Neways Electronics « Terug naar discussie overzicht

Neways 2020

427 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 » | Laatste
Nuchtere Kijk Op
0
Ik mag dat wel, dat CEO'S d.m.v. persberichten i.i.g. goed communiceren met hun aandeelhouders. Zelfs als ze impopulaire aankondigingen doen omtrent bv. dividend.
Kort gezegd getuigd van lef en i.i.g. inzicht wat NU belangrijk is. En dat is niet een ego oorlog om een D of een T wat ik hier ook voorbij zie komen pfff. En Neways omhoog spuit? Met nog geen 15k stukken op gemiddeld 23K als dagomzet geeft al aan hoe dun de markt is als je nu wat wilt kopen. Ik ben er onlangs voor de langere termijn ook in gestapt en ook toen zag ik koersuitslagen die ik zelf niet verwachte als ik een paar keer de lating uitnam. Kortom in dit soort fondsen is het bijna niet te doen om zonder richting aan te geven je positie te vergroten of te verkleinen.
Toddemij
0
quote:

Freakertje schreef op 31 maart 2020 15:59:

Als de taalnazi's nu even lekker hier verder gaan spelen: nl.wiktionary.org/wiki/beschuldigen/v...

Dan kunnen de serieuze beleggers weer verder met de inhoud i.p.v. de vorm te bespreken, zoals waarom Neways vandaag omhoog spuit, na gisteren het dividend in te hebben getrokken. Blijkbaar wordt dit als verstandige keuze uitgelegd. Ik had dit i.i.g. niet verwacht, hoogstens gelijkblijvende koers.
Maak je niet druk man en het gebruik van "nazi"is wel wat buitensporig mafkees.

Wat betreft het dividend intrekken had waarschijnlijk iedere ziel belegd in neways dit al aan zien komen.
Nuchtere Kijk Op
0
Toddemij
0
vandaag de trading update bekend over het eerste kwartaal (Q1) eindigend op 31 maart 2020.
HOOFDPUNTEN
• Netto-omzet komt uit op € 127,2 miljoen in Q1-20, een daling van 4,3% t.o.v. Q1-19 met name veroorzaakt door lagere omzet in automotive;
• Orderintake naar € 118,6 miljoen in Q1-20, een daling van 41,0% met name als gevolg van de vraagafname in de automotive sector waar de intake in Q1-19 juist zeer hoog was;
• Orderboek per ultimo Q1-20 naar € 282,7 miljoen, met 3,0% licht beneden stand per ultimo 2019 en blijft op een goed niveau;
• Omzet en resultaten in eerste halfjaar naar verwachting lager door impact COVID-19.
KERNCIJFERS € mln tenzij anders vermeld
Q1-20 Q1-19
?
Netto-omzet
127,2 132,9
-4,3%
Orderintake
118,6 201,1
-41,0%
Book-to-bill (ratio)
0,93 1,51

ONTWIKKELINGEN EERSTE KWARTAAL
In het eerste kwartaal daalde de netto-omzet, ten opzichte van het eerste kwartaal in 2019, met 4,3% naar € 127,2 miljoen. Deze daling wordt met name gedreven door de teruggelopen vraag vanuit automotive, waar diverse OEM’s tijdelijke sluitingen van hun productiefaciliteiten aangekondigd of al geëffectueerd hebben.

De book-to-bill was in het eerste kwartaal 0,93, eveneens als gevolg van de vraagafname in automotive.
In de sectoren semiconductor en medical liggen de orderniveaus op peil, in industrial is sprake van een lichte daling. Het orderboek staat op € 282,7 miljoen, een daling van respectievelijk 24,0% ten opzichte van ultimo maart 2019 (€ 372,2 miljoen) en 3,0% ten opzichte van ultimo 2019 (€ 291,4 miljoen).
Op basis van de lagere orderintake en de toegenomen volatiliteit in de markt als gevolg van COVID-19, houden we voor het eerste halfjaar rekening met een lagere omzet en een daling van resultaten ten opzichte van de eerste helft van 2019. Hierop anticiperend heeft Neways een pakket aan maatregelen genomen zoals uiteengezet in het persbericht van 30 maart 2020.

