Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Geen harde afspraken over verlaging olieproductie op G20-overleg

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Video: correctie in aandeel Shell
  2. 03 apr Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. Traveler@repair 11 april 2020 15:07
    quote:

    Toddemij schreef op 11 april 2020 12:40:

    Dat is wat mij altijd verbaasd heeft. Waarom is dat oliekartel wel toegestaan en krijgen andere sectoren torenhoge boetes als ze prijsafspraken maken.
    Zodra de prijs weer goed boven de 50 dollar per vat gaat, dan zegt Trump dat ook weer...
  2. [verwijderd] 11 april 2020 17:53
    Ik geloof ook niet dat dit voldoende zal zijn voor de olie prijs op zeer korte termijn maar het idee is om in combinatie van het meer kopen van importerende landen die de strategische reserves tot de nok vol moeten proppen het ergste overschot te voorkomen op korte termijn zodat ze niet in de situatie komen dat er productie weggegooit moet worden omdat niemand het meer wil of ergens kan opslaan.

    Productie verminderen zonder helemaal stopzetten is nog tot daar aan toe maar helemaal stopzetten is heel duur en dan weer opstarten ook.
  3. [verwijderd] 11 april 2020 20:32
    Interessant is dat het aantal infecties en doden positief sneller daalt dan de verwachting, maar dat we de duur van de nasleep onderschatten welke maanfen en maanden kan duren. Zonder een wondervaccin zit een vliegtuig in september max. 50% gevuld. Denk aan vaste en variabele lasten van een vlucht. Etc.
  4. [verwijderd] 12 april 2020 09:26
    Het is overduidelijk geen succes voor de OPEC. De productie kan pas vanaf mei iets naar beneden, De niet OPEC landen doen te weinig en te laat aan vermindering. De opslagbedrijven zullen begin mei vol raken, dan kan men nog olie opslaan in tankers (schepen), maar eind mei vallen raken klappen. De productie moet eind mei verder naar beneden omdat de olie nergens meer heen kan. In juni zal niet 15 miljoen vaten per dag worden gekort, maar eerder 30 miljoen noodgedwongen.
    Daarbij is de kans groot dat de vraag naar olie de hele zomer nog laag blijft. Investeringen in nieuwe oliebronnen zullen stoppen. Deze zomer zal de oliesektor structureel meer oliebronnen moeten sluiten. Voor Trump niet zo prettig want het wordt een hete zomer voor de Amerikaanse schalieolieboeren. Het kan niet anders dat die op grote schaal failliet gaan, tenzij de FED komt met een reddingsplan. U en ik weten al wat dat plan inhoud........juist, print nog even 100 miljard U$ extra voor de oliesektor.
    En zo komt alles toch nog goed en niet onbelangrijk, wordt Trump in November herkozen.
  5. Pavlov44 12 april 2020 12:26
    quote:

    suske wiet schreef op 11 april 2020 23:45:

    Veel jongen mensen zijn nu in de beurs gestapt .
    Vooral dit. Binck en Degiro kunnen het aantal nieuwe aanmeldingen niet aan. Met name millennial gezinnetjes die nu van hun zomervakantiegeld 50 aandeeltjes Shell hebben gekocht, hopende dat die 12 euro snel weer 24 wordt zodat de inleg verdubbeld is en ze 1000 euro hebben verdiend voor een 2x zo lange vakantie. En dan nu gaat papa nu overal ervaren beleggers de les komen lezen dat je op de bodem moet kopen en hoe geweldig ze het allemaal niet snappen. Ik heb geen idee over de richting van de beurs de komende tijd maar zeg je 1 ding: zolang de massa (het rayonhoofd, het vertegenwoordigertje, de taxichauffeur en de toiletjuffrouw) het hebben over een "leuk instapmoment" is er geen sprake geweest van een echte beurskrach.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

33,470 18 apr
-0,060 -0,18%
Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links