Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Negatief impact van Coronavirus op bedrijven

486 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 21 22 23 24 25 » | Laatste
voda
1
'Coronavirus treft alle bedrijven en sectoren'

Of het nu gaat om cafés, dierenpensions of vervoersbedrijven; het coronavirus treft inmiddels alle economische sectoren. Dat blijkt uit een enquête die belangenorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland onder hun leden hebben gehouden.

De helft van de branchedirecteuren die de vragen hebben ingevuld, signaleren in hun sector nu al een omzetverlies tussen de 20% en 100%. Daarbij zijn er wel grote verschillen binnen de sectoren. Zo meldt de goederentak bij de binnenvaart een omzetverlies van 40%, terwijl de passagierstak de hele omzet ziet verdwijnen.

Geen snelle verbetering
Voor de nabije toekomst zit er volgens de branchedirecteuren geen verbetering in het verschiet. Zij rekenen voor de komende drie maanden op een omzetverlies dat tussen de 20% en 100% ligt.

Het beeld is niet overal eenduidig. Neem de schoonmaaksector. In de zorg zijn er meer schoonmakers nodig, maar in de hotels en luchtvaart is het werk zo goed als verdwenen. Ook uit de uitvaartbranche komen tegenstrijdige berichten. Er overlijden meer mensen, maar door het verbod op catering zitten er toch veel mensen zonder werk.

Werkgelegenheid
Meer dan de helft van de branches meldt in de enquête dat er inmiddels problemen zijn met toeleveranciers. Dan gaat het bijvoorbeeld om bepaalde onderdelen die niet geleverd kunnen worden.

De omzetdalingen kunnen grote gevolgen hebben voor de werkgelegenheid. Ongeveer 83% van de sectoren geeft aan dat er binnen drie maanden een beperkte tot sterke afname van de werkgelegenheid valt te verwachten.

Koninklijke INretail behoort wat betreft de werkgelegenheid tot de uitzonderingen. Ondanks een forse daling van de omzet, rekent deze organisatie op een gelijkblijvende werkgelegenheid. Dat is vooral te danken aan de NOW-regeling die in de plaats is gekomen van de werktijdverkorting.

fd.nl/ondernemen/1339508/enquete-coro...
voda
0
Daimler zoekt miljardensteun - media

(ABM FN-Dow Jones) Daimler is in gesprek met meerdere banken over een nieuwe kredietfaciliteit van zeker 10 miljard euro waarmee het de gevolgen van de coronacrisis het hoofd kan bieden. Dit meldde persbureau Bloomberg donderdag op basis van ingewijden.

De maker van Mercedes-Benz auto's denkt een kredietfaciliteit van 10 miljard tot 15 miljard euro nodig te hebben om de financiële slagkracht te versterken, volgens de bronnen.

Er wordt volop gesproken met banken en het is niet duidelijk hoe een dergelijke deal eruit komt te zijn of wanneer deze wordt aangekondigd. Volgens Bloomberg op zijn vroegst volgende week.

Daimler wilde niet reageren op de berichtgeving, aldus het persbureau.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Sony onzeker over winstverwachting door coronacrisis

Gepubliceerd op 27 maart 2020 07:45 | Views: 143

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Het Japanse technologie- en elektronicaconcern Sony is onzeker of het dit lopende boekjaar aan zijn winstverwachtingen kan voldoen vanwege de impact van de coronacrisis. In februari had Sony juist nog zijn winstprognose voor het boekjaar dat eind maart eindigt naar boven bijgesteld.

Net als veel andere grote bedrijven kampt Sony met sluitingen van fabrieken, een zwakkere vraag en verstoringen van de toeleveringsketen door de crisis. Bij het verhogen van de winstprognose vorige maand wees het bedrijf met name nog op een sterke vraag naar beeldsensoren voor de camera's in mobiele telefoons.

Sony sluit verder niet uit dat de cijferpublicatie die voor 30 april staat gepland zal worden uitgesteld. De onderneming heeft namelijk te maken met vertragingen bij accountantscontrole van de cijfers.
voda
0
Houtproducent Accsys voorziet instorting vraag door coronavirus

Gepubliceerd op 27 maart 2020 14:12 | Views: 108

Accsys 13:25
0,86 +0,01 (+0,71%)

AMSTERDAM (AFN) - Houtproducent Accsys verwacht dat de vraag in het komende kwartaal naar zijn producten zal instorten vanwege het coronavirus. Het bedrijf zal daarom zijn productie van Accoya-hout tijdelijk verminderen. Dat moet ook bijdragen aan een betere liquiditeitspositie in deze onzekere periode.

