Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Snellaadbedrijf Fastned geeft obligaties uit

Lees over dit aandeel ook

  1. 16 apr Kwartaal van plussen en minnen voor ambitieus Fastned
  2. 16 apr Beursblik: tegenvallend kwartaal Fastned

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Roderick1981 24 juni 2020 09:38
    Als ze rentebetalingen doen met geld uit dit soort uitgiften zou het wel vreemd zijn maar volgens mij hebben ze de rente nog altijd uit de omzet kunnen betalen en geldt dat ook voor de terugbetalingen. De eerste terugbetaling is in december 2021 en is volgens het jaarverslag 2,5 miljoen. Dat zouden ze makkelijk moeten kunnen doen. Daarna wordt het wel snel meer maar als het aantal elektrische auto's gewoon steady doorgroeit moet dat ook kunnen. Ik snap wel dat ze nieuw geld ophalen om uit te breiden. Waarschijnlijk komt er vanzelf een bank waar ze alles gaan herfinancieren voor de lange termijn....
  2. pim f 24 juni 2020 16:34
    quote:

    Mr.Windows schreef op 24 juni 2020 09:30:

    @Pim F, kan je argumenten aangeven? Pyramidespel is nogal een boute uitspraak! Fastned is misschien nieuw/spelbreker in de aloude oliedomein maar ze zitten gewoon in NL.
    31 maart van dit jaar:

    AMSTERDAM (AFN) - Fastned wordt hard geraakt door alle maatregelen tegen de verspreiding van het nieuwe coronavirus. De uitbater van snellaadstations voor elektrische auto's heeft de dagelijkse afzet sinds medio maart met 70 procent zien dalen ten opzichte van februari.

    Het bedrijf loopt bovendien vertraging op met de bouw van nieuwe stations en het verbeteren van bestaande stations. Daarnaast liggen door de pandemie veel autofabrieken stil, waardoor voorlopig minder nieuwe elektrische auto's op de weg komen. "Het is op dit moment onzeker hoe lang deze situatie zal duren", aldus Fastned.

    Afgelopen jaar wist Fastned de omzet bijna de verdrievoudigen tot 4,5 miljoen euro. Mede doordat het bedrijf flink investeerde in uitbreiding en verbetering van het netwerk van snellaadstations, leed het een operationeel verlies 3,3 miljoen euro. Het nettoverlies bedroeg 12 miljoen euro, tegen 6,5 miljoen euro in 2018.
  3. pim f 24 juni 2020 16:37
    Ik rijd zelf > 6 jr hybride, thuis opladen is de norm, wie gaat er nu naar zo'n peperduur fastned-laadpunt? We zijn toch Nederlanders? De omzet is altijd een fractie van het verlies bij deze club, alleen bij de gratie van goedgelovige naïevelingen komt er telkens weer een obligatie waarmee ze de vorige obligatiehouders kunnen afbetalen. Als dat geen piramidespel is, schiet mij maar lek...
  4. Noscope 25 juni 2020 09:22
    quote:

    pim f schreef op 24 juni 2020 16:37:

    Ik rijd zelf > 6 jr hybride, thuis opladen is de norm, wie gaat er nu naar zo'n peperduur fastned-laadpunt? We zijn toch Nederlanders? De omzet is altijd een fractie van het verlies bij deze club, alleen bij de gratie van goedgelovige naïevelingen komt er telkens weer een obligatie waarmee ze de vorige obligatiehouders kunnen afbetalen. Als dat geen piramidespel is, schiet mij maar lek...
    Met een Hybride kom je uiteraard nooit zonder energie te zitten, overschakelen naar brandstof wanneer de batterij leeg is. Logischerwijs heb je nog nooit een laadpaal naast de snelweg van dichtbij bekeken.
  5. pim f 25 juni 2020 10:37
    quote:

    Noscope schreef op 25 juni 2020 09:22:

    [...] Logischerwijs heb je nog nooit een laadpaal naast de snelweg van dichtbij bekeken.
    Het punt is (uiteraard) dat voor de meeste Nederlanders thuis opladen zoveel makkelijker en goedkoper is dan bij die dure fastnedstations waar je ook nog eens eindeloos lang aan het laden bent. Thuis zit je gewoon het journaal te kijken. En het is zo makkelijk, kan gewoon via een normaal geaard stopcontact.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

FASTNED

23,050 10:35
-0,250 -1,07%
Premium

Kwartaal van plussen en minnen voor ambitieus Fastned

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links