Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Frauderende oud-medewerker Fagron sluisde 1,6 miljoen weg

Lees over dit aandeel ook

  1. 12 apr Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel Fagron licht
  2. 11 apr Indrukwekkende groei bij Fagron

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 juni 2020 21:44
    Zo kom je toch nog eens in het nieuws als business controller, zegt ook wat over de interne controle maatregelen bij Fagron. Hoe kan dat zo lang onopgemerkt blijven ? Wie is de CFO hier?
    En wat heeft de accountant bij de goedkeuring van de jaarrekening dan de afgelopen 20 jaar enorm lopen slapen. Die zou ik ook ff een claim sturen voor hun "inspanningen"
  2. [verwijderd] 16 juni 2020 21:55
    Daarom zijn er nou juist interne controlemaatregelen in het leven geroepen om dit soort fraudeleuze zaken te voorkomen, hoezo tekenen voor 1 MIO in je eentje, een CFO heeft dan ook de taak om na te gaan of de betalingen juist en volledig zijn, Dus das niet met vingers wijzen, dat is gewoon je werk niet op een adequate en juiste wijze doen.
  3. twintrader 16 juni 2020 22:33
    Jaja... “genoot veel vertrouwen”.

    Volgens mij hebben die managers van Fagron geen idee wat ze goedkeuren... Volgens mij hebben ze de SAP workflow zonder enig nadenken lopen doorklikken(of whatever programma anders dan SAP datze bij Fagron gebruiken)

    Mijn inziens laat dit zien dat er nul controle binnen Fagron is. Dit zou best een signaal kunnen zijn dat er veel meer mis loopt bij Fagron.
  4. [verwijderd] 16 juni 2020 22:34
    quote:

    twintrader schreef op 16 juni 2020 22:29:

    “ook ging er een fors bedrag op aan een mini cooper van 14.000 euro”

    Nou ja... als je 1.600.000 euro wegsluisd, dan is 14.000 euro maar peanuts mijn inziens. Ik noem die 14 duizend dus echt feen “fors bedrag” vergeleken bij die 1,6 miljoen.
    mijns inziens is het wegsluist
  5. W. Buffetkast 16 juni 2020 22:55
    1,6 of 1,7 mio op 20 jaar, dat kan prima onopgemerkt zijn gebleven. Zoveel is dat nu ook weer niet om Fagron hier meteen de vinger te wijzen. Het was juist Fagron die erachter kwam en een onderzoek instelde. De man zit fout en goed ook, hij heeft (nu dubbel) schuld en is weg bij fagron. of gaan we straks tempo team er ook bij betrekken?
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 juni 2020 08:39
    quote:

    Anton78 schreef op 16 juni 2020 21:50:

    Nou ja dat huis is inmiddels waarschijnlijk een hoop meer waard geworden, heeft ie toch nog een mooi rendement over dit gratis geleende geld.
    Als hij het geld had geïnvesteerd in aandelen Fagron, dan had hij na betaling van 1,6 miljoen nog aardig wat geld overgehouden.
  7. Audit4life 17 juni 2020 12:04
    quote:

    dechatdokter schreef op 16 juni 2020 21:44:

    En wat heeft de accountant bij de goedkeuring van de jaarrekening dan de afgelopen 20 jaar enorm lopen slapen. Die zou ik ook ff een claim sturen voor hun "inspanningen"

    Geen idee. Als het om kleine bedragen gaat, moet het ook maar net in de steekproef vallen. Verbonden partij van de werknemer zal de werkgever ook niet geweten hebben.
    Betaalrisico wordt m.i. standaard besproken met bestuur, maar wordt in de praktijk vaak geaccepteerd als "risico".
    Moet je wel hele goeie assistenten hebben die zo'n fake-factuurtje er uit pikken. Die ben ik in auditland nog niet veel tegengekomen. Intrinsiek gemotiveerde mensen had dit wellicht opgevallen. Vink-cultuur binnen auditland zorgt er voor dat dit soort dingen niet opvallen. In combinaties met heel erg veel "ik kan het niet weten"-brieven zullen dit soort zaken altijd blijven bestaan.

    Als je als accountant namelijk je rug recht houdt en bonje gaat maken, is je vangnet aan de Vivaldistraat of andere organisaties "effe niet thuis", en wordt alles op professional judgement gegooid. M.a.w., zoek het lekker zelf uit. Dus in de praktijk: liever juridisch dichtgetimmerd de andere kant op kijken zonder gevolgen, dan een hoop ellende en je rug recht houden.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Fagron

17,600 17:35
-0,100 -0,56%
Premium

Indrukwekkende groei bij Fagron

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links