CEO STATEMENT
Eric Stodel, CEO: “Neways heeft taskforceteams ingezet en noodplannen geactiveerd om proactief maatregelen te nemen ter bescherming van de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers. Onze teams hebben een geweldige prestatie neergezet. Samen zijn zij er in geslaagd om met het overgrote deel van onze collega's wereldwijd op een verantwoorde en veilige manier door te werken voor onze klanten. Het zorgdragen voor de gezondheid en het welzijn van onze medewerkers en het ondersteunen van onze klanten blijft onze eerste prioriteit. Daarnaast hebben we uit voorzorg diverse maatregelen genomen om de continuïteit van onze bedrijfsprocessen verder te borgen, waarmee we anticiperen op de verwachte lagere vraag in het tweede kwartaal als gevolg van de COVID-19 pandemie. We hebben de samenwerking met klanten en leveranciers geïntensiveerd. Waar mogelijk helpen we elkaar, waarbij initiatieven met name gericht zijn op het zoveel mogelijk voorkomen van verstoringen in de keten. Onder de huidige omstandigheden en binnen de door ons neergezette kaders, zullen we onverminderd blijven werken aan de eerder geïnitieerde verbeteringen van onze bedrijfsprocessen, het bewaken van onze cashpositie en de verdere uitrol van onze strategische initiatieven.”
EINDE
voda
0
Minder omzet voor Neways door automotive

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Neways Electronics International
6,22 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Neways Electronics heeft in het eerste kwartaal van 2020 minder omzet geboekt en verwacht door de coronacrisis ook druk op de omzet en het resultaat in de eerste jaarhelft. Dit maakte de toeleverancier van elektronische componenten en besturingssystemen donderdag voorbeurs bekend.

De netto-omzet daalde met 4,3 procent op jaarbasis naar 127,2 miljoen euro door een lagere omzet in de dienstverlening voor de automotive sector, waar tijdelijke sluitingen van productiefaciliteiten werden aangekondigd of al zijn geëffectueerd.

In de sectoren semiconductor- en medical liggen de orderniveau's volgens het bedrijf op peil. In industrial is daarentegen sprake van een lichte daling.

Orders

De orderportefeuille zoals deze aan het eind van het eerste kwartaal in de boeken stond daalde ten opzichte van de stand aan het eind van 2019 met 3,0 procent naar 282,7 miljoen euro.

Orderintake daalde in de verslagperiode met 43,0 procent naar 118,6 miljoen euro door een afname in de vraag vanuit de automotivesector. Daar was de intake in het eerste kwartaal van 2019 volgens Neways juist zeer hoog.

Outlook

Het bedrijf uit Son verwacht dat de omzet en het resultaat in de eerste helft van het boekjaar 2020 lager uitvalt door de impact van het coronavirus.

Slotkoers woensdag

Op een rood gesloten Damrak eindigde het aandeel Neways woensdag 2,5 procent lager op 6,22 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Joseph185
0
Gezien de omstandigheden zijn deze cijfers niet eens zo slecht volgens mij. Orderboek per ultimo Q1-20 naar € 282,7 miljoen, met 3,0% licht beneden stand per ultimo 2019 . Niet slecht lijkt mij.
Hans_U
0
quote:

Joseph185 schreef op 16 april 2020 09:57:

Gezien de omstandigheden zijn deze cijfers niet eens zo slecht volgens mij. Orderboek per ultimo Q1-20 naar € 282,7 miljoen, met 3,0% licht beneden stand per ultimo 2019 . Niet slecht lijkt mij.
Yep, helemaal mee eens. Prima cijfers. Gegeven de omstandigheden.
En ook een behoorlijk overtuigend verhaal van de nieuwe CEO. Geeft de indruk dat hij er behoorlijk bovenop zit. En de goede dingen doet.
Ik snap de koersreactie niet. Zal wel weer bijtrekken.
Gaat hard naar beneden met relatief klein volume.
Als ik nog geld had, zou ik bijkopen. Al redelijk veel gedaan ;-)

Succes !
voda
0
Aandeelhouders Neways akkoord met alle agendapunten

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Neways Electronics International
6,04 -0,18 -2,89 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Aandeelhouders van Neways Electronics International zijn donderdag tijdens een algemene jaarvergadering akkoord gegaan met alle agendapunten, waaronder diverse benoemingen. Dit maakte Neways donderdag bekend.

