PostNL « Terug naar discussie overzicht

Maart 2020: Zijn de dagen van Herna Verhagen geteld of komt er eindelijk Positief Koersgeweld?

1.534 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 » | Laatste
Hangklokje
0
Er moet een landelijke actie komen dat elke Nederlander 10 kaartjes naar vrienden en bekenden moet sturen. Wat hebben we aan beertjes voor het raam of T-shirts met een hartje. Nee kaarten dat is leuk!!!
Hangklokje
0
Deze kreeg ik van het oranjefonds. Echt een super initiatief. Ook toevallig!!!!
Ik denk aan je!
Misschien ken je iemand die op dit moment extra aandacht goed kan gebruiken? Laat weten met een kaart dat je aan hem/haar denkt.
Vul dit formulier in en je ontvangt de 10 kaarten per post. Hartelijk dank voor je betrokkenheid!
Gaston Lagaffe
2
quote:

Cerburus schreef op 30 maart 2020 12:39:

De ware (extra) pijn bij PostNL zit hem bij de pensioenen.. Post werkt met een gewogen gemiddelde over volgens mij 4 kwartalen. Maar mijn verwachting is dat ook PostNL pensioen de dekkingsgraad niet droog gaat houden (alhoewel ze er in verhouding nog 'best' voorstonden') maar dit zal PostNL volgend jaar (als er niets veranderd) weer een forse bijstorting kosten.. (weliswaar gemaximeerd ditmaal)...Dit nog naast het verhaal dat Herna in feb/mrt overeenstemming wilde bereiken over de bijstorting van die 100 miljoen extra bovenop de 200 miljoen....(dit jaar).
Heb ik nog niks over gehoord, jullie wel? Met dit soort bedragen is die plus bij parcels over Q1 natuurlijk compleet niets waard.
De slotbetaling inzake "Transitionals Plans" zal waarschijnlijk € 300 mio bedragen. Het is in ieder geval gemaximaliseerd (capped) op € 300 mio. Men onderhandelt met het pensioenfonds over fasering en/of reductie van de dit bedrag maar ik zie niet in waarom een (onafhankelijk) pensioenfonds, onder deze belabberde omstandigheden, erg coulant zou zijn. Sterker nog, ik verwacht dat het pensioenfonds, conform de afspraak, zal aandringen op tijdige en volledig betaling. Bij mij weten is een pensioenfonds, niet zijnde een "eigen bedrijfspensioenfonds" niet zo maar in staat een eventueel tekort bij het bedrijf neer te leggen. In dat geval verwacht ik eerder dat men tot korten van pensioenen overgaat (met alle ellende van dien). Voor wat betreft de resultaten PostNL-Parcels Q1 : een eventuele bovengemiddelde volumegroei zal (uitsluitend) in maart zichtbaar zijn (dus slechts 1 maand van het kwartaal). De volumegroei in de afgelopen jaren liep echter terug van 20% tot beneden de 10% (Q4-2019). Naast de daling van de volumegroei liep ook de marge (fors) terug. Het zou mij dus verbazen als Parcels in Q1 een prachtig resultaat gaat opleveren. Ik verwacht een resultaat vergelijkbaar (iets beter) met Q1-2019. In vergelijking met andere bedrijven (Air France, TUI e.d.) zal PostNL op korte termijn weinig last van de huidige crisis hebben. Er kan daar wel een probleem ontstaan. De verkoop van Nexive zou in Q2 afgerond moeten worden. Ik verwacht dat koper Mutares er alles aan zal doen om onder de aankoop van deze (notabene) Italiaanse "bleeder" uit te komen. In dat geval zal er jaarlijks zo'n € 25mio afgeboekt / verlies genomen moeten worden. Door de integratie van Sandd zal PostNL-Post vanaf Q3 betere resultaten moeten leten zien. Spring zal inderdaad dramatisch zijn. Over dik een maand de cijfers over Q1. Het zal me benieuwen. M.i. is het nog te vroeg om nu al een beter resultaat (hogere EBIT) te verwachten. Het zal trouwens niet de eerste keer zijn dat ik er naast zit :) Bij PostNL weet je het nooit.
gpjf
0
nou met Nexive deel ik je mening, daar ben ik niet gerust op. In deze tijd zullen de Italianen er alles aan doen om de boel te saboteren. Inzake de pensioenen ben ik minder pessimistisch en verwacht daar ede nodige redelijkheid om gespreid te betalen. Ik zou het wel eigenaardig vinden als het dividend is opgeschort, de hele trend gezien de crises is om dat overal te doen, bedrijven gesteund wordt om het hoofd boven water te houden en het Pensioenfonds voet bij stuk zou houden om die 300 miljoen in zijn geheel te storten. Dat lijkt mij niet in de geest van de tijd maar we zullen zien. Inderdaad lijkt de maand maart extra tov vorig jaar nu bij te dragen aan de resullaten maar ik ben met name benieuwd naar de wijze waarop ze de outlook gaat communiceren . Die moet toch weg positief zijn maar waarschijnlijk gooit ze daar ook weer allerlei voorzichtigheden omheen waardoor het niet overkomt. Nee van Verhagen moeten we het helaas niet hebben,
BW2017
0
quote:

