ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

Dividend ABN AMRO 2019 & 2020

37 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Mr.J.bonds
2
Aangaande het dividend 2019 en 2020..

-ik ga er van uit dat het slot dividend over 2019 netjes voor ons op de balans gereserveerd blijft staan tot het moment daar is dat de situatie weer normaal is( vermoedelijk zo binnen 2 maanden na afronding vaccin) Het zou ABN sieren om hier snel duidelijkheid over ter verschaffen, gelijk als bij ING..
-wat mij een perfect idee lijkt als agendapunt op de aankomende AVA is het voorstel om er kwartaaldivdend van te maken
alla de rente coupon Rabo bank. Dit om het risico wat meer te spreiden zoals met dit soort mondiale calamiteiten.
In ieder geval hebben bedrijven zoals Rabo bank en bijv een Wereldhave dat ook kwartaal divi uitkeert nog 3x dividend gehad over 2019. 75% Wij krijgen nu helemaal niets voorlopig..
-Via deze link: corporatebroking.abnamro.com/shGenera... kun je zelf registreren en per proxy je stem uitbrengen op de ava. ABN zelf staat er ook tussen, je moet alleen nog paar dagen wachten voor jezelf kunt registeren daar. Ik zou zeggen; op alle agendapunten nee stemmen, behalve inkoop eigen aandelen. Ook en vooral tegen renumeratie beleid voor Bestuur. We gaan dit falende Bestuur(witwas schandaal, beleg. Klant schandaal positie opkopen 200 mil. Verlies =winstwaarschuwing ) en wel erg snel EU-advies opvolgen schrappen dividend(wat faalhaasbestuur natuurlijk na de winstwaarschuwing niet slecht uitkwam) niet belonen.. In de VS schrapt geen enkele bank en overheid vraagt/bemoeit zich er ook niet mee..

Ps. Wat beetje goed nieuws is, is het gerucht dat de overheid op korte termijn het onderzoek witwassen bij ABN waarschijnlijk gaat staken of voor onbepaalde tijd opschorten, om de bank weer een beetje lucht te geven. Zo gaat het gerucht..
Goldfish1080
0
Ik denk dat je iets te optimistisch bent over het dividend en het wiswasonderzoek. Reken er maar op dat we bij de ava weinig goeds gaan horen. Verlies is al bevestigd, hoeveel zal het zijn?. Als ze meer dan 400 miljoen verlies hebben in Q1 zie ik de boel nog wel eens ploffen, mocht het meevallen dan is dat leuk meegenomen. Dividend vna 2019 heb ik volledig uit m'n hoofd gezet. Ik hoop dat we april 2021 weer wat krijgen maar dat zal ook geen volledig divdend zijn. Na 2021 zie ik wel een stabiel dividend met een koersstijging t.o.v. de 6/7/8 euro van nu. Het is nog even afwachten, ik denk niet dat ze falliet gaan. Zeker als de ECB de depositorente voor 2020 tijdelijk gaat stopzetten (compleet onbevestigd maar het is een mogelijkheid die veel banken een beetje zou helpen).

VS banken zie ik nog veel problemen komen. Men zegt dat deze "sterker" zijn en beter zijn in beleggen. Ik geloof er geen snars van en zie nog wel een grote bank omvallen, zeker gezien de extreme werkloosheid en slechte leningen/kredieten.
Mr.J.bonds
1
Te optimistisch? Dat geld(dividend) is gewoon van ons de aandeelhouders(44%) En 56% van de belastingbetaler(56 procent is nog steeds in bezit van de staat, van ABN AMRO.. dat geld is uitgegeven door abn en staat voor ons gereserveerd op de balans van abn. Kunnen ze in feite niet 2x uitgeven en is ook niet nodig met de vrije cash stroom die abn heeft.

Denk dat Wobke H. Ook wel beetje gaat steigeren als abn dat dividend niet meer met terugwerkende kracht zou uitkeren. Dat men nu wacht daarmee is alleen maar om de balans hypothetisch te versterken voor de buitenwereld.

Aangezien er wel een vaccin binnen nu en 3 tot 6 maanden aangekondigd gaat worden. Kan abn dat makkelijk uitzingen.

