Randstad « Terug naar discussie overzicht

Randstad2020

1.322 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 ... 63 64 65 66 67 » | Laatste
LION
1
Brits Royal Mail wil 2000 managementbanen schrappen
Gepubliceerd op 25 juni 2020 08:54 | Views: 833
PostNL 09:45
1,77 +0,01 (+0,40%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse postbedrijf Royal Mail gaat tot wel 2000 managementfuncties schrappen als onderdeel van een herstructureringsprogramma. Dat meldde de onderneming bij de publicatie van de cijfers over boekjaar 2019-2020. Het bedrijf ziet zich mede door de coronacrisis genoodzaakt om in te grijpen. Vooral omdat de virusproblematiek zorgt voor veel lagere postvolumes.

Het 500-jaar oude bedrijf wil volgend jaar op personeelskosten structureel 130 miljoen pond, zo'n 144 miljoen euro, hebben bespaard. Verder worden de investeringen de komende twee jaar met 300 miljoen pond teruggebracht. Ondanks de ingrepen rekent Royal Mail erop dat de Britse post- en pakketactiviteiten in het lopende boekjaar verlieslatend zullen zijn.

Pakketbezorger GLS, die in Amsterdam is gevestigd, blijft volgens Royal Mail een belangrijk onderdeel voor het postbedrijf. Met die stellingname werden geruchten over een eventuele afsplitsing van GLS de kop ingedrukt. Door de crisis kent het pakketvervoer een opleving. Mensen bestellen uit vrees voor het virus meer online. De stijging van het pakketvolume was onvoldoende om de ineenstorting bij de postdivisie en de zakelijke post- en pakketbezorging van Royal Mail te compenseren. Verder moest het bedrijf meer kosten maken voor de inhuur van flexibele arbeidskrachten en het kopen van beschermende kleding.

De onderneming zette in het afgelopen boekjaar dat eindigde op 31 maart een gecorrigeerde winst voor belastingen van 275 miljoen pond in de boeken.

Wat Positief allemaal!
LION
1
Restaurantketen Chuck E. Cheese staat op omvallen

Gepubliceerd op 25 juni 2020 08:24 | Views: 2.236
IRVING (AFN/RTR) - Restaurantketen Chuck E. Cheese, vooral bekend in de Verenigde Staten, staat op omvallen. Moederbedrijf CEC Entertainment heeft faillissementsbescherming aangevraagd. Als reden voor de problemen wordt naar de gevolgen van de coronacrisis gewezen.
Als het bedrijf faillissementsbescherming geniet kunnen onder meer onrendabele restaurants makkelijker worden gesloten en een reorganisatie eenvoudiger worden uitgevoerd.

Het Amerikaanse bedrijf werd in 2014 overgenomen door investeerder Apollo Global Management. Die kocht de keten voor een bedrag van 1,3 miljard dollar inclusief schuld.
Naast de honderden restaurants van Chuck E. Cheese bezit CEC ook het concept Piper Pizza. Het bedrijf noemt de huidige crisistijd de de meest uitdagende in de geschiedenis van de onderneming.

Positief voor Randstad?
LION
1
Qantas zet mes in personeelsbestand door coronacrisis
Gepubliceerd op 25 juni 2020 07:04 | Views: 783
Air France-KLM 09:47
4,07 -0,04 (-0,95%)

SYDNEY (AFN/RTR) - Qantas ontslaat 6000 medewerkers, ongeveer een vijfde van het personeelsbestand. Net als andere luchtvaartondernemingen is de Australische luchtvaartmaatschappij hard geraakt door de coronacrisis. Een flink deel van de vloot staat al tijden aan de grond en het merendeel van de werknemers was al op tijdelijk verlof gestuurd.
Onlangs besloot de Australische overheid om de grenzen van het land langer te sluiten vanwege het coronavirus. Daardoor schrapte Qantas al het grootste deel van haar internationale vluchten tot eind oktober. Qantas was eigenlijk van plan eind juli weer te gaan vliegen. Er blijft wel luchtverkeer tussen Australië en Nieuw-Zeeland over de Tasmanzee. Maar de omzetten zijn "verwoest", aldus topman Alan Joyce.

Hij gaf ook aan de komende drie jaar duidelijk lagere opbrengsten te voorzien, waardoor de onderneming kleiner moet worden. De nu aangekondigde ontslagen vallen onder het cabine- en grondpersoneel en op het hoofdkantoor in Sydney.
Joyce maakte ook bekend dat het gedwongen verlof voor ongeveer 15.000 medewerkers zal worden verlengd.

Op de financiële markten wil de luchtvaartmaatschappij verder omgerekend bijna 1,2 miljard euro aan kapitaal ophalen. Daarnaast blijven honderd toestellen, waaronder de vloot aan A380's, aan de grond en wordt de aankoop van nieuwe kisten uitgesteld.

