PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL - juni 2020

1.518 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... 72 73 74 75 76 » | Laatste
Gaston Lagaffe
0
quote:

marcel13 schreef op 17 juni 2020 09:29:

PostNL 17-06-2020
PostNL verwacht dat het bedrijfsresultaat (EBIT) sterk hoger kan uitkomen dan eerst gedacht (110 à 130 miljoen euro).
Het mooie is dat de invloed van de overname van Sandd (op de wat langere termijn) veel sterker is dan de huidige opleving bij Parcels.
voda
0
Beursblik: enorm meevallend kwartaal PostNL

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
PostNL
1,6945 0,2465 17,02 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft in het tweede kwartaal veel beter gepresteerd dan bij de cijfers over het eerste kwartaal werd verwacht. Dit concludeerde analist Lotte Timmermans van ABN AMRO woensdag.

Het tweede kwartaal zal volgens haar "veel beter" worden dan vorig jaar.

"PostNL profiteert nu van de groei in Parcels. Het is dan ook erg goed om te zien dat de operationele leverage in Parcels zich nu ook uitbetaalt dit kwartaal", aldus Timmermans tegen ABM Financial News.

De analist verwacht dat 2020 een genormaliseerde EBIT oplevert, die 20 tot 30 procent hoger ligt dan eerst werd verwacht.

ABN AMRO heeft een koopadvies op PostNL. Het aandeel steeg woensdag 16,2 procent naar 1,68 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
Beursblik: zeer sterke winstontwikkeling PostNL

PostNL heeft een zeer sterke update gegeven over de winstontwikkeling in het afgelopen kwartaal. Dit stelde analist Marc Zwartsenburg van ING woensdag in een rapport.

De analist merkte op dat PostNL de outlook voor het genormaliseerd EBIT-resultaat in 2020 met 30 tot 41 procent opwaarts bijstelde vanaf het middenpunt van de eerder afgegeven bandbreedte.

Het postbedrijf hanteerde aanvankelijk een outlook van 110 miljoen tot 130 miljoen euro, maar met de verhoging van vanochtend mikt het postbedrijf nu op een resultaat van circa 156 miljoen tot 169 miljoen euro, aldus de analist.

"Op basis van de ontwikkelingen in de eerste helft van dit jaar, die ver boven de verwachtingen van het postbedrijf lagen, wordt er in de huidige outlook rekening gehouden met de nodige onzekerheden in de tweede helft van het jaar. Als gevolg zal het ons niet verbazen als het genormaliseerd EBIT-resultaat dit jaar aan de bovenkant van de huidige verwachtingen uitkomt."

Volgens de ramingen van ING zal dit evenwel niet leiden tot een dividend in 2020, maar de deur voor een hervatting van een dividenduitkering staat wel open. "Een interim-dividend voor 2021 lijkt inmiddels vrijwel zeker nu", aldus Zwartsenburg.

"Al met al een sterke winstupdate op basis van twee maanden in de coronacrisis, terwijl de aandelen PostNL dit jaar nog steeds 28 procent lager staan." Een sterke koersstijging ligt volgens ING voor de hand.

ING handhaafde het koopadvies op PostNL met een koersdoel van 2,75 euro. Het aandeel steeg woensdagochtend met 15,1 procent tot 1,67 euro.
Xynix
0
Hopelijk zijn er nog wat buiten beeld gebleven call-opties die nu uitgeoefend gaan worden ;-). Een herhaling van Porsche-Volkswagen zou ik wel kunnen waarderen.
[verwijderd]
0
quote:

Beursplein 5 schreef op 17 juni 2020 09:59:

BPOST heeft een veel grotere, internationale pakketdivisie.

Radial (onderdeel van BPOST) is gespecialiseerd in E-commerce.

BPOST heeft een veel betere vermogenspositie en keert bovendien dividend uit.
Allereerst wil ik zeggen dat Bpost op het huidige niveau aantrekkelijk gewaardeerd is.

Maar om Bpost zo te promoten hier als aantrekkelijker is ook wat kort door de bocht.

De miskoop Radial die inmiddels weer op de rails is gezet ben ik nog steeds niet van overtuigd.

PostNL heeft veel geinvesteerd in nieuwe distributiecentra en kan de enorme toename redelijk goed verwerken.

