Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

rationeel
0
De kinderen van Margriet hebben de handelsgeest van hun OPA van Vollenhove volgens mij;)
objectief
0
quote:

rationeel schreef op 3 mei 2020 14:55:

De kinderen van Margriet hebben de handelsgeest van hun OPA van Vollenhove volgens mij;)
Heb je geen eigen (klein)kinderen om je druk over te maken!!!!
[verwijderd]
0
Brabantse coalitie met Forum voor Democratie verdient hooguit een dun voordeeltje van de twijfel
Lucas van Houtert 03-05-20, 10:00

Nu de coalitievorming in Brabant eindelijk rond is en er een combinatie uitrolt van VVD, CDA, Forum voor Democratie en Lokaal Brabant, is de vraag eens te meer waar Forum in Brabant voor staat.
Eigenlijk is maar één ding duidelijk: het is een partij die te laf is geweest om afstand te nemen van de abjecte standpunten van partijleider ­Baudet. Waar de Brabantse tak echt voor staat, is tot op heden in nevelen gehuld.

Als op 7 mei het bestuursakkoord bekend wordt, komt eindelijk een moment waarop Forum een deel van zijn masker af moet leggen. Te verwachten valt dat de partij haar handtekening heeft gezet onder een redelijk gematigd akkoord, dat op geen stukken na zo rabiaat is als de toon die Baudet in Den Haag aanslaat.

Bestuursdeelname van uitgesproken rechtse partijen is niet nieuw: denk aan het eerste kabinet-Balkenende waar de LPF aan deelnam. Het eerste kabinet-Rutte kon van start dankzij gedoogsteun van de PVV. Goed liepen die samenwerkingen niet af, al helemaal niet voor LPF en PVV die veel kiezers verloren. Daar zou in Brabant zomaar de geheime agenda van VVD en CDA kunnen liggen: Forum de wind uit de zeilen nemen.

Dat het in Brabant tot een coalitie komt met Forum, zegt veel over de verstoorde verhoudingen tussen vooral CDA en de linkse partijen. Geen partij zat een jaar geleden te wachten op samenwerking met Forum, toch de grote winnaar van de Statenverkiezingen. Met een regenboogcoalitie die liep van VVD tot GroenLinks werd Forum buiten de deur gehouden. Pas na een zware bestuurscrisis waren bij VVD en CDA de geesten rijp voor samenwerking met Forum.

De luwte kwam de Forumleden zelf ook goed uit. Ze waren groen als gras, binnengekomen op de slippen van Baudet. Een jaar lang hadden ze de kans hun draai te vinden. En om zich te profileren als bekwame en betrouwbare ­bestuurspartij. Overtuigend zijn de Forumleden daarin bepaald niet geweest. Pas als straks de eerste bestuurlijke daden op tafel komen, zal langzaam duidelijk worden of de partij Brabant ook daadwerkelijk iets te bieden heeft. En of het genoeg is om de tegenstanders over hun principes heen te ­laten stappen.

Een dun voordeeltje van de twijfel, meer verdient de nieuwe coalitie vooralsnog niet. Er zijn besturen geweest die beter bij Brabant pasten.

www.bd.nl/opinie/brabantse-coalitie-m...
rationeel
1
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 2 mei 2020 17:33:

[...]
@gokker kan niet discussiëren. Zelfs bij constructieve en inhoudelijke kritiek reageert hij als door een mug gestoken. Zó fel dat sommige van zijn posts zelfs verwijderd werden. Onbegrijpelijk dat iemand zo kinderachtig kan zijn.
Om met elkaar van gedachten te wisselen is een bepaalde houding nodig.
Ik zou die als volgt willen omschrijven.'

Ik heb een mening die ik jou, zo goed als het mij mogelijk is wil meedelen, en jij hebt ook een mening die je mij zo goed als jou mogelijk is wilt meedelen.

Het feit dat we ons die moeite getroosten, is dat elk van ons daarmee verder komt.

Verder in kennis, verder in bewustzijn.

Het is dus een win... win situatie. Wij winnen allebei van de uitwisseling.
[verwijderd]
0
Nieuwe peiling resultaten:
www.maurice.nl/peilingen/2020/05/03/d...

FVD en 50plus zakken, zoals verwacht.

Het valt op dat de PVV het veel beter doet dan het FVD. Veel tamtam werkt dus niet automatisch in het voordeel.
[verwijderd]
0
quote:

rationeel schreef op 3 mei 2020 15:26:

[...]
Het feit dat we ons die moeite getroosten, is dat elk van ons daarmee verder komt.
Beetje krom geformuleerd, maar ik geef toe dat de dagelijkse douche onder Baudet propaganda mijn wereldbeeld inderdaad heeft veranderd. Zéér ontnuchterend!

