Perpetuals, Steepeners « Terug naar discussie overzicht

Preferente aandelen ipv obligaties

904 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... 42 43 44 45 46 » | Laatste
Royal Dutch Pim
0
Deze soort van sell off in de cef / pref hoek biedt imo ook kansen. Ik heb gisteren behoorlijk wat bijgekocht in volgende cefs:
PCI en DFP.

Daarnaast heb ik nog in portefeuille: RNP (ong. 50% Prefs / 50% Reits), GHY (geen prefs maar kortlopende leningen), FPF (ong. 30% prefs), JPC (85% prefs) en FLC (54% prefs).

In mijn optiek zijn de renteverhogingen van vanavond en het komend jaar nu meer dan verdisconteerd in de koersen van de verschillende (prefs) cefs. PCI is van een premium naar een behoorlijke discount gegaan. Een andere reden voor de koersdaling van deze cefs is dat ze meegegaan zijn op dalingen van met name de verschillende US bankaandelen.

Risicoloos is het natuurlijk niet, om er een paar te noemen:
Meer rentehikes, crash en niet te vergeten de leverage bij de meeste cefs.
Ik voel me er lekker bij en kijk niet teveel naar de bewegingen van de koersen maar laat de dividenden (tussen de 7-10%) gewoon binnenstromen.

Naast deze cefs heb ik nog Tetragon in porto (heeft vandaag een aandeleninkoop programma twv max. $ 50 milj. aangekondigd). Blackstone/ GSO loans (BGLP) is nog een andere positie, die zijn dit jaar ook van premium naar discount gegaan.
berendien
0
@RDP
Grappig dat mijn CEF-portefeuille een aantal dezelfde namen heeft:
Blackstone/GSO LS Credit BGX
Cohen & Steers Ltd Dur Prf&Inc LDP
Cohen & Steers REIT+Pref RNP
First Trust Prefered Incone Fund FPF
First Trust Senior Floating 2022 FIV
First Trust Specialty Fin Opp FGB
Flaherty & Crumrine Pref Income FFC
Invesco Dyn. Credit Opp. Fund VTA
Nuveen Floating Rate Income JRO
Nuween Global High Income JGH
PIMCO Dyn. Credit Income Fund PCI
Een korte toelichting op een paar fondsen. Ik kan de individuele BDC's niet beoordelen en heb daarom FGB gekocht. Nog geen lol aan beleefd, na 2 jaar nog steeds in de min.... En ik had veel meer verwacht van het Nuween Floating Rate Income fund, maar die gaat het hele jaar in 1 strakke streep naar beneden. Het blijft ondanks het lezen van vele artikeltjes op Seeking Alpha moeilijk om de juiste fondsen te selecteren. Ik hanteer de volgende criteria:
1) nooit kopen met een premium, ook al is het een goed fonds
2) geen dividendverlagingen de afgelopen jaren
3) minimum dividend van 6%
4) geen daling van de NAV over de afgelopen 1, 3 en 5 jaar
Maar ja, dan hen je een fonds en gaat de NAV opeens hard naar beneden, zoals dit jaar voor nagenoeg de gehele CEF-portefeuille... Grrrr.... ;-)
berendien
0
Het bloed stroomt door de straten van de hoog renderende beleggingen in de VS. De koersen van prefs en high yield CEF's gaan echt procenten naar beneden. Bij High Yield CEF's zoals KIO en PCI zomaar weer 3 à 4% eraf. En ook de CEF's'in preferred stocks gaan 2-4% naar beneden. Het lijkt alsof we een hele hele hele diepe recessie tegemoet gaan. Aan dat ene kwartje rente meer of minder kan het toch niet liggen....
Wat is jullie mening?
HK77
2
De markt voor Preferreds is de afgelopen jaren te groot geworden door het succes van PFF. De miljarden die daar gestaag in stroomden zorgden dat alle issues (bijna ongeacht kwaliteit) opliepen. Nu men naar de uitgang wil blijkt dat de onderliggende liquiditeit er helemaal niet per se is. en wordt nu ook nog versterkt door end-of-year tax selling.

Is een beetje een voorproefje voor als de andere carry-trade achtige investments (meer rente voor hoger risico) gaan kraken, zoals CLO's waar nu de lucht uit loopt.

