Basic-Fit « Terug naar discussie overzicht

Basic-FIT 2020: richting 1.000 clubs en e45 beurskoers?

6.839 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 ... 338 339 340 341 342 » | Laatste
Debo
2
Debo
0
quote:

wizz schreef op 9 juni 2020 09:01:

[...]
ik denk dat jij beter een rabo regenboog rekening kan openen.
Ben je wel goed?
12% koersdaling naar beneden vandaag???

De emissieprijs was slechts 1,4% korting.
Dat is bizar weinig!
Dat betekent juist dat er HEEL VEEL vertrouwen is in BF.
Niet iedereen heeft verstand van beleggen of kan logisch nadenken......
BL93
0
The Third Way...
1
Positieve feiten:

- in Frankrijk is nu al het aantal leden omhoog;
- de emissie is tegen bijna de huidige koers;
- doel van emissie is "financiele flexibiliteit". Lijkt een voorbode van verhoging van kredietlijnen om zo weer de groei een grote impuls te geven. Gezien de bedragen is een overname niet uit te sluiten...

Disclaimer: ondanks excessieve positie net weer bijgekocht.

Debo
0
Zo, ik zit weer volgeladen en deze hou ik vast tot we bij de euro 30,- komen. Zal nog wel even duren en er kan nog makkelijk een daling komen maar tot nu toe ziet het er positief uit. meer geld in kas dus helemaal klaar voor uitbreiding.
voda
0
Basic-Fit haalt 133 miljoen euro op

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Basic-Fit NV
25,05 -0,30 -1,18 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Basic-Fit heeft 133,3 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van nieuwe aandelen. Dat maakte de uitbater van fitnessclubs dinsdag bekend.

Er werden 5,33 miljoen nieuwe aandelen geplaatst bij beleggers voor 25,00 euro per stuk.

Daarmee kregen de beleggers een beperkte korting van 1,4 procent op de slotkoers van maandag, toen het aandeel sloot op 25,35 euro.

Het belang van de zittende aandeelhouders verwatert door de emissie met circa 9,8 procent. Het aantal aandelen stijgt tot 60 miljoen.

Het geld zal Basic-Fit gebruiken om zijn balans te versterken en de groeistrategie te kunnen hervatten, nadat het bedrijf noodgedwongen zijn deuren moest sluiten vanwege de coronacrisis.

De aandelenkoers was door de crisis gezakt van 35 euro naar 12 euro, maar nu de clubs weer open mogen heeft die zich sterk hersteld.

"We zien het momentum weer terugkeren", stelde CEO René Moos van bedrijf maandag bij de aankondiging van de emissie. Moos gaf maandag aan voor circa 5 miljoen euro mee te doen aan de emissie.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Onder de regenboog
1
Het lag in de verwachting dat er aandelen bijkwamen, het verzwakt dit fonds, maar aan de andere kant versterkt het de kas.
Wij vinden het geen negatief besluit, juist positief ! Door nu duidelijkheid te krijgen wat het aandeel waard is, zien we dus een waarde van 25 euro staan! Dat is veel minder dan die 30/35, die koersen moet we maar vergeten tot na het 3 kw/4 kw.

Wij blijven erbij dat dit aandeel pas op 20 veilig is om in te kopen, hebben geen zin in nog een koersgevoelig bericht wat er zeker gaat komen.

Cijfers 2de kw komen er aan over en paar weken en die zijn geen pretje, eerder een ramp. Hierbij zal emotie van de omliggende cijfers een rol spelen en dat gaat een knal worden op de beurs.
Geen nieuws van Basic Fit, dus men beweegt mee met de markt. ( waarom steeg de afgelopen tijd BF, niet door het fonds zelf maar door de markt eromheen, dat betekend dat een rit naar beneden er aan zit te komen)
Cijfers Duitsland en omringende landen zijn een ramp, dus koersen gaan komende maand de min in, lijkt ons een gezonde reactie.
Olie stijgt, dus dat geeft aan dat economie op de lange termijn in de lift zit en de voorraden olie slinken ( Brent staat boven de 40 )
De opzeggingen van abonnement wil ik in aantallen zien bij de cijfers, wij geloven er namelijk geen moer van, maar dat is eerder een onderbuik gevoel bij mijn collega's.
Wij blijven liever even in Corona aandelen zitten, zoals Hello Fresch en Alfen en zeker Shell. Koop je aandelen Shell , geef je aandelen dan op bij follow-this.org en help Shell vergroenen tijdens de aandeelhouders vergadering. Zitten daar nog te veel muppets in de zaal. En geniet van het vuurwerk wat gaat komen kwartaal 2 cijfers op de beurs over paar weken!
Bijlage:
Debo
1
Een heel verhaal, blij dat ik niet bij jullie clubje beleg....
Die foto van de muppets is dan ook erg toepasselijk.
[verwijderd]
1
Weken/maanden lang wordt er geroepen dat BF tot september dicht kan blijven zonder emissie. Ook door de 'kenners'. Financieel geen zorgen, etc. Nu toch opeens een emissie.
Heel dapper om nu nog in te stappen.
voda
0
Beursblik: kapitaalverhoging goede keuze Basic-Fit