Accsys volgt de situatie nauwgezet en zal indien nodig de productie weer opschroeven. Daarnaast gaat de onderneming zijn kosten tegen het licht houden. Er wordt gekeken naar mogelijkheden om minder voorraden aan te houden en minder uit te geven aan uitbreiding. Daarnaast wordt mogelijk gesneden in de variabele beloning. Bestuursleden en senior management hebben al ingestemd met een loonreductie van 20 procent.
[verwijderd]
0
Amerikaanse cruise bedrijven gaan niet geholpen worden, Trump laat ze afsterven heeft hij aangegeven(Marketwatch.com)
"Ze betalen geen belasting, alles gaat via Puerto Rico en andere onduidelijke constructies, zelfs de boten worden niet in de VS gemaakt"

Hij heeft wel een punt.

Maar uiteindelijk zal iedereen zijn of haar plaatsje wel weer vinden....
[verwijderd]
0
VW doet nu 2 miljard euro verlies per week las ik in de media, de CEO heeft gesproken, er is geen oplossing te bedenken, de wereld is in crisis.

Wat me wel opvalt: alles en iedereen loopt vast als ze 2-4 weken buiten business zijn, groot bedrijven, MKB, ZZP, alles!

Terwijl het juist zo goed ging de laatste jaren, waar is al de poen gebleven?
voda
0
Corona raakt ook skihallen SnowWorld

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
SnowWorld NV
12,80 -0,80 -5,88 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) SnowWorld heeft door het coronavirus alle zeven Nederlandse locaties gesloten en alleen het hotel in Landgraaf is nog open aldus het bedrijf.

Ook het indoor skiresort in Neuss, waarin SnowWorld een belang van 25 procent houdt, is gesloten.

Het belangrijkste seizoen voor SnowWorld loopt van oktober tot en met maart.

Toch rekent SnowWorld op een negatieve impact als gevolg van de corona-uitbraak en heeft het direct maatregelen genomen om de kosten "strak te managen" en de investeringen te beperken tot slechts die uitgaven die noodzakelijk zijn.

SnowWorld gaat er vanuit dat de locaties bij de start van het nieuwe winterseizoen in september weer open zijn.

"SnowWorld is ervan overtuigd dat de onderneming in een uitstekende positie verkeert om, zodra de vestingen worden heropend, te herstellen en het ingezette groeipad voort te zetten."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Reisgigant TUI krijgt staatslening om coronacrisis te doorstaan

Gepubliceerd op 27 maart 2020 18:15 | Views: 481

HANNOVER (AFN) - Reisorganisatie TUI, die ook in Nederland pakketreizen aanbiedt, heeft in Duitsland een staatslening ontvangen om de coronacrisis te doorstaan. Met die lening beschikt TUI kortgezegd over een totale pot geld van 3,1 miljard euro. De lening moet nog wel goedkeuring krijgen van een consortium van banken die al leningen aan de reisorganisatie verstrekken.

TUI heeft de lening van 1,8 miljard euro nodig omdat het vrijwel geen omzet meer draait. Vanwege de coronapandemie zette de reisorganisatie voorlopig een streep door alle vakantiereizen. TUI heeft het geld in ieder geval nodig totdat het toerisme weer op gang komt en normale bedrijfsvoering herstart kan worden.

De lening komt van de Duitse staatsbank KfW. Een van de voorwaarden is dat TUI voor de looptijd van de lening geen dividend uitkeert. De circa 500 miljard euro die bij KfW klaarligt , vormt onderdeel van het Duitse noodsteunpakket om de grootse economie van de eurozone te ondersteunen.
haas
1
Einreiseverbote und Quarantäne: Fleischproduzent Tönnies bangt um seine osteuropäischen Arbeiter
Deutschlands größter Fleischversorger erlebt durch Corona einen Boom. Doch die Reisebeschränkungen bedrohen die Produktion, warnt Clemens Tönnies.

www.handelsblatt.com/unternehmen/mitt...
voda
0
Modebedrijf FNG waarschuwt voor effecten corona-uitbraak

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
FNG NV
5,70 0,00 0,00 % Euronext Brussel

(ABM FN-Dow Jones) FNG heeft gewaarschuwd voor de effecten van de corona-uitbraak. Dit deed het moederbedrijf van onder meer Miss Etam, Claudia Sträter en Steps zondagavond.