De onderliggende economie hoeft niet eens zo slecht te worden, het is vooral het corrigeren van excessive bubbels (die fractie extra yield die je eind september in high yield, prefs etc kreeg was simpelweg te weinig voor het risico)

De economie zal pas geraakt worden als de broodnodige markt correctie een feedback loop gaat vormen met de echte economie. Dan wordt het een lelijk verhaal...
objectief
0
Tetragon aandeleninkoop: heeft iemand een samenvatting van de benodigde handelingen voor aanmelding. (de website is tamelijk complex)
Stapelaar
0
Bij Binck:

Hierbij ontvangt u informatie over het terugkopen van aandelen van Tetragon Financial Group Ltd (USD) in de vorm van een dutch auction. Tetragon Financial Group Ltd (USD) biedt aan om tot USD 50 miljoen aan uitstaande aandelen terug te kopen door middel van een dutch auction.

Werking Dutch Auction system
Bij een 'Dutch Auction' moeten aandeelhouders, bij het aanmelden van hun aandelen, zelf aangeven welke prijs zij minimaal wensen te ontvangen. Vervolgens wordt de definitieve inkoopprijs door Tetragon Financial Group Ltd (USD) bepaald op basis van het aantal aanmeldingen. Ligt uw vraagprijs boven de definitieve prijs van Tetragon Financial Group Ltd (USD) dan heeft u geen recht op uitvoering en behoudt u de aandelen in uw portefeuille.

Het bod
Tetragon Financial Group Ltd (USD) wil haar aandelen terugkopen tegen een prijs binnen de bandbreedte van USD 11,50 en USD 12,90 per aandeel. U kunt zich aanmelden op een prijs binnen deze bandbreedte in stappen van USD 0,20. Bij overaanmelding is er sprake van een pro-rata toewijzing.

Uw positie aanmelden
U kunt uw positie tot woensdag 23 januari 2019, 08:00 uur op de website of telefonisch via de Klantenservice & Orderdesk aanmelden. Op de website is boven uw portefeuille de balk Biedingen zichtbaar. U kunt rechts op het pijltje klikken. Hierna heeft u de mogelijkheid om uw positie aan te melden.

De verwachte betaaldatum betreft woensdag 30 januari 2019.
objectief
0
@Stapelaar: bedankt voor de reactie. (heb deze aandelen echter bij DeGiro; ik wacht even af of ze ook met een melding komen)
Lk-33
0
quote:

berendien schreef op 20 december 2018 18:26:

Het bloed stroomt door de straten van de hoog renderende beleggingen in de VS. De koersen van prefs en high yield CEF's gaan echt procenten naar beneden. Bij High Yield CEF's zoals KIO en PCI zomaar weer 3 à 4% eraf. En ook de CEF's'in preferred stocks gaan 2-4% naar beneden. Het lijkt alsof we een hele hele hele diepe recessie tegemoet gaan. Aan dat ene kwartje rente meer of minder kan het toch niet liggen....
Wat is jullie mening?
Alles gaat in een sneltreinvaart weer de goede kant op.
berendien
0
Ik heb tussen kerst en oudjaar nog wel wat bijgekocht, maar durfde niet fors in te stappen. Onder andere CHSCN en DLR.PRJ gekocht op respectievelijk 24 en 20,3 USD. Beide staat nu zo'n 6% hoger.
Het was in de laatste dagen van 2018 wel duidelijk welke prefs door de markt als 'degelijk' worden beschouwd en welke als riskant. De degelijke bleven tijdens de selloff prima liggen en de riskante tuimelden naar beneden. En nu schieten de wat meer riskante prefs (van PEI, CODI, CLNY enzo) weer heel hard omhoog. Geen idee wat er nou eind 2018 gebeurde, maar er moesten opeens veel mensen van hun prefs af.
zeurpietje
0
quote:

berendien schreef op 8 januari 2019 10:21:

Geen idee wat er nou eind 2018 gebeurde, maar er moesten opeens veel mensen van hun prefs af.
denk het zelfde als met achtergestelde obligaties. handelaren mogen vaak geen posities hebben op het einde v/h jaar. zij moesten hun posities verkopen in een lege markt. DJ zakte van 24.500 naar 21.700 waardoor er nogal wat angst in de markt zat en de vraag weg viel. Ook institutionele beleggers handelen a/h eind van het jaar bijna niet. dit lijkt mij een verklaring. heb dit vaker meegemaakt.(was vroeger zelf marketmaker) moedig dat je gekocht hebt.
aard
0
John Hancock Pref Income Fund III
Ladder Capital Corporation -A-
Medical Properties Trust Inc
zeurpietje
0
heb de afgelopen dagen mijn steepners NIBC verkocht. 21 febr. wordt coupon weer gefixed. zal ongeveer op 3,3% uitkomen. verwacht dan lagere koers en probeer dan weer terug te kopen.
berendien
0
psssstttt zeurpietje. Jouw post staat niet op het goede draadje ;-)

