Flow Traders « Terug naar discussie overzicht

Flow Traders - 2020 we flowen door!

16.423 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 ... 818 819 820 821 822 » | Laatste
lekkerbek
0
quote:

Ayous schreef op 24 mei 2020 20:37:

[...]

Laat ik voorop stellen dat ik FT een mooi bedrijf vind, en ook niet pretendeer het beter te weten dan anderen hier. Heb in het verleden veel risico met FT gelopen door extreem long te zitten. Dat heeft goed gerendeerd maar had natuurlijk anders kunnen aflopen. Het blijft allemaal gecalculeerd gokken.
Redenen waarom ik denk aan even gas terug ipv verdere stijging:

- veel partijen zijn uitgestapt om winst te verzilveren en omdat hun exposure aan FT vanwege de koersstijging tov andere fondsen te hoog werd.
- de paniek die we eerder zagen zie ik niet snel terug komen. Beurzen gaan meer zijwaarts en de vix lijkt onder de 30 te gaan. Het lijkt dat FT extreme volatiliteit nodig heeft om extreem te presteren.
- shorters zijn er nog niet uit. Marshal wace breidt zelfs iets uit.
- de altijd dreigende verkoop van aandelen door oprichters/aandeelhouders zorgt voor een discount op het aandeel
- de hoge eps van dit jaar zorgt niet voor een fundamenteel andere waardering van FT. Daar is ‘sustainable growth’ voor nodig. Dus groei in omzet en marge. FT lijkt steeds meer omzet nodig te hebben om eenzelfde NTI te behalen.
- FT’s positie in de VS is zwak. Wat als hun Amerikaanse concurrenten FT aanvallen in Europa? De VS moet echt veel beter gaan draaien en dat probeert FT al jaren.
- Het is lastig te bepalen wat het concurrentievoordeel is van FT.
- Ondanks de diversificatiestrategie komt de bulk vd winst nog altijd uit hun klassieke etf handel. Diversificatie is moeilijker maar ook kostbaarder dan verwacht.

Van overmoedig long, ben ik misschien nu te voorzichtig en mis ik rendement. Wel wat stukken virtu opgepikt donderdag. Die vind ik nu lager gewaardeerd en wat solider bedrijfsmodel hebben. Virtu zal dit jaar ook gebruiken om haar balans op orde te brengen.

Hallo Ayous, Je noemt een aantal punten. Dinna King stelde daar al een paar vragen over. Ik sluit mij graag aan bij die vragen. Maar ik heb daarnaast nog een paar andere punten:

- je schrijft dat veel partijen zijn uitgestapt 'omdat hun exposure aan FT vanwege de koersstijging tov andere fondsen te hoog werd'. Volgens mij kan je hun beweegredenen niet weten en is dat dus slechts een aanname van je. Daarnaast zijn er kennelijk even zoveel partijen ingestapt (om wat voor reden dan ook maar iig wel met vertrouwen in de koers).
- Je schrijft 'Het lijkt dat FT extreme volatiliteit nodig heeft om extreem te presteren'. Dat ben ik met je eens. Maar het ging hier nu juist om de vraag of FT bij de huidige - dus niet meer zo extreme - volatiliteit (en te verwachten volatiliteit over de komende kwartalen) toch nog dusdanig goed kan presteren dat er ruimschoots bovengemiddeld verdiend gaat worden. En dan zal dat zeker niet meer bijna 6 euro EPS per kwartaal zijn. Maar zelfs bij 2 euro per kwartaal (over een langere periode van kwartalen), lijkt de huidige koers mij nog ruimschoots te laag.
- Wat de beweegredenen van shorters zijn, blijft lastig te peilen. Je weet niet wat ze tegenover hun shortposities in FT hebben staan. Maar het totaal aantal shortposities lijkt mij bepaald niet verontrustend.
- De positie van FT in de VS is inderdaad nog zwak (is zeg liever 'beperkt'). Maar biedt dat juist niet veel potentie voor verdere groei aldaar?
- Ja, diversificatie kost zeker tijd en geld. Maar waaruit leidt jij af dat het 'moeilijker en kostbaarder' is dan verwacht?
- je noemt 'de altijd dreigende verkoop van aandelen door oprichters/aandeelhouders zorgt voor een discount op het aandeel'. Maar zorgt dit echt voor een substantiële discount? Waarom? Als er partijen met grote pakketten aandelen zijn, bestaat altijd het risico dat zij op een zeker moment (wanneer zij denken dat de koers te hoog is) uit stappen. En ja, wanneer het dan gaat om oprichters/management of anderszins mensen die 'dicht bij het vuur' zitten, loop je het risico dat zij eerder weten wanneer dat moment van verkoop is aangekomen. Dus in die zin, zou dat een risico kunnen betekenen (ondanks de wettelijk waarborgen, die dat natuurlijk proberen te voorkomen). En ja, in zo 2018 hebben de verkopen van Hodenius ongetwijfeld een soort rem op verdere groei van de koers gelegd. Maar daar staat tegenover dat Hodenius nu NIET verkoopt. Daar zou je dus ook uit af kunnen leiden dat hij juist van mening is dat de koers momenteel ondergewaardeerd is.
- Je zegt 'FT lijkt steeds meer omzet nodig te hebben om eenzelfde NTI te behalen.' Maar er is al vaker betoogd dat het zeker niet zo is dat de marges van FT structureel afnemen. De marges zijn bij FT alleen heel sterk afhankelijk van de VIX. Dat maakt het nu juist zo lastig om die marges van te voren te voorspellen.
Kortom, ik lees je argumenten met belangstelling. Maar ik vind ze niet altijd even overtuigend. Neemt niet weg dat ik graag alsnog overtuigd word, mocht je nog relevant aanvullingen hebben.
objectief
0
Miljarden staan er langs de kantlijn bij beleggers o.a. bij Warren Buffett/Aberfeld Vermogensbeheer etc. (zelf ook 20% cash); dus een forse daling zit er waarschijnlijk niet in. Als iedereen een daling verwacht (en dat doet men) dan gebeurt het zelden.
Robert Long
0
quote:

objectief schreef op 25 mei 2020 10:15:

Miljarden staan er langs de kantlijn bij beleggers o.a. bij Warren Buffett/Aberfeld Vermogensbeheer etc. (zelf ook 20% cash); dus een forse daling zit er waarschijnlijk niet in. Als iedereen een daling verwacht (en dat doet men) dan gebeurt het zelden.
De strategie van Warren Buffett is verstoord door de FED die nu BlackRock heeft ingeschakeld om ETF’s op te kopen. Zolang Fed & Blackrock kopen blijft de angst uit de beurs en kunnen HFT’s zoals FLOW niet optimaal werken.

Fed’s big boost for BlackRock raises eyebrows on Wall Street
www.ft.com/content/08b897a5-aadb-40d7... via @financialtimes

Waarschijnlijk zal de Fed zijn inkoopprogramma beginnen afbouwen als er zicht is op een goed vaccin...

Misschien kunnen geopolitieke verstoringen zoals de protesten in Hong Kong of een escalatie in de handelsoorlog tussen USA & China op korte termijn voor een correctie op de beurs zorgen. Maar het is weinig waarschijnlijk dat de politieke leiders dit gaan laten gebeuren.

RJ 80
0
Ik denk dat de markt een hele schifting heeft meegemaaktnu en voorlopig met herbalanceren nog wel door blijft gaan. Ja, de beurzen zijn in de breedte weer enorm terug opgelopen naar standen die niet duurzaam lijken. Mijns inziens is dit echter enkel van belang naargelang welke sector je bekijkt. Verzekeraars/banken/REIT hebben niet die volledige opmars meegemaakt vanwege de bekende angsten, waar veel cyclische bedrijven, en vooral aan tech gerelateerd weer bijna of al voorbij all time highs bereiken/bereikt hebben. In beide gevallen vind ik die nog wel terecht ook en vind ik niet perse dat die bedrijven te hoog of te laag gewaardeerd zijn. Wat ik wel denk, is dat er in kwetsbare sectoren eea om gaat vallen en die zullen de beurzen gaan drukken. Zeker als het grotere partijen gaat betreffen die het niet meer trekken. Ik denk dan met name aan luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties met een vloot eigen vliegtuigen, horeca/hotelsector, olie-magnaten en ook wel enkele grote autofabrikanten. Dit zijn allemaal sectoren die nu behoorlijk en versneld met disruptieve ontwikkelingen om moeten gaan, welke mogelijk niet meer wegblijven ook vanwege de pressie omtrent de klimaattransitie. Deze situatie is namelijk koren op de molens van deze lobby. Want, thuiswerken gaat toch prima? Meer huishoudens naar 1 ipv 2 auto's toe, vliegschaamte gaat een enorme vlucht nemen dus ook verre oorden opzoeken gaat voorlopig niet meer gebeuren totdat Tesla ook vliegtuigen aan een stopcontact legt.

