Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Banken krijgen lucht

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Olieprijs nog niet uitgebroken 56
  2. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  3. 16 apr ASML oogt wispelturig 101

Reacties

667 Posts
Pagina: «« 1 ... 27 28 29 30 31 ... 34 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 28 mei 2020 21:34
    Iemand nog gekeken naar Spaanse banken vandaag. Dat was rood. Wel redelijk rustig rood. Sabadell niet om aan te zien en die kunnen niet anders dan omvallen. Santander ff tijdelijk up om flink down te gaan. ING. De vorige keer stonden ze op 11 om een 4 op te zoeken. Nu op een 6 om de 2.5 te gaan opzoeken? Laatste optie is game over. Deutsche bank doet het bizar goed. Maar hadden ook een goed kwartaal. Verder niet. Maar ok. Die zullen ook flink gaan corrigeren maar hebben wel wat steunlijnen gebouwd waar wel flinke sprongen tussen zit. Okee. Ik geef ze een vijfje als koersdoel. Vijf euro.
  2. forum rang 7 PietKeizer 28 mei 2020 21:37
    quote:

    ren-je-dement schreef op 28 mei 2020 21:29:

    [...]

    Nee, het is beter om de psychologie van een torentop in te zien (makkie voor jou ;O)). Het betekent dat speculanten een in verhouding snelle stijging hebben veroorzaakt met een lange groene candle, maar een aantal candles later even snel op hun schreden zijn teruggekeerd middels een lange rode candle. Dit wijst op een top normaal gesproken.

    Het is wel zo dat zoals nu in de 5-minuten chart het patroon vanzelfsprekend veel speculatiever is dan in langere grafieken.
    juist. vooral laatste zin. Ik kijk wel naar de 5 min maar heb meer naar de langere timeframes gekeken.zie mn posting hiervoor. Edit: zgn. speculatief de 5 min chart was nu de richting zie ik want n flinke tik terug in, wat is t , laatste half uur. Dus geduld loont - dat ene moment. Voor short dan. Op de 15 min chart en langere timeframes had je gewoon n longritje kunnen maken tot die torentop. Dat lijkt me dan altijd exit als dagtrader, na n longritje.
    Andersom zelfde verhaal, dan heet t een, hoe is t mogelijk, tower bottom :)
  3. forum rang 6 ttroo 28 mei 2020 21:41
    Franse banken. Ik ben niet dol op ze. Daar moet een van die drie staatssteun gaan vragen. Ik zet mijn kaarten op Credit of op Societe Generale. Ik sluit BNP zeker niet uit. Ze hebben de hoogste aandelenkoers maar ze staan er niet heel veel beter voor. Dit kwartaal wordt er op of er onder voor de Franse banken met maar één bekende weg. En dat is de weg naar staatssteun.
  4. [verwijderd] 28 mei 2020 21:41
    quote:

    'd Aandelen schreef op 28 mei 2020 21:38:

    Nasdaq en S&P eindigen regelmatig op donderdag met het slot van de dag ervoor, aanloop naar expiratie waarschijnlijk en morgen overdag niet veel beweging.

    Disclaimer: maar je weet het natuurlijk nooit met die Amerikanen.
    Ze gaan Trump nog een paar moppen laten vertellen om 18h VS tijd
    Hold my beer
  5. [verwijderd] 28 mei 2020 21:42
    quote:

    ttroo schreef op 28 mei 2020 21:41:

    Franse banken. Ik ben niet dol op ze. Daar moet een van die drie staatssteun gaan vragen. Ik zet mijn kaarten op Credit of op Societe Generale. Ik sluit BNP zeker niet uit. Ze hebben de hoogste aandelenkoers maar ze staan er niet heel veel beter voor. Dit kwartaal wordt er op of er onder voor de Franse banken met maar één bekende weg. En dat is de weg naar staatssteun.
    1 van de 3 en je zet je kaarten op alle3 ? Haha mooi man
  6. forum rang 5 De verhapstukkende bekokstover 28 mei 2020 21:47
    quote:

    PietKeizer schreef op 28 mei 2020 21:37:

    [...]juist. vooral laatste zin. Ik kijk wel naar de 5 min maar heb meer naar de langere timeframes gekeken.zie mn posting hiervoor.
    Ik werk altijd van lang naar kort. Begin zelfs met de weekgrafiek en ga zo van dag naar uur en kwartier. Idealiter vind je in meerdere timeframes dezelfde set-up. Bijvoorbeeld in de langere grafieken duidelijke weerstanden met lijnen en al of niet berekende koersniveaus en in de kortere toppatronen. Die combineer je dan voor een instap met verhoogde slagingskans.
667 Posts
Pagina: «« 1 ... 27 28 29 30 31 ... 34 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links