Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

Aurum
0
Shell is niet alleen olie ze hebben ook veel GAS , nu is het wel zo dat de gas prijs ook laag is . Maar in gas prijs heb ik wel veel vertrouwen dat deze flink gaat toenemen . Je ziet dat veel kolen centrales dicht moeten en wat komt er voor in de plaats GAS ! Volgens mij heeft shell hier prima op voorgesorteerd
[verwijderd]
0
Markt neemt het voor kennisgeving aan.

Saudi-Arabië gaat olieproductie verder beperken
Gepubliceerd op 11 mei 2020 14:48

RIYAD (AFN/BLOOMBERG) - Saudi-Arabië gaat zijn olieproductie vanaf juni verlagen met 1 miljoen vaten per dag. Die stap heeft het land gezet om de olieprijs weer omhoog te krijgen. Saudi-Arabië heeft staatsoliebedrijf Saudi Aramco verder gevraagd om ook de productie deze maand nog te verlagen, als dat kan.

Saudi-Arabië ontketende in maart zelf een prijzenoorlog om zo onder meer Rusland te dwingen tot het maken van productiebeperkende afspraken. Die afspraken kwamen er uiteindelijk alsnog, maar de olieprijs is niet noemenswaardig omhoog gegaan. Dat wordt vooral veroorzaakt door de lagere vraag naar olie als gevolg van de coronamaatregelen in vele landen.

De lage olieprijs heeft voor Saudi-Arabië, dat qua inkomsten sterk afhankelijk is van de olie-opbrengsten, forse gevolgen. Om de overheidsfinanciën weer op orde te krijgen, kondigde het land dit weekeinde aan de BTW te verdrievoudigen en een toelage aan zijn burgers te schrappen waarmee de kosten voor levensonderhoud wordt gecompenseerd. Ook moeten grootschalige investeringsplannen mogelijk door worden geschoven.
havik of duif
0
quote:

wizz schreef op 11 mei 2020 15:08:

[...]

olieprijs is niet het enige wat de koers van RDS bepaalt.
Er zijn ook nog andere macro economische factoren die mee spelen.
En laten we eerlijk zijn, die macro cijfers zijn nou niet echt heel florissant momenteel.
We breken momenteel met bijna alle cijfers de records, in negatieve zin.
Ik vind dat de koers nog relatief goed blijft liggen op dergelijk nieuws.
Ben het met je eens maar het gedrag van de beleggers is zo tegendraads, gaat het slechter dan stijgt de koers en gaat het beter dan wordt er verkocht. Dat is wel eens anders geweest maar er wordt per dag anders met het sentiment omgegaan.
Terpstreet
2
Die mensen die short zitten op Shell en hier ongelofelijke kinderachtige reacties plaatsen,, schaam je diep...

Of het werkt, geen idee. Maar dit forum zit vol met kleine kindjes
Guus_Geluk
0
sidekick
0
Olieprijs veert op na extra Saoedische productieverlaging

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs veerde maandagmiddag op na berichten dat Saoedi-Arabië de olieproductie in juni met nog eens 1 miljoen vaten per dag verlaagt om andere OPEC-leden en hun bondgenoten aan te sporen zich aan het onlangs gesloten productie-akkoord te houden.
Eerder op de dag werd een vat WTI met levering juni nog ruim 3 procent minder waard. Inmiddels staat de olieprijs 2 procent hoger.
Een journalist van de Energy Intelligence Group maakte maandag op Twitter melding van de vermeende Saoedische productieverlaging. Of deze verlaging alleen geldt voor de maand juni of ook daarna is niet duidelijk.
In april spraken de OPEC en een aantal bondgenoten buiten het kartel af om vanaf mei de olieproductie 9,7 miljoen vaten per dag te verlagen om de olieprijs omhoog te krijgen.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden.