Om maar een paar gedachtegangen te laten passeren....Van deze sectoren blijf ik daarom graag weg. Met alle onzekerheid die nu speelt 'voelt' flow traders deel van portefeuille veiliger aan als ooit en zeker beter dan zowat alle andere aandelen. Ik acht echter met name de onlinesector wel zeer interessant en heb daar dan ook afgelopen paar maanden posities geopend en/of uitgebreid. Cash houd ik meer dan normaal achter de hand en ook dat breid ik voorlopig uit. Maar uitbreiden her en der zal ik zeker blijven doen. Terug naar FT: ben tevreden met het huidige aandeel van mn totaalportefeuille, maar mocht de koers nog eens richting 27-28 toegaan dan zal ik nog wat uit willen breiden (wat ik overigens zelf niet denk dat dat gaat gebeuren tot minimaal de volgende ex dividend).

Littletycoon
0
ditto,

Met dividend in het verschiet dit jaar en volgend jaar is risico grote neerwaartse correctie FT nu relatief beperkt, terwijl er wel opwaarts potentieel in zit als de markt weer onrustiger wordt. Bij veel andere aandelen is het andersom, opwaarts potentieel beperkt met risico's als de markt zou verzuren.
Felix07
0
quote:

RJ 80 schreef op 25 mei 2020 11:53:

Ik denk dat de markt een hele schifting heeft meegemaaktnu en voorlopig met herbalanceren nog wel door blijft gaan. Ja, de beurzen zijn in de breedte weer enorm terug opgelopen naar standen die niet duurzaam lijken. Mijns inziens is dit echter enkel van belang naargelang welke sector je bekijkt. Verzekeraars/banken/REIT hebben niet die volledige opmars meegemaakt vanwege de bekende angsten, waar veel cyclische bedrijven, en vooral aan tech gerelateerd weer bijna of al voorbij all time highs bereiken/bereikt hebben. In beide gevallen vind ik die nog wel terecht ook en vind ik niet perse dat die bedrijven te hoog of te laag gewaardeerd zijn. Wat ik wel denk, is dat er in kwetsbare sectoren eea om gaat vallen en die zullen de beurzen gaan drukken. Zeker als het grotere partijen gaat betreffen die het niet meer trekken. Ik denk dan met name aan luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties met een vloot eigen vliegtuigen, horeca/hotelsector, olie-magnaten en ook wel enkele grote autofabrikanten. Dit zijn allemaal sectoren die nu behoorlijk en versneld met disruptieve ontwikkelingen om moeten gaan, welke mogelijk niet meer wegblijven ook vanwege de pressie omtrent de klimaattransitie. Deze situatie is namelijk koren op de molens van deze lobby. Want, thuiswerken gaat toch prima? Meer huishoudens naar 1 ipv 2 auto's toe, vliegschaamte gaat een enorme vlucht nemen dus ook verre oorden opzoeken gaat voorlopig niet meer gebeuren totdat Tesla ook vliegtuigen aan een stopcontact legt.

Om maar een paar gedachtegangen te laten passeren....Van deze sectoren blijf ik daarom graag weg. Met alle onzekerheid die nu speelt 'voelt' flow traders deel van portefeuille veiliger aan als ooit en zeker beter dan zowat alle andere aandelen. Ik acht echter met name de onlinesector wel zeer interessant en heb daar dan ook afgelopen paar maanden posities geopend en/of uitgebreid. Cash houd ik meer dan normaal achter de hand en ook dat breid ik voorlopig uit. Maar uitbreiden her en der zal ik zeker blijven doen. Terug naar FT: ben tevreden met het huidige aandeel van mn totaalportefeuille, maar mocht de koers nog eens richting 27-28 toegaan dan zal ik nog wat uit willen breiden (wat ik overigens zelf niet denk dat dat gaat gebeuren tot minimaal de volgende ex dividend).

