Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

alleen positief nieuws!

3.261 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
Kaiser
0
Duitse onderzoekers ontwikkelen methode om testcapaciteit fors op te drijven
Onderzoekers uit Frankfurt hebben een nieuwe methode ontwikkeld waardoor het aantal testen naar het nieuwe coronavirus explosief kan stijgen. Men groepeert stalen in plaats van elke staal individueel onder de loep te nemen. De testcapaciteit kan zo vervijf- of misschien zelfs vertienvoudigen, van de huidige 40.000 per dag in Duitsland, tot 200.000 en zelfs 400.000 per dag, staat in een persbericht van de Goethe universiteit in Frankfurt. Professor Birgitta Wolff, voorzitster van de universiteit, heeft het over "een mijlpaal".
De nieuwe methode bestaat erin om stalen uit de neus of keel van vijf verschillende patiënten samen te brengen in een zogenaamde "minipool" en te onderwerpen aan de PCR-test (polymerase chain reaction), een manier om het genetisch materiaal van het virus te identificeren. Als het resultaat negatief is, is ook elke individuele staal negatief, ontdekten de onderzoekers. Als de groepstest toch positief kleurt, moet elke staal nog eens individueel onderzocht worden om te bepalen wie precies besmet is. Het resultaat zou al binnen enkele uren bekend zijn.
De onderzoekers gaan de testmethode deze week verder uitbreiden naar tien stalen per keer.

www.gesundheitsstadt-berlin.de/deutsc...
Kaiser
0

Beurscrisis schrikt Belgen niet af

jv 03 april 2020 08u30 Bron: belga

Economie De koersval op de beurzen als gevolg van de coronacrisis schrikt de Belgen niet af, integendeel. Beursmakelaars zien een verhoogde activiteit, zo blijkt uit een rondvraag van de Franstalige zakenkrant L’Echo. Er zijn meer nieuwe beleggers en de aankooporders overtreffen die van de verkooporders, schrijft de krant.

Heel wat Belgische aandelen staan op dit moment historisch laag geprijsd, door de koersval van de jongste weken als gevolg van de uitbraak van het nieuwe coronavirus.

Bij BinckBank werden in maart drie keer meer effectenrekeningen geopend dan gemiddeld, zegt de onlinebank. Concurrent Bolero zag het aantal nieuwe effectenrekeningen zelfs verzevenvoudigen tegenover maart vorig jaar, klinkt het. Ook andere makelaars merkten een verhoogde activiteit, zonder concrete cijfers.

Het aantal beurstransacties schoot eveneens omhoog, waarbij het aantal kooporders die van de verkoop overtroffen.
Kaiser
0
The U.S. is launching a nearly $350 billion loan program for small businesses to keep them from laying off employees during the economic shutdown reut.rs/3bQ0u5k
voda
0
Beleggingsinstelling hebben antiwitwasbeleid beter op orde

Gepubliceerd op 3 april 2020 12:10 | Views: 310

12:10 - Beleggingsinstelling hebben antiwitwasbeleid beter op orde
AMSTERDAM (AFN) - Brokers, vermogensbeheerders en andere beleggingsinstellingen hebben hun beleid om witwaspraktijken en andere malafide gedragingen te voorkomen beter in de vingers. Dat komt naar voren uit een steekproef van toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Sinds juli 2018 is de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) van kracht. Die wet maakt dat beleggingsclubs en andere ondernemingen procedures en maatregelen moeten hebben ingesteld om risico's op bijvoorbeeld witwaspraktijken te beperken en waar nodig op te treden.

De AFM legde instellingen die eerder aangaven de procedures op orde te hebben langs de meetlat. Van de vijftien onderzochte instellingen moesten er veertien nog hier en daar schaven aan de methoden. Na overleg met de AFM zijn aanpassingen doorgevoerd.

Honderden

Nederland telt honderden beleggersinstellingen. De bevindingen van dit onderzoek gelden als een soort van blauwdruk voor sectorgenoten. De AFM zal met steekproeven alle instellingen bij de les houden.

