Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Saudi's stappen in grote Europese oliebedrijven'

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Video: correctie in aandeel Shell
  2. 03 apr Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 april 2020 09:30
    Het wordt nu gebracht of de Saudi's een positie hebben ingenomen om straks te snijden en daar massaal van te profiteren door de koersstijgingen van oliebedrijven. Het belang is echter de afgelopen opgebouwd door de Saudi's. Misschien vonden ze Shell op €10 ook wel gewoon ondergewaardeerd. Stel nou dat ze 3 maanden lang 3 miljoen vaten snijden (nog te weinig) en ze die olie niet kunnen verkopen tegen $20, dan hebben we het al over $5,4 miljard. Het meer dan vijfvoudige waarvoor ze een belang hebben genomen in de Europese oliebedrijven. Of stel nou dat door niet te snijden volgend jaar de olieprijs een maand lang $10 hoger is. Dan heb je het al over €3,6 miljard. Ik vind dit echt nieuws wat handelaren in de wereld brengen door te suggereren dat SA zwaar gaat verdienen en belang heeft bij een productiebeperking, maar misschien ben ik te veel een complotdenker.
  2. barondehuile 9 april 2020 09:34
    quote:

    Rowi62 schreef op 9 april 2020 08:50:

    [...]Helemaal mee eens. Een kartel deelnemer nota bene die aandelen koopt en dan een akkoord maakt welke tot hogere olieprijzen leidt. Nee in Nederland bekeuren we een bus met Poolse werkers omdat ze te dicht op elkaar zitten nadat de 2e bus pech kreeg, hulde!
    Ze kopen toch op de beurs.....hou dan je aandelen vast. Niets mis mee. Manipulatie? Laat ze toch en profiteer mee, bijv met schrijven opties. Bovendien wat is nu 1 miljard als je de boekwaarde van deze bedrijven optelt.

    Die Poolse bus, begrijp best wel dat men in die bus met te veel is gegaan, maar in deze tijd, weet je dat dat wordt bekeurd. Politie had wat coulanter kunnen zijn en wat ik begrijp waren ze dat ook, maar werd de groep een beetje recalcitrant. Ja en dan vraag je om bekeurd te worden. Je moet dan niet later met een zielig verhaal aankomen.
  3. forum rang 8 het zwaard 9 april 2020 10:16
    Wat 'n stelletje angstige RDS beleggers hier op dit forum, zeg. Eerst verkopen ze in paniek hun Shell aandelen, maar als iemand anders(nu toevallig de "arabieren" )deze te goedkope aandelen dan weer beginnen op te kopen is het weer paniek. Als nu morgen zou blijken dat de Amerikanen voor 1 miljard ( belachelijk klein bedrag)Shell aandelen aan het kopen zijn, zou de paniek dan even groot zijn? Blijf dan liever weg van de beurs en ga vissen.
  4. Geen Gezeik, iedereen rijk 10 april 2020 02:08
    quote:

    T3 T3 T3 schreef op 9 april 2020 08:42:

    [...]

    Hoezo manipulatie? Angstige Europeanen kiezen er toch zelf voor om aandelen voor uitverkoop prijzen van de hand te doen. Logisch dat handelaren daar gebruik van maken.
    Beste om de macht van de Arabieren te breken is om niets meer in je tank te gooien.

    Nog een reden om met die olie en gas onzin te stoppen. Je zit gewoon de financiers van het Islamitisch extremisme te financieren.

  5. Geen Gezeik, iedereen rijk 10 april 2020 02:14
    quote:

    Brogembank schreef op 9 april 2020 09:22:

    Willen wij dat die Arabieren onze oliebronnen voor een habbekrats opkopen?
    Buy European!
    De Enige oplossing: Stop na dik 100 jaar met olie en gas. Vertraag het proces niet. De enige die hier beter van worden zijn enge, supercorrupte Arabieren die islamitische fanatici financieren overal in de wereld. Ook nog eens veel beter voor het milieu en de luchtkwaliteit! Ophouden met die olie- en gasonzin alsjeblieft! Is ook een achterhoede gevecht, electrisch rijden komt snel, alternatieve energie groeit als kool en wort snel goedkoper.
31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

33,470 17:37
-0,060 -0,18%
Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links