Het lastige is dat er allerlei tegengestelde bewegingen zijn: in Duitsland komt de tweedehands automarkt alweer op stoom, omdat mensen niet meer met het ov willen of durven. Bovendien neemt de fiets (elektrisch of niet) een grotere plaats in. Munchen heeft bijvoorbeeld een grote subsidie aangekondigd voor het kopen van een elektrische fiets. Accell is laatst ook enorm gestegen op het nieuws dat in Engeland een zelfde soort investeringsprogramma zou komen. Bovendien zijn de lijntjes tussen de Duitse autobouwers en Berlijn zeer kort, ik kan me niet voorstellen dat Berlijn de autobouwers echt in de problemen laat komen
RJ 80
0
Ja precies. Dat is ook onderdeel van die disruptie. In Italië geeft men subsidie overigens bij aankoop van elektrische fietsen, daar is nu een enorme run op. Accell zal het hier dus ook wel heel goed (blijven) doen.

Ik denk ook dat de Duitse overhead veel als niet alles uit de kast halen om de autofabrikanten van kopje onder te behoeden, maar of die daardoor overleven of niet moet nog maar duidelijk gaan worden. Zeker in de autoindustrie is die disruptive namelijk al even aan de gang en die versnelt nu. Ze zullen om moeten naar elektrisch (en/of waterstof, who knows...), maar ik ben ervan overtuigd dat die fabrikanten die die switch net wat minder gemakkelijk en snel maken eraan zullen moeten geloven. Zeker met 'nieuwe kapers op de kust' als Tesla, waarvan er al enkelen degelijk aan land zijn gekomen.... En dan kan je je in geval van Tesla afvragen of het een techbedrijf of autoproducent is... Ik vergelijk dat eerder met een Applemerk dan met Volkswagen om maar een voorbeeld te noemen. Een EV mobile lijkt ook steeds meer een grote smartphone te gaan worden met wielen en een achteruitkijkspiegel. Als je het mij vraagt is Tesla dan ook meer een innovatief data-techbedrijf, dat ook auto's, batterijen/accu's, zonnepanelen, etc. maakt. Dit gaat de kostprijs van die auto's dusdanig omlaag brengen op termijn, waarvan ik inschat dat weinig traditionele autoproducenten zich goed mee kunnen gaan meten. Renault bijvoorbeeld heeft het al heel moeilijk en dat sort berichtgeving verwacht ik in dit marktsegment nog wel vaker te gaan zien...

beleggertje2020
0
quote:

Littletycoon schreef op 25 mei 2020 12:18:

ditto,

Met dividend in het verschiet dit jaar en volgend jaar is risico grote neerwaartse correctie FT nu relatief beperkt, terwijl er wel opwaarts potentieel in zit als de markt weer onrustiger wordt. Bij veel andere aandelen is het andersom, opwaarts potentieel beperkt met risico's als de markt zou verzuren.
Zo is het m.i ook ! Na lange tijd opwaarts (zoals nu) volgt er altijd een keertje een downwaarts voor aandelen-indexen en dat gaat vaak wel heel wat sneller ! Denk dat ik met FLOW ook voorlopig wel goed zit (heb niks anders m.b.t aandelen. Ik koop bij als ie durft te zakken naar 30 (zie ik ook niet gauw meer gebeuren, maar als het gebeurd denk ik dat ik een koopje heb op 30 euro).
Ayous
1
quote:

Dinna King schreef op 25 mei 2020 09:27:

[...]

Mooie uiteenzetting! Ik heb zelf wel een paar vragen:
- Hoe weet je dat de positie van FT zwak is in de VS?

Zie eerdere kwartaalresultaten en analyses. Marktaandeel van FT is max 2%. Op het moment dat ze iets groeien, gaat het ten koste vd marge. Die wordt dan bij een wat normalere VIX bijna nihil. De VS is werkelijk hun zwakke punt. Lees de analisten call er ook maar op na.

- Wat bedoel je met meer omzet nodig voor eenzelfde NTI? Net trading income is toch de omzet bij Flowtraders?

Ja, klopt. Bedoelde netto winst. De markt wordt concurrerender, gaat gepaard met margedruk. Dus steeds harder werken om hetzelfde te verdienen.

- Wat vind je zo solide in het bedrijfsmodel bij Virtu, wat je niet terugziet bij Flowtraders?

