Van Lanschot « Terug naar discussie overzicht

vLK 2020

1.145 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 54 55 56 57 58 » | Laatste
Porscheknakker
0

Koopjesjagers slaan toe op Wall Street.
De financiële sector op Wall Street toonde iets van herstel van de eerdere klappen deze week. Zo sloten Bank of America, Citigroup en Morgan Stanley met plussen tot bijna 8 procent.

Nu a.s. maandag koopjesjagers voor VLK !!
Porscheknakker
0
quote:

Dagelijkse Kost schreef op 14 juni 2020 18:39:

Is PM nog aanwezig in VLK ?
Dus niet.
Zal wel in de derde persoon er tussenuit geknepen zijn.
Jammer dat er nu van 13,52 weer verkocht gaat worden.
13,18.
Hopelijk zullen de verkopers spijt hiervan krijgen.
Trouwens ik zie geen enkele reden om nu te verkopen.
De beurzen veren weer op en hebben de corona vrees achter zich gelaten.
Adek 2001
0
quote:

Dagelijkse Kost schreef op 15 juni 2020 13:31:

[...]

Dus niet.
Zal wel in de derde persoon er tussenuit geknepen zijn.
Jammer dat er nu van 13,52 weer verkocht gaat worden.
13,18.
Hopelijk zullen de verkopers spijt hiervan krijgen.
Trouwens ik zie geen enkele reden om nu te verkopen.
De beurzen veren weer op en hebben de corona vrees achter zich gelaten.

er is juist meer vrees, in China en midden oosten laait het weer op...daarom zakt alles weer.
Porscheknakker
0
Vanaf 10.10 uur veert volgens mij de beurs op.
VLK ook.
Dat bedoel ik met "De beurzen veren weer op en hebben de corona vrees achter zich gelaten."
DNFTT
0
quote:

Dagelijkse Kost schreef op 14 juni 2020 18:39:

Is PM nog aanwezig in VLK ?
Ik zie geen meldingen in het register met substantiële deelnemingen dus het is bij veel geblaat, weinig wol gebleven.
Porscheknakker
0
VLK is nu eenmaal een onbekende bank. Ben benieuwd of we vandaag voor de 6e dag rood zullen eindigen. Ik kan me overigens niet anders voorstellen dat er toch shorters in het aandeel zitten. Wie zou anders de koers binnen enkele minuten met enkele dubbeltjes omlaag zetten.
Porscheknakker
0
Gisteren net in het groen gesloten. Wat een feest! Vandaag weer hetzelfde geklooi. ABN doet het prima. Zal ook wel een winstgevende bank zijn, zonder schandalen, een hoog dividend etc. Dat heeft VLK niet. VLK is armlastig, keert nooit meer dividend uit, zal jaren verlies maken, etc.
Ik zou haast zeggen, dat het vorenstaande op waarheid berust.

Porscheknakker
0
Hahahaha Japio, als het zou kunnen dan zou ik idd de stukken morgen voor 20 euro van de hand doen :)
Nee, gekheid op een stokje....af en toe moet ik eens wat kwijt op het forum.
Dat is ook de reden zijn dat ik regelmatig iets op het forum zet, ook al heeft het weinig waarde.
Wat ik belangrijk vind, dat is enkel en alleen maar het dividend en de kapitaaluitkering. Ik hoop, dat het dividend na 1 oktober 2020 alsnog met terugwerkend kracht betaald gaat worden en dat de kapitaaluitkering gaat plaatsvinden.
De koers vind ik minder belangrijk. Als deze zou stijgen dan is dat natuurlijk fijn.
Dat zou beter zijn dan wegzakken naar 10 euro o.i.d.
DNFTT
0
Ik vraag me af of het dividend met terugwerkende kracht wordt uitgekeerd, wel is het zeker dat er voldoende EV is om het dividend in de komende jaren op peil te houden.
Porscheknakker
0
13,20 euro. Toch alweer een flinke min. Op een stijgende AEX reageert VLK nauwelijks ; op een dalende AEX reageert VLK behoorlijk. Dat valt me wel op in de laatste weken.
Ik hoop, Japio, dat VLK de aandeelhouder zal belonen met een vet dividend en wel met terugwerkende kracht.
VLK heeft gezegd, dat zij gemakkelijk het dividend kunnen uitkeren als voldaan wordt aan de kapitaalratio.
Porscheknakker
0
Zie hier het bericht van de VEB

Van Lanschot Kempen klaar om dividend uit te keren
Datum
03 juni 2020

Bank Van Lanschot Kempen laat zich graag kennen als een trouwe dividendbetaler. De door toezichthouders ingegeven doorhaling van een winstuitkering is dan ook een streep door de rekening. Daar wil de Bossche bank zo snel als mogelijk wat aan doen.

In crisistijd kunnen de buffers van banken niet hoog genoeg zijn. Zeker in het licht van de onheilspellende boodschap van de Europese bankenautoriteit EBA, die uitgaat van zo’n 1000 miljard aan probleemleningen waar Europese banken op moeten afschrijven.

Bij Van Lanschot Kempen zal weinig vrees zijn voor kredietverliezen. Daarvoor is kredietportefeuille - circa 300 miljoen in omvang – gewoonweg te klein.