Dat de banken niet in de problemen komen is verder evident door de strengere eisen ECB aangaande TIER-ONE capital. Banken zijn nu veel beter van kapitaal voorzien als bijv in 2008.

Beetje hypocriet van ECB is dat zij nu roepen over de Europese banken dat zij wel eens meer aan hun winstgevendheid hadden mogen werken. Terwijl dit onmogelijk was door de strengere aan te houden kapitaaleisen van dezelfde ECB. Maar dit terzijde..
Mr.J.bonds
1
Bron: www.thetimes.co.uk/edition/news/coron...

Coronavirus vaccine could be ready by September

Leading scientist ‘80 per cent’ sure drug will work

TIMES PHOTOGRAPHER RICHARD POHLE

A vaccine against coronavirus could be ready as soon as September, the British scientist leading one of the world’s most advanced efforts has said.

Sarah Gilbert, professor of vaccinology at Oxford University, told The Times she was “80 per cent confident” that the vaccine being developed by her team would work, with human trials due to begin in the next fortnight.

The government signalled that it would be willing to fund the manufacture of millions of doses in advance if results looked promising. This would allow it to be available immediately to the public if it were proven to work.

With ministers struggling to find a strategy to exit the lockdown, long-term hopes of a return to normality rely on a vaccine.

Even it..

Goldfish1080
0
In kern ben ik het met je eens. Laten we hopen dat Sarah Gilbert gelijk heeft (H-score van 80 betekend gewoon dat ze zeer betrouwbaar is). Ik lees echter wel dat ze te weinig funding hebben. Ik hoop toch dat de EU en China hierin gaan bijspringen. Nederland zou er goed aan doen de banden met Azië juist nu te versterken. Ja china is een raar land met een leider die neigt naar een dictator maar ze zijn een betrouwbaarder partner dan de VS en zullen over 10 jaar de wereldleider zijn.

Ik hoop echt dat we rond september volledig van corona af zijn en er op grote schaal vaccins en medicijnen worden gemaakt. Echter is dit ook wishful thinking en hebben we waarschijnlijk pas begin volgend jaar een permanente oplossing. De doomdenkers die zeggen dat het nog 2 a 5 jaar duurt voor een vaccin begrijpen niet dat iedere biochemicus nu bezig is met het onderzoeken en testen van medicijnen en vaccins tegen covid19. Een V herstel zit er niet meer in maar laten we hopen dat de beurs eind dit jaar gewoon weer op de 550 eindigt en de amerikaanse middenklasse en onderkant van de samenleving weer aan het werk kunnen.

Dat ABN een goede CET1 ratio heeft is bekend. Ze zullen dan ook zeker een van de laatste europese banken zijn die omvallen. Dat zie ik dus niet gebeuren. Robert Swaak is verder een zeer geschikte CEO om ABN uit de crisis te helpen, een nieuwe blik met de juiste kennis van zaken. ABN zal niet omvallen maar we gaan wel jaren last hebben van de crisis en dat zie je terug in de koers. 10 euro per aandeel voelt mijlenver.
Mr.J.bonds
0
@Gfish: Laat China maar eens eerst alles wat geen rund, kip of varken is verbieden om opgevreten te worden. Voor de EU überhaupt ook maar iets van ze accepteert of andersinds zaken met ze doen. Gewoon streep door ALLE chinese import als de Volksrepubliek China hier niet aan voldoet.. Na SARS, MERS en COVID19 is het nu wel klaar met de gebakken vleermuisoortjes met zuur. En de gestoofde wasbeer ballen inclusief lekkere virussen... En als ze er niet aan voldoen. Mooi! Gewoon weer eigen maak industrie opstarten, net zoals in de jaren 50 en 60 en 70. Gewoon zelfvoorzienend, meubels, eigen auto's(DAF) vliegtuigen (Fokker) enzovoorts. Hebben we weer iets om écht trots op te zijn op dit land en we hebben meteen honderdduizenden banen gecreert voor alle omgevallen horeca bedrijven en kappers en rijscholen enzovoorts. Zo hoe is dat out of the box denken?!