Omdat de wet nog redelijk nieuw is, krijgen bedrijven die zaken niet op orde hebben nog geen boete. Dit kan volgens de AFM op termijn wel veranderen.
Kaiser
0
11:52
Aantal doden in Spanje vermindert

De voorbije 24 uur zijn in Spanje 809 mensen gestorven aan het coronavirus. Dat is het laagste cijfer in een week. De voorbije dagen waren er iedere dag meer dan 900 doden. Er zijn tot nu 11.744 Spanjaarden overleden. Het aantal vastgestelde besmettingen bedraagt 124.736. 56.637 mensen liggen in het ziekenhuis, van wie 6.416 op intensieve zorgen. 34.219 genezen Spanjaarden zijn genezen verklaard na een besmetting.

België :
11:08
Nieuwe ziekenhuisopnames dalen opnieuw

Er zijn de voorbije 24 uur 503 mensen opgenomen in het ziekenhuis wegens het coronavirus. Dat is voor de tweede dag op rij een daling, wat laat verhopen dat de epidemie richting een piek gaat. Dat blijkt uit de dagelijkse cijfer-update over de corona-epidemie door de overheidsdienst Volksgezondheid.

Kaiser
0
Very good news today as new COVID19 modeling from IHME shows lot of improvement in outlook across U.S. But there may be more risk in some states like Texas and Georgia than models currently predict. That may in part flow from fact that those states are among worst at testing. twitter.com/ScottGottliebMD/status/12...
voda
0
Prijzen voor consument minder hard gestegen

Gepubliceerd op 7 april 2020 08:07 | Views: 339

DEN HAAG (AFN) - De prijzen die consumenten voor producten en diensten betalen, zijn in maart minder hard gestegen dan in de voorgaande maand. Benzine en brandstoffen waren door de gekelderde olieprijzen goedkoper. Dat drukte sterk op de toename van de consumentenprijzen als geheel, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Consumentengoederen en -diensten werden in maart 1,4 procent duurder. In februari stegen de prijzen nog met 1,6 procent.

Brandstoffen, waar naast benzine ook diesel en lpg onder vallen, daalden 4,1 procent in prijs. Een maand eerder werd tanken in doorsnee nog 4,6 procent duurder. De prijzen voor voedingsmiddelen stegen de afgelopen maand juist harder, vooral doordat varkensvlees duurder werd.

Inflatie

De ontwikkeling van consumentenprijzen is volgens het CBS niet hetzelfde als inflatie. Inflatie is breder, omdat daarin ook prijzen van bijvoorbeeld industriële producten, aandelen en goud veranderen.

Consumentenprijzen stegen in Nederland sterker dan gemiddeld in de eurozone. Volgens een Europees geharmoniseerde meetmethode gingen de prijzen in Nederland 1,1 procent omhoog in maart. In de eurozone als geheel stegen ze met 0,7 procent.
voda
0
Enorm sterk kwartaal broker Plus500

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Plus500 Ltd
£ 10,775 -0,305 -2,75 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Plus500 heeft in het eerste kwartaal van 2020 enorm geprofiteerd van de volatiliteit op de financiële markten. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van de broker in zogeheten Contracts for Difference, kortweg CFD’s.

Waar in het eerste kwartaal van 2019 nog 54 miljoen dollar omzet werd geboekt, was dit afgelopen kwartaal maar liefst 317 miljoen dollar.

Er werden bijna 83.000 klanten verwelkomd door Plus500, dat nu 194.000 actieve klanten heeft. In het eerste kwartaal van 2019 kwamen er 21.306 nieuwe klanten bij.

Afgelopen kwartaal kwam de EBITDA uit op 232 miljoen dollar, een stijging van meer dan 1.800 procent op jaarbasis.

Plus500 merkte op dat ook de eerste dagen van het tweede kwartaal goed verliepen, "maar het is moeilijk te voorspellen of dit zo blijft".

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Plots durven beleggers weer risico te nemen

Aandelenbeurzen zijn dinsdag opnieuw gestegen na voorzichtig optimistische berichten over een afvlakking van het aantal coronadoden- en besmettingen. Onder beleggers is de pandemiepaniek wat weggeëbd nu de maatregelen van overheden wereldwijd iets van effect lijken te sorteren.

China heeft dinsdag geen nieuwe doden gemeld en in de stad Wuhan komt het openbare leven zelfs weer wat op gang. Ook zwaar getroffen Europese landen als Spanje en Italië zagen het dodenaantal als gevolg van de pandemie afvlakken, terwijl Nederland juist het hoogste aantal doden meldde sinds het begin van de crisis.

