TomTom « Terug naar discussie overzicht

Maart 2020: De Maand Van 50 Miljoen Inkoop Eigen Aandelen Met Als Resultaat..............

1.358 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 64 65 66 67 68 » | Laatste
dachthetniet
0
7€ de ondergrens? Ik denk het niet. De problemen zijn nog lang niet over en er is nu geen realistische ‘ondergrens’ te trekken.
Wereldbelegger
0
Net zo veel en net zo weinig als een groot deel van de postings op de TT draadjes.

Aangezien het voor mij weinig moeite is om de info vanuit mijn persoonlijke excel sheets te kopieren doe ik het om enige turbo handel informatie te geven ipv te toeteren hoe erg het is dat de koers omlaag gaat of hoe geweldig het is als de koers omhoog gaat.

Zelf gebruik ik het om te zien of er een momentum is om zelf in turbo's te stappen. Bijvoorbeeld wanneer ik een relatief grote omzet zie.

quote:

Ikkenietweten schreef op 12 maart 2020 17:47:

[...]

Welk doel dient het dan wel in uw optiek?
H. Berkhof
0
quote:

dachthetniet schreef op 12 maart 2020 18:35:

7€ de ondergrens? Ik denk het niet. De problemen zijn nog lang niet over en er is nu geen realistische ‘ondergrens’ te trekken.
De beurs in z'n geheel kan natuurlijk nog veel lager maar voor bedrijven zonder schulden en veel cash zoals TomTom is er natuurlijk wel een ondergrens. Welke grens dat is Ikkenietweten.
Jimpy
0
quote:

MvM! schreef op 11 maart 2020 17:12:

[quote alias=Dutchy Ron id=12202108 date=202003111704]
Ik heb afscheid genomen van m’n TT aandelen op 8,50 en koop ze voorlopig niet terug. Geloof het wel ...... opbrengst omgezet in veel dec-2020

Goed gedaan!
Ik ben al uit TT gegaan voor de Q1 cijfers, maar toen werd ik voor gek verklaard en verketterd!
Op € 7,00 ben ik weer van de partij , dat gaat naar mijn mening deze maand nog lukken.
Succes.
Sneller dan gedacht gekocht op € 7,00 , gaat er bij een klein opleving weer uit.
Mojo
0
Die 10 komt van zelf een keer. Wilde TT bijkopen maar toch voor AM en RDS gekocht
Nu afwachten of de storm ietsjes gaat liggen
[verwijderd]
1
Op een avond als deze - met op de achtergrond de herhaling van de halve maatregelen die de Nederlandse regering in samenspraak met RIVM neemt - nog eens op een rij zetten wat de betekenis is van de ontwikkelingen voor T2

- bijna alle fondsen dalen door te voorziene omzetdaling
- veel fondsen dalen extra door risico op financiele problemen
- vandaag al gememoreerd, ik dacht door ketchup dat financien T2 wel goed zijn, maar omzet KT zal wel een deuk krijgen
- als we kijken naar LT: er zal niet veel veranderen, de ontwikkelingen ADAS en autonoom rijden gaan gewoon door
- sterker nog; wat zou een autonome auto onder de condities van nu extra waard zijn? Klant erin, rit maken, klant eruit, pufje waterstofperoxide ter ontsmetting en de auto is virusvrij klaar voor de volgende rit

De omstandigheden van nu versterken denkelijk het verlangen naar de autonome taxi zonder chaufeur…..

Omzet waar het om gaat - vanaf 2023 - gaat weinig impact ondervinden
KT omzet zit ondertussen wel in geprijsd met de koersdaling

De beurs overdrijft altijd, dus of dit het einde van de daling is moet de toekomst ons leren
[verwijderd]
0
Het zal jaren duren voordat we weer op het niveau van voor de daling staan. Reden is niet alleen het Corona virus dat was alleen maar de aanleiding voor een daling na een 11 jarige stijging van de beurs waarbij de US veel te hoog stond. Mijn beleggingskapitaal is met 35% gedaald, papieren verlies. Echter als er faillisementen komen of de bedrijven met emissies komen of rare dividend constructies komen als vorig jaar bij Tomtom dan pas wordt het echt verlies.
H. Berkhof
0
quote:

tatje schreef op 12 maart 2020 13:58:

RTLZ.

Bedrijven kunnen problemen krijgen cash en liquiditeit.

Cash dit jaar zeg 50 miljoen, even groot als de aandelen inkoop.

Dan heeft TT achter de hand 436 miljoen cash.

En nog achter de hand.

?June? ?21?, ?2019

TomTom renews its Banking Facilities

Amsterdam, The Netherlands, 21 June 2019 - Location technology specialist TomTom (TOM2) today announced it has signed a new agreement for a €75 million revolving credit facility.

