Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

nieuws uit Japan!

4.679 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 ... 230 231 232 233 234 » | Laatste
voda
0
Consumentenvertrouwen Japan flink omlaag

(ABM FN-Dow Jones) Het Japanse consumentenvertrouwen is in maart stevig gedaald. Dit bleek maandag uit cijfers van de Japanse overheid.

De vertrouwensindex daalde van 38,3 naar 30,9. Deze daling was breed gedragen. Alle vier deelindexen daalden in maart, maar vooral de daling van de deelindex voor de werkgelegenheid met 11,6 punten naar een stand van 27,9 viel op.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nikkei klimt door hoop afvlakking virus

Gepubliceerd op 6 april 2020 08:11 | Views: 1.361

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is maandag met een stevige winst begonnen aan de nieuwe beursweek. Beleggers trokken zich op aan de woorden van de Amerikaanse president Donald Trump die de hoop uitsprak dat het coronavirus een "afvlakking" laat zien in sommige brandhaarden in de Verenigde Staten. De aandacht ging verder uit naar de olieprijzen, die een beperkte daling lieten zien ondanks het uitstel van de videovergadering van oliekartel OPEC over mogelijke productieverlagingen.

De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, eindigde uiteindelijk 4,2 hoger procent op 18.576,30 punten. Volgens Japanse media zal premier Shinzo Abe mogelijk deze week de noodtoestand in het land afkondigen om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. De maatregel zal mogelijk samenvallen met de bekendmaking van het economische steunpakket van de overheid op dinsdag.

Aan het bedrijvenfront waren telecomconcerns als NTT Docomo en SoftBank met plussen tot 7,6 procent in trek doordat steeds meer Japanners thuiswerken. Fujifilm Holdings (plus 7 procent) zette de opmars voort en bereikte de hoogste koers ooit. Volgens mediaberichten gaat het farmaceutische bedrijf de voorraad van zijn anti-griepmedicijn Avigan, dat in China wordt getest als een mogelijke behandeling voor het longvirus, opvoeren.

Qingmingfestival

De Chinese beurzen waren gesloten vanwege het Qingmingfestival, waarbij miljoenen Chinezen doorgaans familiegraven opzoeken om hun respect te betuigen. De regering roept burgers dit jaar echter op weg te blijven van begraafplaatsen vanwege het coronavirus. Afgelopen zaterdag was een dag van nationale rouw in China en werd drie minuten stilte in acht genomen voor alle slachtoffers van de pandemie.

In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds dik 2 procent in de plus en de Kospi in Seoul dikte meer dan 3 procent aan. De All Ordinaries in Sydney boekte een winst van ruim 4 procent onder aanvoering van de grote Australische banken.
s.lin
0
Japan roept na het oplaaien van het aantal infecties in Tokio en Osaka morgen in een aantal regio’s de noodtoestand af.

Bron AD
voda
0
Nikkei sluit opnieuw hoger na noodsteun

Gepubliceerd op 7 april 2020 08:10 | Views: 1.131

TOKYO-Nikkei 225 08:20
18.950,18 +373,88 (+2,01%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag opnieuw hoger geëindigd, na de sterke opleving een dag eerder. Beleggers keken uit naar de details van het steunpakket van de Japanse overheid, dat een omvang heeft van ongeveer een vijfde van de jaarlijkse productie van de Japanse economie. Ook zal de Japanse premier Shinzo Abe mogelijk dinsdag al de noodtoestand uitroepen in Tokio en andere delen van het land vanwege het coronavirus.

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot 2 procent in de plus op 18.950,18 punten. Een dag eerder won de hoofdindex al ruim 4 procent. Vooral chipbedrijven als Tokyo Electron en Advantest waren in trek na de sterke opleving onder Amerikaanse branchegenoten. Takeda Pharmaceutical won eveneens terrein na het nieuws dat het biofarmaceutische bedrijf CSL Behring samenwerkt met het Japanse farmaceutische concern aan de ontwikkeling van een behandeling voor het coronavirus.

In Shanghai, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, ging de beursgraadmeter tussentijds 1,8 procent vooruit. In China is sinds januari voor het eerst niemand overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Wel zijn er de afgelopen 24 uur 32 nieuwe besmettingsgevallen geregistreerd in het land. De Hang Seng-index in Hongkong klom 1 procent.