Ook in de Verenigde Staten lijkt het herstel nog broos: nadat in het afgelopen weekend minder besmettingen waren gemeld, kwamen er maandag opnieuw dertigduizend gevallen bij. Gouverneur Andrew Cuomo van de staat New York zei maandag dat de piek in het aantal besmettingen nabij is, maar meldde dinsdag het hoogste dodenaantal tot nu toe.

De stier is terug op de markten
Dat gaf aandelenbeleggers klaarblijkelijk hoop. Zij durven weer wat risico te nemen na een periode waarin massaal naar veiligheid werd gezocht. De aandelenbeurzen op Wall Street staan dinsdag opnieuw hoger en stevenen af op een winst van 10% in twee dagen tijd.

De AEX-index stond dinsdag voor het eerst sinds maart weer boven de 500 punten, al hield de graadmeter van de Amsterdamse beurs dat net niet vol tot het slot. Wel won de AEX sinds het dieptepunt halverwege vorige maand al meer dan 20%. Daarmee is er zelfs sprake van een heuse bullmarkt: een aanhoudende periode van stijgende koersen. Ook de indices in Milaan, Londen, Frankfurt en Parijs stonden dinsdag een vijfde boven hun dieptepunt.

Is dit het begin van het einde van alle coronamisère op de markten?

'Ik ben nog niet overtuigd dat het voorbij is', zegt beleggingsstrateeg Ralph Wessels van ABN Amro over de ellende voor beleggers. Want als je deze lijn doortrekt, zie je binnen een paar weken een herstel in de vorm van een V, zegt hij. 'Maar ik raak er steeds meer van overtuigd dat we niet alle deuren en het luchtruim opengooien als het virus straks onder controle is.' Bewijs voor dat scenario ziet Wessels nu al in China. Fabrieken gaan nu vrijwel allemaal weer open, maar de bezettingsgraden zijn een stuk lager en de werkloosheid loopt op. Consumenten gedragen zich anders dan voorheen.

Ook pensioenfondsen zorgen voor herstel
Toch vertonen beleggers iets riskanter gedrag. Want op de kapitaalmarkten gaan de rentes weer wat omhoog. De vergoeding die beleggers krijgen op de Amerikaanse staatslening met een looptijd van tien jaar ging dinsdag zeven basispunten omhoog naar 0,74%. Ook de Duitse en Nederlandse rentes liepen op.

Het herstel op de aandelenbeurzen werd eind maart al in gang gezet door pensioenfondsen, stellen beleggers en marktvolgers. De verhouding tussen verschillende beleggingscategorieën zoals vastgoed, bedrijfsobligaties en aandelen was uit het lood geslagen door de dalende aandelenkoersen en dus moesten zij bijkopen of herbalanceren in jargon.

Komt er een oliepact?
Daarnaast wijzen beleggers naar de oliemarkt als reden voor het optimisme. De prijs van de belangrijke grondstof steeg dinsdag verder, naar $33 voor een vat Brent. Belangrijke olielanden zoals Saoedi-Arabië en Rusland maken eind deze week mogelijk afspraken over een ongekende productieverlaging van tien miljoen vaten ruwe olie per dag.

Voorwaarde is wel dat de VS ook meedoen, maar de vraag is of de Amerikaanse president Donald Trump daar zin in heeft. Hij stelt dat de Amerikaanse productie vanzelf omlaaggaat door de lage prijs, omdat schalieoliebedrijven de grondstof niet op een winstgevende wijze op kunnen pompen.

fd.nl/beurs/1340635/plots-durven-bele...
voda
0
Klap op de aandelenmarkten is vooralsnog verrassend bescheiden

Midden in de coronacrisis is het nog volstrekt onduidelijk hoe hard economieën geraakt zullen worden, maar aandelenkoersen hebben de weg naar boven alweer gevonden. Stond de AEX-index op 16 maart nog op 389 punten, dinsdag klommen de Amsterdamse hoofdfondsen naar boven de 500. Afgezet tegen de verwachtingen van de diepte van de recessie lijken de koersdalingen van de afgelopen weken aan de bescheiden kant.