Bpost heeft grote problemen met de toename van het volume en dat kan schadelijk zijn voor de klandizie.

De financiële prestaties van Bpost tov PostNL over pakweg 2 jaar verwacht ik niet heel verschillend.
Dat de vermogenspositie van BPost op dit moment beter is dan die van PostNL is wel duidelijk natuurlijk.

Bpost betaald op dit moment ook geen dividend en gaat een nieuwe dividend policy maken en komt zodra ze dit gepast vind hierover met een update.
Ze betalen dus op dit moment evenveel dividend als PostNL namelijk 0.

Verder betaal je voor Belgische aandelen financial transaction tax.

En je betaald in Belgie meer dividend belasting die je dan via allerlei formulieren, of je laat het iemand doen als het om genoeg dividend belasting gaat, moet terug gaan vragen wat een heel gedoe is en voor de meeste mensen omdat het bedrag niet groot genoeg is een 'laat dan maar' effect is.

Maar, nogmaals, ik vind Bpost aandeel op het niveau dat het nu staat ook niet duur er uit zien, maar met PostNL weet ik veel beter wat ik in de kuip heb, Nederlandse wetgeving en politiek, hoe vervelend die ook zijn vaak, en geen gezeur met andere kosten en dividendregels.

Gezien de situatie waar PostNL nu in zit met alle investeringen en moderne distributiecentra en de overname van Sandd en nu deze aankondiging en bevestiging en het vooruitzicht dat op niet al te lange termijn nu ook de melding dat dividend hervat zal gaan worden al is het pas het interim in 2021 zie ik op dit moment meer in PostNL dan in Bpost wat toch wat achter loopt, veel meer problemen heeft met het hogere volume, en internationaal...... we zijn bij PostNL blij als we er eindelijk definitief vanaf zijn en Radial was ook geen lekkere binnenkomer en blijft afwachten.

Xynix
0
Niemand heeft het hier overigens nog over de sideline van Sprint gehad, waarvan ook werd gezegd dat daar een aanmerkelijke verbetering had plaatsgevonden. Dat vond ik een leuk detail in de berichtgeving. Een keertje geen bakken met geld naar internationaal sjouwen. Hopelijk wordt Nexive ook snel definitief afgesloten en kan de aandacht volop gaan naar efficiency (lees: marge-) verbetering en het t.z.t. optimaal benutten van het nieuwe Belgische distributie-centrum dat volgens mij ook prima een deel van Zuid-Nederland kan gaan bedienen.
[verwijderd]
0
quote:

Beertje1957 schreef op 17 juni 2020 10:58:

ING is de huisbankier van PNL: zij weten hoe goed het gaat !
ING verwacht dus 30-40% beter ebit obv uitspraak very strong. Strong betekent op schaal van Mock 20-30%. Very strong wellicht 30%? ING kent postnl en weet dat dit nog aan de voorzichtige kant is?
[verwijderd]
0
Nu is het zaak om het dividend af te wachten. ING denkt in 2021 een interim dividend al mogelijk. Daardoor lijkt een sterke koersstijging voor de hand liggend. Idd. En de markt ziet dat ook. Stijging is op enorm volume.
Xynix
1
Mooie structurele ontwikkelingen voor PostNL zijn de vermoedelijk blijvend substantieel gegroeide E-Commerce (ook omdat veel bedrijven nu alsnog of nog verder vol gaan inzetten op online), maar zeker ook niet onbelangrijk een zeer fikse sprong in het marktaandeel in België. Als je de commentaren van "de gewone man" leest over PostNL vs. BPost lijkt het erop dat de Belgische consument PostNL definitief in het hart heeft gesloten. Net als eerder AH. Geen negatieve "Ollander"-sentimenten.
[verwijderd]
0
quote:

Makita schreef op 17 juni 2020 11:00:

[...]
ING verwacht dus 30-40% beter ebit obv uitspraak very strong. Strong betekent op schaal van Mock 20-30%. Very strong wellicht 30%? ING kent postnl en weet dat dit nog aan de voorzichtige kant is?
Ja PostNL hield vanwege alle onzekerheid ook duidelijk een slag om de arm in de uitspraken.

Voorlopig zie ik de online bestellingen nog niet afnemen gezien wat ik zelf doe en hoeveel busjes ik zie rondrijden, maar dit is slechts 1 kwartaal.

