Air France - KLM « Terug naar discussie overzicht

Air France 2020

3.382 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 ... 166 167 168 169 170 » | Laatste
Nuchtertransparant
3
Van mij mag die hele koers in elkaar donderen bij dit over het paard getilde overheidsbedrijf. Sorry maar heb er echt geen goed woord voor over. 3,2 miljard...... nog los van de circa 700 miljoen aan aandelen die gekocht zijn. Het is ronduit belachelijk. Marktwerking..... geen vraag, geen bedrijf. Failliet laten gaan en de markt zijn werk laten doen. Piloten massaal in de WW tegen de maximale daggeldvergoeding en herscholen naar leraren, verplegers, bouwvakkers etc. Dingen waar behoefte aan is. Een stuk goedkoper dan aan een dood paard blijven trekken.
Nuchtertransparant
2
Nog los van het feit dat de meerderheid van het bedrijfsleven heeft ontdekt dat al dat vliegen helemaal niet nodig is. Je begrijpt ook niet dat Wopke dan naar Parijs vliegt..... kan gewoon met de TGV. En ook budget maatschappijen kunnen op de populaire vakantiebestemmingen vliegen daar hebben we KLM en Transavia ook niet voor nodig.
Nuchtertransparant
0
quote:

gbakl schreef op 26 juni 2020 11:38:

KLM piloten gaan eindelijk gedwongen inleveren....waar een virus al niet goed voor is.
arrogantie ( gedrag uit de hoogte) is ze aangeboren.

ben bang dat het blijft bij 20 % inleveren en geen rekening houdend met (niet) gevlogen
uren...
dan lachen ze alsnog elke collega vlieger uit !
Denk jij nou echt dat dat gaat gebeuren? Welnee man, das voor de bühne. Waarschijnlijk wat franje van oranje in de secundaire sfeer. Dingen die al belachelijk zijn en die dan opgeteld 20% van de totale renumeratie bedragen zonder dat het echte salaris naar beneden gaat.
@iPlof
0
Geef het wat tijd, die salarissen moeten omlaag en die 20% is pas het begin.
Onder druk wordt alles vloeibaar als de realiteit is ingedaald bij KLM-ers..
gbakl
0
quote:

gbakl schreef op 25 juni 2020 09:14:

Deutsche Lufthansa AG € 9,93
+0,97(+10,85%)

altijd leuk om de koers omhoog te jagen op dit soort nieuws
AF/KLM pakt ook nog wel een staartje mee vandaag,
oh nee..eerst moet nog even de 4 euro grens gepakt worden :o)
ik ben ook niet van gisteren...
toen gestrand op 4:02
vandaag alsnog ???
taurus86
0
Schiphol, het schaamlapje van deze hele klucht. Wie kent de feitelijke gegevens van Schiphol? Nauwelijks te vinden. De veel gebruikte opmerking dat Schiphol belangrijk is voor het bedrijfsleven is een argument dat in 1970 misschien nog opging, maar niet voor 2020. Hoeveel zakelijke reizigers passeren dagelijks de in- en uitgang van Schiphol. Relatief een beperkt deel van de dagelijkse verkeersstroom. Politiek vraag om deze gegevens! Je zult schrikken!.
Schiphol is een niet langer levensvatbaar verkeersplein en zal in de nabije toekomst niet meer groeien. Overstappers; landing van Toeristen; bezoeken aan familie etc. zijn de hoofdmoot van de drukte op Schiphol. Wie ASML; DSM; of Unilever wil bezoeken voor zakelijk overleg; kan beter uitwijken naar Dusseldorf; Brussel of Rotterdam/Eindhoven. Pak gerust de AEX en de AMX erbij en bepaal zelf welk Vliegveld je zou kiezen als je de bedrijven zou willen bezoeken.
Schiphol zo vreselijk belangrijk voor "nabijheid waar de handel plaats vindt", leugentje om bestwil.
En hoe groot is de kans dat de Haarlemmermeerpolder onbruikbaar wordt vanwege "de rijzende zeespiegel"?
Ook hier weer last van het feit, dat de horizon voor een gemiddeld persoon maar op 4,7 kilometer afstand ligt. " Een uurtje wandelen".
robin200
1
Prima, nog net even de batterij stoplosses van de 4,008 turbo’s laten ploffen en dan vanaf maandag zeker weer up. Alhoewel daylow sowieso geen goed teken is . K.u.t. Aandeel
beleggertje2020
0
KLM blijft zeer lange tijd een yunk-aandeel. Zal me niet verbazen als de koers binnen een jaar daalt naar 1 euro . Die vele mijarden staatsteun moeten wel uitgesmeerd terugbetaald gaan worden . Dus tja er is niet veel wijsheid voor nodig om te begrijpen dat het aandeel KLM zeer lange tijd zeer laag blijft Pffft. Ik heb KLM zelf ooit gekocht voor 7,50 en verkocht op 11 omdat ik het toen al niet vertrouwde wegens teveel concurrentie van prijsvechters als Ryanair , die laten zich heus niet zomaar uit het veld slaan. Kan best zijn dat Ierland als land straks ook een flinke duit extra in de zak van Ryanair doet want als Duitsland , Nederland en Frankrijk e.d staatssteun mogen geven , mag Ierland dat natuurlijk ook voor Rainair
gbakl
0
quote:

robin200 schreef op 26 juni 2020 19:01:

Prima, nog net even de batterij stoplosses van de 4,008 turbo’s laten ploffen en dan vanaf maandag zeker weer up. Alhoewel daylow sowieso geen goed teken is . K.u.t. Aandeel
vrijwel niemand houdt er rekening mee dat alles geregisseerd is hier.
gisteren werd de koers op 4.02 gestopt en ze weten dat er nog een dag komt
met onverwacht wat hogere koersen om die opluchtingsrally te laten uitrazen.

heel welkom want er stappen weer extra mensen in de long turbos met hoge hefboom.
het kost ze vervolgens geen enkele moeite om de koers alsnog naar de 4 euro te dirigeren.
zodat maandag bij de opening al die turbos rond 4 euro stoploss om zeep gaan.

als ze dat al willen staat maandag de koers later weer net zo gemakkelijk op
4:40 of 3:40 en het heeft niks meer met bedrijfscijfers of vooruitzichten te maken.
de koers is een rollercoaster en probeer dat maar eens bij te houden.
gbakl
0
impact van shortsellers op AF/KLM neemt heel licht af (-0.13 %)
en bij Lufthansa overduidelijk toe:
Deutsche Lufthansa 11,15% plus 1,06%.

en totaal netto bij beide een heel dikke 20%...

shortsell.eu/short/DeutscheLufthansa/...

.

gbakl
0
is ook helemaal te verklaren, niet alleen de verwatering speelt een rol bij
Lufthansa maar ook het staatsbelang van inmiddels een deel vd aandelen waardoor
er procentueel NOG minder aandelen dagelijks verhandeld worden en die impact van
ruim 20% dermate dominant is dat het hele koersbeeld van opening tot nabeurs
onder controle is.
wins
0
Airfrance KLM is belangrijk voor de Nederlandse economie, Europa is toch 1, er zal toch meer samengewerkt moeten worden met omliggende landen, dit is belastinggeld in een bodemloze put gooien, tegenwoordig ook zeer snelle TGV treinen, de infrastructuur flink vernieuwen met dat geld lijkt mij een beter plan, denk bv aan tube transport
gbakl
2
Belastingbetaler redt KLM, ‘de markt’ ziet er geen brood in

KLM krijgt eindelijk zijn langverwachte steunpakket. De ministers Hoekstra en Van Nieuwenhuizen doen alsof vooral 'de markt' de redding op zich neemt, maar dat klopt niet. Bovendien bevat het pakket geen serieuze voorwaarden waarmee klimaat- en milieudoelen dichterbij worden gehaald. De maatschappijen waarvan KLM haar vliegtuigen least, kunnen opgelucht adem halen: van hen wordt geen bijdrage verwacht.

Vanmorgen presenteerde het kabinet zijn langverwachte steunpakket aan KLM. De belangrijkste uitkomst van de maandenlange onderhandelingen is dat de luchtvaartmaatschappij de beschikking krijgt over een noodkrediet van 3,4 miljard euro. Een deel daarvan, 1 miljard om precies te zijn, komt rechtstreeks van de overheid. 2,4 miljard is een lening van in totaal elf banken.