In 2009 waren de aandelenkoersen op het dieptepunt met 60% gedaald, terwijl de economieën van ontwikkelde landen met gemiddeld 4% tot 5% krompen. Hoe hard de klap dit keer uitvalt, is nog volstrekt onduidelijk en afhankelijk van hoe snel het virus onder controle is. Maar de eerste signalen liegen er niet om.
'De hamvraag wordt hoe lang de crisis gaat duren', zegt Lukas Daalder, chief investment strategist bij BlackRock Nederland. 'Maar het cijferseizoen wordt veel bepalender dan de precieze macrocijfers'. Binnenkort komen de cijfers over het eerste kwartaal. 'Ik ben benieuwd wat de markten daarmee gaan doen', aldus Daalder.

Records verbleken
In de VS zijn in slechts twee weken meer dan tien miljoen mensen werkloos geworden. Dat gaat met een snelheid die alle records doet verbleken. Op een beroepsbevolking van ruim 160 miljoen mensen is het ook een fors percentage.
De resultaten van de inkoopmanagersindexen, van maart zijn ze bekend van een hele reeks landen, geven aan dat de neergang al zeer fors is. In een aantal landen zijn in de industrie en dienstensector de diepterecords van 2009 al gebroken, en de verwachting is dat de resultaten over april nog een stuk slechter zullen zijn.

De eerste verwachtingen van economische instituten voor dit jaar zijn nog uiterst onzeker. Percentages van een krimp met minstens 5% tot wel 10% of meer doen overal de rondte. Het Duitse instituut Ifo berekende voor een aantal landen wat de kosten per week lockdown zijn: dat vergt tussen de 0,8 procentpunt en 1,5 procentpunt aan groei.

Recessie die zijn weerga niet kent
Oud-hoofdeconoom van ABN Amro Han de Jong, zelf belegger, noemt de huidige omstandigheden ‘aan alle kanten onontgonnen terrein.’ ‘Maar wat we nu meemaken duidt toch op een recessie die zijn weerga niet kent.’

De Jong zegt zich te verbazen over wat hij beschouwt als een milde reactie op de aandelenbeurzen. ‘Na 19 februari heeft de S&P 500 in de VS in slechts 23 handelsdagen 35% aan waarde verloren. Dat is extreem, maar het lijkt er nu op dat de markten er blijkbaar op vertrouwen dat de genomen maatregelen gaan werken. Dat lijkt me toch een heroïsche veronderstelling.’

De Jong, ook zelfstandig econoom met zijn bedrijf Crystal Clear Economics, zegt dat de rally van maandagavond op Wall Street er typisch een is die bij een bearmarkt hoort. Koersen kunnen dan stevig omhoogschieten, ondanks de sombere stemming over de economie. ‘In een bullmarket kruipen de koersen omhoog.’

Rol centrale banken
Daalder wijst op de belangrijke rol die de centrale banken de afgelopen weken hebben gespeeld bij het stabiliseren van de markten: 'Ze hebben de angel uit de markt gehaald door te zorgen dat er voldoende liquiditeit door het financiële systeem kan blijven gaan. En na de aankondigingen van de gigantische steunpakketten van overheden beloofden ze om desnoods ongelimiteerd het grote aanbod van nieuwe obligaties op te kopen, zodat het systeem ook aan de andere kant niet omvalt.'

Jeroen Blokland van Robeco wijst erop dat de aandelenbeurzen nog steeds een stuk lager staan dan in februari, maar dat beleggers wat positieve signalen zien. 'Ze zien dat de virusverspreiding wordt aangepakt en dat er een flink ruimer begrotings- en monetair beleid wordt gevoerd.'

Volgens Blokland is het nu afwachten of de maatregelen werken, maar is de volatiliteit nog hoog en kan elke snipper nieuws leiden tot een forse koersstijging of koersdaling. 'We weten dat het tweede kwartaal verschrikkelijk gaat worden, maar weten niet wat het cumulatieve effect op de groei gaat zijn'.

Winstverwachtingen
Net als Daalder wijst Blokland naar de winstverwachtingen: 'Die zijn nog maar heel bescheiden naar beneden bijgesteld. Als de winsten nu met 50% dalen, dan gaan we omlaag, blijft het bij 25%, net onder het gemiddelde van een normale recessie, dan kan de koersreactie meevallen. Ik ben benieuwd wat de bedrijven zelf gaan zeggen.'