Door het coronavirus waren alle winkels van FNG in de week van 16 maart gesloten, zowel in België als Nederland. En dit had volgens het modebedrijf "aanzienlijke omzetverliezen" tot gevolg.

In België moesten alle winkels sinds 17 maart dicht op last van de overheid, en in Nederland vond FNG dit zelf per 19 maart het meest verstandige besluit.

Oline blijft FNG klanten wel bedienen. In Scandinavië is het bedrijf zelfs alleen online actief.

FNG verwacht evenwel dat consumenten hun niet-essentiële aankopen zullen verminderen of uitstellen, waardoor ook de online verkoop onder druk komt te staan.

FNG ziet zich tevens geconfronteerd met vertragingen en annuleringen in productie en transport, zowel door de sluiting van fabrieken in onder meer China en Turkije, alsook door de sluiting van de grenzen wereldwijd.

Hoe groot de exacte impact is, is momenteel nog onduidelijk, aldus FGN, dat wel maatregelen trof om de kosten onder controle te houden. "FNG verwacht dat de impact van deze crisis minstens de rest van het jaar voelbaar zal zijn."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
Het corona virus gaan we onder controle krijgen, daar twijfel ik niet aan.
Er komt nu echter een nieuw virus op, nog besmettelijker, veel meer economische schade, en opdringbaar bij iedereen: het ECB virus.

Dat van het dividend is nog maar het beging, ze gaan binnenkort hinten op bijprinten aandelen banken, emissies dus!
Enorme verwatering bij voornamelijk de grotere banken, het woorden toverdozen waar de waarde snel zal verdampen.

We gaan het met ons allen betalen, de belastingen zullen nog erger stijgen, ook in ons kleine landje.

"alleen maar nemen nemen nemen!"(bij uitspraak de nadruk op de eerste "e" leggen bij het woord nemen)
[verwijderd]
0
Zag gisteren joggers op het Damrak in Amsterdam, voor de rest bijna leeg.
Rokin, Dam, Damrak, paar keer heen en weer om kilometers te maken, werkelijk een unieke gebeurtenis, ik ga het deze week ook een keer proberen, 1x overdag, 1x bij donker weer.
Tijdens passeren de beurs(Beursplein 5) ff snel naar de lichtkrant kijken wat de AEX noteringen doen als de markt open is, en misschien een slokje, eind deze week wordt het 20*
voda
0
ING schrapt dividend om coronacrisis

Gepubliceerd op 30 maart 2020 07:51 | Views: 1.846

ING 27 mrt
5,48 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - ING schrapt zijn dividend vanwege de coronacrisis. De bank volgt daarmee de aanbeveling van de Europese Centrale Bank (ECB) op. De ECB vroeg banken in de eurozone vrijdag om voorlopig geen dividend uit te keren aan aandeelhouders zolang de coronapandemie blijft duren.

ING zegt dat het besluit tot minstens 1 oktober zal gelden. Het voorstel voor dividend zal worden geschrapt op de komende aandeelhoudersvergadering. ING verwacht ook geen interim-dividend over 2020 uit te keren.

"Dit zijn buitengewone tijden voor ons allemaal. We zijn goed gekapitaliseerd en gefinancierd en we willen aandeelhouders graag een aantrekkelijk rendement bieden. Maar nu is het verstandig om de aanbevelingen van de ECB rond dividend voor Europese banken op te volgen", aldus topman Ralph Hamers van ING.

Rabobank kwam zondagavond al met een vergelijkbare stap. Ook de Belgische bank KBC maakte bekend het advies van de ECB op te volgen.
voda
0
ABN AMRO stelt dividend uit

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ABN AMRO Bank Cert.
8,15 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO zal naar aanleiding van de coronaviruspandemie geen dividend uitkeren tot 1 oktober, in lijn met de aanbevelingen van de Europese Centrale Bank. Dat maakte de bank maandag voorbeurs bekend.