Gelukkig kan ik de kraan zelf aan- en uitzetten.
rationeel
0
quote:

gokker schreef op 3 mei 2020 15:46:

[...]
Beetje krom geformuleerd, maar ik geef toe dat de dagelijkse douche onder Baudet propaganda mijn wereldbeeld inderdaad heeft veranderd. Zéér ontnuchterend!

Gelukkig kan ik de kraan zelf aan- en uitzetten.
Blijkbaar ken je het begrip discussie niet.
Kees1
0
quote:

gokker schreef op 3 mei 2020 15:37:

Nieuwe peiling resultaten:
www.maurice.nl/peilingen/2020/05/03/d...

FVD en 50plus zakken, zoals verwacht.

Het valt op dat de PVV het veel beter doet dan het FVD. Veel tamtam werkt dus niet automatisch in het voordeel.

Dank voor die peiling. Ik denk dat 50-plus nog een heel zware klap krijgt door het vertrek van Henk Krol. Hij was 50-plus. De nieuwe partij van Krol zit hier nog niet in. Het is best mogelijk dat Krol naar een resultaat van meer dan 10 zetels gaat. Dat is de een na laatste peiling van 50-plus met nog een aantal stemmen van elders. Hij is geliefd. Belangrijk is wel dat hij er een paar goede mensen bijhaalt, een partijprogramma opstelt, voor funding zorgt en een organisatie opzet.
[verwijderd]
1
quote:

objectief schreef op 3 mei 2020 14:41:

Henk Krol is de politicus van de dag. Een nieuwe partij oprichten als je al het boegbeeld bent van 50PLUS, dat is wel lef hebben.
De "ontslagbrief":

Beste mensen,

Elf jaar lang hebben we geprobeerd om van 50Plus een serieuze partij te maken. Iedereen kan objectief vaststellen dat dit niet is gelukt.

De spotprent in de Volkskrant spreekt boekdelen.

De leden komen bij 50Plus helaas niet op de eerste plaats. Het draait vaak om ego’s en er zitten te veel baantjesjagers binnen de club. Daar wil ik niet langer bij horen. En als ik jullie was, zou ik dat ook niet langer willen.

De eerste acht jaar kwam 50Plus vooral in het nieuws met interne ruzies, terwijl we ongekend veel politieke successen behaalden. Ik wil de medewerkers daar oprecht voor danken. We hebben het met elkaar gedaan. Jullie zijn altijd een fantastisch team geweest, dat altijd voor me klaar stond.

Na het aantreden van het nieuwe bestuur leek het ook met de vereniging eindelijk de goede kant op te gaan. Maar vorige maand barstte de bom. Opnieuw werd 50Plus een politieke soap. En weer ging het om ego’s en de te verdelen baantjes. Enkele zeer capabele mensen vroeg ik om zich kandidaat te stellen voor de Tweede Kamer. Je vraagt je af waarom anderen daar - als ze overtuigd zijn van zichzelf - zoveel moeite mee hebben.

Juist dat verdelen van baantjes speelt niet bij mij. De leden van de partij verkozen mij (voor het eerst digitaal, zodat iedereen mee kon doen) immers al met 89 procent van de stemmen tot de nieuwe lijsttrekker. En toen de plaatsvervangend fractievoorzitter deze week nog aan de leden van de (opstandige) Adviesraad vroeg hoe men tegenover het lijsttrekkerschap van Henk Krol stond, bleek (zo staat in hun notulen) ‘dat zij er 100 procent achter staan dat Henk voor de komende verkiezingen weer lijsttrekker is’.

Als ik een baantjesjager zou zijn, hoefde ik dus alleen maar op mijn stoeltje te blijven zitten. Maar dat past niet bij mij. Ik heb me heel mijn leven ingezet voor groepen die in de verdrukking zitten. Die wil ik een stem geven. Dát wil ik blijven doen, niet gehinderd door mensen die bezig zijn met een dubbele agenda. En niet binnen een organisatie die aan alle kanten lekt. Interne stukken liggen eerder bij de media dan ze door de geadresseerden gelezen kunnen worden. Vertrouwelijke informatie wordt zonder gêne doorgezonden naar vriendjes die behulpzaam kunnen zijn bij de persoonlijke ambities.

50Plus heeft een verkeerde partijstructuur. Er wordt in zaaltjes gekonkelfoesd om de eigen standpunten door te drukken. Met minder dan 3.800 leden denkt men dat het mogelijk is om twaalf regionale bestuurtjes op te tuigen. De praktijk leert dat dit niet kan. De vele wisselingen zijn niet eens bij te houden. Soms zitten bestuurders slechts enkele dagen op hun post. Ze luisteren, op enkele goede uitzonderingen na, niet naar de leden, maar leggen vaak wel hun wil op aan de mensen die de koers van de partij proberen recht te houden.