Waar FT vooral organisch wil groeien heeft Virtu de afgelopen jaren voor een slordige euro 2 miljard aan overnames gedaan (KCG en ITG). Dit waren dure overnames, maar leverden wel in één keer de verwerving van nieuwe technologie, kennis, producten en klanten op. Voor de acquisities haalde Virtu 96% van haar omzet uit 'market making'. Dat is nu nog maar 62%. Het bedrijfsmodel van Virtu (met echte klanten meer diversificatie, maar ook synergie tussen activiteiten) performt natuurlijk net als dat van FT ook beter in woelige markten, maar ze zijn veel minder een one-trick pony dan FT. Helaas zijn de overnames wel gefinancierd met dure leningen. De rentelasten drukken de winst behoorlijk, net als de integratiekosten. Echter door de onverwachte meevallers in q1 en wellicht q2, gaat Virtu flink aflossen dit jaar. Zie hun recente analisten call verslag over dit onderwerp. Daarnaast kost het integreren van de overgenomen activiteiten en mensen energie voordat er synergie mogelijk is. Het lijkt echter of ze over de hobbel heen zijn en zo langzamerhand heeft Virtu in mijn ogen meer potentieel dan FT.

Ayous
2
quote:

lekkerbek schreef op 25 mei 2020 10:13:

[...]

Hallo Ayous, Je noemt een aantal punten. Dinna King stelde daar al een paar vragen over. Ik sluit mij graag aan bij die vragen. Maar ik heb daarnaast nog een paar andere punten:

- je schrijft dat veel partijen zijn uitgestapt 'omdat hun exposure aan FT vanwege de koersstijging tov andere fondsen te hoog werd'. Volgens mij kan je hun beweegredenen niet weten en is dat dus slechts een aanname van je.

**
Nee hoor, zie bijvoorbeeld de uitspraken van Add Value Fund. Die geven dit letterlijk als reden. Veel fondsmanagers streven naar bepaalde verhoudingen binnen hun portefeuille vanwege risicospreiding en passen hun posities daar voortdurend op aan. Niks nieuws onder de zon.

**

- Je schrijft 'Het lijkt dat FT extreme volatiliteit nodig heeft om extreem te presteren'. Dat ben ik met je eens. Maar het ging hier nu juist om de vraag of FT bij de huidige - dus niet meer zo extreme - volatiliteit (en te verwachten volatiliteit over de komende kwartalen) toch nog dusdanig goed kan presteren dat er ruimschoots bovengemiddeld verdiend gaat worden. En dan zal dat zeker niet meer bijna 6 euro EPS per kwartaal zijn. Maar zelfs bij 2 euro per kwartaal (over een langere periode van kwartalen), lijkt de huidige koers mij nog ruimschoots te laag.

**

Eens, maar het staat nergens geschreven dat FT elk kwartaal euro 2 scoort. Was het maar zo, stonden we nu op euro 80. Analisten schatten de EPS van dit jaar hoog in. Over de toekomst zijn ze zeer onzeker en conservatief. FT blijft vanwege haar mgmt structuur en onvoorspelbaarheid een onaantrekkelijke belegging voor veel partijen.

**

- De positie van FT in de VS is inderdaad nog zwak (is zeg liever 'beperkt'). Maar biedt dat juist niet veel potentie voor verdere groei aldaar?

**

Spijker op kop. De potentie is er, maar maken ze tot nu toe onvoldoende waar. Als het geld over de plinten klotst zo als afgelopen maanden wordt er resultaat gehaald. In 2019 waren de resultaten echt teleurstellend.

**

- Ja, diversificatie kost zeker tijd en geld. Maar waaruit leidt jij af dat het 'moeilijker en kostbaarder' is dan verwacht?

**

Grootste deel vd winst komt uit klassieke activiteiten. Ze verdienen geen knoop met FX of crypto. Fixed income moet het nu gaan doen. Uitgerekend daar zorgt de FED nu voor verstoring vd markt. 'Kostbaarder' blijkt uit de sterke groei in head count om aan de techniek te sleutelen en de benodigde kennis in huis te halen.

