DSM « Terug naar discussie overzicht

DSM 2020

353 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 » | Laatste
voda
0
DSM helpt met versnellen Nederlandse coronatesten door productie 2,8 miljoen neusstaafjes
Heerlen, NL, 07 mei 2020 07:00 CEST

Koninklijke DSM, een wereldwijd wetenschappelijk bedrijf in Voeding, Gezondheid en Duurzaam Leven, is op verzoek van de Nederlandse overheid gestart met de productie van 2,8 miljoen coronatest staafjes voor de neus, voor de eerste keer en op eigen bodem, om een tekort aan coronatestkits in Nederland te voorkomen. DSM zal voldoende teststaafjes produceren om Nederland voor de komende drie maanden in de totale behoefte te voorzien. DSM doneert het materiaal, 11.000 kilo in totaal, dat nodig is om de teststaafjes te maken en stelt ook zijn procesexpertise gratis ter beschikking aan de overheid om zo te helpen in de strijd tegen het coronavirus.

dsm-nose-swabs-bbmo
De Nederlandse overheid gaf recent aan een urgente behoefte te hebben aan teststaafjes om meer coronatesten te kunnen uitvoeren. De staafjes die normaal in Nederland gebruikt worden, zijn geproduceerd in Italië en China. Vanwege een wereldwijd tekort en om minder afhankelijk te zijn van mondiale toeleveringsketens heeft het ministerie van Volksgezondheid DSM gevraagd om dit vitale testonderdeel te produceren.

Dankzij een vlotte samenwerking tussen het ministerie van Volksgezondheid, het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH) en lokale bedrijven en gezondheidszorgexperts, is DSM erin geslaagd om in twee weken een productieketen voor teststaafjes op te zetten op Nederlandse bodem. Dit proces zou normaal maanden of zelfs jaren duren.

DSM heeft afgelopen weken zijn wetenschappelijke en productie-expertise ingezet en gebruik gemaakt van zijn internationaal netwerk om een schaalbare, betaalbare teststaaf te ontwikkelen. Het ontwerp is ontwikkeld met behulp van DSM’s 3D printervaring en middels spuitgieten opgeschaald om miljoenen staafjes te produceren voor testkits in Nederland.

De teststaafjes zijn gecertificeerd door het RIVM en grootschalige productie is gestart. Voor de productie, het verpakken en steriliseren van de verpakte teststaafjes werkt DSM samen met de Nederlandse partners Molded, ECM Europe en Steris. Het LCH distribueert de teststaafjes over de testlocaties in heel Nederland.

Dimitri de Vreeze, CoCEO van Koninklijke DSM: “Er is een dringende behoefte aan deze teststaafjes in het hele land dus het is goed om te zien hoe de hechte samenwerking tussen oude en nieuwe partners in recordtijd heeft geleid tot het opzetten van een nieuwe Nederlandse productielijn. Van idee naar uitvoering in slechts twee weken, dat is slimme wetenschap, innovatie en Doing Something Meaningful ten voeten uit. Het maakt me trots om te zien hoe de medewerkers bij DSM gezamenlijk de corona pandemie bestrijden en helpen waar ze kunnen.”

Staafjes voor teskits zijn een van vele medische en persoonlijke beschermingsmiddelen waar wereldwijd schaarste aan is. Een overzicht van DSM’s corona gerelateerde initiatieven in Nederland vindt u hier.

www.dsm.com/countrysites/dsmnl/nl_NL/...
voda
0
DSM houdt omzet stabiel

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
DSM
111,50 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) DSM heeft in het eerste kwartaal van 2020 een stabiele omzet behaald, maar liet zijn verwachtingen voor het hele jaar varen, omdat groei bij Nutrition werd tenietgedaan door een sterke omzetdaling aan het einde van het kwartaal bij de divisie Materials als gevolg van de coronacrisis. Dit maakte het speciaalchemiebedrijf donderdag voorbeurs bekend.

"We zagen goede onderliggende bedrijfscondities in Nutrition, met een stijgend momentum gedurende het kwartaal", stelde co-CEO's Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze. "Tegelijk verslechterden de omstandigheden bij Materials snel aan het einde van het kwartaal, omdat klanten werden geraakt door de COVID-19-beperkingen, vooral in Europa en Noord-Amerika."