Cerburus schreef op 30 maart 2020 12:39:

ja we kunnen wel wat goed nieuws gebruiken..maar zou niet te rooskleurig worden hier..
Mijn verwachting

Parcels ++
Spring --
Verdere internationale brieven en pakketten --

All in al zal het wel op initieel plan eindigen, in tegenstelling tot vele andere andere bedrijven.

De ware (extra) pijn bij PostNL zit hem bij de pensioenen.. Post werkt met een gewogen gemiddelde over volgens mij 4 kwartalen. Maar mijn verwachting is dat ook PostNL pensioen de dekkingsgraad niet droog gaat houden (alhoewel ze er in verhouding nog 'best' voorstonden') maar dit zal PostNL volgend jaar (als er niets veranderd) weer een forse bijstorting kosten.. (weliswaar gemaximeerd ditmaal)...Dit nog naast het verhaal dat Herna in feb/mrt overeenstemming wilde bereiken over de bijstorting van die 100 miljoen extra bovenop de 200 miljoen....(dit jaar).
Heb ik nog niks over gehoord, jullie wel? Met dit soort bedragen is die plus bij parcels over Q1 natuurlijk compleet niets waard.

Waarom zou internationale post en pakketten - - zijn.
Waarom zou daar een enorme daling in zijn?

Als het van A naar B moet dan is dat toch dezelfde mogelijk als voor de Corona tijd / in de Corona tijd.
De bezorging in de landen die volledig in lock down zitten lopen ook gewoon door.

Het zal hoog uit vertraging oplopen.
China draait alles weer , en in een eerder bericht werd duidelijk dat daar in de lock down van de fabrieken niet direct hele grote dalingen te zien van waren.

Ik denk juist dat er meer verstuurd wordt, in pakketten en post.

( Los van industriële pakketten die nu niet verzonden kunnen worden of stil liggen denk ik dat daar weinig volume vanaf komt)
Hangklokje
0
Pensioenfondsen en sommige beleggingsfondsen mogen niet beleggen in aandelen zonder dividend! Nou er blijven maar bar weinig bedrijven met dividend over, misschien verruimen ze de maatregel wel en mogen ze toch in postnl beleggen, zou mooi zijn. Dan schiet de koers naar de 1,50
Gaston Lagaffe
1
quote:

gpjf schreef op 30 maart 2020 16:23:

ik ben met name benieuwd naar de wijze waarop ze de outlook gaat communiceren . Die moet toch weg positief zijn maar waarschijnlijk gooit ze daar ook weer allerlei voorzichtigheden omheen waardoor het niet overkomt.
PostNL heeft een overzicht gemaakt waarin de jaarlijkse positieve en negatieve impact van de overname van Sandd te zien is. Ik heb IR gevraagd een soortgelijk overzicht per kwartaal te maken (tot nu toe geen reactie). De outlook voor PostNL-Post zou m.i. zeer interessant kunnen zijn omdat de overname van Sandd (volume + 30%) al op 22 oktober 2019 heeft plaatsgevonden en de corona crisis (maart 2020) verhoudingsgewijs weinig invloed op de postverzending zal hebben. Met andere woorden : indien de integratie goed verloopt (en dat lijkt het geval te zijn, 1 februari is infrastuctuur Sandd totaal gesloten en slechts 4.500 bezorgers hebben de overstap naar PostNL gemaakt) zouden we vanaf Q3 verbetering moeten beginnen te zien. De Postverzending lijkt mij redelijk "coronaproof" dus een extreme daling van het volume verwacht ik niet. Wellicht dat de reguliere daling tot bij voorbeeld 12% toeneemt (normaal bijna 10%). Ik verwacht dus veel meer van Post dan van Parcels. Helaas Spring, Nexive en pensioenen zal een drama zijn en ik verwacht dat daar (wederom) veel aandacht naar zal uitgaan.
maaslander
0
€1.50 is nog maar een kruimel vergeleken met de koers welke BPost bood om de hele handel samen te voegen met BPost.
maaslander
0
Baarsjes
0
quote:

maaslander schreef op 30 maart 2020 17:00:

€1.50 is nog maar een kruimel vergeleken met de koers welke BPost bood om de hele handel samen te voegen met BPost.
Leve dus de Hollandse handelsgeest
Top PostNl bestuurd gewoon met ……….verstand
siruan
0
quote:

maaslander schreef op 30 maart 2020 17:04:

Wanneer is PostNL aan de beurt om 25 % op één dag erbij te krijgen?

En toen werd je wakker van je natte droom. Dit gebeurt alleen als POSTNL wordt overgenomen en dat laat de politiek en mevr Verhagen niet toe.
F. De Bruin
0
PostNL wordt nog 1 keer gesplitst, in een postbedrijf en een pakjes bedrijf. Het pakjes bedrijf gaat daarna naar de hoogste bieder. Post wordt een semi staats gesponsord bedrijf waar er in Nederland zoveel van zijn.
perry1
0
Morgen weer een min ik zeg he jullie het is de Mol de hele tijd elke dag dump en langzaam terug kopen. Heel af en toe een stijging en dan weer dump. Zo zakt zijn gemiddelde aankoop vandaar dat hij ook zo stil is. Hij heeft daarvoor gewoon iemand voor die dat elke dag doet.
BoterbijdeVis
1
quote:

hastino schreef op 30 maart 2020 19:23:

we zijn vertrokken. eind deze week terug op 1,2
Weet je wel zeker in welke trein je zit? De PostNL-trein is nl. een dieselboemeltje die met een vaartje van 15km/uur en bestuurd door vrouwelijke machinist met een rollator-diploma steeds de verkeerde kant op rijdt. Die tante heeft de ballen verstand niet van spoorseinen. Vandaar dat ze om de haverklap op een verkeerd traject zit.
En verder moet ze elk kwartaal terug naar de remise wegens groot onderhoud.
En de onderhoudsnotoa's zijn niet mis. Reden waarom zeer waarschijnlijk het boemellijntje op termijn zal worden overgenomen of failliet gaat.
Drs P.
0
1. 5 op de borden deze maand, Post(B)NL 1 vd weinig bedrijven samen met Ahold en een paar andere die nog relatief normaal opereert.
BoterbijdeVis
0
quote:

Drs P. schreef op 30 maart 2020 22:49:

1. 5 op de borden deze maand, Post(B)NL 1 vd weinig bedrijven samen met Ahold en een paar andere die nog relatief normaal opereert.
DAZ wel heeel snel. Deze maand nog? Dat is dan wel Maart, want morgen is het 31 maart.

Niet teveel overdrijven Doctorandus PEE
Machiavelli
0
quote:

Drs P. schreef op 30 maart 2020 22:49:

1. 5 op de borden deze maand, Post(B)NL 1 vd weinig bedrijven samen met Ahold en een paar andere die nog relatief normaal opereert.
Op naar de 50 cent jochie! PostNL is een pennystock! Blijf van de champignons af jochie!;)
Machiavelli
0
1.534 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 1,225
Verschil -0,016 (-1,29%)
Hoog 1,238
Laag 1,212
Volume 1.717.700
Volume gemiddeld 2.244.247
Volume gisteren 2.916.414