The facility has a tenor of three years plus two one-year extension options. The new facility will replace the existing €250 million credit facility.

Dus 436 aan cash en 75 aan revolving credit !

Zijn niet veel beursgenoteerde bedrijven die dat kunnen laten zien.

Voor stabiele (volwassen) ondernemingen werd tot voor kort als indicatie voor een reële waarde van de onderneming veelal de vuistregel gehanteerd van gemiddeld ca. 6 keer de EBITDA. Voor de indicatie van de prijs van de aandelen moet hiervan het saldo van de netto rentedragende schulden worden afgetrokken. De bankschuld mocht daarbij maximaal 4,5 keer EBITDA bedragen. Op dit moment is dat circa 3,5 keer.

Van het halen van die ratio heeft TT geen last.

Beste Tatje,

Bovenstaand bericht moet je toch sterken. Een kredietfaciliteit van € 250 M omruilen voor één van € 75 M getuigt van vertrouwen in de toekomst.
Agatan
1
Zo stabiel vind ik het niet de aandelen dukelen met het sentiment tussen de 8 en 22 procent. Niet normaal toch.

Zou de ervaren beleggers willen vragen blijven zitten of verkopen omdat dit een recessievolle situatie isen de dalingen nog verder zullen gaan.

Als je geschoren wordt moet je stilzitten is de wijsheid. Maar wat als je reeds kaal bent.
DerksVisie
2
Nu pas kun je zien wat een gigantische diefstal die gedwongen verkoop op 7,50 was. Met een gigantische beurscrash dat sinds 1987 zelfs niet meer was meegemaakt. Staan we nog maar 50 cent lager dan die gedwongen verkoop.

Echt schandalig.
VanillaSky
0
Ga uit van een omzetwaarschuwing in April en een orderboek wat dit jaar enkele honderden miljoenen neerwaarts bijgesteld word. (Automotive en consumer storten voorlopig in).
Echt long term is het potentieel niet veranderd maar de vraag is straks in hoeverre dit al ingeprijst is. Probleem zal inderdaad ook meer worden dat Cash eerder terug dan op zal lopen. Volgens prognose TT zou er een beetje geld overblijven na de 50mio inkoop maar als zeker Q1+Q2 dramatisch zijn zal de Cashberg wel wat slinken. Wellicht kan TT op R&D gebied enigszins kostenbesparingen door gaan voeren.

[verwijderd]
0
@vanilla Ik stel voor dat ze de aandelen bonusregeling intrekken en die 50 mio op de bank houden ipv inkoop aandelen die niet bedoeld is om de het aantal aandelen te reduceren, maar het effect van de aandelen uitkeringen te neutraliseren.
boem!
0
Mijn analye van de ontstane situatie:

De wal gaat het schip keren.
Opgejaagd door de paria's van deze wereld (banken) is een groot gedeelte van de bedrijven overstag gegaan door de aandeelhouders een te groot deel van de te verdelen koek te geven.
De waardering van een bedrijf werd hoofdzakelijk bepaald door de mate waarin het bedrijf haar aandeelhouders beloonde waarbij het uitbetaalde dividend gezien werd als een mooi vervangmiddel voor de noodzakelijke spreiding.

De andere stakeholders in datzelfde bedrijf hebben moeten inleveren.
De werknemers doordat hun aandeel in de verdiensten verschrompelde van 70% naar 60%.
De suppliers doordat het multisource adagium de prijs als belangrijkste criterium bestempelde waardoor de globalisering naar tijdelijk goedkopere locaties de vlucht kon nemen die het heeft genomen.
Daarnaast is bij de bedrijven het ethisch moraal onder druk om maar te voldoen aan die eis tot creatie van aandeelhouderswaarde zodanig afgenomen dat men er zelfs ons milieu voor heeft willen inleveren.

De reactie van de huidige elite, waaronder ik iedere belegger reken, heeft ervoor gezorgd, dat de ingezette trend van "alles is voor de aandeelhouder" zolang heeft kunnen duren.
De professionele beleggers zijn niet gek die begrijpen als geen ander dat de te verdelen pot beperkt blijft tot datgene wat er wordt verdiend.
Het probleem voor de particuliere belegger is dat de koersbepalende factor diezelfde professionele belegger is.
Zij weten als geen ander lucht in iets te pompen om het daarna weer te laten ontsnappen.
Daarbij wanen zij zich zo onschendbaar dat zij er geen enkele moeite mee hebben om hun malversaties, manupilaties openlijk te erkennen.
Deze echte fat-cats gaan nu zelfs zover dat men de dienstverlening aan Jan met de Pet wil opschorten omwille van een nadere focus op M&A en overige dienstverlening aan bedrijven en vermogende personen.