**

- je noemt 'de altijd dreigende verkoop van aandelen door oprichters/aandeelhouders zorgt voor een discount op het aandeel'. Maar zorgt dit echt voor een substantiële discount? Waarom? Als er partijen met grote pakketten aandelen zijn, bestaat altijd het risico dat zij op een zeker moment (wanneer zij denken dat de koers te hoog is) uit stappen. En ja, wanneer het dan gaat om oprichters/management of anderszins mensen die 'dicht bij het vuur' zitten, loop je het risico dat zij eerder weten wanneer dat moment van verkoop is aangekomen. Dus in die zin, zou dat een risico kunnen betekenen (ondanks de wettelijk waarborgen, die dat natuurlijk proberen te voorkomen). En ja, in zo 2018 hebben de verkopen van Hodenius ongetwijfeld een soort rem op verdere groei van de koers gelegd. Maar daar staat tegenover dat Hodenius nu NIET verkoopt. Daar zou je dus ook uit af kunnen leiden dat hij juist van mening is dat de koers momenteel ondergewaardeerd is.

**

Hodenius heeft zich schandalig gedragen in 2018. Het mocht wat ie deed, maar de manier waarop was not done. Dat is hem ongetwijfeld op veel interne kritiek komen te staan (hij laat het nu wel uit zijn hoofd vermoedelijk ook al zou hij het volgens mij heel graag weer doen om wat geld voor zijn nieuwe hobby Roda JC in te zamelen). Het is ook daadwerkelijk schadelijk geweest voor de koers en bovenal het vertrouwen. En ja, ik geloof dat er hierdoor nog steeds een discount op het aandeel zit .

**

- Je zegt 'FT lijkt steeds meer omzet nodig te hebben om eenzelfde NTI te behalen.' Maar er is al vaker betoogd dat het zeker niet zo is dat de marges van FT structureel afnemen. De marges zijn bij FT alleen heel sterk afhankelijk van de VIX. Dat maakt het nu juist zo lastig om die marges van te voren te voorspellen.

**
Bij een gelijke volatiliteit wordt er nu minder verdiend dan jaren geleden. Dat zegt FT zelf ook. Alleen zeggen zij dat de marges nu wel hun minimum hebben bereikt. Ik denk van niet. Deze trend gaat door want market making wordt een commodity.

**

Kortom, ik lees je argumenten met belangstelling. Maar ik vind ze niet altijd even overtuigend. Neemt niet weg dat ik graag alsnog overtuigd word, mocht je nog relevant aanvullingen hebben.

**

ik wil niemand overtuigen. Als ik het zo goed wist, was ik al lang rijk

[verwijderd]
0
quote:

Ayous schreef op 25 mei 2020 23:19:

[...]

Bij een gelijke volatiliteit wordt er nu minder verdiend dan jaren geleden. Dat zegt FT zelf ook.

Waar haal je dit vandaan? Volgens mij klopt dit helemaal niet.
In 2008 was de volatiliteit vergelijkbaar met nu. Toen was er in totaal 120 miljoen NTI, Daar zijn we nu al ruimschoots overheen.
Maar ook als je 2017 (NTI van 115, hele lage volatiliteit) vergelijkt met elk jaar voor 2014 is er meer NTI in 2017 behaald (met uitzondering van 2008).
Ayous
0
quote:

Dinna King schreef op 26 mei 2020 09:26:

[...]

Waar haal je dit vandaan? Volgens mij klopt dit helemaal niet.
In 2008 was de volatiliteit vergelijkbaar met nu. Toen was er in totaal 120 miljoen NTI, Daar zijn we nu al ruimschoots overheen.
Maar ook als je 2017 (NTI van 115, hele lage volatiliteit) vergelijkt met elk jaar voor 2014 is er meer NTI in 2017 behaald (met uitzondering van 2008).
Minder per transactie, dus steeds meer transacties nodig voor hetzelfde resultaat.

Lees de analisten calls en de analistenadviezen. Meer kan ik er niet over zeggen.

[verwijderd]
0
quote:

Ayous schreef op 26 mei 2020 09:43:

[...]

Minder per transactie, dus steeds meer transacties nodig voor hetzelfde resultaat.

Lees de analisten calls en de analistenadviezen. Meer kan ik er niet over zeggen.