De omzet kwam afgelopen kwartaal uit op 2,29 miljard euro en de aangepaste EBITDA op 423 miljoen euro. Beide cijfers waren nagenoeg gelijk aan het eerste kwartaal van 2019. Analisten voorspelden vooraf gemiddeld een iets lagere omzet van 2,24 miljard en een aangepaste EBITDA van 412 miljoen euro.

De nettowinst daalde sterker dan verwacht, met 14 procent, van 196 miljoen tot 168 miljoen euro. Hier was 184 miljoen euro voorzien.

De omzet bij de divisie Nutrition, die onder andere vitaminepreparaten maakt, steeg met 4 procent, tot 1,58 miljard euro, maar bij Materials was er een omzetdaling van 8 procent tot 660 miljoen euro. Hier was respectievelijk 1,54 miljard en 630 miljoen euro voorspeld door analisten.

DSM neemt stappen om de kosten en investeringen bij Materials terug te dringen, meldde het bedrijf.

Het speciaalchemiebedrijf handhaafde zijn dividendvoorstel van 2,40 euro per aandeel.

Outlook

DSM onthield zich van een verwachting voor 2020, vanwege de onzekerheden van de coronacrisis, met name voor de divisie Materials. Voor Nutrition wordt nog steeds een toename van de aangepaste EBITDA voorspeld van ten minste 5 procent. Een groei van ongeveer 5 procent werd eerder nog verwacht voor het hele bedrijf.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Materialentak DSM voelt malaise in industrie

Gepubliceerd op 7 mei 2020 07:59 | Views: 157

07:59 - Materialentak DSM voelt malaise in industrie
DSM 06 mei
111,50 0,00 (0,00%)

HEERLEN (AFN) - Speciaalchemieconcern DSM voelt dat de coronapandemie de industrie parten speelt. De materialendivisie van het bedrijf, met onder andere veel klanten in de auto-industrie, boekte in het eerste kwartaal een lagere omzet. Dat werd voor een groot deel goedgemaakt door de verkopen van de divisie voor voeding, waardoor de opbrengsten op jaarbasis gelijk bleven.

De divisie Materials van DSM zag de opbrengsten op jaarbasis met 8 procent dalen tot 660 miljoen euro. Dat komt voor een groot deel doordat de activiteiten bij klanten uit de industrie door de coronapandemie ernstig werden verstoord, wat na medio maart vooral in Europese en Noord-Amerikaanse markten opspeelde. De divisie Nutrition had juist een licht positief effect van de virusuitbraak en voerde de omzet met 4 procent op tot 1,6 miljard euro. De totale omzet bedroeg 2,3 miljard euro.

Daarbij bleef het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) met 423 miljoen euro nagenoeg gelijk aan dat van vorig jaar. Hier zijn echter geen eenmalige reorganisatiekosten meegerekend. Als die wel worden meegenomen daalde het bedrijfsresultaat tot 358 miljoen euro, tegenover 416 miljoen euro een jaar eerder. De nettowinst zakte met 14 procent tot 168 miljoen euro.
Jan66
0
Min of meer verwacht deze cijfers, positief is de toch wel de stijging van Nutrition ondanks de Corona.
rene66
0
Het zijn mooie cijfers in deze tijden. Zoals @TP66 al aangaf is het min of meer als verwacht.
voda
0
Beursblik: DSM stelt gerust

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
DSM
115,20 3,70 3,32 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) DSM heeft beleggers gerustgesteld met zijn omzetverwachting voor de grootste divisie Nutrition na een meevallend eerste kwartaal. Dat stelden analisten van JPMorgan Cazenove donderdag na de eerstekwartaalcijfers van het speciaalchemiebedrijf.

De omzet was bijna 3 procent hoger dan verwacht en de aangepaste EBITDA ruim 2 procent. Beide divisies, Nutrition en Materials, presteerden beter dan de bank had voorzien.

De verwachting van tenminste 5 procent groei van de aangepaste EBITDA bij Nutrition dit jaar, is in lijn met de consensusverwachting van 5,6 procent, en kan hoger uitvallen. JPMorgan rekent op een plus van 7 procent.

Deze outlook is geruststellend, volgens de analisten, hoewel de lat hoog lag, na de sterke koersprestatie dit jaar tot nu toe.

JPMorgan heeft een Overwogen advies en een koersdoel van 113,50 euro voor DSM.