Zelfs mijn eis om, precies zoals de Commissie Partijvernieuwing dat wilde, al die provinciale bestuurtjes op zijn minst terug te brengen tot vier landsdelen, werd niet gehonoreerd. Het was een keiharde voorwaarde van mij om door te kunnen. Toch werd het door de meerderheid van de mensen die nu op hun plekjes zitten, doorverwezen naar ‘ergens in de toekomst’. ‘We zien wel’.

Het plan van het Hoofdbestuur om niet alleen de circa 200 leden die in een zaaltje stemrecht hebben te laten meebeslissen over belangrijke zaken, werd niet alleen tegengewerkt, maar zelfs met een kort geding bestreden. Democratie is kennelijk taboe binnen 50Plus.

En hoewel mijn bedje binnen 50Plus gespreid was, wil ik daar niet zijn. Ik raad ieder van jullie aan ook heel goed te overwegen of jullie daar wel bij willen horen.

Mijn lidmaatschap zeg ik op. De afgelopen week kreeg ik twee keer serieus het aanbod om me bij een andere in de Kamer zittende partij aan te sluiten. Dat zal ik niet doen, want ik wil de bijna kwart miljoen kiezers die mij hun stem hebben gegeven rechtstreeks blijven vertegenwoordigen.

Daarom kies ik voor de moeilijke weg. Ik zal vandaag bekend maken dat ik een eigen partij heb opgericht. Wie dat wil, en wie onze achterban serieus neemt, kan zich erbij aansluiten.

Wat betekent dit voor de huidige fractie en alle hardwerkende gemeenteraadsleden, Statenleden en waterschapsleden? Dat is aan die leden en medewerkers zelf. Het zou goed zijn voor de medewerkers in de Tweede Kamer dat het hooguit tot een splitsing komt. Ik ben het enige lid dat ruim de kiesdeler heeft gehaald. De andere drie fractieleden samen haalden opgeteld niet eens voldoende stemmen voor één zetel. Als die ervoor kiezen om toch met 50Plus door te gaan, is het verstandig de fractie te splitsen zodat de medewerkers in de Kamer hun uitstekende werk kunnen blijven voortzetten.

Het waren elf bewogen jaren waarin te veel energie verloren ging aan ruzies en gekonkel. Ik ga beginnen aan een zonnige toekomst waarin ik me volledig kan inzetten voor mijn achterban. Ik blijf nog steeds hopen dat het ‘ónze achterban’ is en blijft.

Met vriendelijke groet,

Henk Krol
rationeel
0
quote:

gokker schreef op 3 mei 2020 15:37:

Nieuwe peiling resultaten:
www.maurice.nl/peilingen/2020/05/03/d...

FVD en 50plus zakken, zoals verwacht.

Het valt op dat de PVV het veel beter doet dan het FVD. Veel tamtam werkt dus niet automatisch in het voordeel.

Als kenner van de statistiek, zou je in een oog kunnen zien, dat de PEILING afhankelijk is van de PEILER.

De wijze waarop je formuleert, wijst op misleiding.
[verwijderd]
0
quote:

rationeel schreef op 3 mei 2020 16:06:

[...]

Als kenner van de statistiek, zou je in een oog kunnen zien, dat de PEILING afhankelijk is van de PEILER.

De wijze waarop je formuleert, wijst op misleiding.
Ach ja, u schreef kortgeleden ook al dat het volk schuld is.
Op een zinkend schip met een waanzinnige kapitein is het gevaarlijk toeven.

Het viel me wel op dat u oude koek en niet het gesprek met ambassadeur Hoekstra aanbeval.
Ik heb de helft van deze episode bekeken en moet zeggen dat Hoekstra naast een lacherige Bidet een zeer degelijke indruk maakte, een man die zijn Trumpiaanse standpunten zeer redelijk blijkt te kunnen verdedigen.
rationeel
0
quote:

gokker schreef op 3 mei 2020 16:12:

[...]
Ach ja, u schreef kortgeleden ook al dat het volk schuld is.
Op een zinkend schip met een waanzinnige kapitein is het gevaarlijk toeven.

Het viel me wel op dat u oude koek en niet het gesprek met ambassadeur Hoekstra aanbeval.
Ik heb de helft van deze episode bekeken en moet zeggen dat Hoekstra naast een lacherige Bidet een zeer degelijke indruk maakte, een man die zijn Trumpiaanse standpunten zeer redelijk blijkt te kunnen verdedigen.