De Kospi in Seoul kreeg er 1,6 procent bij. In Zuid-Korea lag het aantal nieuwe besmettingsgevallen voor de tweede dag op rij onder de 50. Samsung steeg bijna 2 procent dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers van het Zuid-Koreaanse technologieconcern. In Sydney verloor de All Ordinaries 0,7 procent. De Australische centrale bank hield de rente conform verwachting ongewijzigd.
voda
0
Moederbedrijf WeWork sleept SoftBank voor rechter

Gepubliceerd op 7 april 2020 15:53 | Views: 26

NEW YORK (AFN/RTR) - We Company, het moederbedrijf van verhuurder van kantoorruimte WeWork, sleept zijn grootste aandeelhouder SoftBank Group voor de rechter. De Japanse investeerder zag vorige week af van zijn geplande investering van 3 miljard dollar in extra aandelen van WeWork. Daarmee heeft SoftBank een bestaand contract geschonden, vindt We Company.

SoftBank had er eerder mee ingestemd om de aandelen te kopen van onder meer voormalig WeWork-baas Adam Neumann als onderdeel van een reddingspakket voor WeWork. Maar half maart werd bekend dat niet aan de voorwaarden voor die deal is voldaan. Daarop zette SoftBank na het aflopen van de deadline donderdag een streep door de overeenkomst.

We Company wil dat SoftBank alsnog doorzet met de aankoop van de aandelen. Anders moet de investeerder met financiële compensatie komen, zo klinkt het.

Groeibriljant

SoftBank blijft, ondanks de gewijzigde plannen, volledig toegewijd aan het succes van WeWork, zo werd gemeld. De investeerder zette sinds oktober belangrijke stappen om het bedrijf te versterken. Ook wordt gewerkt aan een strategisch plan voor WeWork met een nieuw management.

WeWork stond tot vorig jaar te boek als een groeibriljant. Toen het bedrijf een beursgang najoeg, kwamen investeerders er achter dat het bedrijf geen duidelijk pad richting winstgevendheid had. Ook raakte topman Neumann in opspraak omdat hij onder meer zijn familie belangrijke posities gaf en met een eigen bedrijf vastgoed kocht dat hij daarna aan WeWork doorverkocht.
voda
0
Japanse machine-orders gedaald

(ABM FN-Dow Jones) De machine-orders in Japan zijn in februari gedaald. Dit bleek woensdag uit overheidscijfers.

De totale waarde van de machine-orders daalde op maandbasis met 6,9 procent, na een stijging van 11,5 procent in januari. Deze data zijn gecorrigeerd voor seizoenseffecten.

In de private sector kenden de orders in februari, exclusief volatiele orders, een plus van 2,3 procent, na een stijging van 2,9 procent in januari.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nikkei stijgt ondanks noodtoestand in Japan

Gepubliceerd op 8 april 2020 08:16 | Views: 208

TOKYO-Nikkei 225 07:45
19.385,56 +435,38 (+2,30%)

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is woensdag opnieuw met winst gesloten. De Japanse premier Shinzo Abe maakte een einde aan de onzekerheid onder beleggers door de langverwachte noodtoestand uit te roepen in Tokio en zes andere delen van het land na een toename van het aantal besmettingsgevallen van het coronavirus. De noodtoestand geldt voor een maand.

De Nikkei in Tokio eindigde 2,1 procent in de plus op 19.353,24 punten. Het was de derde winstbeurt op rij. Ondanks de recente stijging van het aantal coronabesmettingen in Japan zorgde de hoop op een afname van het aantal dodelijke slachtoffers in het land voor enig optimisme. Een daling van de Japanse machine-orders met 6,9 procent in februari had weinig impact op de beurshandel.

De Japanse farmaceutische bedrijven Chugai Pharmaceutical en Daiichi Sankyo waren in trek. Ook andere bedrijven in de gezondheidszorg deden goede zaken. De aanbieder van medische informatiediensten M3 bereikte de hoogste koers ooit. Ook SoftBank stond in het nieuws. WeWork klaagt de Japanse techinvesteerder aan wegens contractbreuk. SoftBank zou voor omgerekend zo'n 2,7 miljard euro aan extra aandelen kopen van de aanbieder van flexibele werkplekken, maar zag onlangs af van de deal vanwege de coronacrisis.