Het bestuur is dan ook van plan om na 1 oktober gewoon over te gaan tot uitkering van dividend. Tot die datum is de sterke aanbeveling van de ECB en DNB aan banken van kracht om geen winst uit te keren.

Dit was de boodschap op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering eind mei, die vanwege corona vooral digitaal te volgen was.

Goed 2019….
Aanleiding voor dividend moet de winst van Van Lanschot over 2019 zijn en die was naar tevredenheid. Onder de streep bedroeg de jaarwinst 98 miljoen, een stijging van 22 procent ten opzichte van het jaar ervoor (2018: 80 miljoen). Vrijwel alle onderdelen droegen positief bij aan het resultaat.

Een beperkt deel van die winst komt uit het voor derden beheerd vermogen. Dat vermogen steeg met 10 miljard tot 62 miljard. Hierbij was het in 2018 gewonnen mandaat van het PostNL pensioenfonds goed voor 8,5 miljard aan instroom.

Verder verhoogden koerswinsten (totaal: 7,3 miljard) de basis waarop beheersvergoeding wordt berekend. Ondanks deze volumeontwikkelingen, droeg de asset manager “slechts” voor 15 miljoen bij aan de jaarwinst, een stijging van 3 miljoen ten opzichte van het jaar ervoor.

Het leeuwendeel van de winst komt nog altijd van de private banking activiteiten (2019: 44 miljoen), waar traditionele bankdiensten (zoals: sparen, betalen, hypotheken) gecombineerd worden met vermogensbeheer.

‘Private banking’ wil Van Lanschot het zelf niet noemen. Liever spreekt men wealth management. Dat predicaat moet de uitgebreide service aan klanten met een vermogen vanaf 500.000 euro beter dekken. Het moet ook duidelijk maken waarom de kosten van Van Lanschot zoveel hoger liggen dan bij een bank als pakweg ABN Amro. Van iedere euro die Van Lanschot binnenkrijgt, gaat bijna 76 cent op aan kosten. Dat is ongeveer dezelfde kostenratio als bij ABN Amro Private Banking.

Voor de lange termijn (2023) hanteert VLK een kostendoelstelling, uitgedrukt als efficiency ratio (operating kosten/omzet) van 70 tot 72 procent. Een verdere daling van de kosten verwacht Van Lanschot te bereiken door lagere uitgaven aan IT komende jaren nu net een belangrijk IT-project heeft afgerond. Maar vooral groei moet helpen aan meer efficiëntie.

Hoe anders liggen de zaken bij EVI, de kleine dochter van het grotere private banking dat zich richt op kleinere vermogens. Ook dit jaar wist dit onderdeel geen winst te maken.

Op vragen van de VEB, hoe relevant EVI is, gaf CFO/CRO Constant Korthout aan dat EVI gewoon op eigen benen moet staan. Wanneer dat precies is, kon Korthout niet voorspellen. Cruciaal is dat EVI “vooral schaal moet ontwikkelen”, codewoord voor “voldoende klanten” dus.

…en toen kwam 2020
De positieve cijfers over 2019 staan in contrast met de resultaten over de eerste maanden van dit jaar. De bank moest een verlies noteren over het eerste kwartaal, vooral door negatieve resultaten op gestructureerde producten. In dat eerste kwartaal zitten de eerste twee, heftige weken van de Coronacrisis meegenomen.

Dat neemt niet weg dat Van Lanschot het nodige vet op de botten heeft.

Per einde Q1 2020 rapporteert Van Lanschot een kapitaalbuffer (CET1-kapitaalratio) van 22,8 procent, wat hoog is in de markt en boven de eigen norm ligt van 15 tot 17 procent.

Eigenlijk zelfs zo hoog, dat het lastig is om jaar op jaar te voldoen aan de eigen rendementsdoelstelling van 10 tot 12 procent rendement op eigen vermogen.

In de pijplijn zit daarom een strategie om kapitaal uit te keren aan aandeelhouders en te bezien waar eventuele mogelijkheden liggen voor strategische overnames, zo verzekerde de bank beleggers tijdens de vergadering.


ischav2
0
ING verwisseld voor Van Lanschot. Verwacht aanmerkelijk minder kredietverliezen en met het dividend komt het wel goed, al is het pas in 2021!
Porscheknakker
0
Alleen als de Nederlandse Bank dwars ligt en adviseert om geen dividend uit te keren, wordt er door VLK geen dividend uitgekeerd. Anders waarschijnlijk wel.

Ik heb toch sterk de indruk dat er iets achter de schermen speelt m.b.t. ons aandeel. Het kan toch niet zo zijn dat het aandeel al 10 dagen aan het dalen is van 16,30 naar 12,90 euro terwijl er geen negatief nieuws te vermelden is.
Er wordt naar mijn idee ergens naar toe gewerkt om een bepaald doel te bereiken.
Kees1
0
1.145 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 54 55 56 57 58 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:35
Koers 32,600
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 32,850
Laag 32,600
Volume 39.009
Volume gemiddeld 85.364
Volume gisteren 39.009