Overigens is het ongelofelijk wat een rebound sommige prefs in januari hebben gehad. Zo zijn de prefs van PEI en CODI dit jaar met meer dan 20% gestegen (nadat ze eind vorig jaar met meer dan 20% in elkaar werden gebeukt). Ik hou niet zo van dat volatiele werk en ga afscheid nemen en wat minder volatiele prefs kopen.
Moneypenny
0
quote:

berendien schreef op 31 januari 2019 22:25:

Ik hou niet zo van dat volatiele werk en ga afscheid nemen en wat minder volatiele prefs kopen.
En dat zijn?
berendien
1
quote:

IPerp schreef op 31 januari 2019 23:20:

[...]

En dat zijn?
Bijvoorbeeld de prefs van AGNC, TWO, ABR, CIM, NLY en CMO
Maar dat heeft te maken met het doel waarvoor belegt. Mijn inkomen komt uit rente en dividenden en daarom wil ik zoveel mogelijk rust in de portefeuille met een doelrendement van 6-7% per jaar. En dat kan, afgezien van het dollarrisico, prima met preferente aandelen.
In de tweede helft van het haar en met name in december was goed te zien welke prefs volatiel zijn (zoals die van PEI, WPG, CODI, CLNY, AHT) waren en welke minder volatiel. Op zich herstellen de volatiele prefs zich dit jaar heel erg snel en goed, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar minder volatiel 'spul'.
JvAA
0
Heb in mijn portefeuille ook wat preffs zoals hierboven genoemd. De wetten uit het verleden gelden echter nu niet. Zakken zowat allemaal als een baksteen. Dik 25% eraf in kleine 1.5 week....
Lk-33
0
quote:

JvAA schreef op 17 maart 2020 18:50:

Heb in mijn portefeuille ook wat preffs zoals hierboven genoemd. De wetten uit het verleden gelden echter nu niet. Zakken zowat allemaal als een baksteen. Dik 25% eraf in kleine 1.5 week....
Ik heb geen prefs maar de REITS zelf en die gaan nog harder. Gaat om de angst voor een credit-crunch in geval van REITS die geld uitlenen. Voor de rest is het erg sectorgerelateerd. En daar zitten er wel een paar van tussen.

Dit is wel eens eerder gebeurd. Kwestie van blijven zitten en de dividenden ontvangen. En soms gaat er dan één definitief door het putje, maar dat heb ik in mijn carrière nog niet meegemaakt.
objectief
0
quote:

JvAA schreef op 17 maart 2020 18:50:

Heb in mijn portefeuille ook wat preffs zoals hierboven genoemd. De wetten uit het verleden gelden echter nu niet. Zakken zowat allemaal als een baksteen. Dik 25% eraf in kleine 1.5 week....
Met die prefs, zal het wel goed goedkomen; de eerste maatregel gerelateerd aan de
lagere inkomsten van de REITS is: het dividend op de gewone aandelen verlagen en/of schrappen zodat er meer ruimte ontstaat voor de uitkeringen op de prefs.
JvAA
0
Vind bijvoorbeeld een daling van 60% op CIM.PRB wel vrij extreem. Heb het wel als lange termijn belegging maar fijn voelt het niet.
904 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... 42 43 44 45 46 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,19  -5,17  -0,60%  13:20
 Germany40^ 17.707,40 -0,73%
 BEL 20 3.807,27 -0,50%
 Europe50^ 4.912,12 -0,50%
 US30^ 37.600,15 -1,09%
 Nasd100^ 17.268,70 -1,60%
 US500^ 4.993,70 -1,10%
 Japan225^ 37.333,48 -1,76%
 Gold spot 2.375,10 -0,18%
 EUR/USD 1,0646 +0,02%
 WTI 81,21 -1,06%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,76%
EBUSCO HOLDING +2,28%
Heineken +1,98%
Pharming +1,56%
NSI +1,03%

Dalers

AMG Critical ... -3,43%
VIVORYON THER... -2,98%
ADYEN NV -2,47%
TomTom -2,42%
Aegon -2,18%