Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Damrak maakt zich op voor nieuwe onrustige week'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: AFN

Meer over AFN

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Goldfish1080 30 maart 2020 08:28
    Iets hoger? Ik had zelf een vlakke of iets negatieve opening verwacht. Misschien dat het negatieve nieuws voor een deel al dermate voorspelbaar was dat het kleine beetje positieve nieuws (doorzetting afvlakking corona, chinese bank rente) de beurs iets omhoog stuwt. Ik vrees dat

    Shell deze week wel eens de grote verliezer kan worden als dividend wordt ingehouden.

    Unibail is ook ondanks de daling van vorige week een riskante belegging.



    Banken lijken ietwat voorspelbaar en dat is voor beleggers ook goed nieuws.

    Ahold zal z'n mars doorzetten en na de crisis als een van de weinigen profiteren (geen uitjes: meer thuis eten, veel wc papier en zeep verkocht).
  2. Dirk Teur 30 maart 2020 08:34
    Over die Eurobondjes: In 2008 hebben we de banken gered met fiduciair gecreeerd geld, dat direct is teruggevloeid naar de financiële markten, zodat het systeem van geld verdienen op die markten in stand kon worden gehouden, zodat het leek alsof deze bedrijven levensvatbaar waren. Een cirkelredenering waarbij we dachten dat dat de enige manier was en het geld vanzelf in de reële economie terechtkwam. We hebben onderliggende problemen daardoor niet aangepakt. De onderlinge verwevenheid werd groter en efficiency en grootschaligheid werd nog meer de norm, terwijl dat vaak ook oorzaak is van onbeheersbare economische situaties. Door dat nu weer te doen, versterk je dat en wordt de afstand tussen de papieren en reële economie nog groter. De gewone burger en mkb hebben daar niks aan. Daar ligt mijn fundamentele bezwaar tegen eurobonds: nog meer verwevenheid, zodat we nog grotere crises over ons afroepen. Dat kunnen we misschien wel blijven doen totdat we in exact dezelfde situatie als 100 jaar geleden in 2029 belanden en alles smelt. Dan zijn de rapen gaar.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links