Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Nieuwe ijkpunten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 39
  2. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79
  3. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79

Reacties

920 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 46 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 mei 2020 09:30
    Duidelijk verhaal van Royce. We moeten dus nu uitstappen uit de technologie sector en ons op andere sectoren richten. Afgelopen week heb ik in ieder geval mijn ASML en AH verkocht. Die hebben geen herstel getoond, maar zijn gewoon doorgegaan. Daar zit geen verwachtingswaarde meer in.

    Eerst uitzieken en dan stock picken. Nu eerst genieten van de vette winstEn van vanochtend van short gaan op de witte rook van Royce (weerstand 528).
  2. [verwijderd] 22 mei 2020 09:31
    Goedemorgen (laat) allemaal...!! Een mooie succesvolle dag gewenst.

    Door geringe daling nu en gisteren verlies van 35% naar 25%.

    Wat te doen:

    Short Turbo's AEX afbouwen / Short ETF behouden

    OF

    Aanhouden......

    Telkens weer denk ik... het zal wel verder dalen.... en telkens weer deksel op neus. Zal wel dalen maar denk niet ineens zodat ik ineens mijn verlies goed gemaakt heb (en dan is het nog maar de vraag of ik kan / durf te verkopen....).

    Graag jullie visie.

  3. [verwijderd] 22 mei 2020 09:32
    quote:

    DemGoat schreef op 22 mei 2020 09:21:

    Mensen vergeten dat de beurs gemaakt is om omhoog te gaan , als de markten zijn opgezet om te zakken stonden we namelijk - 515.
    Volgens mij is de beurs gemaakt om aandelen te verhandelen voor prijzen die reëel zijn voor de prestaties die bedrijven leveren. Presteren ze beter of verwachten ze beter te gaan presteren dan gaat de koers omhoog. Is er tegen wind, slechtere prestaties of vooruitzichten dan zijn die bedrijven minder waard en gaat de koers omhoog. Onzin om te zeggen dat de beurs gemaakt is om omhoog te gaan. Klinkklare onzin
  4. mollowitz 22 mei 2020 09:33
    quote:

    Shortlong schreef op 22 mei 2020 09:32:

    [...]
    Volgens mij is de beurs gemaakt om aandelen te verhandelen voor prijzen die reëel zijn voor de prestaties die bedrijven leveren. Presteren ze beter of verwachten ze beter te gaan presteren dan gaat de koers omhoog. Is er tegen wind, slechtere prestaties of vooruitzichten dan zijn die bedrijven minder waard en gaat de koers omhoog. Onzin om te zeggen dat de beurs gemaakt is om omhoog te gaan. Klinkklare onzin
    AB Shortlong! Hou dit nivo vast.
    ps; ik ben long Zilver gegaan vanmorgen, denk dat ze wat zijn achtergebleven.
  5. Fundbuster 22 mei 2020 09:34
    quote:

    MrBullwhip schreef op 22 mei 2020 09:24:

    [...]Uit de heup geschoten, Buster? ;p
    Nee, wel na enig nadenken. Gisteravond al twijfels, vanmorgen besloten dat ik misschien beter af was met cash en dat een (niet te woest) verlies beter zou kunnen uitpakken dan poot stijf houden. Had al een orderticket aangemaakt, toen die post van Beer en dat was de druppel.
    Nog lang niet gezegd dat dit juist was, dat moet maandag blijken. Ik voel me geenszins 'zeker' van mijn zaak.
  6. TW82 22 mei 2020 09:34
    Je zou bijna denken dat Tostrams toch wel de comments leest bij zijn columns, want gisteren meerdere kritieken hier en vandaag deze column met terugblik. Enfin, hij heeft e.e.a. geëvalueerd met de conclusie dat hij er veelal naast zat deze maanden en hij zelf ook deze markt moeilijk kan doorgronden, ondanks t.a. In dat opzicht prima verder.

    Overigens blijf ik t.a. toch een beperkt middel vinden, dat alleen werkt in heel stabiele omgevingen met weinig nieuws. Koersen worden zoveel beïnvloed door nieuws, nieuwe ontwikkelingen of zelfs tweets van een of andere roeptoeter, dat je daar geen lijn op kan trekken. Ik lees de t.a. toch elke dag uit nieuwsgierigheid en zo vaak gezien dat er een richting werd voorspeld, maar dat die slechts toevallig correct of incorrect bleek doordat er die dag onverwachts een steunpakket kwam of onverwachts juist iets negatiefs. Maar goed, misschien helpt het andere wel bij hun beleggingskeuzes.
  7. forum rang 7 PietKeizer 22 mei 2020 09:35
    quote:

    Fundbuster schreef op 22 mei 2020 09:11:

    [...]
    Net op het vorige draadje gepost: ik ben m'n Shellen kwijt.
    zit n tikkie scheef nu, 25 eurie op de combi maar eigenlijk op termijn nix a/d hand, immers shortcall jun15. we gaan t zien met expi jun. & verder gezien koersontwikkeling absoluut geen haast om de verkochte stukken weer terug te halen.
    Weet niet meer wie t zei maar klopt gewoon: RD is nu (nog) niet om vast te houden, prima om mee te traden. All1 de premies zijn (nu) geen vetpot, is iets om nog ns over na te denken.
920 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 46 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links