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Basic-Fit NV
24,90 -0,45 -1,78 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Basic-Fit is er in geslaagd om nieuwe aandelen uit te geven en zo de balans te verlichten en meer financiële flexibiliteit te verkrijgen. Dit stelde ING dinsdag in een rapport.

Bij de lage koersen van enkele weken geleden was dit nog niet mogelijk geweest, maar nu de clubs weer open mogen, zorgt dit voor een zekere mate van opluchting bij beleggers.

De kapitaalverhoging neemt ook de zorgen over de schuldpositie weg. Daarnaast zal Basic-Fit vermoedelijk weer verder kunnen met het openen van nieuwe clubs in het bekende tempo, denken de analisten.

Volgens ING is er nu zelfs wat ruimte voor een overname van een concurrent, om het marktaandeel te vergroten.

De strategische voordelen van de aandelenemissie zijn daarmee groter dan de verwatering van het aandeel. Dat blijkt ook wel uit de zeer beperkte korting van 1,4 procent die beleggers kregen, volgens ING.

ING heeft een koopadvies met een koersdoel van 28,25 euro.

Het aandeel Basic-Fit stond dinsdag 1,2 procent lager op 25,05 euro. De nieuwe aandelen werden geplaatst voor 25,00 euro per stuk.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Debo
0
quote:

Jemoetwat schreef op 9 juni 2020 10:28:

Weken/maanden lang wordt er geroepen dat BF tot september dicht kan blijven zonder emissie. Ook door de 'kenners'. Financieel geen zorgen, etc. Nu toch opeens een emissie.
Heel dapper om nu nog in te stappen.

Kijk eens hoe tot nu toe de koers, met mega volume, blijft liggen en dat na een emissie! Dat is vertrouwen en het is absoluut niet dapper om in te stappen
[verwijderd]
0
quote:

Debo schreef op 9 juni 2020 10:53:

[...]Kijk eens hoe tot nu toe de koers, met mega volume, blijft liggen en dat na een emissie! Dat is vertrouwen en het is absoluut niet dapper om in te stappen
We zullen komende periode zien of dat ook zo blijft. Ik verwacht een afname van leden en slechte cijfers.
Debo
0
quote:

Jemoetwat schreef op 9 juni 2020 11:04:

[...]

We zullen komende periode zien of dat ook zo blijft. Ik verwacht een afname van leden en slechte cijfers.
De cijfers zullen idd niet best zijn na 3 maanden geen inkomsten en een afname van leden is nog maar te bezien. Of de koers zo blijf is niet te voorspellen. Volgende maand kan er 2 euro bij zijn of 2 euro er af. Kijk je naar de lange termijn dan denk ik dat we die als positief kunnen zien tenzij er natuurlijk een 2e lockdown komt. En stoploss plaatsen een paar euro onder deze prijs is dan ook niet onverstandig lijkt me.
[verwijderd]
0
quote:

Debo schreef op 9 juni 2020 11:08:

[...]De cijfers zullen idd niet best zijn na 3 maanden geen inkomsten en een afname van leden is nog maar te bezien. Of de koers zo blijf is niet te voorspellen. Volgende maand kan er 2 euro bij zijn of 2 euro er af. Kijk je naar de lange termijn dan denk ik dat we die als positief kunnen zien tenzij er natuurlijk een 2e lockdown komt. En stoploss plaatsen een paar euro onder deze prijs is dan ook niet onverstandig lijkt me.
Inderdaad. Veel onzekerheden ;) veel downsight, weinig up.
Debo
0
quote:

Jemoetwat schreef op 9 juni 2020 11:10:

[...]

Inderdaad. Veel onzekerheden ;) veel downsight, weinig up.
Best wel stijgingskansen m.i. De koers staat dan nu wel lager maar BF is niet de enige. kijk naar Shell en de finnen bv. De balans is door deze emissie behoorlijk versterkt en de emissie is niet gedaan omdat ze verplicht schulden moeten aflossen omdat ze in zwaar weer zitten. Het is een bescheming tegen een 2e lockdown en kapitaal om uit te breiden en dat laatste zullen we zeker van horen. Kijk ook naar de advieze die zijn gegeven. Oke, ik heb ook niet veel op met analisten maar in dit geval zijn ze wel eensgezind. Ook vandaag zijn de adviezen van ING en KBC wederom herhaald.