Zo werd de jaarrekening over 2019 vastgesteld en werd er aan leden van de raad van bestuur en commissarissen décharge verleend.

Verder werden Hans Büthker en Karin de Jong benoemd tot lid van de raad van commissarissen voor een termijn van vier jaar. Henk Scheepers werd herbenoemd als lid van de raad van commissarissen voor een derde termijn van twee jaar. René Penning de Vries trad, zoals eerder al werd aangekondigd, af als commissaris. Met de twee nieuwe benoemingen bestaat de raad nu uit vier in plaats van drie leden.

Neways besloot om het beloningsbeleid niet aan te kaarten tijdens de jaarvergadering. Dit betekent dat dit beleid onveranderd blijft dit jaar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Toddemij
0
quote:

Hans_U schreef op 16 april 2020 11:52:

[...]
Yep, helemaal mee eens. Prima cijfers. Gegeven de omstandigheden.
En ook een behoorlijk overtuigend verhaal van de nieuwe CEO. Geeft de indruk dat hij er behoorlijk bovenop zit. En de goede dingen doet.
Ik snap de koersreactie niet. Zal wel weer bijtrekken.
Gaat hard naar beneden met relatief klein volume.
Als ik nog geld had, zou ik bijkopen. Al redelijk veel gedaan ;-)

Succes !
Ik heb ze al veel eerder verkocht destijds op 10 euro en zelfs nu wacht ik eerst de 2e kw. cijfers af voordat ik hier weer instap. Pas dan hen je een veel beter inzicht wat die Corona maatregelen voor effect hebben. Ik denk sowieso dat het veel beter is om nu ff pas op de plaats te maken en te zien wat al die abnormale omstandigheden en enorme schulden die nu gemaakt worden (over de hele wereld) met de economieën gaan doen.
hjk2
0
Ik volg Toddemij: Semi en medical gaat nu goed (40% van de omzet) en automotive en industrial slecht (60%). Daar word ik niet gelijk heel blij van. Ik kijk de ontwikkelingen aan voordat ik bijkoop.
Hans_U
0
ik ben meer van de langere termijn. Staan er goed voor.
Automotive blijft nog wel even zwak. Maar dan komt er daarna wel weer een inhaal slag. En er komt steeds meer electronica in auto's.
Er is een grote koper in de markt.
(op het oog) goede, nieuwe CEO.
Q1 cijfers + orderboek vond ik reuze meevallen.

Komt wel goed. Kopen en op de plank leggen.
En over een paar jaar weer eens kijken. En dan moet het wel heel, heel gek gaan als er dan nog steeds een enkel-cijferige koers staat.

Wijsheid en succes.
Nuchtere Kijk Op
0
Alles wat met auto's te maken heeft gaat bijna slecht nu. Lease maatschappijen halen VOOR einde contracten nu veel auto's terug. Bedrijven die geen huur kunnen betalen maar ook geen leasekosten, MOETEN dus de auto inleveren omdat bij geen betalingen aan de leasemaatschappij ze de auto terugvorderen en via platforms en veiling sites die auto's worden verkocht. Er worden behoorlijk massaal sinds enkele weken auto's zo aangeboden. Bv. auto's van nog geen 2 jr oud tegen 1/3 vd nieuwprijs. De automarkt was al in beweging maar nu omdat er geen arbitrage is met het buitenland gaat het ineens hard. Andere landen hebben hetzelfde of nog groter aanbod. Tricky markten dus. Maar de koers van Neways ging in mijn ogen wel erg hard omlaag. Zoals bijna alles. En idd is het niet alleen die auto sector zoals hierboven ook staat vermeld. In die auto sector moet de grootste klap echt nog komen. Zie hoe zelfs vak kenners alles maar blijven goed praten op bv een kanaal als youtube.
hjk2
0
VEB:

Voor Neways heeft cash opeens meer prioriteit dan marge
Datum
16 april 2020
Tags
technologiesector neways AVA 2020
Delen

Nog geen twee maanden geleden zei Neways in 2020 minder naar groei en meer naar rendement te willen kijken. Door de crisis lijkt de aandacht volledig te verschuiven naar een verbetering van de kaspositie. Dat lijkt ook hard nodig.