Blijkbaar kun je ook niet spellen?

Of denk je dat discussieren een vorm van belachelijk proberen te maken is?

Als je ergens over wilt discussieren begin dan met het onderwerp duidelijk te maken.
JP Samosa
0
Krol heeft inmiddels een nieuwe partij opgericht: de Partij voor de Toekomst. ‘Wie dat wil, en wie onze achterban serieus neemt, kan zich daarbij aansluiten’, schrijft Krol. Eén van de overstappers is Femke Merel van Kooten-Arissen. Zij werd vorig jaar op aandringen van Krol lid van 50Plus, na te zijn vertrokken bij de Partij voor de Dieren.

Krol verrast iedereen!
[verwijderd]
0
quote:

rationeel schreef op 3 mei 2020 17:18:

[...]

Blijkbaar kun je ook niet spellen?

Of denk je dat discussieren een vorm van belachelijk proberen te maken is?

Als je ergens over wilt discussieren begin dan met het onderwerp duidelijk te maken.
Het onderwerp is toch wel duidelijk, dunkt me: meneer Bidet, een gevaar voor de Nederlandse samenleving, waar u propaganda voor maakt. Zelfs zijn eigen partij komt in opstand.

Daar ga ik tegenin. Kom maar op!
JP Samosa
0
quote:

objectief schreef op 3 mei 2020 14:41:

Henk Krol is de politicus van de dag. Een nieuwe partij oprichten als je al het boegbeeld bent van 50PLUS, dat is wel lef hebben.
Als je 70 bent, tsja, dan heb je misschien weinig trek in geruzie en al het geauwehoer.
Dus ik begrijp hem wel. En op je 70ste n nieuwe partij oprichten ... hij heeft niks te verliezen.
[verwijderd]
0
Ik denk niet dat Nederland gebaat is bij nog meer partijen. De wereld lacht ons uit.
[verwijderd]
0
Als de recente vrije val van Forum in de peilingen in elk geval één ding zichtbaar maakt, is het wel dat de schimmelkorst een weliswaar fanatiek maar vooralsnog betrekkelijk klein deel uitmaakt van de totale FvD-ledenschare.
Het weldenkende deel maakt zich thans uit de voeten. Men is tenslotte wel dom maar niet gek.
Baudet is vooralsnog slim genoeg om zich niet expliciet te vereenzelvigen met de kneusjes, hoewel hij zich er evenmin uitdrukkelijk tegen uitspreekt. Hij maakte onlangs zelfs nog wat tijd vrij van twitter om protesterende anti-5G-eencelligen te woord te staan in Den Haag.

Afijn, het blijft gissen wanneer de betrekkelijk onschuldige onzin over 5G, Bill Gates-wil-iedereen-doden-middels-vaccinaties en meer van zulks waanzinnigs ironieloos overslaat op Baudet en de zijnen, maar grootschalige bezuinigingen op de geestelijke gezondheidszorg doen het ergste vrezen. Als je goed kijkt zie je de tot-complot-geneigden niet alleen zulke wappiegewesten als Jensen, Ongehoord Nederland, en Café Weltschmerz binnenzwermen, maar nu ook dus, in toenemende mate, de reactieburelen van Forum voor Democratie.

tpo.nl/2020/05/03/jurriaan-maessen-fv...
SDV70
0
Door al die splinterpartijen zal er nooit meer een normale formatie van het kabinet komen. Altijd weer eigenbelangen etc.
Aan de andere kant, maakt het niet uit wat je stemt, want het wordt toch altijd een mengelmoes.
Van Rutte kan je zeggen wat je wil, maar weet zeker dat Klaver, Jetten, Pechtold, Baudet, Wilders, Marijnesen, Roemer en al die anderen die de revue gepasseerd hebben het NIET beter hadden gedaan en we met een van hun minder economische groei hadden gemaakt en veel eerder in een recessie hadden gezeten.
Kees1
0
quote:

gokker schreef op 3 mei 2020 18:05:

Ik denk niet dat Nederland gebaat is bij nog meer partijen. De wereld lacht ons uit.
Ik denk niet dat de wereld hier om lacht. Het zal niemand in de wereld opvallen.
Weet jij hoeveel partijen er in het parlement van Litouwen zitten of in het parlement van Nieuw-Zeeland.
Dat is dus geen probleem. Ik denk ook dat 50-plus na het vertrek van Krol verdwijnt. De nieuwe partij neemt die rol over met heel andere mensen. Prima!
53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1283 1284 1285 1286 1287 1288 1289 1290 1291 1292 1293 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%