Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sentiment op Wall Street stevig in de lift

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. Pieter Vandewalle 18 mei 2020 20:40
    Zoals ik al dikwijls verkondigd heb, de tijd van (significante) beursdalingen is definitief voorbij. De bron van nieuw geld is onuitputbaar. Mooie nieuwe tijden als "belegger". De kunst is er wat af misschien, maar het geld scheppen niet. Never fight the FED, tweetal jaar geleden deze spreuk gelezen, smalend over gedaan en heel veel geld verloren, maar kijk, les geleerd en waarachtig, zelfs een wereldwijde pandemie kan het beursfeest niet meer vergallen.

    Soms komt er kritiek op deze visie... Gevaar voor hyperinflatie enzo... No way, olie kwam zelfs even meer dan gratis, er is overaanbod van zowat alles.
  2. [verwijderd] 18 mei 2020 20:40
    Helemaal gek zijn ze.
    In principe geen crash gezien dit jaar nog, of correctie, wel een zinkend schip in Us van mega werkloze, bedrijven die omvallen, paar maand geleden zelfde standen nog en alles hosanna nog, wat is er veranderd in index koers niets, economisch veel, en mega schulden die gemaakt worden, wie betaald het nog terug ooit in de vs.

    Ziekte van die up style bull dagen.
    Als beurs zakt 2 dagen hoor je iedereen , de media, en als de beurs 2 maand stijgt non stop hoor je niemand, en staan er 3000 in de rij die ook willen mee profiteren nog.
  3. Pieter Vandewalle 18 mei 2020 20:43
    quote:

    Formule1-Fan schreef op 18 mei 2020 20:40:

    Helemaal gek zijn ze.
    In principe geen crash gezien dit jaar nog, of correctie, wel een zinkend schip in Us van mega werkloze, bedrijven die omvallen, paar maand geleden zelfde standen nog en alles hosanna nog, wat sie r veranderd in index koers niets, economisch veel, en mega schulden die gemaakt worden, wie betaald het nog terug ooit in de vs.
    Schulden zijn niet echt een probleem, de centrale bank koopt ze wel op en dan is ze eigenlijk verdwenen.
  4. [verwijderd] 18 mei 2020 20:45
    Met oil hebben de bankier ook vele longers de boot laten missen, om in nahandel grote uitslagen van min koers te laten geven, en op herstel dagen van reset voor nieuwe maand de manipulatie van toepassing te geven, reset, en preices op de alles longs die gekocht waren.

    Centrale bank is meer een zee waar geld in gesmeten wordt en niet ,meer kan uitgeven omdat het nat is, geld komt uit de lucht en wij rapen het op en gooien het in zee.
  5. Sander1234 18 mei 2020 20:53
    quote:

    Pieter Vandewalle schreef op 18 mei 2020 20:40:

    Zoals ik al dikwijls verkondigd heb, de tijd van (significante) beursdalingen is definitief voorbij. De bron van nieuw geld is onuitputbaar. Mooie nieuwe tijden als "belegger". De kunst is er wat af misschien, maar het geld scheppen niet. Never fight the FED, tweetal jaar geleden deze spreuk gelezen, smalend over gedaan en heel veel geld verloren, maar kijk, les geleerd en waarachtig, zelfs een wereldwijde pandemie kan het beursfeest niet meer vergallen.

    Soms komt er kritiek op deze visie... Gevaar voor hyperinflatie enzo... No way, olie kwam zelfs even meer dan gratis, er is overaanbod van zowat alles.
    Ja ok, dus.. En bedrijfswinsten dan? Waar het om gaat op de beurs, als die nu steeds verder gaan terugvallen? Dan komen er K/W van 4o te staan. Wordt dat het ' nieuwe normaal '? Het zou ook zomaar kunnen...geen idee. Ik vind mezelf best een ervaren belegger, maar dat zegt momenteel blijkbaar helemaal niks meer. Gelukkig ben ik nooit te koppig om in zijn geheel tegen de markt in te gaan dus ook ik heb geld verdiend met mijn longs vandaag maar meer verloren met mijn shorts
  6. TW82 18 mei 2020 21:15
    Gelukkig zijn de beurzen helemaal niet euforisch en is deze stijging wederom volkomen logisch. Met de slechtste cijfers en mogelijk ergste recessie sinds WW2, is 13% correctie vanaf de top of 8% sinds begin dit jaar (voor de S&P500), volkomen logisch en goed ingeprijsd.