Het aandeel DSM stond donderdag kort na opening 2,3 procent hoger op 114,15 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
Koers/winstverhouding van 27: neutrale cijfers, geen prognose op hogere winst in de toekomst. Dus #upupup.
[verwijderd]
0
Het lijkt alsof ze begin markt flink ingekocht hebben om stilaan het 10-voudige los te laten.
voda
0
DSM en start-up Lightyear werken aan zonnepanelen voor autodak

Gepubliceerd op 14 mei 2020 10:50 | Views: 26

DSM 10:39
109,75 -1,75 (-1,57%)

GELEEN (AFN) - Speciaalchemiebedrijf DSM gaat samenwerken met de elektrische-autostart-up Lightyear. Samen willen ze zonnepanelen voor op autodaken op de markt zetten. Die panelen moeten beschikbaar worden voor verschillende soorten elektrische voertuigen, zoals personenauto's, bedrijfswagens en bussen.

Lightyear ontwikkelde de techniek voor zonnepanelen op een autodak voor zijn elektrische auto Lightyear One. De start-up uit Helmond wil die auto, die het meest efficiënte elektrische voertuig moet worden, volgend jaar in productie nemen. DSM maakt voor die zonnepanelen een achtervlak waardoor alle aansluitingen achter de panelen komen te liggen en de oppervlakte van de panelen zo groot mogelijk kan zijn.

DSM en Lightyear hebben hoge verwachtingen van de techniek, ook op commercieel gebied. De markt voor elektrische voertuigen wordt in 2027 op een waarde van meer dan 800 miljard dollar geschat. Autobedrijven proberen nu oplossingen te bedenken voor het vergroten van het bereik van de voertuigen en de afhankelijkheid van laadpalen.

Financiële details voor de samenwerking zijn niet bekendgemaakt.
SDV70
0
izdp
0
Laat stompzinnig roeptoeteren aan trumpy dumpy over.
Als je serieus bent ,dan beveel ik je een herhalingscursus aan op de basisschool, vak rekenen.
Jan66
0
De koers kruipt weer richting ATH , gisterochtend maar een stevige pluk bijgekocht .

DSM zit niet stil in deze roerige tijden er zullen best wel nieuwe projecten zijn die geen (groot) succes worden maar als 70% slaagt dan mag je al tevreden zijn.

Dat DSM met een aantal partners zich vol gaan inzetten in het produceren van mond kapjes geeft aan dat ze de kansen pakken die voorbij komen en je weet maar nooit wat dit voor nieuwe kansen gaat geven.
voda
0
Artisan meldt eerste belang in DSM

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
DSM
115,35 -0,65 -0,56 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Artisan Investments heeft een eerste belang in DSM gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 27 mei 2020.

Artisan meldde een kapitaalbelang van 3,02 procent met een dito stemrecht. Dit belang wordt middellijk reëel gehouden.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
rene66
0
quote:

TP66 schreef op 4 juni 2020 09:27:

Toch een historisch moment boven de 120euro.
Het is inderdaad een historisch moment. Ik moest van de week nog denken aan de ING met haar advies op 29 april van 90,94 euro. Die analist kan beter morgen opstappen.

Ik zou er niet van staan te kijken als de koers eind van het jaar richting 135 euro gaat. Het pompen van geld door de centrale banken blijft doorgaan, wellicht ook een werkend vaccin tegen die tijd en de economie gaat weer aantrekken. Stabiele betrouwbare bedrijven zoals DSM blijven aandeelhouders aantrekken.
Jan66
0
quote:

rene66 schreef op 4 juni 2020 12:04:

[...]Het is inderdaad een historisch moment. Ik moest van de week nog denken aan de ING met haar advies op 29 april van 90,94 euro. Die analist kan beter morgen opstappen.

Ik zou er niet van staan te kijken als de koers eind van het jaar richting 135 euro gaat. Het pompen van geld door de centrale banken blijft doorgaan, wellicht ook een werkend vaccin tegen die tijd en de economie gaat weer aantrekken. Stabiele betrouwbare bedrijven zoals DSM blijven aandeelhouders aantrekken.
Het mag van mij wat mij wel opvalt is dat de handel maar dun is op dit moment.
Jan66
0
quote:

A3aan schreef op 5 juni 2020 16:47:

Slecht gedrag vandaag van DSM.
Het kan niet alle dagen feest zijn maar ik ben zeer content over de koersontwikkeling van DSM !!
353 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:36
Koers 102,750
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 103,100
Laag 101,250
Volume 404.022
Volume gemiddeld 463.831
Volume gisteren 404.022