Verder is ABN lekker bezig..
Hoe krijgen ze het voor elkaar om daar zo veel exposure op te lopen? Gewoon die lui uit Singapore op de blauwe ogen geloven en ze lekker ongedekt voor honderden miljoenen securities uitgeven, moet ik eens als klein beleggertje proberen bijv. bijv de Giro, als ik okk maar 1 eurocent mijn Margin passeer. Heb ik binnen 2 minuten bericht: "aanvullen of we verkopen de boel gedwongen" en denk maar niet dat hun het risico lopen dan als er een restschuld is. Ik wordt dan vervolgt tot aan de poorten van de hel zodat De Giro/Kasbank haar poet terug krijgt. Huis, auto huisdier alles.. En nu wil dat achterlijke ABN gewoon maar weer 300 mil. afschijven op haar aandeelhouders..? Hoe dom en kenningsloos achteloos en onervaren en kinderachtig, Wolf of Wallstreet achtig hebben de ABN brokers zich gedragen daar in het Singaporese Koninkrijk? Direct ontslag op staande voet!

bron: www.straitstimes.com/business/compani...

SINGAPORE (REUTERS, BLOOMBERG) - The legendary founder of top Singapore oil trader Hin Leong Trading (HLT) directed the firm not to disclose hundreds of millions of dollars in losses over several years, he said in a court filing reviewed by Reuters.

The affidavit signed by Lim Oon Kuin, a Chinese immigrant in his 70s widely known as O. K. Lim, is part of a Friday (April 17) filing to the Singapore High Court by HLT and its shipping arm Ocean Tankers (Pte) Ltd, seeking a six-month moratorium on debts of US$3.85 billion (S$5.47 billion) to 23 banks.

The filing cites a collapse in oil prices and the coronavirus pandemic, which has hammered oil demand and pushed up costs for HLT, one of Asia’s largest oil traders.

Despite reporting net profit of US$78.2 million for the business year ended in October, “HLT has not been making profits in the last few years,” Mr Lim said in the filing, which has not been made public.

The company “suffered about US$800 million (S$1.14 billion) in futures losses over the years but these were not reflected in the financial statements,” he said. “In this regard, I had given instructions to the finance department to prepare the accounts without showing the losses and told them that I would be responsible if anything went wrong.”

Reuters was the first to disclose the existence of Mr Lim’s affidavit spelling out the losses and specific including his acknowledgement of personal responsibility for not reporting the losses. Bloomberg cited the US$800 million in losses in a report earlier on Sunday (April 19).

Mr Lim, reached by phone, declined comment to Reuters, as did his lawyer Patrick Ang, managing partner at Rajah & Tann Singapore, who was reached by e-mail.

Mr Lim’s only son Evan Lim Chee Meng, a director at HLT and Ocean Tankers, said the company also sold some of the million of barrels of refined products it had used as collateral to secure loans from its banks, sources told Bloomberg, citing an April 17 email sent by the shipping affiliate of Hin Leong, notifying recipient parties of proposed moratorium proceedings.

As a result, the company faces a significant shortfall between the oil stocks it held and the inventories pledged to its banks. That potentially means huge losses for the banks which provided the merchant with billions in loans as the collateral they thought they have as a guarantee isn’t there.

Neither the son nor the father could be reached for comment on Sunday. Nobody responded to calls or emails to Hin Leong or Ocean Tankers seeking comment.

The 23 banks named in the filing declined or did not respond to emailed requests in the past several days for comment.

Of HLT’s lenders, HSBC Holdings has the biggest exposure at US$600 million, followed by ABN Amro at US$300 million. Three Singapore banks — DBS Group, OCBC Bank and United Overseas Bank — have a combined exposure of at least US$600 million. DBS has the highest exposure at around US$290 million, OCBC Bank is owed about US$220 million, and UOB lent US$100 million, The Business Times reported earlier.

The Monetary Authority of Singapore has been in touch with the banks on their exposures, according to a report by the Financial Times.

The affidavit, which said Lim was resigning immediately as director of the family-held company he founded half a century ago from a single delivery truck, did not specify over how many years the losses were incurred or why he was blaming HLT’s difficulties on problems that arose largely in the past few months.

