Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Bubbel op komst?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 juni 2020 18:40
    Met alle respect, maar AJK is gewoon een popie jopie. Aardige kerel met leuke stukjes, maar ergens antwoord op geven op reageren (behalve complimentjes), dan schiet mij een nummer te binnen... Ben ik te min, omdat je pa een grotere kar rijdt, dan de mijne.

    Alhoewel ik zijn stukjes vaak wel goed vindt, draagt hij wel een gouden kroon in mijn ogen, maar dat is wellicht slechts mijn mening. De stukjes die met 100 x ik ik ik beginnen dragen daar aan bij. Voelt alsof ik op mijn knieën moet.

    Daarnaast, hoe vaak komt het niet voor dat AJK allemaal beren op de weg ziet. Het lijkt wel alsof hij een beetje de boeman moet spelen namens IEX, ik denk niet namens IEX, volgens mij bevalt dat soort verhalen hem wel. Hoe vaak ik al wel niet heb moeten lezen, maar deze keer kan het zomaar anders zijn. Ja. Ach... iemand moet het roepen denk ik dan, net als dat een turbo leverancier zegt dat alles niet zonder risico is. Misschien draaf ik een beetje door, maar het valt gewoon op. Ik kan wel 10 voorbeelden geven maar daar wordt niemand vrolijk van. De andere kant, assertiviteit begint bij een mening. Weer de andere kant: Tostrams de laatste tijd. En die ga ik verder niet invullen, iedereen zal daar inmiddels zijn eigen mening wel over hebben lijkt me, zeker de die hards hier. Mijn god zeg... sorry maar.... wordt daar goed aan verdient? Ik hoop het voor jullie. Wanneer komt er weer iemand die TA in ere herstelt? Mag Dhr Heijnk terugkomen svp? Of meneer Koning? Please?

    Ik wil die slogan ook graag een likje verf zien krijgen: Uw verlies, ons Vertier. Dat komt namelijk beter bij de werkelijkheid in de buurt, en dan hoeft die disclaimer ook niet meer.
  2. forum rang 8 Lepre Chaun 3 juni 2020 20:47
    Beurs aantrekkelijker dan twintig jaar geleden

    Een belangrijk verschil met de dotcombubbel is echter dat de techgiganten nu bakken met geld verdienen en een sterke balans hebben. Daarnaast mogen we niet vergeten dat de rente in de tussentijd behoorlijk is gedaald.

    Exact 20 jaar geleden ontving u nog 5,3% rente op Nederlands staatspapier en nu mag u gewoon 0,16% betalen om uw geld aan Wopke Hoekstra uit te lenen. Dan is het niet zo gek dat er massaal wordt gevlucht naar aandelen.

    Oja, en als er geen nieuwe corona-uitbraak komt, mogen we veronderstellen dat de winsten in de loop van het jaar weer aantrekken.

    Kortom, om de Nederlandse beurs een bubbel te noemen, gaat dus iets te ver.

    En zo is dat .
    Op naar de 630
    The only way is Up .
  3. Goldfish1080 3 juni 2020 21:09
    quote:

    JoeSixpack schreef op 3 juni 2020 20:41:

    Je hebt zeker een punt; het serieuze stuk, o.a. van Inberg, zit achter de betaalmuur, en de rest heeft een hoog gehalte van bladen die je sinds kort weer bij de kapper kan lezen.
    Dus kom ik steeds minder op IEX, zo simpel is het.
    Nico neem ik wel serieus maar Unibail nu een strong buy noemen met koersdoel 100 euro is toch wel vrij fors. 80 a 90 kan ik nog mee leven maar 100? Echt?
  4. TW82 3 juni 2020 21:12
    quote:

    BeursJunkie schreef op 3 juni 2020 19:01:

    Ach het is maar een mening / gedachte. Niet iedereen hoeft het te begrijpen. Maar ik ging inderdaad wel even all over de place inderdaad ja. Klopt.
    Ik vind AJK juist wel lekker luchtig, maar ook nuchter en realistisch schrijven over het algemeen. Hij geeft verder ook eerlijk toe dat als hij zelf losse aandelen zou kopen, hij er veelal naast zou zitten en dat hij inderdaad vaak beren op de weg ziet, waardoor hij de hele rit 2009-2020 gemist zou hebben als hij niet gewoon standaard ETFs kocht. Hij geeft dus ook gewoon aan dat hij het soms wat zwarter inziet dan de markt uiteindelijk, dus nou niet echt dat hij de 'bad cop' speelt. Overigens schrijven hij en Niels ook niet echt als zijnde analist, maar meer een korte behandeling of overzicht van wat er die dag speelt qua cijfers en nieuws met hier en daar een (persoonlijke) mening erover, maar geen (analisten)advies verder. Enfin, inderdaad ieder zijn mening en dat is prima.
  5. forum rang 4 HogerOfLager 4 juni 2020 01:46
    quote:

    JoeSixpack schreef op 3 juni 2020 20:41:

    Je hebt zeker een punt; het serieuze stuk, o.a. van Inberg, zit achter de betaalmuur, en de rest heeft een hoog gehalte van bladen die je sinds kort weer bij de kapper kan lezen.
    Dus kom ik steeds minder op IEX, zo simpel is het.
    Helemaal mee eens!

    Zoiets als
    Slotcall: Bubbel op komst?
    Samenvatting stukje : Nee

    Of een hele rits fondsen noemen met daarachter . . . en meer.
    Ik heb toevallig AMG in portefeuille. Staat genoemd, dus even kijken. Geen zinnig woord over AMG te vinden!

14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links