Arcelor Mittal « Terug naar discussie overzicht

ArcelorMittal April 2020

618 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 27 28 29 30 31 » | Laatste
inbetween
1
quote:

rene l schreef op 4 april 2020 23:01:

Het is weer party time op de beurzen, party like 1929.

Sinds een week ben ik weer vrij, Hans heeft mij verlost uit de bak.
Het was niet prettig, droog brood, zwerversbier, en op de beurzen is het geen haar beter.
Ik heb nog wel een echt biertje gedronken met Nico Inberg, hij vroeg nog aan mij, wat heb je nu weer geflikt, heb je weer mensen lopen te bedreigen.
Was het maar waar, deze keer was het veel erger, hij moest wel lachen, ooit zullen ze je weer loslaten.

Corona heeft het hele dagelijkse leven lam gelegd, was het de trigger die de overspannen economie abrupt tot stilstand gebracht heeft, niemand weet het, prettig is het niet.
Alles is tot stilstand gekomen, mensen zitten gedwongen thuis, tenminste, of toch ook niet.
Ze kijken de hele dag naar het journaal, ze kijken alle herhalingen, zogenaamde specialisten zeggen dat het verschrikkelijk is, alleen al in Nederland zullen 80.000 mensen sterven, de wereld vergaat, de mensen raken in paniek, ze kunnen niet meer rationeel denken, en alle stoppen slaan door.

Het blijkt maar weer, mensen zijn kuddedieren, wel gaan ze allemaal rond het middaguur boodschappen doen en ze staan in volle rijen voor de kassiere achter het kuch-schot.
Gisteren fietste ik nog rond 4 uur lang de stort, ik keek op, er stond een rij van 300 meter aan auto's, een display gaf aan, de wachttijd is ca. 1,5 uur en we sluiten om half 5.
Hoe gek ben je dan al, compleet doorgeslagen volgens mij.

En Rutte maar zeggen dat we allemaal binnen moeten blijven, nou, ik kan zeggen, op de fiets kom ik bijna geen kip meer tegen, en wanneer ik 's avond met de hond een stukkie ga lopen dan kom ik geen hond tegen, zelfs de dronken Polen bij ons op het winkelcentrum zijn gevlucht naar hun thuisland.

Zelf denk ik dat het RIVM goed bezig is, gewoon groepsimmuniteit opbouwen, zelf geeft ik echter de voorkeur aan Zweedse modellen, en kijk ook eens naar Worldometer/Corona, het is realistisch, en je word er niet gek van.
En daarnaast, ik heb altijd geleerd dat wanneer je griep hebt het onverstandig is om op bezoek te gaan bij ouderen en mensen die op dat moment een zwakke gezondheid hebben.
Hopelijk krijgen we het snel onder controle, de economie zal een gigantische klap krijgen, erger dan we ooit meegemaakt hebben, en niemand weet hoe het afloopt.
Ik zeg altijd meten is weten, het allerbelangrijkste, maar de apparatuur hebben we niet.
En zo gaat het altijd met onze regering, straks als het virus uitgeband is dan hebben we een overschot aan mondkappen en beademingsapparatuur die ver weg gestopt zullen worden in een loods.

Een geluk bij een ongeluk, de overspannen woningmarkt zal enorme klappen krijgen en onze kinderen zullen over een jaar of 4 weer een betaalbare woning kunnen kopen.
Stekkerauto's zullen ook niet meer te betalen zijn, net als dure warmtepompen.
Ik zou zeggen, trek de gasleiding van de Russen door naar ons land, Putin kan het geld wel gebruiken, en het is goed voor de omzet van staal.

De beurzen zijn aan gort, het is onwerkelijk als je naar de brakke koersen kijkt, het is een ongecontroleerd stuiterbal die alle kanten uitgaat maar eens tot stilstand zal komen.
Ik moet mijn oorlogskas ook aanspreken en ik hoop dat wanneer de kruitdampen opgetrokken zijn ik niet failliet ben, vele bedrijven zullen het echter niet overleven.

En ja, volgend weekend is het Pasen, de paus zal ons tijdens zijn video boodschap geen dank uitspreken voor de bloemen maar ons smeken om Euro-Bonds.
Benieuwd hoe het ook met Ilva af zal lopen, het beste is dat Mittal het hazenpad kiest.