Hin Leong was established in 1963 and has grown into one of Asia’s largest suppliers of ship fuel, or bunkers. Ocean Tankers owns a fleet of more than 100 oil tankers of various sizes, makiing it one of the world’s largest.

Its sprawling empire also comprises Ocean Bunkering Services - one of Singapore’s’s top three marine fuel suppliers - and Universal Terminal, one of Asia’s biggest oil storage terminals, located on Jurong Island, which it co-owns with China’s state-owned oil giant PetroChina.

Under Singapore law, Friday’s filing automatically protects HLT from legal action by creditors for 30 days while the court decides whether to grant the six-month debt-repayment extension.

The older Mr Lim said in the filing that HLT had held a video conference on Tuesday with creditors and advisers “to inform bank lenders of HLT’s financial position,” which it said included liabilities of US$4.05 billion against assets of US$714 million as of April 9.

Related Story
Fearful bankers spurn Asia commodity traders in credit squeeze

Singapore oil trader Hin Leong owes banks at least $4.25 billion
A drop of two-thirds in the oil price in the first three months of this year, a tightening of bank credit lines and margin calls at HLT caused a “severe depletion” of the company’s cash reserves,Mr Lim said in the filing.

HLT recorded payments to meet the margin calls as accounts receivable, the company sold “a substantial part of inventory” being financed by banks to raise cash and it did not sufficiently hedge its exposure to a fall in oil prices, Mr Lim said.

PetroChina International (Singapore), PetroChina's trading arm, has terminated petroleum sales contracts with HLT and demanded for an immediate payment of US$23.87 million, Lim said. PetroChina did not immediately respond to email and phone requests for comment.

HLT may file more affidavits with further information, including a list of 20 largest unsecured and unrelated creditors, Mr Lim said.

Mr.J.bonds
0
Voor de rest herroep ik mijn oproep om op de aankomende AVA overal nee op te stemmen. Ik denk dat het een zeer goed idee is dat de huidige ...(het kost me nu verdomde veel moeite om het nog een beetje netjes te houden hier, dat kan ik je wel zeggen...) CEO Kees van Dijkhuizen(nietszeggende stroman van de overheid met de uitstraling van een worm, zonder enige vorm van autoriteit en charisma onder wiens onzichtbare krachtloze bewind deze bovenstaande shit kon gebeuren.. Enorme trekpop\stroman van de overheid deze Kees van Dijkhutjes met geen enkele affiniteit voor de aandeelhouders buiten de staat om. Wedden dat ie binnen een maand al ergens bij vadertje Staat ondergebracht is!

Wordt opgevolgd door de nieuwe Bigwig Robert Swaak. Deze aankomende CEO komt tenminste echt uit het bedrijfsleven en heeft echte ervaring: Bij PwC's CFO, COO, CHRO en voorzitter Raad van Bestuur van 2006 tot zeg maar ruim genomen tot 2017. Ik geloof werkelijk dat dit het beste is wat ABN AMRO in jaren is overkomen. En ik denk dat deze man prima in staat is om winstgevend maximaal te verbeteren. Echt kennis heeft van het financiële bedrijfsleven en in staat is aandeelhouderswaarde te creëren.. Mijn zegen heeft hij in ieder geval.
Mr.J.bonds
0
En ja: morgen zal het wel weer guur dagje worden aan de beurs voor ABN, jakhalzen als Goldman Sachs gaan weer morgen een fieldday beleven met onze 'geliefde bank'.. Kaboem, € 5.50..!! wat moet je nu doen als belegger in ABN? Zal wel openen op 6 of zo iets. Ergste is dan alweer kansloos voor de normale particuliere belegger afgetikt. Zonder er nog op tijd uit te kunnen voor wat nog een beetje op een prijs van 7 of 6.5 lijkt.. Misschien dat ik ze er morgen ook uitkets om ze weer lager(mits mogelijk) op te pikken.. Manmanman.. Wat een zooi weer met ABN.