Gemakshalve ga ik ervan uit dat de politieke machtshebbers dit streven op zijn minst tolereren.
In dat licht probeer ik de berichtgeving omtrent het coronavirus te duiden.
Die zijn op zijn zachts uitgedrukt tegenstrijdig.
Men doet er alles aan om ons te overtuigen dat het slechts een griepgolf(je) betreft en het gevaar slechts bestaat voor de ouderen en zwakken in de samenleving en dat bij het vinden van een antiserum dit acute gevaar ook is opgelost.

Waar komt die betrokkenheid met de zwakkeren en ouderen uit onze samenleving ineens vandaan om een volledige lock-down af te kondigen vraag ik me af.

Is het inderdaad de betrokkenheid of is het coronavirus een echte bedrijging voor de mensheid in zijn algemeenheid waardoor die hebben geleid tot de draconische maatregelen die nu in snel tempo worden genomen terwijl die de wereldeconomie midscheeps raken.

De ommezwaai die Trump heeft gemaakt zegt mij meer dan genoeg, de oerang oetang bij uitstek die aan geld een grotere waarde toekent dan aan houdbaarheid van milieu en het inkomen en bestaanszekerheid van de minderbedeelden uit onze samenleving geen afwegingsfactor wenste mee te geven zou nu een ommezwaai van 180% hebben gemaakt.

Ik ben ervan overtuigd, dat wij als mensheid ook deze aanslag zullen overleven.
Er is voldoende intelligente potentie aanwezig om ook aan deze pandemie het hoofd te bieden. Het antiserum zal gevonden worden waardoor het een gewone jaarlijks terugkerende griepgolf wordt waaraan een genormaliseerd percentage komt te overlijden.

Ik hoop daarnaast dat de overheden nu ingrijpen in het macabere spel dat Banken nu voor de zoveelste keer spelen.
Waarom staan we toe dat er afgeleide producten voorhanden zijn waarbij de uitgevende partij zelf aan de knoppen zit.
Waarom geven we de banken zoveel ruimte met beperkte buffers dat zij het grote casinospel keer op keer kunnen spelen met andermans geld.

Daarnaast hoop en vertrouw ik erop, dat de particuliere belegger over voldoende voortschrijdend inzicht beschikt om te beseffen dat voor een houdbare "samen"leving een eerlijker verdeling van de genoten winst is vereist en dat men zich moet richten op de toekomstige netto winsten bij de oordeelsvorming omtrent de waarde van een aandeel.

Ik sta voor nu aan de zijlijn en wacht op de 1q cijfers om mijn belang terug te brengen tot spelletjes nivo.




vreemdvermogen
1
Moet ik uit die laatste zin opmaken dat je nu alles hebt verkocht? Zo ja, dan is dat ook een draai van 180 graden.
NewKidInTown
0
Een heel goede morgen.

Ik kom later op deze vrijdag de 13e even met een beschouwing over hoe nu om te gaan met mijn laatste adviezen, nl het aanschaffen van PUTS TT april 10 en later (23-feb-2020) PUTS TT april 8,40 en 8,00.

Het verbaast me dat sommige beleggers ineens "geheel anders in de markt staan".

Pre op dit moment op IEX 6,04 weet (denk) niet of/dat we dat serieus moeten nemen, beter even bij je eigen broker kijken. Houd zelf rekening met ergens 7,10
Wereldbelegger
0
Welkom terug,

U zult van de positivo's niet snel horen dat uw "advies" (Ik zou dat woord overigens niet zelf gebruiken)stevig geld heeft opgebracht ondanks de verkettering van uw negatief perspectief op TT.

quote:

NewKidInTown schreef op 13 maart 2020 08:36:

Ik kom later op deze vrijdag de 13e even met een beschouwing over hoe nu om te gaan met mijn laatste adviezen, nl het aanschaffen van PUTS TT april 10 en later (23-feb-2020) de april 8,40 en 8,00.

Het verbaast me dat sommige beleggers ineens "geheel anders in de markt staan".

Pre op dit moment op IEX 6,04 weet (denk) niet of we dat serieus moeten nemen, beter even bij je eigen broker kijken. Houd zelf rekening met ergens 7,10
vreemdvermogen
0
quote:

Wereldbelegger schreef op 13 maart 2020 08:36:

Nerveuze beleggers en vrijdag de 13de: leuke combi
Zou een lock down van de beurzen wenselijk zijn?

Wereldbelegger
0
een vergelijk
TT loopt een beetje uit de pas
opmaat voor herstel?

datum AEX ASCX TomTom
20-feb 622,12 1081,25 10,59
12-mrt 432,1 749,73 6,97
verschil 190,02 331,52 3,62
in % 30,54% 30,66% 34,18%
1.358 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 64 65 66 67 68 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:35
Koers 5,730
Verschil +0,210 (+3,80%)
Hoog 5,735
Laag 5,550
Volume 524.733
Volume gemiddeld 321.259
Volume gisteren 546.527