Mr.J.bonds
0
quote:

Mr.J.bonds schreef op 11 mei 2020 04:58:

VEB Shell enquete: www.veb.net/enquete/shell-vragenlijst
Shell verhoogde medio april zijn klimaatambities. Shell moet de huidige olie- en coronacrisis aangrijpen om verder te verduurzamen:

Zonder meer eens
Zonder meer oneens
Eens, maar het mag niet ten koste gaan van herstel van het dividend
Eens, herstel van dividend mag daardoor enige vertraging oplopen

Ik hoop dat iedereen hier toch zonder meer oneens heeft ingevuld , Shell, Van Beurden pakt ons voor 2/3 het dividend af. Maar ze willen dan wel vervolgens zwaar gaan investeren in stomme klimaat plannetjes die alleen maar bruut geld kosten en een idioot lange terugverdientijd hebben(zonnepanelen + 12jaar) en die ook nog eens knettermilieuonvriendelijk geproduceerd worden. met fossiele brandstoffen(wat dan wel weer goed is voor Shell.. hoe tegenstrijdig ook) Zie Michael More's www.youtube.com/watch?v=Zk11vI-7czE laatste film ook in deze.

Hoe dan ook. Ik vind en het lijkt me ook zeer opportuun dat RDS op haar handen gaat zitten in de Corona tijd en niet zwaar in stomme en niet doordachte, achterlijk veel en niet renderende kapitaal verslindende zich niet of nauwelijks terugbetalende milieu projectjes gaat investeren. Om een beetje de groene klimaatheld uit te hangen..

Wederom geeft Van Beuren een brevet van onvermogen af als hij nu zwaar inzet op groene investeringen..

drentenier
0
Ik heb de docu van Moore bekeken, evenals al zijn vorigen, maar bij deze gaat hij wel erg kort door de bocht. Over zonne-energie beelden van ruim 10 jaar geleden tonen en deels gefaalde projecten (testinstallaties), maar geen woord over de giga installaties zoals in Marokko. Als Shell zo'n installatie zou beheren, genoeg energie voor een half land inclusief de periode van de dag dat de zon niet schijnt, zou dat dan een business case zijn waar weinig aan te verdienen valt? Of op die schaal juist toch? Het antwoord heb ik niet, maar er zijn veel grotere 'groene' investeringen denkbaar dan louter 'milieu projectjes' die niet renderen.
Docu geeft kritiek dat er gas nodig is tijdens de transitie, maar gas is in CO2 termen toch een stuk minder vuil dan de kolen die het vervangt, dus gas hoort er gewoon bij tijdens de transitie, bij gebrek aan beter tijdens de transitie. Wat dat betreft zit Shell wel goed.
De docu stelt zo ongeveer dat het allemaal hopeloos is wat groene energie betreft, dat we het niet kunnen opslaan op schaal, dat we massaal bossen gaan kappen voor biomassa en dat we gewoon teveel mensen hebben.

Maar dan de dag van morgen: die 7,783,743,031 (and counting) mensen zijn er, de uitdagingen liggen er. Wie produceert de energie van morgen? Ik denk Shell. In welke vorm dan ook.
[verwijderd]
0
quote:

havik of duif schreef op 11 mei 2020 15:28:

[...] Ben het met je eens maar het gedrag van de beleggers is zo tegendraads, gaat het slechter dan stijgt de koers en gaat het beter dan wordt er verkocht. Dat is wel eens anders geweest maar er wordt per dag anders met het sentiment omgegaan.
Ja, inderdaad.

Slecht nieuws is goed.--> stijging
Dramatisch nieuws is ok --> we gaan wat zijwaarts
1 Corona dode is reden tot een afstort van de beurs.

Consumentenvertrouwen doet niks meer.
Bedrijfscijfers doen niks meer.
PMI cijfers zijn niet meer relevant.

Het enige waar de beurs nu nog op gestuurd wordt is het aantal corona doden en een mogelijk vaccin.
Alsof dat vaccin de wereld economie nu nog gaat redden.
[verwijderd]
0
quote:

drentenier schreef op 11 mei 2020 16:26:

Wie produceert de energie van morgen? Ik denk Shell. In welke vorm dan ook.
Waarom denk jij dat?
Is Shell daar nu al mee bezig?

Of ligt bij de energie van morgen de kansen eerder bij tech startups en de bedrijven die dat nu al als corebusiness hebben?
Shell is wat dat betreft dan toch een "fossiel"?
Zou dit dan ook niet meteen een hele grote afwaardering betekenen voor shell aangezien hun hele activa bestaat en is gebouwd rondom fossiel?

Ik denk dat shell dus niet echt de partij is waar ik aan denk bij de energie voor morgen.

drentenier
0
quote:

wizz schreef op 11 mei 2020 16:44:

[...]
Waarom denk jij dat?
Is Shell daar nu al mee bezig?