Weet je wat ik eigenlijk vind? Dat vader staat ze nu gewoon op € 17,75 van ons beleggers moet overnemen totdat deze Corona Crisis achter de rug is.
Eerst worden ze via Fortis van ons aandeelhouders afgepakt door Vader Staat vanwege de diepste zakken. Dan biedt die zelfde vaderlijke vader ze weer aan op € 17,75. Vervolgens hangt deze zelfde Vader er wél een Zwaard van Damocles boven in de vorm van een enorme honderden miljoenen kostende witwasboete én pakt door haar bijna bindende advies om het dividend te schrappen ons aandeelhouders het dividend 2019 af, mét bijbehorende koersval van het aandeel ABN AMRO I may ad.
En bedankt hé. Bovenstaand relaas is helaas gewoon feitelijk wat er gebeurt is. Ik heb helaas van voor t/m achter er aan mee mogen doen(ik ben een ex-fortis aandeelhouder) Je zou er ook voor kunnen opteren dat de Staat aan koersbeïnvloeding(naar beneden) doen. Of met voorkennis gehandeld hebben als grootaandeelhouder.

Omdat de staat er dan ook niets maar dan ook niets aan doet. En er totaal niets aan gelegen is om de situatie te verbeteren voor ABN. Bijv. om het Zwaard(lees: de dreigende witwasboete, die nu juist extra veel pijn doet, omdat een mens/belegger altijd het meeste vreest wat in nevelen van onzekerheid is gehuld, en daarmee shortende partijen(waarom is dat nog steeds niet in NL verboden en de rest van zo ongeveer heel Europa wel?!!) in de kaart spelend. Hoe dom kun je zijn als overheid??)
Zeg ik: Overheid. Doe eens nu niet zo flauw voor de ABN AMRO aandeelhouder, je hebt ons al een keer compleet de bank afgepakt, het dividend nu, en er een onheilspellende koersdrukkende witwasboete boven gehangen. En nu in combinatie met de Corona crisis en het wanbeleid van de bestuurders die er in het buitenland met ongedekte securities een puinhoop van gemaakt van hebben met een half miljard schade.

Wees dan nu zo sportief om het belang van 44% voor nu van de aandeelhouders terug te kopen voor een redelijke prijs. Dezelfde prijs waarmee jullie ze destijds aan de aandeelhouder hebben geadverteerd in in 2015: € 17,75. Dijsselbloem noemde dit amper 5 jaar geleden een prima prijs. Dus..

Kom op overheid. Je weet dat jullie dit toch binnen nu en 6 tot 12 maanden moeten gaan doen, na 2 beleggingsdebacle ’s gecreëerd door deels het Corona virus en deels door ABN AMRO’s slecht toezicht op haar brokers zelf, dat er meer black Swans aan zitten te komen voor ABN. Ik noem giga afboekingen op slechte leningen van failliet gaande MKb-bedrijven.(trouwens ook weer gecreëerd door nu toch wel als onredelijke overheidsmaatregelen te bestempelen maatregelen aangaande de Corona crisis)

Overheid: je weet dat het onredelijk is en je er echt niet mee wegkomt om voor een 2e keer ABN AMRO te onteigenen van haar aandeelhouders in 12 jaar tijd. Zeker nadat je al hen het dividend hebt afgepakt, en ook weer naar door zelf domme en destabiliserende uitspraken te doen over de te lage winstgevendheid van ABN AMRO. Terwijl jullie zelf systeembanken hebben verplicht om een hoger TIER-ONE kapitaal aan te houden en daarmee winstgevende praktijken zoals hypothecaire leningen hebben ingeperkt. Overheid je hebt ons zelf deze bank zonder een ban verkocht 5 jaar geleden. Zijn jullie een betrouwbare overheid, of gaan jullie gewoon gelijk een communistische heilstaat onteigenen en afpakken van de burgerij? Je hebt jezelf er alleen maar mee. Meer koopkracht vernietigd, meer mensen eerder in de bijstand, hebben aanvullende uitkeringen nodig doordat jullie het pensioen van niet alleen beleggers, maar pensioenfondsen aan het vernietigen zijn. Uiteindelijk komt dit toch op jullie eigen bordje terug. Hoe dan oplossen? Nog meer belastingen gaan heffen? Wie gaat dat dan betalen? Ik geloof niet in complot theorieën nooit gedaan, maar zoals de situatie zich nu bij ABN AMRO dreigt te ontspinnen, begin ik toch daadwerkelijk te twijfelen…(!!!)