Het geplande voorstel voor het slotdividend over 2019 wordt aangehouden. De uiteindelijke uitbetaling hangt af van de situatie nadat de onzekerheden rondom het coronavirus voorbij zijn. Dit zal zeker niet voor 1 oktober 2020 zijn.

Ook zal er geen tussentijds dividend over het lopende boekjaar worden uitgekeerd, zoals normaal gesproken in augustus gebeurt.

De bank zegt goed gekapitaliseerd te zijn met een flinke buffer bovenop het wettelijk vereiste kapitaal. Zakelijke klanten van de bank mogen daarom hun betalingen van rente en aflossing zes maanden uitstellen, wanneer zij zijn getroffen door de coronaviruscrisis. Particulieren kunnen drie maanden uitstel van betaling krijgen.

ABN AMRO meldde verder dat de risicokosten, of de bijdragen aan de voorzieningen voor oninbare leningen, dit jaar en met name in het eerste kwartaal hoger zullen zijn dan de bandbreedte van 25 tot 30 basispunten die geldt als gemiddelde voor de gehele economische cyclus.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
s.lin
0
Explosie faillissementen, corona-effect ‘onmogelijk’

20 maart 2020 door Accountancy Vanmorgen
Het aantal faillissementen stijgt even hard als het aantal coronabesmettingen. Toch lijkt daar geen verband tussen te zitten.

Twee keer zoveel
Maandag gingen 47 bedrijven failliet, dinsdag waren dat er 55. Volgens de website faillissementsdossier.nl gingen woensdag 63 bedrijven op de fles. Dat is twee keer zoveel als gemiddeld. Sinds midden 2017 gingen er per maand nooit meer dan 400 bedrijven failliet, zo’n 20 per werkdag.

Duurt weken
Toch kan er moeilijk een verband zijn met de uitbraak van het coronavirus. Als schuldeisers faillissement aanvragen, duurt het zo drie weken voordat dat faillissement ook wordt uitgesproken. Als ondernemers zelf hun faillissement aanvragen, kan dat wel heel snel. In dat geval zouden zij vorige week massaal faillissement moeten hebben aangevraagd. Erg waarschijnlijk lijkt dit echter niet, omdat toen al duidelijk was dat de overheid met steunmaatregelen zou komen. Het grootste aantal faillissementen (meer dan een kwart) is in Noord-Brabant, gevolgd door Zuid-Holland en Gelderland, provincies met veel bedrijven. Een rondgang van de Volkskrant langs enkele curatoren bevestigd dat er nog nauwelijks faillissementen zijn uitgesproken als gevolg van corona.

Pas faillissementswet aan
Deze week riepen hoogleraren en curatoren in een brief de Tweede Kamer op om zo snel mogelijk in te stemmen met de nieuwe faillissementswet. Dat moet volgens hen faillissement en massale ontslagen door de coronacrisis voorkomen. Een probleem bij de huidige faillissementswetgeving is volgens de experts dat één schuldeiser nu een herstructurering van een bedrijf kan tegenhouden. Met de nieuwe wet kan een rechter een ‘dwangakkoord’ opleggen waarmee schuldeisers moeten instemmen. De wet zou begin deze maand in de Kamer behandeld worden, maar dat is uitgesteld, onder meer op verzoek van de PvdA.

Bron: Volkskrant, Faillissementsdossier.nl

Het laatste nieuws over faillissementen, surseances, doorstarts en overnames

www.faillissementsdossier.nl/nl/nieuw...

voda
1
ASML ziet omzet vertragen door corona

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ASML
229,50 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ASML heeft gewaarschuwd dat de resultaten in het eerste kwartaal lager zullen uitvallen dan aanvankelijk voorzien. Dit bleek maandag uit een update van de Veldhovense toeleverancier van de halfgeleidersector.

ASML rekent voor het eerste kwartaal op een omzet tussen 2,4 en 2,5 miljard euro met een brutomarge tussen 45 en 46 procent.

Eerder ging ASML nog uit van een omzet tussen de 3,1 miljard en 3,3 miljard euro met een marge van 46 tot 47 procent.