Of ligt bij de energie van morgen de kansen eerder bij tech startups en de bedrijven die dat nu al als corebusiness hebben?
Shell is wat dat betreft dan toch een "fossiel"?
Zou dit dan ook niet meteen een hele grote afwaardering betekenen voor shell aangezien hun hele activa bestaat en is gebouwd rondom fossiel?

Ik denk dat shell dus niet echt de partij is waar ik aan denk bij de energie voor morgen.
Met morgen doel ik meer op het jaar dat ik AOW zou krijgen, da's ongeveer 2050. Tot die tijd gaat er uiteraard eerst nog een heleboel fossiel zijn wat Shell produceert. Shell bezit volgens mij nog maar relatief heel weinig groen, dat rendeerde tot nu toe immers te weinig voor ze om groot in te investeren. Ik wil alleen maar zeggen dat dit over 10 jaar meer zal zijn dan nu en over 20 jaar nog veel meer. En ergens komt er een kantelpunt dat het bedrijf meer dan 50% in groene energie zal zitten. Laten we voor Shell hopen dat de transitie ook weer niet te snel gaat, want dan heb je een sterk punt: hoe sneller dat gebeurt hoe groter de afwaarderingen.
Wat de glazen bol erg troebel maakt is dat we niet kunnen voorzien welke technologie er over 20-30 jaar zal zijn. En in welke mate de politiek op deze technologie zal springen (met o.a. extra belastingen op fossiel). Die factoren zullen niet in het voordeel zijn van fossiel, denk ik.
Ik verwacht dat Shell meerdere bedrijven zal overnemen die een goede groene core business hebben ontwikkeld. Ze hebben Sonnen immers al overgenomen, je kan al thuisbatterijen kopen van Shell. Ik ga er van uit dat dit steeds meer zal worden. Of ze met die investeringen te rap of te traag gaan dat kan ik niet beoordelen. Ik koop wat aandelen en vertrouw dat het bestuur een verstandige koers zal varen.
Yes we can
0
quote:

Terpstreet schreef op 11 mei 2020 15:29:

Die mensen die short zitten op Shell en hier ongelofelijke kinderachtige reacties plaatsen,, schaam je diep...

Of het werkt, geen idee. Maar dit forum zit vol met kleine kindjes
Ach, heb er niet zoveel problemen mee. Ze zorgen er voor dat ik Shell kan kopen aan soldenprijzen
Yes we can
0
quote:

wizz schreef op 11 mei 2020 16:40:

[...]
H
Ja, inderdaad.

Slecht nieuws is goed.--> stijging
Dramatisch nieuws is ok --> we gaan wat zijwaarts
1 Corona dode is reden tot een afstort van de beurs.

Consumentenvertrouwen doet niks meer.
Bedrijfscijfers doen niks meer.
PMI cijfers zijn niet meer relevant.

Het enige waar de beurs nu nog op gestuurd wordt is het aantal corona doden en een mogelijk vaccin.
Alsof dat vaccin de wereld economie nu nog gaat redden.
Oei, ja natuurlijk gaat dat vaccin een wereld van verschil maken. Wat is dat nu voor gekke opmerking ?
Mr.J.bonds
0
quote:

Yes we can schreef op 11 mei 2020 17:59:

[...]
Oei, ja natuurlijk gaat dat vaccin een wereld van verschil maken. Wat is dat nu voor gekke opmerking ?
Vaccin is key. Hoe sneller hoe beter. Als er in september idd een goed en werkzaam vaccin is, kan dit binnen 1 tot 3 maanden uitgerold zijn over de hele planeet. Moeten de verschillende landen natuurlijk(net zoals Engeland al doet in The VK en India) productiecapaciteit uit de grond stampen, voorsorteren op massaproductie vaccin. En dat kan makkelijk. Vaccin als middel is een generiek prodcuct, wordt aangepast\aangevuld met alleen bepaalde onderdelen van het virus(igv londen vaccin alleen de spikes Corona virus en afgezwakt apengriepvirus) De rest is een generiek goedje waar deze onderdelen in geplaatst moeten worden. (Londen Virus heeft 80% slagingskans)

Ik denk dat de koersen zeer stevig gaan exploderen op nieuws vaccin september 2020. Betekent met name voor de olie en de financiële sector een enorme schadebeperking zou zijn, als het vaccin er met 3 maanden zou zijn..