Zelf ben ik geen technisch analist, ik heb het echter als eens eerder genoemd, recent heeft de Aisniks de gap van 12 februari 2016 rond de 392 gedicht, Mittal heeft exact hetzelfde gedaan op een koers van 6,66.

Voer voor de analisten, Tostrams, zet er je schouders er eens onder, breek je kop er maar eens over, en steek je nek uit om het te verklaren.

www.youtube.com/watch?v=JnfyjwChuNU
Leuk gebracht, dat zeker, maar ik zet hier en daar de nodige vraagtekens bij je verhaal. Verder gaan we zien hoe het dit jaar gaat lopen. Voorlopig gaat AM op kop, ook wel eens leuk om te zien ;-)
Archie Steelman
0
quote:

swampi schreef op 6 april 2020 11:14:

waarom +10% vandaag? Mis ik iets??
Meevallende berichten over het aantal nieuwe coronabesmettingen en dodelijke slachtoffers gaven beleggers het idee dat het virus enigszins onder controle komt.
inbetween
0
quote:

Archie Steelman schreef op 6 april 2020 11:31:

[...]Meevallende berichten over het aantal nieuwe coronabesmettingen en dodelijke slachtoffers gaven beleggers het idee dat het virus enigszins onder controle komt.
Mee eens. Daarnaast staat de koers historisch laag en veel nieuwe beleggers (handelaren) wereldwijd.
Jake90
0
Ik moet zeggen dat de koers niet zo historisch laag staat, MT heeft al weer een aardige opleving gehad. Jammer, ik ben te laat ingestapt maar voor jullie LTers congrats :)
Jake90
0
quote:

jakesnake schreef op 6 april 2020 09:28:

[...]

Hi Gerard,

Goed punt, je moet hiervoor inderdaad kijken wat er tegen over staat op de balans. Kijkend naar de balans van arcelor mittal in 2019 dan is 41% van de totale assets gelinkt aan vastgoed/ grond en 19,5% voorraad. Even grof gezegd is de solvabiliteit 65%, oftewel 35% is vreemd vermogen.

1) vastgoed/ grond: grond is waardevast, de vastgoed minder. Het gaat om specialistische fabrieken. op het moment dat arcelor slecht gaat en de schulden moet afkopen of het faillisement in duikt dan zal dat veelal te maken hebben met een economische krimp of dip in de staalmarkt. In dat geval zullen de fabrieken zeer weinig geld opbrengen. Vastgoed in de industrie sector is daarom niet heel waardevast

2) voorraad: de voorraden zijn makkelijk verkoopbaar maar zijn ook heel prijsgevoelig. Op het moment dat de prijs van staal afzwakt zullen de voorwaarden ook ook zakken. Als ik het wel heb moet obv van IFRS de voorraad worden afgeboekt mits de martkwaarde lager ligt dan de historische kostprijs. Dit kan met een voorraadniveau van 19,5% dus een aardige impact hebben op de balans.

Kortom de assetwaarde lijkt wel een vrij hoge beta te hebben. Gelukkig heeft MT - zoals gezegd- een aardige conservatieve solvabiliteit.
Correctie: onder IFRS moet de voorraad obv historische kostprijs berekend worden. Dat betekend dus dat de voorraadwaarde op de balans mogelijk wat overgewaardeerd is (ik weet niet wat de omloopsnelheid hiervan is).
Archie Steelman
0
de Telegraaf:

Arcelor voorop in koopjesrally op Damrak
Het Damrak hield maandag rond lunchtijd de winsten op orde, na een goede opening. Meevallende berichten over het aantal nieuwe coronabesmettingen en dodelijke slachtoffers gaven beleggers het idee dat het virus enigszins onder controle komt. ArcelorMittal ging bij de inkopen aan kop.
Arcelor leidt
Bij de Nederlandse hoofdfondsen ging staalmaker ArcelorMittal met 10,2% winst aan kop.
Duikert
0
Zucht,

Afgelopen vrijdag wilde in mijn MT a €8.- slijten. Want om die nu mee in het weekend te nemen, dat vond ik een risico. Niet kunnen verkopen dus. Gelukkig ging het deze ochtend beter. Snel na opening ging de koers al naar €8.37 Vlug vlug een verkoop order gemaakt. Maak ik ook nog een typ fout waardoor e.e.a. niet doorging. Kostbare seconden, want de daling was al weer ingezet dacht ik. Dus op €8.36 alles verkocht. En wat denk je? Gaat het allemaal nog hoger.
Ik doe het ook nooit goed. Nu heb ik wel wat winst, maar weer geen aandelen. En ik moet nog maar zien dat deze gaan zakken. Naar €8.20 of zo dan toch.
Jake90
0
quote:

Duikert schreef op 6 april 2020 12:50:

Zucht,

Afgelopen vrijdag wilde in mijn MT a €8.- slijten. Want om die nu mee in het weekend te nemen, dat vond ik een risico. Niet kunnen verkopen dus. Gelukkig ging het deze ochtend beter. Snel na opening ging de koers al naar €8.37 Vlug vlug een verkoop order gemaakt. Maak ik ook nog een typ fout waardoor e.e.a. niet doorging. Kostbare seconden, want de daling was al weer ingezet dacht ik. Dus op €8.36 alles verkocht. En wat denk je? Gaat het allemaal nog hoger.
Ik doe het ook nooit goed. Nu heb ik wel wat winst, maar weer geen aandelen. En ik moet nog maar zien dat deze gaan zakken. Naar €8.20 of zo dan toch.
frusterend maar ook wel herkenbaar. Je moet anders redeneren, je pakt nooit alle winsten die een fonds maakt (gelukkig ook niet alle verliezen).

Daarnaast, ik heb de boot nu bij MT gemist maar ik stap nog even niet in. We gaan langzaam de positieve kant op maar voorlopig zit 2/3 van de wereld nog steeds in lock down en wordt elke dag extra een groter verlies voor MT.
TheMurdog
0
Same here, hoopte in te stappen tussen 7.20 en 7.40. Was vorig week niet gelukt dus dit ritje heb ik dan ook gemist. Ik wacht de komende dagen nog even af wat er gebeuren gaat.
Archie Steelman
1
PARIJS (Trivano.com) - Op 6 april 2020 hebben de analisten van ODDO BHF hun beleggingsadvies voor ArcelorMittal (MT; ISIN: LU1598757687) herhaald. Het advies van ODDO BHF voor ArcelorMittal blijft "kopen".

Het koersdoel wordt door ODDO BHF verlaagd van 12,00 EUR naar 11,00 EUR.
Archie Steelman
1
Een mooi slot van deze beursdag vandaag op 8,644 na eindveiling.
Ik ben er tevreden mee.
Prettige avond
[verwijderd]
0
quote:

Archie Steelman schreef op 6 april 2020 17:35:

Een mooi slot van deze beursdag vandaag op 8,644 na eindveiling.
Ik ben er tevreden mee.
Prettige avond
Mooi dagje! Hoop dat diegene die vroegen vorige week om advies wat te doen er wat aan gehad hebben. Je hebt nooit de bodem en je moet niet gaan centen kloten, begin met kopen en bijkopen op zeer rode dagen, hou je aan je plan. Op die manier mis je de boot niet. Gefeliciteerd voor diegene die dat gedaan hebben. Op de korte termijn blijft het erg op en neer gaan, kan je hier niet tegen ...kijk niet meer. Voor de lt een prachtaandeel!
rene l
2
quote:

voda schreef op 5 april 2020 17:11:

En laat je niet gek maken door andere posters (hier heb ik af en toe ook moeite mee hoor)

Hans, nog heel erg bedankt voor het zetje dat je me gegeven hebt, bij mij was de motivatie zoek, redenen bekend, zelf ben ik niet zo complimenteus, de reacties van de anderen heb ik echter heel erg kunnen waarderen en hebben mij goed gedaan.
Zelf heb ik mij ook afgevraagd of ik ooit wat weer wat zou willen posten op IEX.

Tja, mvliex heeft ook nog een tijdje in de cel naast mij gezeten, er zaten er echter nog een aantal, ze is wegens voorbeeldig gedrag vroegtijdig met proefverlof gegaan.

Het zijn rare dagen en het beste is om een beetje bezig te blijven en je niet op te sluiten.
Ik kan het zeggen, ruim tien jaar terug ben ik er op de zaak uitgeknikkerd.
Het was onwerkelijk, toch moet je niet bij de pakken neer gaan zitten, gewoon om 7 uur opstaan, niet op de bank gaan hangen, maar gewoon zelf "werk" opzoeken.
De eerste jaren waren zwaar, heel erg zwaar, en je voelt je uitgekotst door alles en iederéén.