Verder is dit natuurlijk een moeilijke periode voor normale post waar Sandd natuurlijk zijn bijdrage heeft wat hierdoor nauwelijks uit de verf komt.

Ik denk dat bij normalisatie daarom de bijdrage van normale post zal groeien tov deze hele slechte periode en dat het extreme van pakketten van deze periode weer wat daalt maar zeker verhoogd zal blijven omdat veel meer mensen het gemak van online hebben ontdekt voor simpele zaken.
[verwijderd]
1
Grote vraag voor nu , gaan we nu niet meer zakken?
gokje wagen , vandaag alles eruit en morgen goedkoper terug kopen , met het risico de boot te missen.
Ik denk niet dat we deze koers nu gaan vasthouden op de zeer korte termijn.
marcel13
1
17/06/2020 11:17:16
*Degroof Petercam verhoogt koersdoel PostNL van 1,75 naar 2,00 euro
*Degroof Petercam verhoogt advies PostNL van Houden naar Kopen
Xynix
0
quote:

R0ME0 schreef op 17 juni 2020 11:16:

[...]
Ja PostNL hield vanwege alle onzekerheid ook duidelijk een slag om de arm in de uitspraken.

Voorlopig zie ik de online bestellingen nog niet afnemen gezien wat ik zelf doe en hoeveel busjes ik zie rondrijden, maar dit is slechts 1 kwartaal.

Verder is dit natuurlijk een moeilijke periode voor normale post waar Sandd natuurlijk zijn bijdrage heeft wat hierdoor nauwelijks uit de verf komt.

Ik denk dat bij normalisatie daarom de bijdrage van normale post zal groeien tov deze hele slechte periode en dat het extreme van pakketten van deze periode weer wat daalt maar zeker verhoogd zal blijven omdat veel meer mensen het gemak van online hebben ontdekt voor simpele zaken.
Puur een voorbeeldje: wat denk je dat de nieuwe strategie voor de HEMA zal worden? En die trend zal niet alleen bij de HEMA optreden. De bedrijven die hun online show al voor elkaar hadden hebben enorm geprofiteerd van Corona. Denk puur als voorbeeld ook aan bedrijven als Obelink en De Wit die hun concurrentie in kampeerartikelen zware klappen toebrengen door hun online activiteiten. Dat gaat niet meer weg.

Een bijkomend effect zou heeeeeeeeel misschien kunnen zijn dat er voor AH (=Bol.com) een "nu-of-nooit" momentje zit aan te komen als er daar in de hoofden gespeeld zou worden met de gedachte om in te gaan zetten op synergie tussen PostNL distributie en hun sterke fysieke winkel aanwezigheid. Met de snel groeiende versbezorging als rugwind of tegenwind als Ahold die markt overlaat aan de Picnics van deze wereld. Die kruisbestuiving van online en fysiek heeft Amazon voorlopig nog niet.
Marktman
0
Verdorie. Zit 3 jaar in pnl. Maandag dacht ik o jee 2e golf corona. Laat ik ze even eruit doen. En wat denk je?
Balen man. Nu wacht ik tot ze terug vallen tot onder 1.50. Pnl kennende zal dat toch nog wel even gebeuren.
Succes allemaal.
Beertje
0
quote:

Darter schreef op 17 juni 2020 11:28:

Weerstand op €1.70
de S&P daalt van +0,7% naar 0,4%, waarop de beurs in NL ook daalt. Ik denk dat we door de 1,70 euro gaan als de S&P herstelt.
Yes we can
0
quote:

Koindraak schreef op 17 juni 2020 09:32:

[...]

Laat ze even genieten! Ze worden morgen wel weer wakker.
Gelukkig, je leeft nog :) ik geniet met volle teugen ! Oh en heb ook een boel verkocht op 1,695 met DIKKE winst. Als jij gelijk krijgt kan ik ze dus terugkopen aan een lagere koers. Dat zou natuurlijk prima zijn. Ga rustig je winterslaapje doen hoor, niemand zal je hier missen. Ik wens je alvast een goeie deugddoende nachtrust !
1.518 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... 72 73 74 75 76 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 1,231
Verschil -0,029 (-2,30%)
Hoog 1,250
Laag 1,231
Volume 1.572.298
Volume gemiddeld 2.190.770
Volume gisteren 1.631.754