoon is niet naar besmet gebied gereisd of in contact geweest met iemand die hierheen is geweest.

Op dit nieuws kwamen de futures onder druk te staan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
82.000 besmettingen met coronavirus

(ABM FN-Dow Jones) Er zijn 82.164 besmettingen wereldwijd met het coronavirus bevestigd. Dit blijkt donderdagochtend uit data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

Van deze 82.164 besmettingen zijn er 78.497 geconstateerd op het vasteland van China.

In de VS gaat het om 60 besmettingen, in Japan om 189 en Zuid-Korea heeft 1.595 gevallen gemeld.

In Duitsland zijn er 27 besmettingen. In Frankrijk gaat het om 18 gevallen. Verder zijn er 13 meldingen in het Verenigd Koninkrijk. Spanje kent ook 13 gevallen. Ook zijn er steeds meer meldingen in andere Europese landen.

In Italië loopt het aantal besmettingen hard op en Rome neemt flink maatregelen in een poging de uitbraak in te dammen. In Italië zijn er nu 453 besmettingen gemeld.

In totaal zijn er inmiddels 2.801 mensen overleden aan het coronavirus. Dat brengt de sterftegraad op 3,4 procent.

Buiten China en Hong Kong vallen ook steeds meer doden. Zo zijn er bijvoorbeeld 13 doden in Zuid-Korea en 12 doden in Italië.

Daarnaast zouden er inmiddels 32.897 mensen zijn hersteld van het virus.

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft op 30 januari de internationale noodsituatie uitgeroepen.

gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsda...

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Cézan
0
Tjonge tjonge Corona beheerst alle pagina's.
Vond onderstaande link interessant te lezen.

The World Health Organization recommends people take simple precautions to reduce exposure and transmission.

www.theguardian.com/world/ng-interact...
Chiddix
0
WNL meldt, in Denemarken is 1 besmetting. Geen paniek? Allemaal rustig blijven. Alleen op de beurzen is het foute boel en uiteraard in Milaan en omgeving(ontwrichting maatschappij).
Chiddix
0
Dinsdag meldde China nog 411 besmettingen. Woensdag een getal onder de honderd. Vandaag nog niets gehoord over China. Goed teken.
luchtschip
0
quote:

Chiddix schreef op 27 februari 2020 11:51:

Dinsdag meldde China nog 411 besmettingen. Woensdag een getal onder de honderd. Vandaag nog niets gehoord over China. Goed teken.
vandaag 450.
luchtschip
0
quote:

luchtschip schreef op 26 februari 2020 12:03:

[...]

Last updated: February 26, 2020, 10:50 GMT

Coronavirus Cases:
81,234
view by country
Deaths:
2,769
Recovered:
30,317

ACTIVE CASES
48,148
Currently Infected Patients
39,297 (82%)
in Mild Condition

8,851 (18%)
Serious or Critical

CLOSED CASES
33,086
Cases which had an outcome:
30,317 (92%)
Recovered / Discharged

2,769 (8%)
Deaths

www.worldometers.info/coronavirus/
Last updated: February 27, 2020, 10:50 GMT

Coronavirus Cases:
82,524
view by country
Deaths:
2,812
Recovered:
33,186

ACTIVE CASES
46,526
Currently Infected Patients
38,057 (82%)
in Mild Condition

8,469 (18%)
Serious or Critical

CLOSED CASES
35,998
Cases which had an outcome:
33,186 (92%)
Recovered / Discharged

2,812 (8%)
Deaths

www.worldometers.info/coronavirus/

Alex W
0
Het lijkt erop dat mensen die besmet zijn geweest en daarna genezen verklaard dat deze besmettelijk blijven. Als dit zo is wat gaan die mensen dan doen nadat de uitbraak over is????
Kees1
0
quote:

luchtschip schreef op 27 februari 2020 11:59:

[...]

Last updated: February 27, 2020, 10:50 GMT

Coronavirus Cases:
82,524
view by country
Deaths:
2,812
Recovered:
33,186

ACTIVE CASES
46,526
Currently Infected Patients
38,057 (82%)
in Mild Condition

8,469 (18%)
Serious or Critical

CLOSED CASES
35,998
Cases which had an outcome:
33,186 (92%)
Recovered / Discharged

2,812 (8%)
Deaths

www.worldometers.info/coronavirus/

Naar voor de mensen die het treft, maar het gaat qua aantallen nog steeds helemaal nergens over. Een reguliere winterse griepgolf treft veel meer mensen zowel wat betreft ziekte als overlijden. Wanneer de media er niet meer over berichten dan bij een gewone griepgolf en de autoriteiten niet zo overdreven reageren heeft binnen een paar weken niemand het er meer over.
bearishbull
0
Het aantal active cases daalt best hard. Dat is positief.

Als je war dieper graaft is dat vooral te danken aan china waar meer dan 90% van de cases zijn. China lijkt de boel aardig onder controle te hebben nu. Er zijn helaas enkele landen zoals S.korea, Iran en Italie die het niet onder controle hebben.
59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%