In een Kamerbrief schrijven de Wopke Hoekstra (Financiën) en Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat): 'Het kabinet heeft voor deze vorm gekozen, zodat ook de banken een deel van het risico dragen. De financiering wordt dus zo veel mogelijk door de markt gefaciliteerd en de Nederlandse staat neemt enkel de risico’s op zich daar waar deze niet in de markt kunnen worden ondergebracht.'

Verderop in hun brief blijkt dat de banken helemaal niet bereid waren om risico te dragen. De belastingbetaler staat namelijk garant voor een groot deel van het krediet dat de banken verstrekken. Mocht KLM de lening niet kunnen terugbetalen, dan verhalen de banken de schuld op de overheid. 'De garantieregeling beslaat de totale omvang van de private kredietverlening van € 2,4 miljard en garandeert maximaal 90% over dit bedrag.'

Met andere woorden: het risico dat KLM 1 miljard euro niet kan terugbetalen ligt volledig bij de belastingbetaler, én het risico dat KLM 2,4 miljard euro niet kan terugbetalen ligt voor 90 procent bij de belastingbetaler.

In totaal kon dus maar 7,2 procent van de financiering die nodig is om KLM voor nu op de been te houden, 'ondergebracht worden' in de markt.

Bovendien is de lening van 1 miljard euro, rechtstreeks van de overheid, een ‘achtergestelde’ lening. Dat betekent dat de staat helemaal achteraan staat als KLM alsnog omvalt. Eerst worden de banken terugbetaald, dan de belastingbetaler.

Nóg een geldstroom
Voordat de coronacrisis uitbrak hing KLM al scheef van de schulden: 87 procent van het balanstotaal van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij is gefinancierd met vreemd vermogen. Nu er nog eens miljarden in de vorm van leningen richting het bedrijf stromen, wordt die verhouding nóg schever. Hoekstra en Van Nieuwenhuizen beseffen dit ook, en spreken daarom nu al de verwachting uit dat KLM binnenkort nog meer geld nodig heeft: 'Het is mogelijk dat de kapitaalpositie (...) op termijn verbeterd moet worden. Een kapitaalinjectie van de aandeelhouders lijkt daarbij de meest logische oplossing.' De ministers schrijven dat ze pas later bepalen of de staat daaraan zal deelnemen, maar duidelijk is dat hier een voorschot wordt genomen op nóg een geldstroom van de belastingbetaler naar KLM.
.
De Tweede Kamer heeft bij de discussies over staatssteun aan KLM meermaals betoogd dat ook andere partijen aan de redding moeten meebetalen. Daaraan wordt slechts ten dele gehoor gegeven. Werknemers die meer dan 109.000 euro per jaar verdienen, moeten 20 procent inleveren op 'hun arbeidsvoorwaarden'. Dit kan betekenen dat zij minder loon ontvangen, maar KLM-piloten genieten ook riante pensioenvoorwaarden en werken relatief weinig, dus ook daar kan (een deel) van deze bezuiniging gerealiseerd worden. De bonussen van het bestuur en de topmanagementlaag worden 'opgeschort'.

Er was de afgelopen weken veel te doen over leasebedrijven en oliehandelaren, naar aanleiding van dit onderzoek van Follow the Money waarin geconstateerd wordt dat een groot deel van de steun aan KLM bij belastingparadijzen in Ierland en op de Kaaimaneilanden zal terechtkomen. De Tweede Kamer nam daarop een motie aan, waarin de regering wordt opgeroepen om onder meer leasebedrijven te laten meebetalen aan de redding van KLM, ‘teneinde te voorkomen dat de pijn van financiële risico's alleen op de belastingbetaler wordt afgewenteld’.

Aan die oproep bewijzen de ministers slechts lippendienst. In de Kamerbrief schrijven zij alleen dat er 'ook gekeken [wordt] naar de rol die de ketenpartners van KLM kunnen spelen’. Een concrete uitwerking, bijvoorbeeld over de hoogte van de bijdrage die leasebedrijven moeten leveren en op welke termijn, ontbreekt.

De bezuiniging die geldt als voorwaarde aan de redding moet worden bereikt door te besparen op arbeidskosten

De bezuiniging die geldt als voorwaarde aan de redding van KLM, moet dus worden bereikt door te besparen op de arbeidskosten. De haute finance van de lease-industrie blijft buiten schot.