Volgens Blokland kan het met aandelen nu twee kanten op. Maar hij waarschuwt wel: 'Om de huidige koersen duurzaam te laten zijn moet de normale vicieuze cirkel in een recessie niet opgaan. Minder winsten leiden tot ontslagen en die zorgen er weer voor dat consumenten minder gaan besteden.'

'Van belang is dus dat in de VS die tien miljoen banen van de afgelopen twee weken weer heel snel terugkomen en dat in Europa het banenverlies zoveel mogelijk door de overheidsmaatregelen beperkt kan blijven', aldus Blokland.

fd.nl/economie-politiek/1340642/klap-...
Kaiser
0
Saudi’s stappen in grote Europese oliebedrijven

JG 09 april 2020 09u53 Bron: Belga

Economie Het staatsinvesteringsfonds van Saudi-Arabië heeft belangen genomen in vier grote Europese olie- en gasbedrijven, met een totale waarde van circa 1 miljard dollar. Het zou gaan om Shell, het Franse Total, het Italiaanse Eni en het Noorse Equinor, meldden ingewijden.

Volgens de bronnen vinden de Saudi’s dat die bedrijven momenteel ondergewaardeerd zijn op de beurs, vanwege de lage olieprijzen en de coronacrisis. De stukken werden in de afgelopen weken op de open markt gekocht door het Saudische staatsfonds Public Investment Fund (PIF). Mogelijk kan het PIF nog verder doorgaan met het inslaan van aandelen.

Het beheerd vermogen van het staatsinvesteringsfonds is circa 300 miljard dollar. Het PIF richt zich normaal gesproken juist meer op beleggingen buiten de olie- en gasindustrie om zo de economie van Saudi-Arabië minder afhankelijk te maken van energie. Zo werd onlangs nog een groot belang genomen in de Amerikaanse cruisemaatschappij Carnival, die zeer hard geraakt is door de coronacrisis.
Kaiser
0
Duits lab gaat vaccin tegen coronavirus vanaf juni ook in België uittesten

mvdb Bron: La Libre 09 april 2020 10u35

Het Duitse laboratorium CureVac lanceert in juni de klinische testen van zijn vaccin tegen het coronavirus in Duitsland en België. Dat zegt Jean Stéphenne, de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht, in La Libre en L’Echo.

De Belg is benoemd als vervanger van de Amerikaanse CEO Dan Menichella, die midden maart is ontslagen voor een zware fout. De Amerikaanse president Donald Trump had de vorige CEO persoonlijk uitgenodigd in het Witte Huis op 2 maart. De Duitse regering beschuldigde de Amerikaanse overheid ervan het project voor een vaccin exclusief voor de Verenigde Staten te reserveren. CureVac krijgt subsidies van de Duitse overheid om een vaccin tegen Covid-19 te ontwikkelen.
Lees ook
Donald Trump probeert Duits vaccin exclusief voor VS te pakken te krijgen

De Amerikaanse CEO “moest een toelating aan de raad vragen om naar die vergadering te gaan en heeft dat niet gedaan. Maar de beslissing (om hem te ontslaan) was al voor zijn ontmoeting met Donald Trump genomen. We waren niet tevreden”, aldus zijn vervanger.
Voor het vaccin focust CureVac zich nu op het Messenger-RNA. Door dat te injecteren in het organisme van een patiënt, wordt het immuunsysteem gestimuleerd om zelf de therapeutische proteïnen voort te brengen.

De eerste klinische studie zal plaatsvinden in juni, ten laatste juli, aldus Stéphenne, gewezen algemeen directeur van GSK Biologicals.
Onbesmette personen

De studie vindt plaats bij volwassenen in goede gezondheid en die niet aan het coronavirus zijn blootgesteld. Daarna volgen mensen die wel zijn blootgesteld, en vervolgens ouderen, die meer risico lopen. Bedoeling is de types antilichamen te bestuderen, maar ook te begrijpen wat de immuunreactie is. Bij de studie zullen 2.000 tot 3.000 mensen betrokken zijn, “onder wie Belgen”.
CureVac heeft daarnaast nog twee tot drie andere kandidaat-vaccins, zou het eerste niet werkzaam zijn.
3.261 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  0,00  0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 0,00%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.383,98 +0,19%
 EUR/USD 1,0634 -0,09%
 WTI 82,08 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%