Weer zo'n positief bericht voor Randstad! Uhum!
Mangy_Scoundrel
2
quote:

Lepre Chaun schreef op 24 juni 2020 20:33:

Goed voor Randstad
Je roept bij alles "GOED voor Randstad".

Heb je ook een voorbeeld van iets wat SLECHT is voor Randstad?

Lepre Chaun
1
quote:

Mangy_Scoundrel schreef op 25 juni 2020 10:15:

[...]

Je roept bij alles "GOED voor Randstad".

Heb je ook een voorbeeld van iets wat SLECHT is voor Randstad?

ja dat jij nog geen Randstad hebt in je portefolio

Slecht voor Randstad
Lepre Chaun
0
Randstad : KOPEN

Randstad kwam in 1990 naar de beurs en is op de beurs as we speak pas aan een beweging bezig.

Ja, we zitten nu ook in een coronacrisis en als dit het patroon is, moet u het aandeel inderdaad ook midden in een crisis kopen, als u een dikke rit wil maken..

Op de beurs weten we dat dan al maanden gezien alle indicatoren en outlooks.

Goed voor Randstad
b.west.invest
2
quote:

Lepre Chaun schreef op 25 juni 2020 10:35:

Randstad : KOPEN

Randstad kwam in 1990 naar de beurs en is op de beurs as we speak pas aan een beweging bezig.

Ja, we zitten nu ook in een coronacrisis en als dit het patroon is, moet u het aandeel inderdaad ook midden in een crisis kopen, als u een dikke rit wil maken..

Op de beurs weten we dat dan al maanden gezien alle indicatoren en outlooks.

Goed voor Randstad
Dat is mensen mee het graf in slepen , als je al Randstad wil hebben , beter wachten tot midden volgend jaar . Dan stabiliseerd de beurs , en weet je of en wie er overleven ,
en ja dat geld ook voor Randstad .
Putschrijvert
0
Graf, graf, oké Lepra Chaun is wel erg positief, maar Randstad is echt niet zomaar weg. Corona is nog niet weg, maar de weg omhoog wordt vanzelf weer gevonden als de economie weer de goede richting uitgaat.
b.west.invest
1
Dan ben je dus ruim op tijd om een zekere dip af te wachten , waarom risico lopen ?
De kas positie is niet zo goed als het lijkt ..... wacht maar tot er in juli de 2e kwartaalscijfers bekend gemaakt worden , dan weet je al een stuk meer .
LION
2
Liveblog 25 juni 2020
Is ie weer eens, Baltic Dry Index on fire!
'LAGERE OPENING OP WALL STREET'
AFN
14:57
NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen donderdag naar verwachting lager na een forse verliesbeurt een dag eerder. De plotseling sterke stijging van het aantal nieuwe coronagevallen in verschillende Amerikaanse bleef druk uitoefenen op het sentiment. Verder gaat de aandacht uit naar nieuwste macro-economische cijfers over onder meer het aantal werklozen in de Verenigde Staten.

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in de VS was volgens de laatste cijfers net zo hoog als tijdens de piek in april. Het virus werd bij ruim 35.900 mensen vastgesteld. De virologen waarschuwen voor een "ontvouwende ramp". De nieuwe brandhaarden zijn de staten Texas, Californië en Arizona.

Een vertraging in het herstel van de Amerikaanse economie was ook terug te zien in het aantal nieuwe werkloosheidsuitkeringen. Vorige week hebben een kleine 1,5 miljoen Amerikanen voor het eerst daarop een beroep gedaan. Het cijfer ligt voor de tweede week hoger dan wat werd verwacht, een slecht teken. Verder werd de economische krimp van de VS in het eerste kwartaal bevestigd op min 5 procent.

Virusremmer tegen corona

Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Gilead Sciences zal waarschijnlijk hoger openen. De Europese medicijnautoriteiten oordeelden dat zijn virusremmer remdesivir voorgeschreven kan worden aan coronapatiënten die er relatief slecht aan toe zijn. Bij een groen licht van de Europese Commissie wordt remdesivir het eerste medicijn in de Europese Unie dat specifieke goedkeuring heeft voor de behandeling van het coronavirus.

Verder staat warenhuis Macy's staat in de belangstelling. Het concern gaat 3900 banen schrappen op zijn hoofdkantoor. Ook managementbanen vormen onderdeel van de ontslagronde. Nabeurs komt de sportartikelenreus Nike met zijn resultaten over het afgelopen boekjaar.

Na de slotbel worden de uitkomsten bekend van een stresstest onder Amerikaanse banken. De Federal Reserve peilt de gezondheid van de financiële instellingen jaarlijks sinds 2009. Beleggers zijn vooral benieuwd hoe sterk de balansen ervoor staan in het licht van oplopende slechte leningen vanwege de crisis.