Beste Overheid. Jullie hebben ABN AMRO zelf verknoeit in 12 jaar tijd, pak nu eens voor een keer verantwoordelijkheid Overheid, en neem de resterende 44% over voor de initiële prijs van de origineel te emitteren prijs uit 2015 van € 17,75.. Dat zou alleen maar eerlijk zijn. Ook voor de bank zelf. Want die gaat toch voor de 2e keer gedestabiliseerd worden. Dat kan nu zelfs een kind van 5 zien aankomen. Het moet toch gebeuren. Wees nou eens voor één keer slim Wobke en gun de winst toch niet aan shortende lafhartige zakenbanken zoals Goldman Sachs, maar aan je normaal elastingbetalende burgers van dit land.. PS. Winst? Geen winst maar een break eaven prijs. En deze oplossing kon weleens goedkoper zijn als Staatssteun..
Als de rust is wedergekeerd en het dividend koop ik ze wel weer. Beloofd, dit is mijn pensioen als ondernemer..



www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/871...
Mr.J.bonds
0
quote:

marcvanutrecht schreef op 20 april 2020 02:42:

Volgens mevrouw Hafkamp is de ABNAMRO trekken aan een dood paard.
Yep, ik heb het gezien bij ome Harry, die was ook niet positief over alle f*ckups wederom van ABN. Jezusmina, hoe krijgen ze het voor elkaar? Je gaat toch niet ff voor een half miljard schade pakken in totaal voor je olie(dom) speculerende, grote buitenlandse beleggingsklanten?! Welk dom paard bij ABN dekt een dergelijk enorm risico niet fatsoenlijk af? Wat zijn dat voor een achterlijke brokers daar bij ABN? Diploma's bij een pakje Becel gehaald zeker en ook nog aangenomen?? Het is ook een kwestie van falend toezicht, zwak leiderschap van Kees.

En falend toezicht en beleid van grootaandeelhouder De Nederlandsche Staat in de vorm van Stichting administratiekantoor beheer financiële instellingen (NLFI)(zie mijn bovenstaande epistel.) En ja hoor. Een 2e Perfect Storm dient zich aan voor ABN. Elke zot kan zien dat alle nu spelende factoren die ABN AMRO het leven zuur maken maar tot één uitkomst gaan leiden.. Juist Staatssteun. Daarom. Koop het dan helemaal Wobke! Goedkoper als Staatssteun en eerlijker. Als KLM een via een miljarden lening gered gaat worden, dan ABN ook. Een ezel stoot zichzelf.. Maar goed. ABN zal wel weer door het oog van de naald moeten..

Dit is zo verschrikkelijk kansloos, Please Please MINFIN Wobke Hoekstra gun de Amerikaanse hyena's alla Goldman Sachs alstublieft niet ABN AMRO ten koste van de Nederlandse belastingbetaler, aandeelhouder en Nederlandse ABN AMRO werknemers(80K)! Wees nu eens voor een keer slim, doortastend en neem voortvarend actie! Door nu een beschermend en louterend bod voor ABN neer te leggen van € 17.75 en geef het financiële rand rapaille, de shorters alla GS, de ordinaire aasgieren de onheilsprofeten, gestoeld op een vals evangelie, bedacht door de duivel hemzelf, nu eens geen kans!

*meer naslagwerk aangaande ABN AMRO..
www.rtlz.nl/life/bundel/853686/beursg...
Mr.J.bonds
0
*Kan het toch niet laten, laatste, dan ga ik hoognodig maffen.

Zalm eind 2015, nog geen 5 jaar geleden dus..
Je zou er haast om kunnen lachen, als het niet zo schrijnend was..

10 november 2015

ABN meldt dat de bank naar verwachting op 20 november naar de beurs gaat. Volgens Zalm is de tijd daarvoor nu echt rijp: "***Wij hebben een sterke business case, een gematigd risicoprofiel*** en wij kunnen onze klanten een breed assortiment aan producten en diensten aanbieden."