In Shanghai stond de beursgraadmeter tussentijds 0,1 procent in de min. In China zijn 62 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld. Dinsdag kwamen er nog 32 nieuwe patiënten bij. Het aantal besmettingen neemt in het land weer gestaag toe. De Hang Seng-index in Hongkong verloor 0,7 procent en de Kospi in Seoul won 0,8 procent. De Zuid-Koreaanse regering kwam met plannen voor een nieuw steunpakket voor de economie. De Australische All Ordinaries in Sydney klom 0,1 procent.
voda
0
Nippon Steel Banking Blast Furnaces at Kashima & Wakayama

Nippon Steel Corporation said that it has been lowering the tapping ratio of blast furnaces, extending the time between blasting, and taking other measures to reduce overall steel output volume but responding to the immediate sharp drop in demand for steel products, however, it has decided to implement additional measures

Blast furnace banking
-The banking of the No 1 blast furnace at the East Nippon Works’ Kashima area will be carried out from the middle of April 2020, as soon as preparations are completed.
-The banking of the No 1 blast furnace at the Kansai Works’ Wakayama area will also be carried out from late April 2020, as soon as preparations are completed.

Coke Ovens
In accordance with the reduction in blast furnace tapping volume, we will adjust or suspend production of some of coke ovens at the East Nippon Works’ Kashima area and Kimitsu area, and the Kansai Works’ Wakayama area, in addition to a substantial reduction of their operating rates, which has already been executed.

Temporary off-days for employees
As one measure that contributes to maintaining employment, each of Nippon Steel’s offices, manufacturing bases, and R&D Laboratories will basically close for about two days per month from April 2020, while maintaining bare minimum operation and each employee will have two temporary off-days per month.

Banking is to take measures to temporarily stop blast furnace production but make it possible to restart production at a later date by stopping the air blast flow.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Nikkei staakt winstreeks in hogere regio

Gepubliceerd op 9 april 2020 08:19 | Views: 156

TOKYO-Nikkei 225 07:44
19.243,36 -109,88 (-0,57%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan staakte donderdag een vierdaagse winstreeks. De andere beurzen in de Aziatische regio gingen vooruit. De hoop dat de coronapandemie de piek nadert en dat overheden meer steunmaatregelen zullen nemen zorgden voor enig optimisme. Positieve geluiden over een mogelijke deal van de OPEC en andere olielanden om de productie te verlagen bood eveneens steun aan de handel. Daarnaast werd uitgekeken naar de Amerikaanse wekelijkse werkloosheidsaanvragen, die in de afgelopen twee weken al een historische toename lieten zien vanwege de coronacrisis.

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot uiteindelijk een fractie lager op 19.345,77 punten, na een winst van dik 8 procent in de afgelopen vier handelsdagen. De gouverneur van de Japanse centrale bank Haruhiko Kuroda stelde dat de Japanse economie zwaar wordt getroffen door de virusuitbraak en waarschuwde dat de onzekerheid over de economische vooruitzichten extreem hoog is. De Japanse overheid kondigde deze week de noodtoestand af in Tokio en andere delen van het land na een toename van het aantal coronabesmettingen.

De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,5 procent hoger en in Hongkong klom de Hang Seng-index 0,6 procent. De Kospi in Seoul dikte ruim 1 procent aan. De Zuid-Koreaanse centrale bank liet de rente conform verwachting ongewijzigd. In Sydney steeg de All Ordinaries 2,6 procent. De beurzen in Hongkong en Sydney zijn net als veel Europese en Amerikaanse beurzen op Goede Vrijdag gesloten. De markten in Tokio, Shanghai en Seoul zijn vrijdag wel open.
voda
0
Beurs in Japan eindigt week met winst

Gepubliceerd op 10 april 2020 08:33 | Views: 2.154

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met winst het weekend in gegaan. Ook de beurs in Korea, die eveneens open was, ging vooruit. Beleggers reageerden onder meer op de nieuwe steunmaatregelen van de Federal Reserve in de Verenigde Staten om 's werelds grootste economie door de coronacrisis te helpen. Ook werden de onderhandelingen van oliekartel OPEC en zijn bondgenoten in de gaten gehouden.

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot 0,9 procent hoger op 19.498,50 punten. De Amerikaanse koepel van centrale banken kwam donderdag met een nieuwe steunpakket ter waarde van 2,3 biljoen (2300 miljard) dollar. Fed-baas Jerome Powell onderstreepte daarbij dat de Fed net zo lang door kan gaan met het verlenen van steun als nodig is.