De leidende Dow-Jonesindex sloot woensdag de sessie 2,7 procent lager op 25.445,94 punten. De brede S&P 500 verloor 2,6 procent tot 3050,33 punten en Nasdaq verloor 2,2 procent tot 9909,17 punten. De techgraadmeter deed daarmee een stap terug van de recordstand van een dag eerder.

NOG MEER MASSA ONTSLAGEN:

NEGATIEF VOO RANDSTAD!
Lepre Chaun
0
In het vooruitzicht van DNB herstelt economie het volgend jaar en in 2022.
Inkomen zelfstandigen blijft achter, maar economische krimp valt mee.

Iets minder krimp dan gedacht
Het CBS kwam vandaag met meer cijfers. Zo meldt het bureau dat de economie in de eerste drie maanden van dit jaar iets minder hard gekrompen dan eerder gedacht:

De bijstelling komt doordat investeringen in bijvoorbeeld de bouw of onderzoek en ontwikkeling positiever uitvallen dan hiervoor bekend was. Ook hebben consumenten iets meer uitgegeven dan gedacht,

Goed voor Randstad.
Lepre Chaun
0
[quote alias=LION id=12525062 date=20200625154

NOG MEER MASSA ONTSLAGEN:

NEGATIEF VOO RANDSTAD!

[/quote]

Juist Goed voor Randstad ,brengt Monster wat dollars in het laatje eens.

Goed voor Randstad
Putschrijvert
1
quote:

b.west.invest schreef op 25 juni 2020 13:44:

Dan ben je dus ruim op tijd om een zekere dip af te wachten , waarom risico lopen ?
De kas positie is niet zo goed als het lijkt ..... wacht maar tot er in juli de 2e kwartaalscijfers bekend gemaakt worden , dan weet je al een stuk meer .
Weer je wat: ik ga mijn positie heroverwegen! Serieus :-)
Lepre Chaun
0
Vooruitzichten

Randstad mikt op termijn op een herstelratio van 50 procent.

Het tweede kwartaal van 2020 heeft een werkdageffect van 0 dagen.

b.west.invest
2
quote:

Lepre Chaun schreef op 26 juni 2020 01:02:

Vooruitzichten

Randstad mikt op termijn op een herstelratio van 50 procent.

Het tweede kwartaal van 2020 heeft een werkdageffect van 0 dagen.

Kun je ons uitleggen , wat dat betekend ?
Herstelratio van 50 % .... op termijn ?

Is dat goed voor randstad , of geeft dit juist aan dat ze het dus heel zwaar hebben ?
Lepre Chaun
0
quote:

b.west.invest schreef op 26 juni 2020 08:19:

[...]

Kun je ons uitleggen , wat dat betekend ?
Herstelratio van 50 % .... op termijn ?

Is dat goed voor randstad , of geeft dit juist aan dat ze het dus heel zwaar hebben ?
Van den Broek wijst er wel op dat het concern een sterke liquiditeits- en solvabiliteitspositie heeft.
Tilburg013
0
Short gegaan op Randstad....in deze wondere wereld staat Randstad bovenaan in de AEX....
#waarisallelogica?
Lepre Chaun
0
directeur van uitzendbureau Randstad, Jaquces van den Broek

Wij leiden zo’n 300.000 mensen wereldwijd op bij Randstad, zo’n 25.000 mensen in Nederland.

De kern is dat je dat doet vanuit de vraag. Er is vraag naar zorg,
welke mensen kunnen dat doen? Ik geloof heel erg in de samenwerking tussen de private en de publieke sector.

Goed voor Randstad
b.west.invest
0
quote:

Lepre Chaun schreef op 26 juni 2020 10:34:

[...]

Van den Broek wijst er wel op dat het concern een sterke liquiditeits- en solvabiliteitspositie heeft.
Solvabiliteit is slechts 17 % , houd niet over hoor .
Dan hebben ze bijna 5 miljard uit staan , komt dat allemaal binnen ?

Liquide minder dan 200 miljoen , te betalen 4.5 miljard .

Om het allemaal in een perspectief te zetten .

Oja , ze stijgen nu op nog geen 10 % van de gemiddelde dag omzet , en die is al behoorlijk gezakt de laatste maanden .

Succes
Lepre Chaun
0
Het zijn niet de uitzendkrachten waarover we ons zorgen moeten maken in de coronacrisis.

Het zijn de werkenden met een vaste baan die nu gaan merken dat ze minder transitievermogen hebben.

Dat zegt Raymond Puts, directeur van werkgeversorganisatie AWVN.

zijn zij Uitzendkrachten volgens Puts niet de echte zorgenkindjes.

“Mijn grootste zorg betreft in eerste instantie niet zozeer de oproep- en flexibele contracten. Werknemers in die contracten zijn weerbaarder op de arbeidsmarkt

Goed voor Randstad

1.322 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 ... 63 64 65 66 67 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 48,170
Verschil -0,180 (-0,37%)
Hoog 48,380
Laag 47,600
Volume 432.116
Volume gemiddeld 408.860
Volume gisteren 702.989