Op milieu- en klimaatgebied worden er nauwelijks extra voorwaarden aan de staatssteun verbonden. Vrijwel alle genoemde maatregelen – bijvoorbeeld een verlaging van de uitstoot per passagier per kilometer en de bijmenging van biokerosine – staan ook al in de onlangs gepresenteerde Luchtvaartnota en gelden daarmee voor alle luchtvaartmaatschappijen die in Nederland actief zijn, niet alleen voor KLM.

Rust inleveren
Wel wordt het aantal nachtvluchten op Schiphol iets teruggeschroefd, van 32.000 naar 29.000 en wellicht later naar 25.000. Opnieuw zullen alle luchtvaartmaatschappijen daaraan moeten meedoen, want KLM levert slechts 'een evenredige bijdrage'. Bovendien koppelen de ministers de afname van nachtvluchten aan de opening van Lelystad Airport. Oftewel: als de omwonenden van Schiphol wat meer rust willen, dan moeten de omwonenden van Lelystad een deel van hun rust inleveren.

Ten slotte valt op dat KLM zich bij het verstandshuwelijk met Air France verder ingraaft. Er wordt een 'government state agent' aangesteld die ervoor moet zorgen dat er geen enkele Nederlandse euro naar Air France vloeit. Deze state agent heeft 'direct toegang tot informatie en mag aanwezig zijn tijdens relevante vergaderingen.' Dat wordt nog gezellig.

Het risico van de redding van KLM ligt dus vrijwel volledig bij de belastingbetaler; 'de markt' blijkt simpelweg niet geïnteresseerd in financiering van de luchtvaartonderneming. Bovendien is mede vanwege het extra krediet binnenkort een nieuwe kapitaalinjectie nodig – van de belastingbetaler. In de arbeidskosten wordt gesneden, maar de leasesector en andere financiële dienstverleners ontspringen de dans. Extra klimaat- en milieuvoorwaarden zijn er niet, op een kleine reductie van nachtvluchten na, maar daarvoor krijgen de omwonenden van Lelystad de rekening gepresenteerd.

TRIEST
@iPlof
0
Maandag openen onder de 4 en nooit meer terug.
Mijn koersdoel in ieder geval pennystock.
[verwijderd]
0
quote:

@iPlof schreef op 27 juni 2020 17:58:

Maandag openen onder de 4 en nooit meer terug.
Mijn koersdoel in ieder geval pennystock.
uit eindelijk betaal je er ook aan mee Ook al bezit je geen aandelen.
@iPlof
0
quote:

boeroptrekker schreef op 27 juni 2020 18:24:

[...]uit eindelijk betaal je er ook aan mee Ook al bezit je geen aandelen.
Daar houd ik idd ook rekening mee.
Steunpakket nu is gebaseerd op paar maanden steun en dan business as usual.
Lijkt mij een vooral een wensdenk scenario en niet realistisch.

Hulppakket 2 komt eraan, zeg na de zomer, maar ook dat zal niet bevordelijk zijn voor het aandeel.

Koersdoel blijft penny.
[verwijderd]
0
Slap geouwehoer over pennystock
Alleen de vliegtuigenvloot is al meer dan 2 miljard waard ze bezitten 548 vliegtuigen
Wilbar
2
De vliegtuigvloot is net zoveel waard als eventuele kopers voor een vliegtuig willen betalen. Alle maatschappijen leggende oude/verouderde types op en er is voorlopig geen vraag naar nieuwe/2e hands vliegtuigen. Veel vliegtuigen zijn trouwens geleased en geen eigendom. En het afkopen van een leasecontract kost ook veel geld.
@iPlof
1
quote:

moneymaker_BX schreef op 27 juni 2020 20:06:

Slap geouwehoer over pennystock
Alleen de vliegtuigenvloot is al meer dan 2 miljard waard ze bezitten 548 vliegtuigen
Bezittingen Incl de eigen vloot en de schulden staan gewoon op de balans. Eigen vermogen was al flinterdun einde Q1 en zal inmiddels zwaar negatief zijn.
Intrinsieke waarde is dus 0. Verliezen houden aan en vooruitzichten slecht. Koersdoel: Penny

nl.investing.com/equities/air-france-...
3.382 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 ... 166 167 168 169 170 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:37
Koers 9,956
Verschil +0,076 (+0,77%)
Hoog 10,050
Laag 9,540
Volume 1.672.155
Volume gemiddeld 1.801.173
Volume gisteren 2.158.542