Daarnaast is er eindelijk zicht op een einde van de prijzenoorlog op de oliemarkten. De leden van oliekartel OPEC en bondgenoot Rusland zijn het eens geworden over het verlagen van de olieproductie. In mei en juni worden 10 miljoen vaten per dag minder geproduceerd om de olieprijzen te stutten. Een definitief akkoord is evenwel nog niet gesloten. Dat komt omdat Mexico nog geen goedkeuring wil geven. Het land vindt naar verluidt dat het zijn productie te veel moet inperken. Vrijdag gaan de onderhandelingen verder.

De Koreaanse Kospi noteerde tussentijds een plus van 1,3 procent. In Shanghai ging de belangrijkste beursgraadmeter vrijdag wel omlaag, met een min van 1 procent. Volgens nieuwe cijfers is de Chinese inflatie in maart gedaald tot het laagste niveau sinds oktober. De vraag naar goederen bleef ondanks de versoepeling van overheidsbeperkingen tegen het nieuwe coronavirus zwak. De prijzen die Chinese fabrieken voor hun producten rekenen, bleven hard dalen. De beurzen in Hongkong en Sydney waren vrijdag net als veel Europese en Amerikaanse beurzen op Goede Vrijdag gesloten.
voda
0
Beurs in Japan begint week met verlies

Gepubliceerd op 13 april 2020 08:34 | Views: 3.510

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met verlies aan de nieuwe handelsweek begonnen. Ook de graadmeters in Seoul en Shanghai stonden in mineur. De handelsvloeren in Hongkong en Australië waren nog gesloten in verband met een lang paasweekend. Beleggers blijven zich zorgen maken over de impact van de coronapandemie op de wereldwijde economie. Dat belooft weinig goeds voor het nieuwe cijferseizoen, dat in aantocht is. Het goede nieuws op de oliemarkt over een akkoord tussen oliekartel OPEC en bondgenoten over een productiebeperking kon de stemming niet ombuigen.

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot 2,3 procent lager op 19.043 punten. Exporterende bedrijven zoals autobouwer Toyota verloren terrein (min 1,6 procent) vanwege de duurdere yen. De Japanse valuta, die doorgaans als een veilige haven op de financiële markten wordt gezien, won vanwege de toenemende onzekerheid door het nieuwe coronavirus. Het aantal besmettingen met Covid-19 wereldwijd bereikte inmiddels 1,85 miljoen.

Oliekartel OPEC, Rusland en andere olieproducerende landen zijn het zondagavond alsnog eens geworden over beperking van de productie met 9,7 miljoen vaten per dag voor de maanden mei en juni. Dat is ongeveer 10 procent van de hoeveelheid die wereldwijd dagelijks wordt opgepompt. De olieprijzen veerden op na dit nieuws maar stonden nog altijd op een zeer laag niveau. Japanse oliebedrijven JXTG Holdings en Idemitsu Kosan eindigden in het rood.

De Zuid-Koreaanse Kospi noteerde tussentijds een min van 1,7 procent. Zwaargewicht Samsung duwde de graadmeter omlaag nadat bekend werd dat meerdere fabrieken in Vietnam in quarantaine gaan nadat een medewerker besmet bleek met het longvirus. De beursgraadmeter in Shanghai verloor tussentijds 0,6 procent. China zag het aantal nieuwe besmettingen met het virus stijgen naar een hoogtepunt van de afgelopen zes weken. De provincie Heilongjiang, die de grens deelt met Rusland, lijkt de nieuwe brandhaard te zijn.
voda
0
SoftBank voorziet megaverlies door tegenvallers met investeringen

Gepubliceerd op 13 april 2020 18:48 | Views: 2.036

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - SoftBank denkt met zijn investeringen in kantoorverhuurder WeWork en taxi-app Uber voor miljarden dollars het schip in te gaan. De Japanse telecom- en investeringsreus stak eerder veel geld in kantoorverhuurder WeWork en taxi-app Uber. Maar de waarde van die bedrijven is sinds het instapmoment flink geslonken.

In een prognose rekent het concern nu op een operationeel verlies van bijna 1,4 biljoen yen in zijn eind maart afgesloten boekjaar. Dat is omgerekend zo'n 12,5 miljard dollar. Vooral bij investeringsfonds Vision Fund is het verlies waarschijnlijk enorm.