Bedankt voor je reactie! Het is toch niet gek dat als een markt meer mature wordt, zoals de ETF market, dat er dan de spreads kleiner worden dus dan ook per transactie minder wordt verdiend, maar het volume gaat wel omhoog, omdat er meer in wordt gehandeld?
Kan je een linkje sturen waar ze dit zeggen in analisten calls en analistenadviezen? Ben dit zelf nog niet tegengekomen namelijk
lekkerbek
0
Hi Ayous,

N.a.v. jouw antwoorden weer een paar reacties c.q. vragen:

Jij schrijft: 'Nee hoor, zie bijvoorbeeld de uitspraken van Add Value Fund. Die geven dit letterlijk als reden. Veel fondsmanagers streven naar bepaalde verhoudingen binnen hun portefeuille vanwege risicospreiding en passen hun posities daar voortdurend op aan. Niks nieuws onder de zon.'
Maar dan moet je de uitspraken van het Add Value fund niet verkeerd uitleggen! Ja, ze streven naar bepaalde verhoudingen in hun portefeuille. Sterker nog, ze MOGEN op basis van hun eigen regels, niet meer dan 15% (met in uitzonderlijke situaties opgerekt naar 20%) beleggen in hetzelfde fonds. Dus wanneer zij zouden verkopen, wil dat niet zeggen dat zij geen vertrouwen hebben in een hogere koers voor Flow Traders maar dat zij dit domweg moeten doen, omdat anders het gedeelte dat ze in Flow Traders hebben belegd, te groot wordt. Dat ze wel degelijk nog veel vertrouwen hebben in een hogere koers, spreken ze namelijk in hun maandverslagen letterlijk uit: ze verwachten een koersstijging tot boven de 50 euro!!

Jij schrijft: 'Eens, maar het staat nergens geschreven dat FT elk kwartaal euro 2 scoort. Was het maar zo, stonden we nu op euro 80. Analisten schatten de EPS van dit jaar hoog in. Over de toekomst zijn ze zeer onzeker en conservatief. FT blijft vanwege haar mgmt structuur en onvoorspelbaarheid een onaantrekkelijke belegging voor veel partijen.'
Ik durf ook niet te garanderen dat Flow de komende kwartalen altijd minstens 2 euro EPS scoort. Maar wat ik bedoelde te zeggen, is dat je toch mag verwachten dat de volatiliteit voorlopig iig niet meer terugkeert naar de UITZONDERLIJK lage niveaus van 2017 en 2019. En dat je vanuit die gedachte dus kan verwachten dat de EPS (hoewel er wellicht geen sprake meer is van EXTREME volatiliteit) voor een flink aantal kwartalen ruimschoots boven het niveau van de afgelopen jaren zal blijven.

Jij schrijft: 'Grootste deel vd winst komt uit klassieke activiteiten. Ze verdienen geen knoop met FX of crypto. Fixed income moet het nu gaan doen. Uitgerekend daar zorgt de FED nu voor verstoring vd markt. 'Kostbaarder' blijkt uit de sterke groei in head count om aan de techniek te sleutelen en de benodigde kennis in huis te halen.'
Dat de FED de markt daar nu verstoort, zal inderdaad nadelig zijn voor Flow. Maar die verstoring zal niet eindeloos blijven. En zodra die voorbij is, kan Flow daar weer gaan profiteren. Bovendien hebben ze in de extreem volatiele periodes kunnen laten zien dat zij stug door konden gaan met waar ze goed in zijn. Dat zal ze helpen bij het uitbreiden van hun counterparts en daarmee met hun marktaandeel.

Je schrijft dat Hodenius zich schandalig heeft gedragen in 2018. Het mocht wat ie deed, maar de manier waarop was not done. Ik ben niet zo thuis in wat wel en wat niet geoorloofd is in beurskringen maar ik vraag me af of je echt kan stellen dat hetgeen Hodenius heeft gedaan 'not done' is. Natuurlijk was het destijds niet prettig voor zittende aandeelhouders, dat er vele dagen achtereen pakketten van 25K aandelen werden verkocht. Maar is dat meteen onacceptabel? ALs hij zijn stukken in 1 keer in een veel groter pakket aan de 1 of andere institutionele belegger zou hebben verkocht, had hij dat ongetwijfeld tegen een flinke discount moeten doen. Zou jij dat in zijn geval hebben gedaan? Nogmaals ik weet niet wat op dat gebied wel of niet 'done' is maar ik heb er wel begrip voor (hoe vervelend ook!).

Je schrijft: 'ik wil niemand overtuigen. Als ik het zo goed wist, was ik al lang rijk'. Ik denk dat het aardige van dit forum is (of iig zou moeten zijn) dat we juist elkaar met veel (valide!) argumenten voeden, zodat we beter in staat zijn om vervolgens onze eigen afwegingen te maken. Dat is tot op zekere hoogte natuurlijk best wel een beetje overtuigen.