Met een prijs van 16 tot 20 euro per aandeel wordt de bank gewaardeerd op in totaal op 15 tot 18,8 miljard euro. In eerste instantie gaat het om maximaal 23 procent van de aandelen van de bank. Volgens het ministerie van Financiën heeft de redding en het overeind houden van de bank uiteindelijk 21,7 miljard euro gekost..


En nee, je kunt nu niet zeggen dat het alleen Corona is en overmacht..
De uitspraak 'Een gematigd risicoprofiel' past niet bij een honderden miljoenen kostende witwas boete.

En falende, kennelijk te hoog aan de hemel vliegende, buitenlandse ABN AMRO brokers met een half miljard beleggingsschade tot gevolg..

AFM en VEB kom er maar weer in met de nodige Class Action Lawsuits.. Weer 10+ jaar op mijn geld wachten, net Fortis binnen dit jaar na 12 jaar eindeloos wachten.. *diepe zucht..
Mr.J.bonds
0
Nou, het is gelukkig meegevallen vandaag. Het verlies zit top aan wat andere banken en verzekeraars vandaag weer moeten pakken.. Ik denk dat de crux er hem inzit in het woordje 'exposure' dus het is gelukkig (nog) geen concreet verlies en aan de koersreactie te zien wordt dat het hem ook niet..

Zou een zorg minder zijn. Maar we zijn er nog lang niet en ik denk dat het ultime antwoord toch Eurobonds gaat zijn. Zal er in de KK er eens een essay aan wagen..
Mr.J.bonds
0
Dit is dan wel weer jammer "Op zijn vroegst zal eind dit jaar blijken of de bank en de statutaire bestuurders strafbare feiten kunnen worden verweten." uit Pb vandaag over witwassen.

F*ck openbaar ministerie en aanklager: Help de Bank eens niet om zeep met een dergelijk lange onzekere termijn!! Wie wel je helpen Openbaar aanklager, Bedrijven, Jodenbanken zoals Goldman Sachs die geld verdienen aan short gaan en op dit soort berichten de koers en het vertrouwen en de kredietwaardigheid en het aanzien van ABN AMRO kapot beuken?!

Er is hier een casual verband, dat kun je gewoon feitelijk stellen. Hoe langer dit proces duurt, hoe langer de onzekerheid voortduurt over het lot van ABN AMRO.. Daar worden partijen die short gaan op ABN alleen maar beter van.. Waarom deze partijen helpen Open aanklager en Ministerie? Waarom niet binnen nu en een paar weken actie ondernemen en dat met een eventuele vermaledijde boete komen (Die ABN ook echt nodig heeft in deze tijden..! Hoe dom kun je zijn, maar dat terzijde)

Wordt deze openbare aanklager of delen van het openbaar ministerie soms betaald door Goldman Sachs? Waarom kiezen voor de hedgers en shorters? Waarom niet de bank eerder uit de onzekerheid verlossen? ABN krijgt het nog moeilijk genoeg met niet terug betaalde (MKB) leningen, mensen die in problemen zijn gekomen die hun hypotheken niet meer terug kunnen betalen, enzovoorts. Waarom moet je dan de bank dan nog extra in gevaar willen brengen Openbaar Ministerie? Dat is in deze uitzonderlijke tijden met ween wereldwijde pandemie totaal onverantwoordelijk.

Aan wie gun je liever een gezonde bank openbaar Ministerie? Aan financiële ratten die geld verdienen aan andermans lijden? Of gun je het aan de duizenden ABN AMRO werknemers die hun baan niet verliezen, aan 4 miljoen rekening houders die hun (spaar)geld niet kwijt raken. Aan die 500.000 bedrijven die hun rekening niet geblokkeerd zien bij omhakken van de bank, aan de belastingbetalers, want het staatsbelang van 56% in ABN AMRO mag Wobke Hoekstra dan ook namens alle belastingbetalers in de prullenbak flikkeren. En aan alle aandeelhouders in ABN AMRO, die hun belang ook naar 0 af kunnen schrijven als de bank weer onteigend wordt door de staat. Weg miljarden pensioen en koopkracht uit de economie..