SoftBank investeerde eerder stevig in WeWork, maar na een afgeblazen beursgang vorig jaar viel de kantoorverhuurder bijna om. Het Japanse concern verkreeg voor miljarden een meerderheid van het bedrijf in handen, maar daardoor werd het eigen bestaande belang ook veel minder waard.

Uber

In Uber stak SoftBank eveneens geld. Na de beursgang vorig jaar werd het bedrijf echter flink minder waard dan het prijskaartje dat durfinvesteerders eerder aan het bedrijf hingen. De laatste tijd worden verschillende bedrijven waarin SoftBank heeft geïnvesteerd ook hard geraakt door de coronacrisis.

Dat het financieel minder gaat, is overigens al langer bekend. In maart kondigde Softbank al aan zijn schuldenlast met 4,5 biljoen yen terug te willen brengen. Naast aandelen Alibaba zou SoftBank onder meer een deel van zijn belang in de Amerikaanse telecomaanbieder Sprint te gelde willen maken.
voda
0
Chipbedrijven helpen Nikkei vooruit

Gepubliceerd op 14 april 2020 08:13 | Views: 780

TOKYO-Nikkei 225 07:44
19.563,06 +519,66 (+2,73%)

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is dinsdag met een stevige winst gesloten. Vooral de chipbedrijven en andere technologieconcerns waren in trek in navolging van de koerswinsten onder Amerikaanse sectorgenoten. Ook elders in de Aziatische regio wonnen de beursgraadmeters terrein, mede dankzij een meevallende daling van de Chinese export in maart.

De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, eindigde uiteindelijk 3,1 procent hoger op 19.638,81 punten en werkte daarmee het verlies van een dag eerder ruimschoots weg. De Japanse chipbedrijven Sumco, Advantest en Tokyo Electron behoorden met winsten tot 6,4 procent tot de sterkste stijgers. FamilyMart dikte 9,3 procent aan. De supermarktketen verwacht een flinke stijging van de winst in het lopende boekjaar.

Zwaargewicht SoftBank werkte een eerder koersverlies weg en klom 5,2 procent. De Japanse telecom- en investeringsreus verwacht een miljardenverlies voor zijn investeringsfonds Vision Fund, dat onder meer flink investeerde in kantoorverhuurder WeWork en taxi-app Uber.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 1,1 procent in de plus. De uitvoer van China nam afgelopen maand met 6,6 procent af, terwijl de import met 0,9 procent daalde. De dalingen waren veel minder sterk dan economen hadden gevreesd. De Kospi in Seoul klom 1,6 procent.

In Hongkong en Sydney, waar beleggers terugkeerden na een lang paasweekend, stegen de hoofdgraadmeters respectievelijk 0,8 en 1,9 procent. In India, waar de lockdown tot 3 mei werd verlengd, was de beurs gesloten. Ook in Australië gaat de lockdown nog zeker een aantal weken duren.
voda
0
Nikkei doet stapje terug

Gepubliceerd op 15 april 2020 08:12 | Views: 221

TOKYO-Nikkei 225 07:44
19.542,90 -95,91 (-0,49%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan deed woensdag een stapje terug na de stevige winstbeurt een dag eerder. Beleggers verwerkten de hogere slotstanden op Wall Street en de nieuwe economische vooruitzichten van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Het fonds waarschuwde dat de wereldeconomie afstevent op de zwaarste recessie sinds de Grote Depressie.

De Nikkei in Tokio ging 0,5 procent lager de dag uit op 19.550,09 punten. Dinsdag won de hoofdindex nog ruim 3 procent. Vooral de Japanse banken werden van de hand gedaan na koersverliezen onder Amerikaanse branchegenoten als JPMorgan en Wells Fargo, die beide met kwartaalcijfers kwamen. Mitsubishi UFJ Financial Group, Sumitomo Mitsui Financial Group en Mizuho Financial Group verloren tot 2,8 procent. Drogisterijketen Welcia Holdings steeg 4,4 procent tot de hoogste koers ooit. Ook het farmaceutische concern Chugai Pharmaceutical (plus 2,7 procent) bereikte een recordniveau.