    Dit is toch niet meer te bevatten. De slechte cijfers in soms 30 jaar, anderen zelfs 40 of 70 jaar, en dan slechts 8% lagere S&P 500 t.o.v. begin dit jaar. Kijk dat het gebeurt dat is duidelijk, dat het gratis geld een rol speelt, plus TINA, FOMO en beleggers met blinddoek om, allemaal duidelijk. Absurd, maar zo gaat het beurscircus tegenwoordig. Echter, dan zijn er ook nog lui die zonder de ogen te knipperen, willen beweren dat e.e.a. logisch is, dat de beurzen vooruit kijken en dat e.e.a. ingeprijsd is. Wat zeiden Powell en andere ook alweer: de ergste recessie en cijfers die we ons sinds vele decennia herinneren kunnen met onwaarschijnlijk (economisch) leed en dan een S&P500 die sinds de crisis 13% lager staat (en dus 8% sinds begin dit jaar). Te zot voor woorden en elke al bekende versoepeling van een lock-down zorgt meerdere keren voor een nieuwe stijging op hetzelfde nieuws.

    Enfin, ik was grotendeels uit aandelen in december en overgestapt naar Flow Traders en dus 35% rendement dit jaar, maar neemt niet weg dat het alsnog een dure hobby is om proberen nuchter en realistisch naar de beurzen en economische situatie en cijfers te kijken alvorens te willen instappen, wanneer de markt volgespoten op FED en ECB drugs stoned door het leven gaat.
  7. Pavlov44 18 mei 2020 21:39
    quote:

    Pieter Vandewalle schreef op 18 mei 2020 20:43:

    [...]

    Schulden zijn niet echt een probleem, de centrale bank koopt ze wel op en dan is ze eigenlijk verdwenen.
    Dat wat op de balans van de FED staat en niet wordt terugbetaald wordt in feite weggeinflateerd. Dat is ten opzichte van al het geld dat in de gehele economie aanwezig is, wat zo ontzettend veel is dat zelfs een paar trillion afboeken geen noemenswaardige inflatie zal veroorzaken. Centrale banken kunnen alles kopen wat los en vast zit en dat komt omdat ze nog steeds het mandaat hebben van 2% inflatie. Die wordt al sinds 2010 zelfs met enorme geldinjecties niet meer gehaald omdat de reeele economie al meer dan 10 jaar houtje touwtje is. Dat is het werkelijke probleem. In een gezonde economie leiden lage rentes tot inflate. In een Japan-scenario waar de reeele economie krimpt (om wat voor reden dan ook, bevolkingskrimp, productiviteitskrimp) niet. Wat we inderdaad ook van Japan kunnen leren is dat de centrale banken dit decennia lang probleemloos kunnen volhouden. Dat is trouwens geen garantie dat dalende beurzen verleden tijd zijn, want ook monetaire verruiming kan in sommige economische scenarios niet voldoende zijn om het effect van een slinkende money multiplier en dalende omloopsnelheid van het geld te compenseren. En dat is precies wat er nu aan de hand is momenteel - geen kredietverstrekking, en weinig transacties. Ik geloof dus niet in TINA, dat is in mijn ogen alleen een korte termijn self-fulfilling prophecy.