Neways gaf bij de jaarcijfers aan minder naar groei en meer naar rendement en marge te willen kijken. De leverancier van elektrische componenten aan onder meer automakers en de chipsector zag de verkopen de laatste jaren structureel sneller stijgen dan de winst.

Vandaag lijkt die strategie alweer achterhaald. Neways wordt midscheeps geraakt omdat een groot deel van haar klanten, voornamelijk Duitse autobouwers, hun fabrieken op slot hebben gegooid.

De vragen die de VEB aan Neways heeft gesteld in aanloop naar de aandeelhoudersvergadering van donderdag 16 april draaien daarom vooral om de vraag in hoeverre Neways voldoende financiële slagkracht heeft om de crisis te doorstaan.

Zwakke balans
De flink gedaalde beurskoers van Neways – 40 procent sinds begin dit jaar – kan niet los gezien worden van de zwakke balans. Neways schuldratio bedroeg eind vorig jaar 2,2 (nettoschuld gedeeld door het bedrijfsresultaat, ebitda).

Dat is de hoogste stand in vijf jaar.

Een van de bankafspraken is bovendien dat het bedrijfsresultaat van Neways minimaal 12,5 miljoen euro moet bedragen (ultimo 2019: 24,2 miljoen euro).

Als Neways hier niet in slaagt is – in theorie – de kredietfaciliteit direct opeisbaar. In de vragenbrief worden vragen gesteld over de liquiditeitspositie en de relatie tussen Neways en de banken.

Neways gaf eind maart al aan dat het de komende periode sterk gaat letten op het maximaliseren van de kaspositie. Zo worden investeringen teruggeschroefd en in de kosten gesneden. Ook het dividendvoorstel van 28 eurocent per aandeel is ingetrokken.

Zo kan het dat in korte tijd de focus is verlegd van omzet naar marge, en nu van marge naar de kasstroom.

Te veel capaciteit
In 2019 leunde het bedrijf uit Son zwaar op de Duitse auto-industrie. De omzet van deze divisie groeide bijna met een kwart tot 160 miljoen in 2019, terwijl Neways andere takken – chips, medisch en industrie – allemaal krompen.

Ook groeide Neways auto-tak harder dan de markt als geheel. Doordat flink capaciteit moet zijn bijgebouwd in de laatste jaren kan dit nu extra nadelig uitpakken nu de vraag uit Duitsland stilvalt.

Doordat wel veel kosten doorlopen – al worden wel arbeidsverkortingsubsidies ontvangen – zal de winstmarge dit jaar een flinke tik krijgen.

Crisiskans
Op de langere termijn moet – ook om weerbaarder te worden - de winstmarge juist flink omhoog.

Neways marge van gemiddeld 3,3 procent over de laatste vijf jaar blijft bijvoorbeeld structureel achter bij die van de Zweedse beursgenoteerde concurrent AQ Group (6,6 procent).

Hopelijk wordt de crisis aangegrepen om de winstgevendheid op termijn te verbeteren.

Nuchtere Kijk Op
1
quote:

€URO-Trader schreef op 23 april 2020 12:47:

Wat men nu niet koopt kan alleen maar meer waard worden.
En wat men NU wel koopt (Neways) kan in mijn ogen ook meer waard worden ;-)

www.limburger.nl/cnt/dmf20200423_0015...
effegenoeg
0
Langzaam maar zeker is de klim begonnen.
Doodsaai maar toch behorend tot de toeleveranciers van de chipmachinebouwers.
DNFTT
0
quote:

effegenoeg schreef op 27 mei 2020 12:53:

Waardering keert terug.
Of een opleving doordat er wat vakantiegeld naar de beurs gaat.
427 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%