De gemiste omzet in de eerste maanden van dit jaar denkt ASML in het tweede en derde kwartaal te kunnen goedmaken.

ASML merkte op geen vraaguitval te ervaren, maar wel met het verschepen van DUV-systemen naar het Chinese Wuhan, de brandhaard van het coronavirus.

Ook waren er wat problemen met toeleveringsketen, maar die zijn volgens ASML inmiddels opgelost.

CEO Peter Wennink zei in een toelichting vanwege de "uitdagende omstandigheden" in het tweede kwartaal geen eigen aandelen in te kopen, na de pauze die in het eerste kwartaal al werd ingevoerd. "De huidige coronaviruspandemie raakt ons allemaal", aldus de topman.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
easyJet houdt alle vliegtuigen aan de grond

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
easyJet PLC
£ 5,948 0,00 0,00 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) easyJet zal zijn volledige vloot aan de grond houden als gevolg van de reisbeperkingen en lockdonws die in veel Europese landen van kracht zijn. Dit maakte de luchtvaartmaatschappij maandagochtend bekend.

Volgens de prijsvechter is er voorlopig geen zekerheid over de datum waarop er weer gevlogen gaat worden.

easyJet meent dat het over een sterke balans beschikt. Tot 2022 hoeven er geen schulden te worden geherfinancierd.

Verder is het bedrijf in gesprek met liquiditeitsverschaffers "die de kracht van onze balans en bedrijfsmodel erkennen".

"We werken er onvermoeibaar aan om ervoor te zorgen dat easyJet goed gepositioneerd blijft om de uitdagingen van het coronavirus te overwinnen", aldus CEO Johan Lundgren van easyJet in een toelichting.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
s.lin
0
Coronavirus: ‘Als we toch een lockdown krijgen, is het over en uit’
bouwbreed

Buitenlandse bouwvakkers zijn in allerijl teruggekeerd naar hun vaderland en ook een aantal Nederlanders is niet op komen dagen. Daardoor moet Hurks het plots met 25 man minder doen op de bouwplaats van Hourglass aan de Amsterdamse Zuidas. Projectmanager Ruud Hendriks verwacht dat de situatie wel weer normaliseert, tenzij het coronavirus voor nieuwe verrassingen zorgt.

Een hand geeft hij niet en tijdens het interview houdt hij wel drie meter afstand. Zelfs zijn balpen leent Ruud Hendriks niet uit als die van de verslaggever het begeeft. De projectmanager van Hourglass weet hoe hij zich moet gedragen in deze tijden. Hij is niet voor niets lid van het kernteam dat Hurks heeft geformeerd voor de coronacrisis. Het team is bewust klein gehouden. Naast hemzelf zitten er vertegenwoordigers in vanuit de directie, P&O, KAM en de productie. “Lekker overzichtelijk en compact. Anders fungeren de bestrijders straks nog als besmettingsbron. Dagelijks hebben we meerdere malen contact en overleggen wat er op Hurks afkomt en wat voor maatregelen er nodig zijn.”

Er liggen nog geen bouwplaatsen stil. En eerlijk gezegd verwacht hij ook niet dat dat gaat gebeuren. Rutte heeft in zijn veelgeprezen speech maandagavond gezegd dat hij luistert naar de deskundigen en dat die een totale lockdown niet nodig achten. “Daar gaan we dan ook maar vanuit. Als zo’n lockdown er alsnog zou komen, vallen alle bouwplaatsen uiteraard stil. Dan is het echt over en uit.”

Twintig nationaliteiten op de bouwplaats
Veel buitenlandse bouwvakkers – er werken maar liefst twintig nationaliteiten aan Hourglass – zijn afgelopen weekeinde spoorslags naar huis gegaan. “Ze willen een mogelijke lockdown toch liever met hun familie doorbrengen dan in een vakantiehuisje of ander onderkomen dat de detacheerder heeft geregeld.”