[verwijderd]
0
quote:

Yes we can schreef op 11 mei 2020 17:59:

[...]
Oei, ja natuurlijk gaat dat vaccin een wereld van verschil maken. Wat is dat nu voor gekke opmerking ?
Dus het gek om af te vragen hoe een vaccin in een magische beweging de schade van minimaal een half jaar (zo niet langer) in een keer kan oplossen?

"Het vaccin" zal er natuurlijk magisch voor zorgen dat die 5000 miljard die is uitgegeven in een klap is terug betaald.
Dat de miljoenen werklozen in een klap een baan hebben gevonden.
Dat de bedrijven die failliet gaan en zijn gegaan in een klap weer operationeel zijn.
Dat we in een klap eigenlijk gewoon vergeten zijn dat corona ooit heeft plaatsgevonden.

Of is dat gek om op te merken?

Dat wordt dan wel een HELE magische potion!!

Is iedereen dan compleet de realiteitszin verloren ofzo???

Daar gaat JAREN overheen voordat alles weer een beetje is hersteld.
het enige wat dat magische "vaccin" gaat doen, is dat we weer langzaam voorwaarts kunnen kijken en het kaartenhuis weer opnieuw opbouwen.

...tot het volgende virus.
Want denk je nou echt dat het hier bij blijft?

[verwijderd]
0
quote:

Mr.J.bonds schreef op 11 mei 2020 18:06:

[...]

Ik denk dat de koersen zeer stevig gaan exploderen op nieuws vaccin september 2020. Betekent met name voor de olie en de financiële sector een enorme schadebeperking zou zijn, als het vaccin er met 3 maanden zou zijn..

oh vast.
Dubbele cijfers op de beurzen!

Om vervolgens erachter te komen dat dit vaccin de economische schade niet gaatr herstellen en de beurzen zo weer op realistische standen staan.
Je weet wel, dat er weer wordt gekeken naar koers/winstverhoudingen enzo ipv naar de hoop op een magisch vaccin.
Equilibrium01
0
quote:

wizz schreef op 11 mei 2020 19:08:

[...]

oh vast.
Dubbele cijfers op de beurzen!

Om vervolgens erachter te komen dat dit vaccin de economische schade niet gaatr herstellen en de beurzen zo weer op realistische standen staan.
Je weet wel, dat er weer wordt gekeken naar koers/winstverhoudingen enzo ipv naar de hoop op een magisch vaccin.
Moest het vaccin er komen tegen september en in grote hoeveelheden, dan is het natuurlijk feest, want in enkele maanden kan weer alles draaien als voorheen. Met minimale schade, toerisme nog steeds zwaar getroffen,maar vliegtuigmaatschappijen kunnen herstarten. En de algemene efficiëntie kan herstellen en de angst kan verdwijnen.
Maar ik acht de kans niet heel groot dat we al in september dit goede nieuws zullen krijgen.
[verwijderd]
1
quote:

Equilibrium01 schreef op 11 mei 2020 19:43:

[...]
Moest het vaccin er komen tegen september en in grote hoeveelheden, dan is het natuurlijk feest, want in enkele maanden kan weer alles draaien als voorheen. Met minimale schade, toerisme nog steeds zwaar getroffen,maar vliegtuigmaatschappijen kunnen herstarten. En de algemene efficiëntie kan herstellen en de angst kan verdwijnen.
Maar ik acht de kans niet heel groot dat we al in september dit goede nieuws zullen krijgen.

Maar dat feest slaat nergens op.
Want de rekening van het vorige feest moet nog betaald gaan worden.

Wie gaat dat betalen?
U en ik.
Wat is het resultaat?
Minder te besteden.
Wat gebeurd er als de consument minder te besteden heeft?
Dan heeft dat effect op de economie.
Wat betekent dat voor de beurzen?
Dat ze pas op de plaats zullen maken.

Dat lijkt mij dan eerder het logische plaatje.
200.031 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2175 2176 2177 2178 2179 2180 2181 2182 2183 2184 2185 ... 9998 9999 10000 10001 10002 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:37
Koers 33,470
Verschil -0,060 (-0,18%)
Hoog 33,555
Laag 33,180
Volume 6.212.668
Volume gemiddeld 7.468.058
Volume gisteren 5.990.833