Want dat risico loop je gewoon openbaar ministerie. Als je dit Zwaard van Damocles, een destabiliserende boete van 400 á 500 miljoen euro een jaar nog boven ABN AMRO laat hangen.. De Shortende hyena’s blijven net zo lang aan het karkas van ABN AMRO trekken totdat alle vlees verdwenen is.. Dat is gewoon hoe het werkt!!!!

Niemand kan inschatten hoe de toekomst er uit gaat zien financieel voor de bank bij een dergelijke pandemie, laatste was 100 jaar geleden in 1918. Wie weet hoeveel de bank moet afschrijven op haar leningen en hyptheken. Ga er maar van uit dat het assacioaal veel gaat zijn. Meer misschien nog wel dan die 16% TIER-ONE Capital. Dus Openbaar Ministerie. Je moet jezelf goed afvragen of je echt een systeembank als ABN AMRO wil laten omvallen..? En daar de foutste "mensen" van wil laten profiteren.. Want dat risico nemen jullie nu gewoon met jullie dwaze in deze tijd te noemen onderzoek en hoogstwaarschijnlijk navenante honderden miljoenen kostende, destabiliserende boete na een jaar...
[verwijderd]
0
Of een Lehman Brothers moment forceren onder strakke regie vanuit de overheid.

Het is ook de reden dat deze notering sterker blijft dalen dan de benchmark, twee klanten die al een half miljard euro doen is helaas de opmaak voor meer.
[verwijderd]
0
quote:

drooglegging schreef op 21 april 2020 10:27:

Of een Lehman Brothers moment forceren onder strakke regie vanuit de overheid.

Het is ook de reden dat deze notering sterker blijft dalen dan de benchmark, twee klanten die al een half miljard euro doen is helaas de opmaak voor meer.
71% van alle leningen staan uit in Nederland bij ABN AMRO.....het zit hem in hun 'buitenland avontuur'. Veel CEO's die aan zelfoverschatting en grootheidswaanzin in het buitenland lijden....zo ging KPN ook ooit bijna ten onder.

Die 500mio die ze nu hebben afgeschreven is schade in de US en Singapore.....schade in die 29%.

Ik zou het vooral interessant vinden als ze de buitenlandse onderdelen die funding nodig hebben gewoon failliet laten gaan. Zijn limited liability companies volgens mij.....

ABN Nederland is weinig mis mee denk ik.
Goldfish1080
0
quote:

Plein777 schreef op 21 april 2020 11:05:

Morgen 22 April live WEBCAST van de AVA om 14.00u:

www.abnamro.com/en/investor-relations...
Ik hoop dat de aandeelhouders die er wel zijn taart krijgen.
Mr.J.bonds
0
quote:

Rupert schreef op 21 april 2020 11:02:

[...]

71% van alle leningen staan uit in Nederland bij ABN AMRO.....het zit hem in hun 'buitenland avontuur'. Veel CEO's die aan zelfoverschatting en grootheidswaanzin in het buitenland lijden....zo ging KPN ook ooit bijna ten onder.

Die 500mio die ze nu hebben afgeschreven is schade in de US en Singapore.....schade in die 29%.

Ik zou het vooral interessant vinden als ze de buitenlandse onderdelen die funding nodig hebben gewoon failliet laten gaan. Zijn limited liability companies volgens mij.....

ABN Nederland is weinig mis mee denk ik.
Dat zou toch een mooie oplossing zijn, bedankt voor de link verder onderstaand.
Ik zou zeggen, gewoon niet betalen die 500 miljoen, laat ze het maar proberen komen te halen. Laat die beleggers er gewoon lekker zelf voor opdraaien. Voor 500 miljoen kun je nog wel een paar slepende 20 jaar durende rechtzaken houden, lijkt me..
[verwijderd]
0
Wat denken jullie, komt dit goed met ABN Amro? Hoe zien jullie de nabije toekomst? Komt er een overname?
37 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 15,520
Verschil -0,260 (-1,65%)
Hoog 15,660
Laag 15,455
Volume 3.116.356
Volume gemiddeld 3.455.611
Volume gisteren 2.376.194