De Chinese beurzen lieten eveneens kleine verliezen zien. De hoofdindex in Shanghai noteerde tussentijds 0,3 procent lager en de Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,6 procent. De Chinese centrale bank verlaagde het eenjarige rentetarief van 3,15 procent naar 2,95 procent, zodat bedrijven die getroffen zijn door de coronapandemie goedkoper geld kunnen lenen. De Australische All Ordinaries in Syndey leverde 0,6 procent in. In Zuid-Korea was de beurs gesloten vanwege de parlementsverkiezingen in het land.
voda
0
Nikkei eindigt opnieuw lager

Gepubliceerd op 16 april 2020 08:10 | Views: 0

TOKYO-Nikkei 225 07:44
19.272,76 -277,33 (-1,42%)

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is donderdag opnieuw lager geëindigd. Het was de tweede verliesbeurt op rij. De stemming werd gedrukt door negatieve economische berichten uit de Verenigde Staten, die op Wall Street al zorgden voor lagere slotstanden. Beleggers keken verder uit naar de wekelijkse Amerikaanse werkloosheidsaanvragen, die in de afgelopen weken in een recordtempo zijn gestegen door de coronacrisis.

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot uiteindelijk 1,3 procent in de min op 19.290,20 punten. De Japanse banken gingen verder omlaag na tegenvallende kwartaalresultaten van Amerikaanse sectorgenoten Citigroup en Bank of America. Toyota zakte 2 procent. De automaker verlaagt de productie in achttien fabrieken in Japan vanwege de virusuitbraak. De andere Japanse autobouwers Nissan, Honda en Mazda verloren tot 5,2 procent.

De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,1 procent hoger in afwachting van het Chinese economische groeicijfer over het eerste kwartaal, dat vrijdag wordt vrijgegeven. De Hang Seng-index in Hongkong leverde 0,7 procent in. Cathay Pacific won 0,8 procent. De Hongkongse luchtvaartmaatschappij vervoerde in maart 90 procent minder passagiers door de coronapandemie. De Kospi in Seoul won 0,1 procent. In Sydney zakte de All Ordinaries ruim 1 procent. De Australische werkloosheid kwam in maart uit op 5,2 procent. Dat was beter dan verwacht.
voda
0
Nikkei hoger door hoop heropening economie VS

Gepubliceerd op 17 april 2020 08:14 | Views: 235

TOKYO-Nikkei 225 07:44
19.861,68 +571,48 (+2,96%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met een stevige winst gesloten, na twee verliesbeurten op rij. De plannen van de Amerikaanse president Donald Trump om de grootste economie ter wereld geleidelijk te heropenen en berichten over een mogelijke behandeling van het coronavirus zorgden voor optimisme bij beleggers. Een forse krimp van de Chinese economie in het eerste kwartaal had weinig impact op positieve stemming.

De Nikkei in Tokio ging 3,2 procent hoger het weekeinde in op 19.897,26 punten en bereikte het hoogste niveau in vijf weken tijd. De Japanse hoofdindex won deze week 2 procent. De Japanse chipbedrijven waren in trek dankzij de sterke kwartaalresultaten van de belangrijke Taiwanese chipmaker TSMC, die 7 procent klom in Taipei. Tokyo Electron en Advantest wonnen 3,9 en 6,5 procent. Ook de automakers deden goede zaken. Honda dikte 8,3 procent aan en Mazda steeg 4,6 procent.

De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 1,1 procent in de plus. De Chinese economie is in het eerste kwartaal met 6,8 procent gekrompen. Het was de eerste krimp sinds het land in 1992 met de registratie van de kwartaalcijfers begon. Daarnaast zakten de Chinese winkelverkopen in maart met 15,8 procent en nam de industriële productie af met 1,1 procent. Beide cijfers waren minder slecht dan in januari en februari.

De Hang Seng-index in Hongkong dikte 2,5 procent aan en de Kospi in Seoul kreeg er ruim 3 procent bij. De Australische All Ordinaries in Sydney boekte een winst van 1,7 procent. Beleggers trokken zich op aan een sterke opvering van de Amerikaanse openingsindicatoren, na berichten dat het geneesmiddel Remdesivir hoopvolle resultaten laat zien in de behandeling van coronapatiënten. Remdesivir is ontwikkeld door Gilead Sciences als behandeling voor ebola.
voda
0
05.58 uur | Japanse export laagste niveau sinds 2011

De Japanse export is gedaald met 11,7% afgelopen maart ten opzichte van een jaar geleden. Dat is meer dan de 10,1% die analisten hadden verwacht. Het is de grootste daling sinds juli 2016 en het laagste niveau sinds 2011. De import daalde met 5,0 % vorige maand, na een grotere daling met 13,9% de maand ervoor.

fd.nl/economie-politiek/1341985/laats...
voda
0
Weer daling Japanse export

(ABM FN-Dow Jones) De Japanse export is in maart voor de zestiende maand op rij gedaald. Dit bleek maandag uit cijfers van de overheid.