Ook een paar Nederlandse onderaannemers, dakdekkers vooral, hebben zich afgemeld. Waarom weet Hendriks ook niet precies. “Iedereen zit er anders in. De een voelt zich ziek, een ander heeft misschien geen oplossing voor de kinderen en er zijn vast nog tientallen andere geldige redenen. Dat is inherent aan deze situatie, die voor iedereen nieuw is. Ik verwacht wel dat het in de loop van de week weer normaliseert. Mensen moeten er ook even aan wennen en herpakken zich daarna vermoedelijk snel.”

oor de afzeggingen telt de bemanning op het project Hourglass aan de Zuidas nu 225 in plaats van 250 medewerkers die er eigenlijk in deze fase zouden rondlopen. Hendriks durft nog niet te zeggen of het grote vertragingen gaat opleveren. “Opdrachtgevers zelf hebben soms ook wel iets anders aan het hoofd. De Ierse hotelexploitant besloot vanwege de verwikkelingen in Dublin te blijven. Daardoor kan de modelkamer van de 115 shortstay appartementen niet deze week worden ingericht. Wanneer het wel gebeurt? Joost mag het weten. Het is allemaal erg ongewis nu.”

Rare tijden
Hendriks zelf is vanochtend in krap anderhalf uur van zijn woonplaats Deurne naar de bouwplaats in Amsterdam gereden. Zo snel legde hij het traject afgelopen drie jaar nog nooit af. Even overwoog hij nog om zijn hotelreservering bij Van der Valk Schiphol maar af te zeggen. Want de terugtocht zal nauwelijks meer tijd vergen en alle restaurants zijn toch dicht. Maar hij krijgt roomservice, heeft de hotelketen hem beloofd. “En ’s ochtends wordt mijn ontbijt voor de kamerdeur neergezet. Ik ben benieuwd hoe het allemaal uitpakt. Of ik in mijn eentje in dat anders overvolle hotel zit, waar ik elke week twee of drie nachten doorbreng. Het zijn rare tijden.”

www.cobouw.nl/bouwbreed/nieuws/2020/0...
voda
0
Adidas stopt met betalen huur - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Adidas AG
206,95 -2,00 -0,96 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

(ABM FN-Dow Jones) Adidas wil niet langer huur betalen voor zijn winkels, omdat deze gesloten zijn door de maatregelen die zijn getroffen om de corona-uitbraak in te dammen. Dit schreef de Financial Times.

"Adidas heeft, net als veel andere bedrijven, de huurbetalingen tijdelijk opgeschort waar onze winkels gesloten zijn", zei een woordvoerder van de fabrikant zondag aan de Britse zakenkrant. Wel benadrukte deze woordvoerder dat het uitstel van betaling voor april betreft.

"Onze verhuurders, meestal grote vastgoedbedrijven en verzekeringsmaatschappijen, hebben meestal begrip getoond voor deze maatregel. Particuliere verhuurders zijn vrijgesteld van het uitstel en hebben de huur voor april zoals gebruikelijk ontvangen", voegde de woordvoerder toe.

Volgens de FT hebben bedrijven als H&M, Kik, Ceconomy en Deuchmann vergelijkbare aankondigingen gedaan.

Verschillende Duitse politici hebben scherpe kritiek geuit op de keuze van Adidas. Zo noemde Katarina Barley het volgens FT “armoedig” dat een bedrijf met een winst van 3,2 miljard euro in 2019 hiertoe beslist.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Airbus legt merendeel productie in Spanje stil om coronavirus

Gepubliceerd op 30 maart 2020 11:57 | Views: 219

AIRBUS 27 mrt
68,53 -3,61 (-5,00%)

TOULOUSE (AFN) - Vliegtuigbouwer Airbus legt het grootste deel van zijn productie in Spanje stil vanwege de coronapandemie. De Spaanse overheid kondigde onlangs al aan dat alle mensen in het Zuid-Europese land zonder vitale baan de komende twee weken thuis moeten blijven.

Een deel van de productie van Airbus in Spanje wordt officieel als vitaal beschouwd. Sommige activiteiten voor het maken van commerciële vliegtuigen, helikopters en materieel voor defensie en ruimtevaart blijven daardoor wel doorgaan.

De rest van de Spaanse productie van Airbus wordt onderbroken tot 9 april. Dat is de datum waarop de beperkingen volgens de laatste aankondigingen waarschijnlijk weer worden opgeheven.

Airbus heeft productielocaties in meerdere Europese landen. Mogelijk heeft het stilleggen van de Spaanse productie nog gevolgen voor leveringen aan andere fabrieken van het concern.
486 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,13%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%