Gistermorgen ben ik al vroeg op pad gegaan en heb met mijn afgeschreven stadsfiets een stukkie van zo'n dertig kilometer gefietst door de omliggende dorpen, het is daar lekker rustig.
Thuisgekomen ga ik dan in de draaistoel lang onderuitgezakt zitten om naar Harrie te kijken.

Het was weer hoogstaande humor, vermogensbeheerders komen weer met nieuwe tips, hun missers van een paar maanden terug worden doodgezwegen, en het is altijd het ultieme moment om nu in te stappen, uiteraard bij hun.

De slijter was zo zoals gewoonlijk in opperbeste stemming en ik moet altijd lachen om hem.
Ik heb weer een mooie aanbieding, bestel maar een doos wijn bij mij.
Het is prima houdbaar en je hoeft het niet direct weg te drinken en je kunt het gewoon wegleggen.
Drink gewoon na ontvangst van het pakket één fles direct leeg, dan heb je voor de rest van de week nog genoeg over.
En kijk volgende week weer naar Harrie, dan heb ik weer een nieuwe aanbieding.

Het dagelijkse leven ligt lam, m'n kapper in zijn leren zwarte broek en roze hemd heeft de zaak ook gesloten.
Zelfs via de achteringang kom je niet meer naar binnen.
Beleggers worden momenteel geknipt en geschoren, en dan moet je stilzitten, of juist niet, meningen verschillen.

Ik zeg dan tegen m'n vrouw, we moeten inventief worden, ik heb nog wel ergens een schaar liggen en we hebben vast ook nog wel een passende bloempot.
En zoals de kapper ook altijd zegt wanneer iemand ontevreden is over het resultaat, man, wees blij dat ik je chirurg niet ben, haren groeien altijd weer aan.
Kom over een week of zes nog maar eens een keer terug, dan doe ik voor hetzelfde geld dubbel mijn best.

Ik blijf maar schrijven, puts op m'n laatste centen, calls op aandelen die mij door de strot geduwd zijn.
Je moet toch wat, niemand weet wat de toekomst ons brengt.
Toch zal de wereld door blijven draaien, tenzij we getroffen worden door een grote meteoriet.

Maar ik zeg dan, als je naar het punt blijft kijken waar de zon onder gegaan is zul je hem nooit meer op zien komen.

www.youtube.com/watch?v=boanuwUMNNQ
[verwijderd]
0
Redster
0
gewoon kopen nu en niet bij nadenken over 1 of 2 euro verschil.
op lange termijn altijd winst !!!!
voda
0
Beursupdate: AEX op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn maandag acht van de negen AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten.

Aegon (+1,95%)
ArcelorMittal (+1,31%)
ASML (+2,39%)
Galapagos (+1,58%)
ING Groep (+0,56%)
Philips (+1,08%)
RELX (+1,10%)
Royal Dutch Shell (+1,61%)
Unilever (-0,21%)

Euro/dollar: 1,0791

Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 489,82 punten, zijn geëindigd op 492,89 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
1
ArcelorMittal produceert beademingsapparatuur

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ArcelorMittal
8,644 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ArcelorMittal is een samenwerking aangegaan met medische deskundigen in Spanje om met behulp van een 3D-printer beademingsapparatuur en mondkapjes te maken in de strijd tegen het coronavirus. Dit maakte de staalreus dinsdagochtend bekend.

De beademingsapparatuur wordt momenteel aan veiligheidstests onderworpen en moet nog worden goedgekeurd.

Van de mondkapjes worden twee types gemaakt. Van het eerste standaardtype zijn al 650 exemplaren verstuurd naar Spanje voor een bestelling van in totaal 1.000 mondkapjes. ArcelorMittal hoopt volgende week 4.000 mondkapjes van dit type beschikbaar te hebben.

Het tweede type mondkapje wordt aan een helm bevestigd, bedoeld voor fabrieksmedewerkers. Van deze mondkapjes worden er momenteel 1.000 gemaakt en de staalreus is met externe partners in gesprek om de productie op te schalen. Beide mondkapjes moeten minder dan 5 euro kosten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
618 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 17:35
Koers 23,540
Verschil -0,100 (-0,42%)
Hoog 23,690
Laag 23,170
Volume 2.802.569
Volume gemiddeld 2.481.401
Volume gisteren 2.185.626