De export daalde op jaarbasis met 11,7 procent. In februari ging het nog om een veel kleinere daling.

De uitvoer naar China daalde in maart met 8,7 procent. Naar de VS liep de export met 16,5 procent terug. Richting Europa werd er 11,1 procent minder geëxporteerd.

De Japanse import nam in maart met 5,0 procent af.

Het handelsoverschot van Japan kwam uit op ruim 4,9 biljoen yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nikkei sluit lager na forse exportdaling

Gepubliceerd op 20 april 2020 08:13 | Views: 312

TOKYO-Nikkei 225 17 apr
19.897,26 +607,06 (+3,15%)

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is maandag met verlies begonnen aan de nieuwe handelsweek. Beleggers namen wat gas terug na de stevige winstbeurt op vrijdag en keken uit naar het cijferseizoen dat deze week begint in Japan. Een scherpe afname van de Japanse export in maart zorgde eveneens voor koersdruk. De andere beursgraadmeters in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde 1,2 procent lager op 19.669,12 punten. Vrijdag dikte de Japanse hoofdindex nog ruim 3 procent aan. De uitvoer van Japan kelderde afgelopen maand met 11,7 procent. Dat was de grootste daling sinds juli 2016. De export naar China, de grootste handelspartner van Japan, zakte met 8,7 procent en de uitvoer naar de Verenigde Staten nam met 16,5 procent af.

De hoofdindex in Shanghai noteerde tussentijds 0,3 procent in de plus. China verlaagde opnieuw de rentetarieven om de leenkosten voor bedrijven te verlagen en de economie te stimuleren. De eenjarige rente ging omlaag van 4,05 procent tot 3,85 procent en de vijfjarige rente werd teruggeschroefd van 4,75 procent tot 4,65 procent. De Hang Seng-index in Hongkong bleef vrijwel vlak en de Kospi in Seoul leverde 0,6 procent in.

De All Ordinaries in Sydney verloor ruim 2 procent. De Australische oliebedrijven kampten met een forse daling van de olieprijs. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte voor het eerst in twee decennia onder de 15 dollar. Dat komt vooral doordat de vraag naar olie is gekelderd door de coronacrisis. Oliekartel OPEC, Rusland en andere olieproducerende landen kwamen onlangs overeen de productie met bijna 10 miljoen vaten per dag te verlagen om de prijzen te stimuleren. Maar dat lijkt nog weinig effect te hebben.
voda
0
Tokyo Steel Keeps Steel Prices Unchanged for May

Reuters reported that Japan’s top electric-arc furnace steelmaker Tokyo Steel Manufacturing Co Ltd will keep steel product prices steady in May despite slowing demand from automobile and construction industries due to the coronavirus pandemic. For May, prices for steel bars, including rebar, will remain at JPY 55,000 a tonne, while H-beams’ prices will stay at JPY 76,000 a tonne.

The steelmaker had lowered all steel product prices in April by about 6%-11% to reflect weak market conditions.

Source : Reuters
4.679 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 ... 230 231 232 233 234 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  -3,75  -0,43%  25 apr
 Germany40^ 17.931,00 +0,08%
 BEL 20 3.857,94 -0,67%
 Europe50^ 4.952,68 +0,28%
 US30^ 38.124,13 0,00%
 Nasd100^ 17.428,55 0,00%
 US500^ 5.044,94 0,00%
 Japan225^ 37.725,14 0,00%
 Gold spot 2.332,40 +0,02%
 EUR/USD 1,0730 +0,30%
 WTI 83,75 +1,03%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,85%
RENEWI +4,68%
B&S Group SA +2,85%
Flow Traders +2,26%
Fugro +2,09%

Dalers

ADYEN NV -18,43%
VIVORYON THER... -8,38%
WDP -4,93%
Alfen N.V. -4,39%
CM.COM -3,66%