    Wat ik zelf interessanter vind dan het macro verhaal is of we dit centrale banken beleid moeten willen. U merkt terecht op dat er een soort nieuwe wereldorde aan het ontstaan is waar centrale banken in feite samen met overheden de dienst uitmaken. De baas van de FED is in feite een rockstar geworden. En politici van de regerende partij hoeven maar even de centrale bank te bellen als ie geld nodig heeft. Daarmee zit het allemaal wel heel erg dicht tegen communisme aan, en die effecten gaan zeker nog zichtbaar worden. Het leidt tot zombie bedrijven, en andere bedrijven die wel omvallen omdat de overheid (en politieke vriendjes) in feite gaan bepalen wie geld krijgt om te overleven. Dan hebben we ook nog geld direct uitdelen aan de burger, helikoptergeld en basisinkomen, cash rewards voor de burger zoals in de USA al is gebeurd, zijn allemaal verwante begrippen en ook dat grenst aan communisme. De beurzen kunnen dan wel lekker stijgen, ik weet niet of ik in zo een wereld graag wil leven.
  8. Dwang Buis 18 mei 2020 22:10
    Het Japan-scenario is interessant, te bedenken dat de Nikkei eind jaren 80 op bijna 40.000 punten stond, daar gaan ze niet snel, wellicht nooit, meer komen. Het paradoxale doet zich nu voor dat de Saoedi’s en de Chinezen een loer gedraaid kan worden, die investeren nu fors in ‘goedkope’ aandelen, als er straks alsnog een decennia lange crash komt (net als in Japan 30 jaar geleden), dan zijn de Saoedi’s en de Chinezen hun centjes kwijt. Is wellicht ook de enige manier om de Chinezen buiten spel te zetten.
  9. forum rang 7 Dividend Collector 18 mei 2020 22:17
    Wat ik niet begrijp is waarom velen hier ervan overtuigd zijn dat de beurzen nog veel verder onderuit moeten. Dat de indices goed herstel hebben laten zien komt doordat de grote techbedrijven hiervoor verantwoordelijk zijn en gedijen bij deze crisis. Dit zet een sterke rem op de dalingen van de brede indices. Maar onderliggend zijn er wel degelijk vele bedrijven geslachtofferd en hebben de koers tot 80% (!!) zien dalen. Denk aan de banken, oliebedrijven, cruise- en luchtvaartmaatschappijen en grondstoffenbedrijven.

    Waarom moet de AEX naar 200 punten terwijl sterke, crisisbestendige aandelen (Shell uitgezonderd) de zwaarste weging hebben en het gewoon goed doen? Volgens mij vinden velen, professionele beleggers inclusief, vanuit de ervaring dat het zo ‘hoort’, maar kijken onvoldoende onder de motorkap.

    Investeren in technologie, gezondheid en consumentengoederen maakt voor mij de portefeuille toekomstproof.
  10. FairValue 18 mei 2020 22:19
    Wat een dag zeg!! Wat een gigantisch vertrouwen in de markt heb je als je nu nog long zit!

    Maar ik zal wel een geheimpje verklappen. De centrale banken zitten niet in aandelen. Het is allemaal gebaseerd op vertrouwen. De markt is zo volatiel als het maar zijn kan en de economische fundamenten zakken weg. Als het sentiment keert dan kunnen we een scenario a al bitcoin krijgen. Kan nog even duren misschien zelfs wel maanden maar morgen kan ook maar de correctie naar beneden die komt als de fundamenten blijven zoals ze zijn.
  11. Pieter Vandewalle 18 mei 2020 22:48
    quote:

    Sander1234 schreef op 18 mei 2020 20:53:

    [...]

    Ja ok, dus.. En bedrijfswinsten dan? Waar het om gaat op de beurs, als die nu steeds verder gaan terugvallen? Dan komen er K/W van 4o te staan. Wordt dat het ' nieuwe normaal '? Het zou ook zomaar kunnen...geen idee. Ik vind mezelf best een ervaren belegger, maar dat zegt momenteel blijkbaar helemaal niks meer. Gelukkig ben ik nooit te koppig om in zijn geheel tegen de markt in te gaan dus ook ik heb geld verdiend met mijn longs vandaag maar meer verloren met mijn shorts
    K/W van 40+ ... daar moet je niet lang naar zoeken op de Nasdaq 100 bvb. Blijkbaar is dit het nieuwe normaal inderdaad. Ik kon er eerst ook niet goed mee leven, maar kijk, alles van schulden wordt op de balans van de centrale banken geparkeerd, waardoor zelfs high risk bonds op minimale rentelasten staan. Dus hier zit je zeker ook met het TINA effect. Obligaties zijn over en out. Volgens mij bestaan die dingen binnen 5 jaar niet meer als dit zo doorgaat. Waar moet het geld dan nog naartoe? Vastgoed staat al heel erg hoog. Reken maar eens uit hoeveel rendement je nog hebt (na belastingen) van een investering van 300k in een huis, waar je dan 550 - 650 euro per maand voor kunt vragen. Enkel in eindige grondstoffen (metalen) en aandelen zie ik nog rendement en blijkbaar vele anderen met mij. Neen, ik blijf overtuigd, de beurzen gaan niet echt lager meer. Alles, maar dan ook alles wordt eraan gedaan om de (grote) bedrijven staande te houden en als ze dan al winst maken, dan staan ze inderdaad skyhigh in aandelenprijs omdat er gewoonweg niets anders meer is.
  12. Pieter Vandewalle 18 mei 2020 22:50
    quote:

    Pavlov44 schreef op 18 mei 2020 21:39:

    [...]

    Dat wat op de balans van de FED staat en niet wordt terugbetaald wordt in feite weggeinflateerd. Dat is ten opzichte van al het geld dat in de gehele economie aanwezig is, wat zo ontzettend veel is dat zelfs een paar trillion afboeken geen noemenswaardige inflatie zal veroorzaken. Centrale banken kunnen alles kopen wat los en vast zit en dat komt omdat ze nog steeds het mandaat hebben van 2% inflatie. Die wordt al sinds 2010 zelfs met enorme geldinjecties niet meer gehaald omdat de reeele economie al meer dan 10 jaar houtje touwtje is. Dat is het werkelijke probleem. In een gezonde economie leiden lage rentes tot inflate. In een Japan-scenario waar de reeele economie krimpt (om wat voor reden dan ook, bevolkingskrimp, productiviteitskrimp) niet. Wat we inderdaad ook van Japan kunnen leren is dat de centrale banken dit decennia lang probleemloos kunnen volhouden. Dat is trouwens geen garantie dat dalende beurzen verleden tijd zijn, want ook monetaire verruiming kan in sommige economische scenarios niet voldoende zijn om het effect van een slinkende money multiplier en dalende omloopsnelheid van het geld te compenseren. En dat is precies wat er nu aan de hand is momenteel - geen kredietverstrekking, en weinig transacties. Ik geloof dus niet in TINA, dat is in mijn ogen alleen een korte termijn self-fulfilling prophecy.

    Wat ik zelf interessanter vind dan het macro verhaal is of we dit centrale banken beleid moeten willen. U merkt terecht op dat er een soort nieuwe wereldorde aan het ontstaan is waar centrale banken in feite samen met overheden de dienst uitmaken. De baas van de FED is in feite een rockstar geworden. En politici van de regerende partij hoeven maar even de centrale bank te bellen als ie geld nodig heeft. Daarmee zit het allemaal wel heel erg dicht tegen communisme aan, en die effecten gaan zeker nog zichtbaar worden. Het leidt tot zombie bedrijven, en andere bedrijven die wel omvallen omdat de overheid (en politieke vriendjes) in feite gaan bepalen wie geld krijgt om te overleven. Dan hebben we ook nog geld direct uitdelen aan de burger, helikoptergeld en basisinkomen, cash rewards voor de burger zoals in de USA al is gebeurd, zijn allemaal verwante begrippen en ook dat grenst aan communisme. De beurzen kunnen dan wel lekker stijgen, ik weet niet of ik in zo een wereld graag wil leven.
    Of centrale planning nu wenselijk is of niet, dat hou ik in het midden, maar dat de aandelen voor eeuwig omhoog gaan (op een klein dipje hier en daar na natuurlijk) daar blijf ik wel van overtuigd. Het doel heiligt blijkbaar de middelen...
  13. FairValue 19 mei 2020 00:11
    quote:

    Pieter Vandewalle schreef op 18 mei 2020 22:50:

    [...]

    Of centrale planning nu wenselijk is of niet, dat hou ik in het midden, maar dat de aandelen voor eeuwig omhoog gaan (op een klein dipje hier en daar na natuurlijk) daar blijf ik wel van overtuigd. Het doel heiligt blijkbaar de middelen...
    De markt loopt zichzelf altijd een keer voorbij. Vraag en aanbod! En wanneer mensen zulke berichten plaatsen denk ik dat de afstort nabij is.
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links