[/quote]
löngterm
0
quote:

Dinna King schreef op 26 mei 2020 10:25:

[...]

Bedankt voor je reactie! Het is toch niet gek dat als een markt meer mature wordt, zoals de ETF market, dat er dan de spreads kleiner worden dus dan ook per transactie minder wordt verdiend, maar het volume gaat wel omhoog, omdat er meer in wordt gehandeld?
Kan je een linkje sturen waar ze dit zeggen in analisten calls en analistenadviezen? Ben dit zelf nog niet tegengekomen namelijk
Deels eens,

Maar zoals ik al eerder heb aangegeven groeit het aanbod van ETF's ook nog steeds snel. Denk hierbij aan trend ETF's of op unieke doelgroepen zoals innovatie, genetics of weet ik veel wat. Kortom de grote ETF's krijgen een enorm volume met lage spreads. Maar dit neemt niet weg dat die kleinere ETF's de plek inemen als hoge spread laag volume ETF's.

Het is en blijft een groeimarkt en Flow faciliteerd voor steeds meer verschillende ETF's de liquiditeit en zal in die zin naar mijn idee niet zoveel marge druk ervaren als dat hier vaak wordt verkondigd.
Ayous
0
Mooi inzichten allemaal. De koers weerspiegelt dr stemming perfect: wat tussen hoop en vrees momenteel.
beleggertje2020
0
Tja Ayous, ik zag vanochtend dat zelfs junkaandelen weer gewild zijn. Met de ECB-steun en FED-steun erbij verwacht ik dan toch gemiddeld weinig beweging voor de AEX en de DOW de komende week of nog langer . Dus ik heb vanochtend ook mijn hele handel in FLOW verkocht . Ik zie het nu eerst es effe aan . Denk ze toch nog voor het dividend terug te kunnen kopen voor een lagere koers als 31. Mischien 28 ??? Denk wel dat jij gelijk heb dat Flow nog heel effe tussen hoop en vrees zit.
löngterm
0
Uit het live blog van vandaag.

"Volgens Pierre Veyret, technisch analist bij ActivTrades, wordt al het goede nieuws aangegrepen door beleggers om de koersen hoger te zetten. Het optimisme vertaalt zich niet alleen in hoge koersen, maar ook in een lage put/callratio. Deze ratio staat nu op een historisch laag niveau, wat betekent dat beleggers weinig bescherming zoeken. Dat is opvallend omdat we in een zeer onzekere tijd leven.

Veyret vindt het een gevaarlijke situatie, omdat dit op korte termijn tot een scherpe koersdaling kan leiden als de optimistische verwachtingen over het virus en de macrodata niet uitkomen.

Er zijn immers nogal wat risico's: het kan nog jaren duren voordat er een coronavaccin op de markt is, de werkloosheid in de VS is historisch hoog en de handelsspanningen tussen de VS en China nemen toe. Desalniettemin is het ook vandaag risk-on op de markten. De coronagevoelige aandelen gaan hard omhoog, terwijl de defensieve fondsen wat terugzakken."

Kortom het beleggers optimisme loop mijlen ver voor het consumenten vertrouwen en de economie. Naar mijn idee een perfect mix voor een tweede golf en correctie.
löngterm
0
quote:

beleggertje2020 schreef op 26 mei 2020 12:45:

Tja Ayous, ik zag vanochtend dat zelfs junkaandelen weer gewild zijn. Met de ECB-steun en FED-steun erbij verwacht ik dan toch gemiddeld weinig beweging voor de AEX en de DOW de komende week of nog langer . Dus ik heb vanochtend ook mijn hele handel in FLOW verkocht . Ik zie het nu eerst es effe aan . Denk ze toch nog voor het dividend terug te kunnen kopen voor een lagere koers als 31. Mischien 28 ??? Denk wel dat jij gelijk heb dat Flow nog heel effe tussen hoop en vrees zit.
Verbazingwekkend! Betekend dat je zeflstandig goed bent geweest voor zo'n 15% van de handel in Flow vandaag en daarmee hoogstwaarschijnlijk de reden van de huidige min op de borden.

Heb je wederom 8k aandelen van de hand gedaan?
16.423 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 ... 818 819 820 821 822 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 apr 2024 17:35
Koers 18,800
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 19,290
Laag 18,800
Volume 167.598
Volume gemiddeld 199.704
Volume gisteren 167.598