10:14 ING Equity Research kopen 28,25 +11,44% 0,00 0,00%
09:08 KBC Securities kopen 29,00 +14,40% 0,00 0,00%
Daexter
0
quote:

Chaplord schreef op 9 juni 2020 08:27:

Echt das mega positief
Ik vind dit helemaal niet positief. Een bedrijf dat zonder daarover te communiceren ineens besluit te emitteren. Hetgeen betekent dat je als aandeelhouder niet volledig in kennis wordt gesteld. Niet transparant.

Je ziet het wel steeds vaker helaas, dat een bedrijf nabeurs zoiets bekend maakt, out of the blue.

Dit staat los van het dit dat het voor de levensvatbaarheid goed is. Het emitteren getuigt wel van goed management, dat stemt me wel blij, maar de manier waarop totaal niet.

Overigens heeft Basic fit de koers bereikt die ik een paar weken geleden (toen we rond de 18 noteerden) aangaf als waarschijnlijk. Marktwaarde 28 a29 met een 20% discount was mijn redenatie.

Ik had van de week een stoploss gezet op 24,5 voor 30% van mijn positie. Die is toen uitgeklapt. De investering is nu grotendeels terugverdiend en nog 70% van de positie in handen. Nu maakt het me dus niet zoveel uit of terugvallen naar 15-20 of door stijgen naar 35 zoals Tostreams denkt. Meestal -is mijn ervaring- als tostreams bullish wordt, is het tijd om weg te wezen.
[verwijderd]
1
Ik had gisteren mijn laatste stukken verkocht.
Ben vanmorgen weer gestaffeld ingestapt.
Ik vind het nieuws positief.
Emissieprijs is top 1.4 % onder slotkoers.
Supersnel geplaatst.
Kas voldoende versterkt
Financiële ruimte om omvallende concurrenten over te nemen
Geen problemen aan het eind van het jaar met de banken. Zelf opgelost.
langetermijner
2
quote:

Daexter schreef op 9 juni 2020 11:29:

[...]

Ik vind dit helemaal niet positief. Een bedrijf dat zonder daarover te communiceren ineens besluit te emitteren. Hetgeen betekent dat je als aandeelhouder niet volledig in kennis wordt gesteld. Niet transparant.

Je ziet het wel steeds vaker helaas, dat een bedrijf nabeurs zoiets bekend maakt, out of the blue.

Dit staat los van het dit dat het voor de levensvatbaarheid goed is. Het emitteren getuigt wel van goed management, dat stemt me wel blij, maar de manier waarop totaal niet.

Overigens heeft Basic fit de koers bereikt die ik een paar weken geleden (toen we rond de 18 noteerden) aangaf als waarschijnlijk. Marktwaarde 28 a29 met een 20% discount was mijn redenatie.

Ik had van de week een stoploss gezet op 24,5 voor 30% van mijn positie. Die is toen uitgeklapt. De investering is nu grotendeels terugverdiend en nog 70% van de positie in handen. Nu maakt het me dus niet zoveel uit of terugvallen naar 15-20 of door stijgen naar 35 zoals Tostreams denkt. Meestal -is mijn ervaring- als tostreams bullish wordt, is het tijd om weg te wezen.
Het van te voren aankondigingen kan de koers drukken en dus het bedrag wat je kan ophalen verkleinen. Het is juist in het belang van de aandeelhouders om dit zo zo plots mogelijk te doen.
Daexter
1
@langetermijndenker

Nee, niet mee eens. Als het goed voor het bedrijf is. Dus als het bedrijf er beter van wordt dan geeft juist een wat langere aankondiging de aandeelhouder ruimte om ervover na te denken. Wat dit precies betekend. Je hebt gelijk als het een bedrijf is die in nood verkeert, zoals bijvoorbeeld Fugro. Dan gaat de koers inderdaad vooruitlopend al onderuit. Dus als dat bij Basic Fit ook zou ijn gebeurd, dan zou dat een signaal zijn dat veel zegt.
6.839 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 ... 338 339 340 341 342 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 12:34
Koers 20,720
Verschil +0,120 (+0,58%)
Hoog 20,800
Laag 20,600
Volume 32.428
Volume gemiddeld 247.767
Volume gisteren 134.097